כשמעלים מתכונים לפורום, מתכון שהוא לא אישי שלכם אלא של אתר כלשהו, חובה! לשים קישור לאותו אתר שממנו המתכון נלקח, אחרת זה עבירה על זכויות יוצרים ועילה לתביעה, מתכון שייכתב ללא קישור, יימחק/יערך, זה סתם יכול לסבך אותנו..
בבקשה כל מי שקרא שיגיב, תודה.
הודעה חשובה!!-משה ר-
שרשורים מרוכזים בנושאים שוניםיהודיה מא"י
טוב אז ככה- פוסט על חלקי בשר הבקר. - בישול ומתכונים
רוטב בולונז (כי מבקשים את המתכון הזה הרבה)
איך להוציא את העצמות מעוף ודג שלמים
טיפים לבישול ואפיה נכונים: - סדנת בישול
כדי להוסיף שרשורים נוספים יש לפנות אלי. אם השרשור יראה לי מתאים אוסיף אותו.
הודעת מידות\ המרות וכו'כפרגניסטית
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.
יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב)
1 כוס שמן - 200 גרם
1 כוס חמאה - 240 גרם
butterstick - כ-1/2 כוס - 120 גרם
1 כף חמאה - 15 גרם (1/2 ounce)
1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם
1 כוס קורנפלור - 140 גרם
1 כף קורנפלור - 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם
1 כוס קמח מלא - 125 גרם
1 כוס דבש - 360 גרם
1 כף דבש - 22 גרם
1 כוס ריבה - 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם
1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
1 כוס אורז קצר - 210 גרם
1 כף אבקת אפיה - 8 גרם
1 כף סודה לשתיה - 8 גרם
1 כף שמרים יבשים - 10 גרם
1 כוס מלח - 250 גרם
1 כף מלח - 20 גרם
1 כוס קקאו - 140 גרם
1 כוס סוכר - 200 גרם
1 כף סוכר - 20 גרם
1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם
1 כף אבקת סוכר - 8 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם
קמח תופח תוצרת בית
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
ג'לטין
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
אבקת אפיה, סודה לשתיה
1 כף = 9 גרם
1 כפית = 3 גרם
ביצים
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 - 50 גרם
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%
הקטנה להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%
יחסים בין מידות נפח שונות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
המרות למידות שונות
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
המרת מידות חום
105 225 חום נמוך מאד
120 250
135 275 1 חום נמוך
150 300 2
160 325 3 בינוני-נמוך
180 350 4 בינוני
190 375 5
200 400 6 בינוני-גבוה
220 425 7 גבוה
230 450 8
245 475 9 גבוה מאד
משתמשים במכונת וואקום? יש לכם מוצר מומלץ?פתית שלג
מה זה?יעל מהדרום
נראה כמו מכשיר למינציה שעושה וואקום לשקיות עם מזוןפתית שלג
נראלי שהמטרה העיקרית של זה היא לשמור על טריות המוצרים
בכל מקרה הזמנתי לפני שבוע מעליאקספרס מוצר דומה (וזול) בשביל התנסות..
אהה. ולאיזה שימוש ביתי אתה זקוק לו?יעל מהדרום
בדיוק עמדתי לתקן אותך🧑פתית שלגאחרונה
יש לי כמה רעיונות..
חשבתי שהוא יוכל להועיל למגשי פירות, או לקחת פירות חתוכים לדרך\לחם פרוס\סלט רגיש, שיהיה אפשר להכין יותר זמן לפני ולשמור על הטריות.
וגם כשמוכרים מוצרים ללא צורך בברירה אוטמים אותם בשקית וואקום.
רציתי להתנסות בזה, לדוגמה כשנוסעים למקומות שיהיה אפשר לקחת כמות קטנה של אורז בשקית אטומה כזאת או אפילו תערובת של מצרכים עם קמח מנופה וכו' שרק צריך לשים בסיר ולהוסיף מים.
השאלה היא מה תהיה העלות של השקיות.. מאמין שיהיה אפשר להשיג בזול מהאינטרנט.
משתמשים בסכיני שף? (יפניות/מערביות)מבקש אמונה
מה זה בא לי לקנות לעצמי אחת...
אני שואל את עצמי אם זה יותר נוח או יותר מסוכן להוריד אצבע בטעות חח
בכיףהרמוניה
אשמח למתכון לסלט פטריות קרחיל פרשים
תודה מראש למשיבים
עם בצל ירוק, פקאן מסוכר וסויהופל לימון
קר הכוונה לא מבושל?יעל מהדרום
כן. תודה למשיבות אבל איפה המתכון?חיל פרשים
אפשר עם עגבניות שרי, מלח, לימון, כוסברה/ פטרוזיליהיעל מהדרום
אפשר רק לתבלרק טוב!אחרונה
מה מבשלים לשבת?המקורית
התחלתי בשבע בבוקר וסיימתי בעשר:שדמות בחולות
שניצלים
פרגיות
בשר מס' 8 עם ירקות שורש ופולים
סירןת תפוחי אדמה עם בשר מפורק ברוטב סלרי וחמאת בוטנים.
ברןקולי וקישואים בתנור
אורז
כדורי שוקולד
עוגת שוקולד
מהמם! איזה כיף זה להתחיל מוקדםהמקורית
אלופה!
אז אצלנוהמקוריתאחרונה
בערב דג
למחר בבוקר ארוחה חלבית - ירקות גבינות חמאה סלט חסה סלט אבוקדו
סעודה שלישית - כבדים עם בצל וגמבה, אורז, שווארמה, אפונה וחמין של בשר, שעועית וביצים לילדונת שביקשה
קינוחים יש מהמקפיא וגם קנויים
חלות תמיד קונה
וקצת סלטים כי נגמר לי הכח
רעיון מישהו??hodayab
יש לי קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות שלא טובלו טוב. מה אפשר לעשות עם זה?
להכין מזה בולונז?יעל מהדרום
למעוך הכל, להוסיף תיבול ולבשל עוד קצת.
ניסיתי ויצא נוזלי כזה, לא כיפי...hodayab
תודה!
אפשר לשפוך מהרוטב? אולי דרך מסננתופל לימון
ולהמשיך לבשל על להבה גבוהה לצמצום הרוטב?
לסנן את הרוטב מהקציצות*אשתו של בעלי*אחרונה
אני תוהה האם אני היחיד לאורך כל האנושות לדורותיהבינייש פתוח
מה מכינים לשבת?בוקר אור
פה שבת הכי זרוקה בעולם
שבוע מטורף ושישי יהיה לא פחות כנראה
ערב
מרק עדשים
קוסקוס
עוף שנשאר מהצהרונים של הילדים🙈או כדורי בשר מהמקפיא
בוקר
פיצה מהבצק של החלות
סדש
אנטיפסטי
שניצלים מהמקפיא
בורגול עם פטריות
חלות
עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות
מנגו
פומלית
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו
סלט זיתים מהמקפיא
פה בע"המאוהבת בילדי
מתארחים ליל שבת אצל ההורים שלי, מביאים איתנו עוגת יומולדת ועוד פינוקים...
בוקר
עוף בתנור ואורז
סלטים- בטטה, מטבוחה, חציל שניצל בתנור, חומוס טחינה וכו
חלות מהמקפיא
אצלינויעל מהדרום
לק"י
סלק
חצילים, גמבה ועגבניות בתנור
טחינה
אולי סלט גזר חי
סלט חי
עוגת שמרים
עוגות תפוזים עם תוספות (אגוזים, שוקולד)
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ושעועית
כנראה קציצות בשר
יום שבת:
קוסקוס
ירקות בתנור
תפו"א בתנור
בשרי- תלוי מה נמצא מחר בסופר
סד"ש:
אולי פיצות
אנחנו נוסעיםטארקו
חשבתי שאאפה אבל הודיעו שהקבוצה של הקטנה סגורה מחר במעון
אז נראה אם אצליח..
בהצלחה😅יעל מהדרום
לק"י
אני הייתי מבשלת עם הקטן, כי לא היה משפחתון בשישי.
אבל היו לו יציאות מידי פעם, כמו לשפוך כורכום על השיש ולשחק בו🤣
בסוף הכנתי רוגעלכיםטארקו
נראה מעולה!!יעל מהדרום
נראה מטורףבוקר אור
רוצים מתכון!
מה שמת בפנים?
עשיתי את "הרוגעלך של כרמית" מגוגלטארקואחרונה
ממש עקבתי לפי ההוראות בדיוק
ההבדל היחיד זה ששמתי במלית טיפה קינמון במקום נס קפה
חוץ מזה ממש ממש אחד לאחד
יצא מושלם ב"ה
נוסעיםאבןישראל
הפעם לא מכינה משהו לצערי/ לשמחתי
אני חסרת כוחות לחלוטיןהמקורית
אבל תכף נתחיל
דגים ברוטב לערב
סיר חומוס
למחר בקידוש גבינות ירקות סלט קינוחי כוסות וניל נוגט
סעודה שלישית יהיה עוף עם תפוחי אדמה ואורז או סרדינים טונה וסלטים למי שלא רוצה להיות בשרי
עונה מדהימה לטיול בשוק- הסבר בפניםשדמות בחולות
אנחנו בעונה מדהימה שיש הרבה מאד ירוקים טריים ששווה להחמיץ/ לכבוש/ להקפיא לחודשים הבאים.
משני סיבובי שוק שעשיתי בחודש האחרון יש לנו:
חצילונים שהם מושלמים לכבישה או למילוי בבשר/ גבינות- ואפשר להקפיא את זה בלי בעיה.
במיה (הננסי מושלם בעיני לאפיה, הקפצה וכמובן הקפאה).
שעועיות מגוונות - מהרגילות ועד הרחבות שעושים להם חליטה קצרה ואז הקפצה וזו תוספת טעימה ומרשימה.
הפאקוס- מלפפון בלאדי שהוא קריספי במיוחד ומושלם לכבישה.
זיתים- לחובבי הז'אנר לבישול/ כבישה/ החמצה.
פירות שעוד רגע לא יהיו פה- לחתוך ולהקפיא (לשייקים/קינוחים)
תמרים טריים- מה שבמהלך השנה מוכרים כ"תמרים לחים" (לא הצהובים)
אורגנו/ זעתר טריים (נכון, צריך לשטוף ולהכשיר היטב בבית, אבל זה שווה את זה).
מלפפונים זעירים.
וכו'....
אז ממליצה לכם למצוא זמן בשלישי או שישי (אחרי 13:00 השוק יורד לחצי מחיר-שווה במיוחד) וללכת לשוק רמלה/ שוק פתח תקווה/ שוק התקווה ולהינות מהמגוון .
שוק רמלהתודה ל-ה' יתברך
גרה קרוב אבל אין כ"כ כשרויות על הפירות וירקות.. איך את יודעת אצל מי לקנותו אצל מי לא?
בגדול - אחוזי ערלה בפירות, אפשר לבדוק בטבלאותהסטורי
מעבר לזה - כל מה שהוא פרי/ירק אפשר לקנות ולהפריש תרו"מ בלי ברכה מספק.
מה שעלול להיות נגוע בחרקים/תולעים - אכן בעיה, אבל זו בעיה גם במקומות שיש השגחה. אפשר לראות באתרים הנ"ל מה עלול להיות נגוע, מה חייבים לקנות רק ארוז ומושגח ומה ואיך אפשר לבדוק ולנקות בעצמך.
מכל צה שכתבת הדבר היחיד שמדבר אליי זה התמריםהמקוריתאחרונה
אבל אני קונה אותם בחנות תבלינים ופיצוחים והם באמת מעולים בעיניי
וגם - קשה לי למצוא זמן ללכת ב13 לשוק בשישי גם היה בזה תועלת😑
מה עם שבת? מה מבשלים? או שכולן מתארחות? 😅המקורית
מתארחים. ולא מביאים כלום ביתייעל מהדרום
איזה כיף! שמחה בשבילך שיש לך קצת חופש מהמטבח
המקורית
חח..תודה!יעל מהדרום
מקווה שיהיה טעים🤣
אז ככהנחלת
היות ואנחנו רק אני ובתי, הרגשתי שעוד שבת רק שתינו ואחר כך שמחת תורה ושבת שעברה היינו אצל הבן הנשוי והרגזתי את הנכד עם ביקורת על
הארי פוטר - אני א ש ת ג ע!
אז הבת מצאה בצפון הארץ מלון בוטיק קטן. האזור יפהפה אבל...רבנות (!)
בתחילה, מוקסמת מהרעיון לא להיות שוב בבית לבד, שמחתי נורא.
אבל אחר כך התחילו רגשות האשמה והצדיקות: רבנות?! אני ששוטפת ומשרה את החסה/פטריות ועוד ועוד, כל כך הרבה זמן....רבנות?!
בקיצור - הבאנו את הסעודה הראשונה (השתמשנו בפלטה של המלון) ואת הסעודה השנייה (ארוחת בוקר נחמדה אבל ממש ממש לא שבתית), אכלנו שם
(עם דפיקות לב - לא לקחת פלפל אדום כי הרב ויא אומר שצריך להשרות, גם סלק לא כי הרב ויא אומר שהתולעים גרות באמצע, שלא לדבר על הכרוב
וכו'). מרוב בלבול ורגשות סותרים, שכחתי לעשר את הירקות (אם כי עשיתי תנאי מראש...).
ואחר כך, נסענו לחוף דור. אין הפרדה; בפעם הראשונה שהיינו שם לא היו כמעט אנשים. הפעם - יותר. אז עם בגד ים - שמלה צנוע, השתכשכנו
במים תוך כדי תהייה אם הדברים האלה הנוגסים בנו בפראות הם, אולי, ...פירינאות..?)
חזרנו הביתה עייפות אך...מרוצות. למדי. (ר' למעלה רגשי אשמה)
חלילה, לא רוצה לקלקל אף אחת, אני תמיד - רק בנפרד, אבל לפעמים, כך אני חושבת ממרום גילי, זורקים משהו ליצר הרע;
זה עדיף מלשבת מדוכדכת בבית ולהקשיב לזמירות המרנינות העולות מכל עבר, של שכנינו הנשואים, המון ילדים, נכדים -
...מ ו ש ל ם.
כך שמקווה שהשם סולח לי ששכחתי לעשר, ושהייתי בחוף מעורב עם פיריניאות וש...אללי, נוסף לכל הצרות, גם נהניתי!
חורף טוב ושמח ל כ ו ל ם!
אל תספרו לאף אחד!!
שכחתינחלת
בס"ד
והייתם נקיים מהשם ואדם - כמובן שאת כל המסע הזה ערכנו ביום ראשון שלאחר שבת.
וגם ביררנו קודם לכן אצל המשגיח של המלון שהוא המשגיח האזורי של כל המלונות
באזור, וזאת מאחר וחיפשנו בכל המקום (זכרון יעקב) והתברר שאין אף מלון עם כשרות
מהודרת. ולא יכלנו להצפין יותר.
ליצנותנחלת
מקווה שלא גבלתי בליצנות חלילה.
סתם קטע קליל.
מבשלים, מבשלים...טארקו
נגמר החשק🤦♀️ יצא תפריט קצת מוזר אבל זה בעיקר הילד בחר אז אני זורמת העיקר שאני יודעת מה להכין🤣
חלות
סלטים- מטבוחה, פסטו, זיתים, פטריות?, חציל סלסה, חציל אדום מהמקפיא, קישואים מהמקפיא
ערב
סיגרים
מוסקה
פירה
בוקר
סלמון
תפוא מוקרמים
סדש
בית לזית(הבן שלי ביקש להכין)
עוגה אולי גבינה אבל זה לא מזונות וצריך גם משו מזונות לליישב בסוכה, אז נראה.
גם אצלנו אבל לא הרבה כי נמאסהמקורית
אז לערב הכנתי דגים ברוטב חריף
למחר בבוקר יהיו גבינות ירקות זיתים חמאה ולחם
סעודה שלישית טונה ואנשובי עם ירקות
להיום בצהריים שניצל מטבוחה וחצילים
לחם קנוי
פיצוחים גומי שוקולדים ואולי אכין כוסות קינוח חלביים
התחלתי מאוחר. מנסה להחזיק ראששם פשוט
חלות בדרך
בראוניז, מוס שוקולד ועוגת גבינה
סלטים-
מטבוחה, טחינה, חצילים, פטריות בטריאקי, חומוס מבושל, גוואקמולי,
סלסה עגבניות כלשהי, כרוב, כנראה צ'ימיצ'ורי
אוטוטו נכין ויניגרט לחסה בע"ה שלא אשכח
ערב
סלמון חריף
בשר בפטריות, אורז ברוקולי מוקפץ
בוקר
שניצל דג, מתוכנן גם סביצ'ה בתקווה שישאר אבוקדו בשל 🙏
פרגיות בתנור עם תפו"א
שעועית מוקפץ עם צ'ילי ושומשום
סדש- לחמניות סלמון מעושן דגים וגבינות,
סלט פסטה פסטו בולגרית
סוף סוף נוסעים! קצת חופש מהמטבח עד יום שניחדשה,,
מתארחיםבוקר אור
אצלנואבןישראל
ערב
סלמון עם ירוקים שום ושמן זית
מושט טונה בתנור
בוקר
אוכלים עם חברים
אני אביא סלט חסה
וחלה
סדש
ג'חנון
רסק
ביצים
וסלטים( ביצים חצילים תירס וגמבה ,גזר וסלק וטחינה)
חלות שהכנתי
עוגת בסקויטים עוגת שוקולד פירורים ועוגיות קינמון.
סלט חסה?dn5754אחרונה
שאלות על הקפאה.לומדת כעת
צ'יפס בטטה בייתי - טוב אחרי הקפאה? עדיף להקפיא לפני האפייה/טיגון או שזה טוב גם אחרי?
בצל מטוגן - נשמר טוב בהקפאה?
וחצילים... יש דרך לשמור חציל בהקפאה בצורה כלשהיא?
בצל מטוגן וחצילים- כןיעל מהדרום
לק"י
צ'יפס- לא יודעת.
מטוגן- לא נשמע לי. אבל לפני הטיגון אני זוכרת שיש שיטה כזאת להקפיא לפני הטיגון, השאלה אם טיגון ארוך או קצר.
איזה סוג של חצילים? רלוונטי לי בעיקר אחרי אפיהלומדת כעת
תודה רבה!
אני מקפיאה אפוייםיעל מהדרום
אמא שלי מקפיאה את הבטטה לפני טיגוןהמקורית
בצל מטוגן נשמר מעולה
חצילים מטוגנים נשמר מעולה כנל. עושה את זה לא מעט
חותכת בטטה לרצועות ומקפיאה?יעל מהדרוםאחרונה
בדיוק היום נתקלתי בזההרמוניה
תודה רבה לכן!לומדת כעת
מה מכינים לשבת?בוקר אור
עבר כבר שבוע מהשבת האחרונה!
אצלנו אחרי שבוע מטורף ויום שישי עמוס, הכי בקטנה שאפשר
ערב
מרק אפונה
קוסקוס
קציצות ברוטב צהוב מהמקפיא
בוקר
אורז עם עוף
אנטיפסטי
סדש
פשטידת פטריות חלבית מקוטג' שהתאריך שלו אתמול
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט סלק מהמקפיא
אולי אולי ממרח זיתים
חלות מהמקפיא
עוגה בחושה, נכניס צימוקים או שקדים או קקאו בלילה
יש עוגיות חמאת בוטנים במקפיא, ומנגו אם יבשיל
וזהוו
שישי אחרון של שעון קיץ. זמן לתת עבודה במטבחהמקורית
לזמן הקרוב בקיצורי דרך. מקווה שאספיק כי אין לי הרבה כח ואני מבשלת גם בשביל אמצע שבוע
אז בערב שבת כרגיל - דג טונה ברוטב חריף ומליון סלטים
שבת בבוקר חלבי עם הקידוש ופלטת ירקות, חסה ואבוקדו
סעודה שלישית אין לי רעיון😑 צריכה לבדוק מה יש במקפיא האמת
טוב התגבשה סעודה שלישיתהמקורית
יהיו קציצות בקר, פרוסות בשר עם פטריות אורז ואפונה
מכינה גם כדורי שוקולד ועוגה חלבית
ומספיקה גם לאמצע שבוע בעז"ה
אפשר מתכון לפרוסות בשר עם פטריות?רינת 35
בדרכ ב6 או 5המקוריתאחרונה
אני שולקת את הבשר עם עלי דפנה ופלפל אנגלי
אחרי זה מסננת את המים ושמה בצד עד אחרי שהבשר מתקרר ואני פורסת אותו
מוסיפה את המים עם פטריות מהקופסא ומתבלת בקצת א. מרק, אבקת מרק פטריות, ושקית רוטב לצלי של אוסם.
מוסיפה מים שיכסו ומבשלת עד שמתרכך
אפשר גם לשים תבלינים יותר טבעיים אצלי אוהבים את זה ככה
פהטארקו
חלות-בעלי מכין
סלטים- יש מטבוחה, פסטו, זיתים, מיונז
נכין גם- פטריות, חציל, אבוקדו, חומוס
ליל שבת
אגרול/אמפנדס מהמקפיא
עוף עם מלא שאלוט ופטריות
אורז
בוצר שבת
פסטה שמנת בטטה
דגים כלשהם
אולי שעועית ירוקה
סדש
יש לנו באגטים קצת יבשים כבר, אז כזה באגט ממולא רוטב שום, גבינות...
עוגיות כלשהן
עוגת גבינה
עוקבת להשראה❤שם פשוט
לראשונה בחיי אכין 1.5 קילו של בשר מספר 8בינייש פתוח
אני מתלבט איך לתבל אותו, האם להשתמש בחרדל או בשום.
האם הרעיון הכי טוב לשלב, או שזה טו מאצ'?
אני רוצה להכין בשיטת שגר ושכח, ושיהיה בישול ארוך. כמה מעלות לשים בתנור? לשים גריל או שלא? אין הגבלה עם הזמן שהבשר יכול להיות בתנור
ככה:בלוט
יש לך שיני שום? אם כן, תעשה חריצים בבשר ותכניס אליהם את שיני השום.
אפשר גם למרוח בחרדל, אני מניחה.
תעטוף טוב בנייר אפיה ורדיד אלומיניום - חשוב שיהיה לגמרי אטום.
שים בתנור על 120 מעלות, לא גריל, למשך הלילה.
כשהוא מתקרר לחלוטין אפשר לפרוס ולבשל ברוטב.
נתח קלאסי לבישול בקדרה עם הרבה נוזליםופל לימון
זה נתח שמתאים לחמין אז בישול יתר לא יזיק לו- אני בישלתי 5 שעות לנימוחות
מספר 8 לא מתאים לתנורשדמות בחולות
רוצה שגר ושכח?
בסיר גדול תשים את הבשר עם תבלינים וירקות ומלא מים.
להבה בינונית 3-4 שעות.
אני לא מכין את הירקות של שבתבינייש פתוח
אתה מודע לזה שירקות בבישולשדמות בחולות
משפיעים בטעם ובמרקם של הבשר?
(ירקות זה בצל, סלרי, גזר ושום... כזה...)
עשיתי מזמן 8 בתנור ויצא מצוייןחופר
מתאים ביותר!!*אשתו של בעלי*
על כמה מעלות?ארץ השוקולד
תודהארץ השוקולד
אבל זה היה מכוסה*אשתו של בעלי*
מעל כיסיתי בנייר אפיה
ועליו נייר אלומניום
ארץ השוקולד
יש עוד טיפים?
זה בשר שכל פעם שהכנתי לא ממש יצא טוב
אכתוב לך כיצד אני מכינה*אשתו של בעלי*
מטגנת המון בצל פרוס.
מוסיפה מעט סוכר חום,סויה ויין.
ונותנת לתערובת להסמיך מעט ולהצטמצם.
שופכת את הכל על הבשר שחתוך לקוביות בינוניות ונמצא בתבנית.
עוטפת בנייר אפיה ומעל נייר אלומניום.
200° ל-4 שעות.
ואז בודקים אם הבשר מספיק רך בעינייך.
אם כן,להוציא מהתנור.
אם לא-לתת עוד חצי שעה.
ניתן לגוון ולהוסיף חצאי/רבעי פטריות טריות יחד עם הבצל הפרוס
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
אני בדכ עושה בסירטארקו
חרדל ושום נשמע שילוב מעולה. אולי הייתי מוסיפה גם איזושהי מתיקות כמו דבש. אני גם אוהבת ממש טימין
סוגרת את הבשר בשמן מכל הצדדים
ואז מוסיפה את הטעמים שאני רוצה ועוד מים עד שמכוסה
וזהו פעם במלא זמן בודקת שיש עוד מספיק מים, אבל לא שום דבר מעבר..
אחרי מלא מלא שעות פותחת ומפרקת עם 2 מזלגות.
הקפאת עוף חלוט(אהבת עולם)
לא רואה סיבה שלאיעל מהדרוםאחרונה
איזה קטע, יום חמישי היום ושוב צריך לחשוב על שבתשדמות בחולות
בחג גיוונתי מלא את האוכל.
ועכשו אני באה לכתוב תפריט ויש לי בלוק יצירתי.
לא בא לי בשרי השבת בכלל.
מתלבטת אם להסתפק בדגים או להגזים עם חלבי
אני מציע לא להגזים עם חלביחופר
אלא להתפנק עם חלבי
זה סותר?ופל לימון
אבל אפשר ארוחה מבוססת דגים במקום בשר וקינוח מפנק חלבי
אני דווקא חיכיתי לשבת הזו האמתהמקורית
מכינה דג חריף כרגיל לערב
אסאדו כרגע בסיר לריכוך, יצטרפו אליו צלעות ותפוחי אדמה לתנור
יהיה גם אורז ואפונה
ומתכננת לבשל לי קצת אוכל שיהיה לי לעבודה לשבוע הבא
אנחנו מתפנקים עם חלבי בסעודה שנייה מיד אחרי הקידוש וזה עובד לנו מצוין
הזויבוקר אוראחרונה
ועוד החלטנו להזמין חברים לבוקר😅 טעות בהתחשב במצב הבלגן פה
הכי מינימלי שנצליח בתנאים אלה🙂
ערב
מרק גריסים ועדשים ירוקות מהמקפיא
בורקס בשר מהבצק של החלות+רוטב פטריות שניהם נשארו מהחג
בוקר
תוספת כלשהי שהאורחים יביאו
אורז צהוב עם אטריות
קבבונים
אנטיפסטי
סדש
פשטידה חלבית כלשהי (אולי עם פטריות)עם קוטג' מהמקפיא
חלות
עוגת שמרים חלווה מהבצק של החלות שהקפאנו מהחג
עוגיות חמאת בוטנים מהמקפיא
מלון
אולי גם גלידת וניל חלבית שצריך לאכול לפני החורף..
סלט חי
סלט אבוקדו
זיתים שווים שקיבלנו פעם
ממרח זיתים
חצילים בתנור
טחינה
אז מה מתבשל אצלכם לסוכות?חדשה,,
נסיעה😅יעל מהדרום
אני כן מקווה להכין עוגיות/ עוגות. נראה...
בינתיים בתכנוןנפש חיה.
מרק עוף עם קניידלך
סלטים שווים
חלות חגיגיות
רולדה
אולי מרצפן
לבוקר טרם ידוע
יכולה לפרט על הסלטים?חדשה,,

סלט שווה לחג-נפש חיה.
סלרי, פטרוזיליה/כוסברה קצוצים
(אולי גם חסה, נראה)
גרגרי רימון
אגוזי פקאן
ורוטב כלשהו (דבש חרדל מלח פלפל שמן זית) - את הרוטב להכים מראש ולצקת סמוך להגשה.
******
סלט עגבניות/ נחמי ברוינר
עגבניות ( אם זה שרי שלמות, הסלט יכול להחזיק טוב במקרר כמה ימים)
עלי סלרי
כוסברה או פטרוזיליה כנ"ל
שום טרי קצוץ
צ'ילי (שמה פלפל שחור במקום)
שמן , מלח
גרעיני חמניות
מנסה לעשות סדר בראששם פשוט
חריימה סלמון שיצא חריף אולי מדי
מרק קוסקוס לילדה שאוהבת
בשר מפורק בתנור
צלי אנטרקוט
פרגיות עם פטריות ובצל
אורז
פירה
תפוא מניפה
כרובית מטוגנת
לסדש-
ניוקי שמנת וגבינות
סושי
עוגת שוקולד וגלידת וניל
עכשיו מכינים גלידת מנגו
רוגלך
מטבוחה
חצילים מטוגן
טחינה
סלט ביצים
שרי פסטו
יהיה חסה
חלות בדרך
בטוח שכחתי משהו אבל אני בסדר עם זה.
בשר בעיקר😅המקורית
יש בשר לשון עם פטריות ויש אסאדו
יש גם קציצות בקר בריבת בצל
אורז
תפוא ירושלמי
אפונה
סלטים
חלה קנויה
מרשמלו קרמבו ופיצוחים
אנאנחלתאחרונה
נשים יקרות,
אנא, אל תפרטו את המתכונים. זה עושה לי חלישות דעת.....
תודה!
עזרה למנוסים עם קניידלך,שגרה ברוכה
מנסה את מזלי לראשונה עם זה
לא ככ איך הבנתי איך עושים את זה.. זותומרת מתכונים יש בשפע. אבל איך בפועל?
מבשלים בנפרד מהמרק.
מאחסנים איפה?
רק בהגשה שמים במרק?
איפה לבנתיים זה נמצא? האם שמים את זה קר במרק בהגשה או צריך לחמם בנפרד את זה?
אשמח לעזרה☺️
אצלנו מבשלים את זה עם המרקתוהה לעצמי
בד"כ מבשלים בתוך המרקיראת גאולה
אני אוהבת את המרק עוף שלי צחופל לימון
ולכן מבשלת קניידלך במים מומלחים , מסננת ומגישה יחד עם המרק. כשמכינה למשל מרק ירקות עם קניידלך הכל מתבשל ביחד.
קבלי מתכון לקניידלך עננים
יש לי טיפ גאוני לקניידלךרינת 35
לבשל במים (בנפרד מהמרק) ואז לטגן אותו!
להוציא לנייר סופג.
כשאוכלים בערב יום כיפור/הושענא רבה כדאי להכין יחסית סמוך להגשה ולהשאיר בטמפ' החדר עד ההגשה.
קניידלך בערב יום כיפור/ הושענא רבה?חופר
צודקת לגמרי 😂😂😂רינת 35
צודקת??חופר
נו… עדיף שאני אסתום וזהורינת 35
לא, פשוט לקרוא את השם של הניק, "צודק" מתאים יותר..חופר
אני "חופר", לא "חופרת"
נכוןשם פשוט
המנהג הוא קרפלך. קניידלך יש שעושים גם כל השנה,שגרה ברוכה
נשמע טיפ של קרפלך🙃כי כל פה
קניידל קראנצ'י?שם פשוט
אם כבר טיפ לקרעפלך, נחמד לאפות אותםצהובאחרונה
מבשלת בתוך המרקילדה של אבא
אני מבשלת אותם בנפרד במים עם תבליניםחילזון 123
(או בקצת נוזל של מרק אם יש מספיק)
מוציאה מהמים לתבנית מכוסה.
מחממת קצת על הפלטה ומכניסה לכל צלחת בהגשה.
אצלנוכינור יהודי
אני מבשלת אותם במים מלוחים בנפרד. כשהם מוכנים אני מוציאה בעזרת כף מסננת ומעבירה לסיר המרק כדי שיספוג את הטעם של המרק וישמור על הצורה העגולה (זה נוטה להשתטח וקצת להתייבש כשאני שמה את זה בקופסת איכסון ללא נוזל).
ואגב, הנה מתכון מעולה לקניידלך. הם יוצאים אווריריים וטעימים. זה המתכון בו אני כרגע משתמשת בו כבר הרבה זמן:
מבשלת מרק לחוד. ואז מטגנת בצל, מוסיפה מיםאורין
ותבלינים - קצת מלח, כורכום ופפריקה כדי שהקניידאלאך לא יצאו לבנים. אחרי שהמים התובלים הללו רותחים, מכניסים את הקניידאלאך ל15 דקות.
זה מאפשר להכין הרבה קניידאלאך בלי שימלאו את המרק המקורי יותר מדי.
טיפ- לא לפתוח את הסיר בהתחלהולא סיפר
אם אתם רוצים קנידלך אוריריים-
חשוב להקפיד להכניס את הקנידלך למים רותחים מבעבעים ממש. וכן לא לפתוח את הסיר ב20 דקות הראשונות.
אגב בזמן שבין קנידל אחד לבא בתור- אם צריכים לכדרר עוד כדורים- אנחנו סוגרים את הסיר כדי שיחזור לבעבע ורק אז פותחים ומכניסים את הבאים.
מה מכינים לשמחתורה?בוקר אור
פה התגבש בסוף משהו די פשוטבוקר אור
ערב
מרק גזר
קוסקוס
כדורי בשר ברוטב אדום שנשאר מאירוע אתמול
בוקר
אנטיפסטי
בורקס בשר מהבצק של החלות ברוטב פטריות (את הבשר הוכן כבר עם הבצל הוצאנו מהמקפיא)
סלט ירקות
טחינה
ממרח זיתים
סלט אבוקדו
ל"סעודה שלישית" יהיה סעודה קהילתית אז נביא פסטה ברוטב עגבניות ואולי חלק בלי כלום
חלות
עוגת שמרים חלבה מהבצק של החלות
מקווה שנספיק גם לימונדה פופקורן ולהכין גרנולה עוגיות במקפיא..
מי יכול לבשל בכלל???*אשתו של בעלי*
מרותקת לטלויזיה ולא יכולה לזוז ממנה.
שיאכלו פיתה עם שוקולד🤣
לא סגורה על זה לגמרייעל מהדרום
לק"י
סלט חציל וגמבה
חציל בפירורי לחם
טחינה
סלק
סלט חי
עוגות תפוזים
עוגיות שוקולד
ליל החג:
קוסקוס
אם יש כוסברה בסופר- אז פקילה. אם אין, אז מרק.
בשרי- לא סגור
יום החג:
בישול על הפלטה-
אורז
תפו"ז
אולי חזה עוף על הפלטה/ פרגיות
אצלנוהרמוניה
ערב-
סלטים וחלות
בורקס בשר
צלי כתף
אורז
תספות רטבים (אפונה וגזר, שעועית)
בוקר-
סבאיה, ביצים קשות ורסק וכו' (ארוחה תימנית)
קינוחים-
עוגות שמרים, כדו"ש, מגולגלות תמרים
אולי גם חטיפי פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולד.
לא מפסיקים לבשל🙃כי כל פה
לערב הכי פשוט מרק עוף וקניידלך ואורז
לבוקר יהיה סלומון, בשר בקר, תפוא מכובסים, תפוא בצילי ודבש בתנור, אורז, עוף,ובורקס בשר..
סלטים מה שנשאר משבת- טחינה, חומוס, פסטו, מטבוחה, סלט עגבניות צלויות חריף, סלט זיתים.
מנות אחרונות ועוגות גם מה שככר הכנתי כל חול המועד- סופלה ועוגת גלידה, חומיות, עוגיות שוקולד, בראוניז, עוגיות קאווקר, עוגת שוקולד חמה, עוגת שוקולד פירורים ומייפל.
תשלחי קצת מהעוגיות😅יעל מהדרום
מתי הספקת להכין הכל??
כל יום מהחול המועד🙃כי כל פה
יעל מהדרוםאחרונה
שוטפים חסה
המקורית
מתארחת היום ומחר ב"ה
קצת חופש מהמטבח
שמחה בשבילך😉 מקווה שהיה טעים ונעיםיעל מהדרום
מה יש לכם להציע להוסיף לארוחה עם פיצה?ממתקית
הזמנתי אורחים, אני מתכננת להכין פיצות שוות ממש
וסלט עשיר ומרענן
אבל חסר לי עוד משהו... מה יכול להיות טוב ומתאים לפיצה? (נגיד שקשוקה חשבתי, אבל זה כזה אותה משפחה ברוטב, רוצה משהו ממשפחה אחרת אבל שמתאים לפיצה...
אנטיפסטי נגיד?
מה עוד?
לחם שום, מטבלים, בירהשם פשוט
אפשר להוסיף פסטות אבל לא רואה סיבה
כלום לא צריךופל לימון
פיצה וסלט/ירקות זה די והותר.
מקסימום עוגה ופירות לקינוח
תודה לכן!!!ממתקית
מה זה פיצות שוות? נשמע טעים!יעל מהדרום
אני מכינה בצק טוב לפיצה עם קמח לחםממתקית
רוטב מושקע ביתי
ומלא מלא תוספות: פטריות חיות, זיתים, בצל, תירס,גמבות
כל אחד מה שאוהב.

