אתם יודעים, אנשים,נחמיה17
עבר עריכה על ידי נחמיה17 בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ט 03:15

הייתי חולה היום, נראה איך נקום מחר, אולי נסע בכ"ז שבת לישיבה.

אתם יודעים, עשרה לשלוש.

אתם יודעים? זה ממש חבל ופספוס להסתכל על הרב יהושע מבחוץ, הוא מאוד מתאים לביתיות.

 

אתם יודעים?

האינטרנט במחשב שלי עשה בעיות, לכן אני כותב עכשיו.

 

אתם יודעים? צריך לקדם את ההפצות, ממש יכלתי להפיץ.

 

אתם יודעים?

יש אנשים שחוש הטעם שלהם נורא חלש, הם מרגישים שהחיים תפלים להם, הם בטוחים שככה זה החיים וכל מלאי החיוניות למיניהם הם אנשים קטנים. זה לא פשוט להגביר את הווליום של החיים, שיטלטל, שיכאב.

 

אתם יודעים, חיוניות אמתית היא רק מה' יתברך.

 

אתם יודעים?

חסר לנו ה' יתברך, אני מתכוון בלקסיקון, עם ישראל מדבר על ה' יתברך בתור אזרחי ישראל על אלהים, יש לכם ניכור גדול מזה? אלהים, הו, כמה כמה חסר לי ה' יתברך. אמירה פשוטה כזו של ילד קטן עם פיאות גדולות כמעט כמו העינים שלו. ה' יתברך, הקב"ה, רבונו של עולם.

 

יש בית אחד שאף אחד לא שם לב שהאור בו לא דלוק, היום לא צריך אור, גם ככה מסתכלים במסך. אבל בבית הזה אין מסך. יש שם אמא שיושבת בצד ובוכה, כי זה מה שהיא רגילה- והאמת יש לה סיבה טובה. הילדים כבר בקושי מדברים איתה, אולי מדי פעם מבקשים מתכון, ואת הנכדים היא בקושי רואה, הם די שונאים אותה, יש לה הרגשה שאולי היא באמת אמא רעה, אבל היא אמא פשוט כמו איך שהיא מכירה ויודעת שאמא אמורה להיות. הבנים לא טורחים אפילו לנחם אותה, שבאמת היא אמא טובה, ויש לה כונות טובות, ופשוט התנאים החדשים לא נותנים לבקר כ"כ הרבה כמו פעם, "אבל רבוינוי של עוילם!" היא חושבת-לוחשת בינה לבין עצמה. "טלפון אחד, פעם בשבוע, קצת, קצת להראות על אכפתיות אי שם בחיים שלהם"

 

אם תשאלו איך קוראים לאמא הזו- קוראים לה "א יידישע מאמע", והיא- היא מתפללת על הילדים לה' יתברך, לקב"ה. היא בוכה וזועקת לרבונו של עולם, וכן- גם לאלוקים. (כמו שנהגו אצלם ששמות שאסור למחוק- אלהים, צבאות, יה, שדי וכו'- לא אומרים אותם. אצל הספרדים כן- אצלינו לא!).

 

וגם- חסר לנו קצת דעת. לדעת יותר, לגעת יותר. להפנים את הדברים הגדולים, לא רק לדפוסי התנהגות (והלוואי רק זה) גם, ללב. גם לתודעה. קצת לדעת את הנשמה לכל הלב. אני חושב שאני יודע כשאני לא יודע מה שאני חושב. מצחיק, לא? עצוב גם. צריך לדעת.

 

אתם יודעים?

אנחנו יודעים(אתה הזכרת...)מיכל318
וואו, כתבת מהמם!
לילה טוב
לילטנחמיה17


רגע שבו נגמרות לי המילים.לעבדך באמת!
פשוט תודה.
זה עצום.בארון
זה פשוט עצום.
תודה ששיתפת
שלום לך!הר ומדבר

איך בישיבה?

וואו.רגע שלם

איזה כיף לבוא לכאן ולראות שרשורים כאלה. תודה

מהמם. תודה!! שבוע טוב(:מילי דשטותאאחרונה


אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.


לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.


ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.


קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...


רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.


אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מישהו?האר"י פוטראחרונה

אולי יעניין אותך