כשמעלים מתכונים לפורום, מתכון שהוא לא אישי שלכם אלא של אתר כלשהו, חובה! לשים קישור לאותו אתר שממנו המתכון נלקח, אחרת זה עבירה על זכויות יוצרים ועילה לתביעה, מתכון שייכתב ללא קישור, יימחק/יערך, זה סתם יכול לסבך אותנו..
בבקשה כל מי שקרא שיגיב, תודה.
פורום בישול ומתכונים
טוב אז ככה- פוסט על חלקי בשר הבקר. - בישול ומתכונים
רוטב בולונז (כי מבקשים את המתכון הזה הרבה)
איך להוציא את העצמות מעוף ודג שלמים
טיפים לבישול ואפיה נכונים: - סדנת בישול
כדי להוסיף שרשורים נוספים יש לפנות אלי. אם השרשור יראה לי מתאים אוסיף אותו.
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.
יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב)
1 כוס שמן - 200 גרם
1 כוס חמאה - 240 גרם
butterstick - כ-1/2 כוס - 120 גרם
1 כף חמאה - 15 גרם (1/2 ounce)
1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם
1 כוס קורנפלור - 140 גרם
1 כף קורנפלור - 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם
1 כוס קמח מלא - 125 גרם
1 כוס דבש - 360 גרם
1 כף דבש - 22 גרם
1 כוס ריבה - 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם
1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
1 כוס אורז קצר - 210 גרם
1 כף אבקת אפיה - 8 גרם
1 כף סודה לשתיה - 8 גרם
1 כף שמרים יבשים - 10 גרם
1 כוס מלח - 250 גרם
1 כף מלח - 20 גרם
1 כוס קקאו - 140 גרם
1 כוס סוכר - 200 גרם
1 כף סוכר - 20 גרם
1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם
1 כף אבקת סוכר - 8 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם
קמח תופח תוצרת בית
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
ג'לטין
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
אבקת אפיה, סודה לשתיה
1 כף = 9 גרם
1 כפית = 3 גרם
ביצים
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 - 50 גרם
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%
הקטנה להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%
יחסים בין מידות נפח שונות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
המרות למידות שונות
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
המרת מידות חום
105 225 חום נמוך מאד
120 250
135 275 1 חום נמוך
150 300 2
160 325 3 בינוני-נמוך
180 350 4 בינוני
190 375 5
200 400 6 בינוני-גבוה
220 425 7 גבוה
230 450 8
245 475 9 גבוה מאד
*סלטים מגוונים ועשירים יש מלאאא סוגים
*אנטיפסטי ירקות
*עוגת גזר
*פנקייק בננה/שיבולת דועל
*סלט בורגול ובטטה
*מרק עדשים
תבשיל/סלט קינואה
אני בכיוון?
לבחוש כמה שפחות מרגע הוספת הקמח ואבקת האפייה. כמה שפחות. ולתת לבלילה לנוח איזה 7 10 דקות לפני ההכנסה לתנור החם. זה הסוד לעוגה אוורירית. בהצלחה רבה!!
שלום לכולם,
יש לכם רעיונות מיוחדים לשימוש בחומרי גלם מפסח-
קמח תפו''א, קמח שקדים, אגוזים טחונים, מצות ?
מוזמנים לשתף עם שאר גולשי הפורום !!
חודש טוב ושנשמע בשורות טובות ומשמחות 💐💐
בס''ד
תנו חיוך הכל לטובה 😃
לטגן או לאפות.
אגוזים/שקדים/קוקוס-לערבב יחד ולהוסיף שוקולד מומס בשמנת מתוקה.
ליצור כדורי שוקולד.
קמח תפו"א - להשתמש כמו קורנפלור
קמח שקדים, אגוזים טחונים - להשתמש באפיה..
נשמרת אצלי עם כלי פסח לשנה הבאה
אגוזים טחונים וקמח שקדים לשמור במקפיא למלא זמן.
קמח שקדים מוסיף, לפריכות של בצק פריך אז אפשר להחליף מעט מהקמח הרגיל בקמח שקדים.
משארית המצות אכין מצה בריי בפסח שני
לנו יש מורפי ריצ'ארד הגדול יותר, כזה:
אופה לחם דיגיטלי מורפי ריצ'ארדס Morphy Richards - דגם 48296
יש לו גם מעלה מבחינת הצורה, שזה יוצא יותר בצורת 'כיכר' לחם ולא ריבוע גדול. ככה גם קל יותר לפרוס, וגם יותר דומה ללחם הרגיל.
בימי שישי אנחנו מכינים בזה בצק לחלות, ומכינים לפחות פעמיים בכמות של 1250.
אבל סתם ככה בימי חול, כיכר של 1250 זה ממש גדול, לא יודעת לדייק, אבל אולי מספיק ל6 אנשים בערך 🤔
יש גם מעלה בכיכר הקטנה - קל יותר לפרוס אותה.
(אצלנו הלחם הביתי משמש כמעט רק למבוגרים, כי קשה להכין ממנו סנדוויצ'ים, הוא מתפורר ופורסים פרוסות עבות...)
אנחנו תמיד עושים את הגודל המקסימלי ומקפיאים מה שנשאר. מידי פעם כשיש עודפים-לא מכינים.
או לחילופין כשעייפים בערב מסתמכים על השאריות במקפיא.
רק לקחת בחשבון שזה מכשיר שמתקלקל כל שנה שנתיים.
יש חנות של מורפי ריצ'רדס בירושלים. הם מוכרים במחירים זולים יחסית לחנויות האחרות.
גם מוכרים חלקי חילוף (נניח אפשר לקנות רק תבנית)
עולה באזור ה300-400 ש"ח באינטרנט
לנו יש כבר הרבה זמן ומאוד מרוצים
מניחה שזה עניין של התבנית ומשך האפיה אבל אין צורך לעבוד קשה בשביל זה... הוא עושה הכל.
הוא לש במידה הנכונה, דואג להתפחה גם בימים קרים, ואין מלא כלים גדולים לשטוף. והוא גם עולה הרבה פחות ממיקסר גדול.
לא עם חומרים נדירים ועם מעט עבודה.
תודה רבה מראש לכל העונים!!
ולפעמים מכינים בולונז עדשים כתומות עם רוטב אדום ואוכלים עם פסטה או פתיתים
בדכ לתבלינים אני מוסיפה מלח פלפל שום סוכר (כי הרסק עגבניות קצת חמוץ בעיניי) ולפעמים פפריקה, אבל אפשר לשחק עם זה
אפשר גם להוסיף פלפלים ועגבניות אן זיתים או תכלס מה שבא לכם..
שלום לך,
אפשר לנסות להכין גם:
🌿 אורז מלא אדום עם בצל מטוגן ועדשים-
🌿 אורז צהוב עם קוביות בטטה, בצל , חומוס וצימוקים (אם תרצי לשדרג)
🌿 תבשיל גרגירי חומוס פיקנטי /ארבעס- ניתן לנשנש כסלט קר
🌿 ממרח חומוס ביתי- להכין ביחד מההתחלה (מהשרית הגרגירים) ועד הסוף- אמור להיות חוויתי לילדים וגם טעים !!
🌿 פלאפל עדשים/ חומוס
🌿 בורגול/ קינואה- בתוספת ירקות מוקפצים/ירקות שהילדים אוהבים- יכול להוות תחליף לקוסקוס/פתיתים
בהצלחה 💐💐
בס''ד
תנו חיוך הכל לטובה 😃
תודה גדולה!!

🌼 לגבי האורז האדום- יש לבשל אורז כמעט כרגיל- מוסיפים כ-2-3 כפות של רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות ופפריקה בשלב של הטיגון (לפני המים) .
מתבלים בהתאם למה שאוהבים, מערבבים לאיחוד טעמים, מוסיפים מים ומבשלים.
את הירקות כדאי להכין בנפרד ולשלב לאחר הכנת האורז.
🌼 לגבי הקינואה- מכינים קינואה בנפרד עם תיבול עדין ומים. לאחר ההכנה, משלבים ירקות מוקפצים-
קוביות פלפל מטוגנות /בצל- רצועות או קוביות/תירס מוקפץ/פטריות מוקפצות ועוד..
ניתן לשלב עם טריאקי / מעט ג'ינגר מיובש/שום כתוש/ מעט מאת בוטנים טבעית/סילאן- מוזמנת לשלב לפי הרכב הטעמים שאת מתחברת/מה שיש בבית- אמור לצאת פיקנטי-מתקתק
🌼 הבורגול ''מתנהג'' בבישול בדומה לפתיתים, רק שזמן הבישול שלו עשוי להיות ארוך יותר- אפשר לטגן לפני ולתבל, להוסיף בצל ואז לבשל במים.
כמובן שאפשר להכין ניטרלי, ולשלב בהמשך תוספת ירק/חלבון(בשרי או מהצומח) שהוכנו בנפרד - אמור להיות טעים ומזין 🙂
(אפשרות לשדרוג- להכין ביצה מקושקשת בנפרד ולהוסיף כחלבון, יחד עם שאר מרכיבי המנה ובתוספת רוטב/תיבול מתאים.אמור לצאת בסגנון אסיאתי).
בהצלחה 💐💐
בס''ד
תנו חיוך הכל לטובה 😃
עם מים ותבלינים ולבשל.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
קציצות עדשים ירוקות (תגגלי המבורגר עדשים. מתכון בערך:
מטגנת הרבה בצל, מוסיפה פטריות, מטבלת במלח ופלפל. במקביל מבשלת עדשים בהרבה מים, מסננת. מערבבת יחד, טוחנת בבלנדר מוט כמחצית מהעיסה. יוצרת קציצות על נייר אפיה משומן)
לניקי ב יש כמה מתכונים של מרקי עדשים ממש טעימים. יש לה גם מתכון לתבשילים עם עדשים ירוקות.
חומוס אני מוסיפה לכמה תבשילים. (התחלתי מלהשתמש בחומוס סנפרוסט. בשביל הערך התזונתי משתדלת להכין לנו סנפרוסט ביתי: מדי פעם להשרות הרבה חומוס, לבשל, ולהקפיא) למשל תערובת ירקות קפואים, מאכל מהיר והילדים שלי אוהבים יחד עם אורז, או תבשיל ירקות סוג של מרק לקוסקוס, או אטריות עם ירקות מוקפצים.
חומוס מושרה טחון במעבד מזון
מוסיפה למעבד בצל גדול, הרבה שום, *הרבה* תבלינים. אם יש ירק עלי זה ממש מוצלח, לי אין אז אני שמה תבלינים יבשים.
אופה קציצות על נייר אפיה משומן.
זה לא יוצא פלאפל, זה יוצא קציצות חומוס בטעם פלאפל 😅
מוסיפה עדשים כתומות, מים רותחים בכמות של כ2 ס"מ מעל העדשים (עוקבים אח"כ אם נגמרים המים מוסיפים עוד קצת), מלח ותיבול (אני אוהבת צילי חריף, פפריקה מתוקה או חריפה, אבקת שום ואורגנו... אפשר רק פפריקה ואפשר לנסות סגנון אחר).
מבשלים עד שהעדשים מוכנות, כ15-20 דק'.
אפשר להגיש מעל כל פחמימה, אנחנו אוכלים עם בורגול.
פעם טחנתי את התבשיל בבלנדר מוט וערבבתי עם פסטה.
אצלי הילדים מעדיפים את חלק מהקטניות כמעט בלי תיבול: בעיקר הירקות הקפואים- תירס, אפונה וגזר, שעועית ירוקה ואפילו לבנה. רק מבשלת במים (בלי מלח!) וכשמתרכך ממליחה קצת ופלפל שחור טיפה וזהו.
לשעועית ירןקה יש לי תיבול שהם אוהבים: כשזה רך מתגנים דקה או שתיים במחבת עם קצת שום (לא חובה), סילאן, רוטב סויה ורוטב צילי. (אם את צריכה מתכון יותר מדויק תגידי).
עדשים חומות רק מבשלת במים עד שמתרכך ואז מוסיפה מלח ופלפל.
עדשים כתומות- אם מוסיפים למרק הן כמעט ולא נראות ואוכלעם אותן בלי לשים לב.
חומוס- אפשר במרק או במרק של קוסקוס.
בורגול, התפלאתי השבוע אבל הילדים שלי טענו שזה דומה לפתיתים או קוסקוס והם אוהבים.
סכללי ממה שראיתי אצלנו:
דוגמה אישית לפעמים עוזרת.
ילד שלא בררן ואוהב לנסות, להציע לו דברים שדומים לסגנון והטעם שהוא אוכל.
להתחיל מגיל קטן ואז יותר קל להם לקבל את זה כחלק מהתפריט בבית.
בורגול זה חיטה שבורה - דגן
גריסים/גריסי פנינה זה שעורה - דגן
קינואה - לא ברור זה בין דגן לקטנית
אפונה ותירס - קטנית עם מעט מאוד חלבון
סויה (אדממה), עדשים בכל הצבעים, שעועית יבשה על כל צבעיה וסוגיה (יש הרבה סוגים) וחומוס - קטנית חלבונית יחסית (יש בה גם פחמימה אבל יחס גבוה לטובת החלבון)
במיה, שעועית ירוקה/צהובה- כמעט כמו ירק (בריאה וטעימה מאוד)
הכל בריא (הבורגול פחות כי זה מעובד ולא טבעי) וכדאי לאכול מהכל בגיוון כמה שיותר אבל גם לדעת מה יותר מקור חלבוני ומה פחות
אני אוסיף גם שבבישול ובאפיה מומלץ להשתמש בשמן זית, השמן בריא, ושומן איכותי מוסיף לשובע😋
ישר כוח!
לא לוותר על הפטריות....זה עיקר הטעם
מקצר תהליכים ושומר על עסיסיות העוף.
בגדול, מתחילה את בישול העוף על הגז וכשמתרכך מעבירה לצליה בגריל בתנור.
יוצא מושלם
אז זה חוסך העברת כלים
אם כן אז הרבה יותר שימושי
כל סוגי העוף והבשר, עם רוב סוגי התוספות
אפשר לטגן בהתחלה על הגז מה שצריך טיגון ואז להעביר לתנור לאפיה ארוכה.
לדוג'
מטגנת חלקי עוף עם תבלינים, מוסיפה בצל לטיגון, ואז מוסיפה ירקות ועוד תיבול ומעבירה לתנור עם מכסה
טיגון של חלקי בשר לבישול ארוך עם בצל ותבלינים כנ"ל, מוסיפה מים ולתנור מכוסה בחום בינוני כמה שעות טובות, אפשר להוסיף ירקות לשעה האחרונה
אפשר לטגן עוף וקוביות גזר, ואז להוסיף אורז ומים כמו לבישול אורז, מכוסה בתנור, ויוצא אורז עם עוף מושלם
בכל המתכונים אפשר לוותר על הטיגון וישר להכניס לתנור בחום גבוה ואז להוריד קצת את החום
מרק +קוסקוס
הילדים אוכלים לפני הדלקת נרות מהאוכל של מחר ;)
חזה עוף, אורז, שעועית ירוקה , ועוד משהו שצריך לחשוב
סעודה שלישית
סלטים ופשטידת בטטה , אולי קצת צ'יפס בתנור לילדים
חלות מהמקפיא וסלטים(רובם מוכנים מהמקפיא/שבת שעברה)
עוף ברוטב מהמקפיא
אורז
בוקר שבת
דג
טורטיות עם בשר טחון(הבשר כבר מתובל ומטוגן במקפיא)
ברוקולי/כרובית עם טוסקנה ופירורים
סדש
פיצה שווה😋 הכנתי אתמול עם הילד.
אולי עוגיות/עוגה. אם יהיה כח.
הסלטים-
מוכנים כבר: בטטות, פטריות בטריאקי, מטבוחה, פסטו, זיתים
צריך להכין: חצילים, קישואים, כרוב צלוי, אולי קונפי
דג מושט בשניצל
סלק שום קונפי זיתים וחציל פתוח
סלט עגבניות שרי
מרק עוף ( בקיץ! למצוננים פה)
עוף בתנור
ירקות מוקפצים בסילאן
אורז
בבוקר
גפילטע פיש
ביצים
צולנט קטן
סלט חסה
לסעודה שלישית יש טונה מעדנים ועוגת גבינה
רוגעלך ועוגת תפוזים
חלות מההקפאה
חצילים בפירורי לחם
חצילים עם עגבניות ושום
טחינה (בתכנון)
סלק (בתכנון)
סלט חי
עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז
עוגיות מהמאפיה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
יום שבת:
קוביות חזה עוף
תפו"א בתנור בשני סוגי תיבול שונים
סד"ש:
בורקס פיצה ובורקס פטריות קנויים
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
כרוב סגול במיונז
חסה
עגבניות ושום
כרוב לבן
מטבוחה
טחינה
חציל מטוגן
ערב שבת
מושט ברוטב
טונה במחבת
תפוחי אדמה ודלעת ערמונים בתנור
בוקר שבת
פרגיות במרינדה על מחבת פסים
שניצל
כנפיים ברוטב אדום מתקתק
סעודה שלישית
סלטים חיים
פשטידת ברוקולי חלבית
בורקס פיצה ביתי
עוגת תמרים
עוגת טירמיסימו
עוגיות שוקולד
שבת שלום ומבורך
בלי הפסים זה פשוט להדליק את המאוורר אבל התנור לא מחמם אלא יוצר סירקולציה של החום שקיים בתנור.
ככה זה עובד בתנור אצלינו ואין לי מושג לאיזה שימוש זה קיים
"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו
רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף"
(פתגם אינדיאני)
בגלל שזמן האפייה ארוך יותר.
חבל לפספס מידע כזה
"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו
רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף"
(פתגם אינדיאני)
יוצא ממש ממש טעים.
על 160 מעלות.
ומתחילים באפיה של 35 דק'
ואם אחרי ארבעים דקות זה לא תופס צבע, אנחנו מגבירים את המעלות ומעבירים לטורבו לחמש - עשר דקות.
קצת קשה להוציא בזה כללים, אבל עושים בערך כזה.
"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו
רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף"
(פתגם אינדיאני)
"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו
רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף"
(פתגם אינדיאני)
אצלי יש סימנים אחרים בתנור.. אני אנסה לראות מה זה אצלי
"ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים ייחטבו
רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף"
(פתגם אינדיאני)
טורבו זה תוספת של מאוורר שמפזר את האויר החם וכתוצאה מזנ מגביר את האפיה ומצד שני גם מייבש יותר.
מרק ירקות עם עוף
קוסקוס משקית
בוקר
אנטיפסטי
תפוא ועוף ברוטב תפוזים בתנור
חלה מהמקפיא והשאר בתנור
עוגיות מגולגלות שוקולד וחמאת בוטנים מהמקפיא
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ליומולדת של בעלי
פרוסות חצילים בתנור
וזהו..
חלות קנינו
טחינה סלק שום קונפי
מושט בפסטו
סלט אפונה ופלפלים
סלט כרוב
עוף בתנור
שעועית ירוקה
פירה עם בצל
עוף שלם מעושן
בבוקר-
הרינג וסלומון קנוי
סלט ביצים
כבד קצוץ
קולסלאו
צולנט
ירק כלשהו
סדש טונה , ירקות ועוגת גבינה לוטוס
עוגת תפוזים ספוג
פאי תפוחים
סורבה לימון
חלות
חצילים עם בצל מטוגן
גזר מגורד
סלק מגורד
טחינה
סלט חי
עוגיות שוקולד צ'יפס
ליל שבת:
קוסקוס
פקילה (בערך)
יום שבת:
תפו"א ובטטה בתנור
שווארמה/ פרגיות
ויש גם פשטידת בצל ופטריות, שאני מתלבטת אם להשאיר לסעודה שלישית או לשים בבוקר.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
חלות- בעלי אפה
סלטים-
בטטה קריספית
חציל בפירורים
קישואים מטוגנים
פטריות בטריאקי
כרוב סגול צלוי
מטבוחה
פסטו
טפנד זיתים
עוגת שוקולד פירורים(שלא נאפתה טוב ויצאה נוזלית באמצע, אז חתכנו והקפאנו...)
ליל שבת-
קציצות בשר ברוטב פטריות(יצא וואוו)
פירה
בוקר שבת התארחנו(היה אחלה אוכל

סדש פיתות זעתר מבצק גבינה, עם כל הסלטים.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
אני שמה יחסית הרבה שמן, וחום לא גבוה כדי לתת לו להתרכך ואז להתקרספ
אגב הפטריות בטריאקי שלך מככבות אצלנו כל שבת. אפילו אמא שלי עושה אותם

טחינה
חומוס עם פטריות
סלט טורקי כזה
גזר מגורד עם כל מני תוספות מעליו
חצילים מטוגנים
ליל שבת:
מרק כתום,
דג טונה עם תפו"א
בוקר:
חזה עוף מוקפץ
סלמון בתנור עם שום
סד"ש:
אורז עם גזר
קציצות טונה
בע"ה
מקציפים את השמנת, ומוסיפים את שאר החומרים.
כמויות מדוייקות תחפשי באינטרנט "עוגת גבינה קרה".
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
לא יודעת אם זה עונה על להרטיב... מבחינתי גם פתיתים זה דיי עסיסי וגם סלמון..
שעועית(ירוקה/צהובה/לבנה)
תפוחי אדמה
קישואים
כרוב מאודה
שומר
חצילים
אפשר עם מעט רוטב לא דומיננטי, בקיצור - קציצות שאפשר לחמם לבוקר שבת. בונוס אם הן יוצאות טעים גם בתנור.
ערבבתי עם חצי קילו הודו טחון, מלח ותבלינים בשפע (כמדומני פפריקה ופטרוזיליה יבשה). התיבול ממש משמעותי כאן, כי אין רוטב ואין טיגון, לכן צריך לשים הרבה.
ערבבתי טוב טוב במשך כמה דקות.
הכנתי קציצות על נייר אפיה משומן, הכנסתי למקרר לחצי שעה בערך, ריססתי שמן גם מלמעלה, ואפיתי.
לדעתי ישבח אותן להפוך באמצע האפיה. אבל לא הספקתי.
לטעמי כנראה אפשר לשים גם בטטה ו/או בצל מטוגן. וגם לגוון בתיבול. כתבתי כאן את מה שעשיתי ויצא טעים.
הודו טחון, ביצה, מעט קוואקר, תבלינים (חוואיג, שום, מעט מלח). אפשר להוסיף קישוא או ירק אחר מגורד.
מזה אני עושה קציצות קטנות למרק, קציצות מטוגנות או אפויות.
לשבת אני אוהבת להכין מכל הכמות קציצה אחת גדולה:
בסיר קטן, מים ותבלינים, כשהמים רותחים מוסיפה כדור בשר ענק עד שמוכן ואז לפני האכילה פורסים לפרוסות.
או בסיר עם קצת שמן ולהפוך אחרי כמה דקות, לכסות על אש קטנה עד שמוכן.
אותו דבר אפשר בפיירקס עם קצת שמן בתנור.
ביקשת בלי אבל אפשר להוסיף לבלילה רסק או קטשופ ולבשל ברוטב ויוצא מעולה.
מכינים בלילה של רק הודו , בצל קצוץ דק דק, תבלינים
שמים שמן בנדיבות בנייר אפיה ובידיים בשביל להכין את הצורות
לאפות כחצי שעה
יוצא מעולה בשבת בבוקר בפלטה
אני כבר יודעת שאני צריכה תנור משולב עם כיריים, תא אחד ורוחב סטנדרטי.
אשמח לעוד נקודות שכדאי להשקיע בהן, ודברים שכדאי לשים לב אליהם.
תודה!
שלום לך @טארקו
להלן מס' נקודות נוספות ברכישת תנור משולב-
🌼 אם אוהבים לאפות בכמות גדולה , כדאי לשקול רכישה של תנור משולב רחב- כך יש יותר שטח פנים ומקום חימום (בהתחשב שיש לכך תקציב ויש מקום מתאים..)
לתנור שכזה יש מגוון של מחירים ועיצובים- ואפשר לרכוש מוצר במחיר סביר , וההשקעה משתלמת בטווח הרחוק (חוסך הפעלות של תנור).
🌼 כדאי לראות מה סוג האחריות שניתנת מהספק- מה היא כוללת ואיך ניתן להרחיבה במידת הצורך.
.
🌼 יש לנסות באופן מוחשי את התנור המשולב בחנות (גם אם לא מחובר לגז/חשמל) - כדאי לנסות לפתוח את הדלת/ות והדלקת המבערים- לראות אם זה עובר בקלילות ואין כובד או סרבול בהפעלה.
בהצלחה 💐💐
בס''ד
תנו חיוך הכל לטובה 😃
לפחות בבנויים יש מנעד של מידות תא האפיה. לבוש ואלקטרולוקס יש תנורים עם תא אפיה בעל נפח גדול במיוחד, שווה לבדוק.
לא מתאים לבית ולא לתקציב לצערי..
שלום שוב,
כדאי לבדוק מה הקלות בה ניתן להכני ולהוציא תבניות מהתנור ולסובב את חוגת הגז 🔥
בנוסף, כדאי לבדוק שפנים התנור צבוע באמיל במקשה אחת- יש תנורים שיש מעין הפרדה באזורים מסוימים-בטווח הרחוק, הדבר יכול להביא לקילוף צבע או חלודה..
בס''ד
תנו חיוך הכל לטובה 😃
אז אשמח מאוד לשמוע על המלצותיכם לתנור תא 1 משולב כיריים.
תודה!
HXR39IH.0Y
HXR39IH.1Y
עלה לנו בסביבות 3000 ש"ח...
לגבי הגז שלו- לא משתמשים כרגע אז לא יודעת להמליץ ..
אז ככה:
סלטים:
טחינה
טאבולה בורגול
חצילים שרופים
חצילים קוביות
חצילים פרוסות
גזר וקולרבי בשום ומיונז
גזר מתוק
אבוקדו
פלפלים קלויים עם בצל ופטריות
רוטב פיצה
פסטו (אם נשיג בזיליקום)
שומר
ליל שבת:
חריימה נסיכה
מושט אנטיפסטי
מרק
אסאדו
פרגיות
פירה
אורז
מנה אחרונה - נראה. בד"כ לא מכינה
בוקר:
ביצים
סלט עוף עם פרגיות
צונט
קוגל אטריות
סדש:
קיש בצל פטריות
סלט ירקות
שיפודוני סלמון
שיהיה בהצלחה

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
לנו יש אורחות בעז"ה ואחת לא אוכלת גלוטן..
חלות מהמקפיא
סלטים: סלק שום קונפי חציל פתוח
סלט אפונה ופילפלים
סלט ברוקולי
דג מושט
עוף בתנור
אולי בשר כלשהו
ירקות מוקפצים מתכון של ניקי
קוגעל תפוא מהמקפיא
אורז
בבוקר-
לכל אחד על הצלחת סלט עם סלומון מעושן קנוי
( צריכה להכין לזה ביצים קשות ורוטב חרדל )
צולנט
פאי בטטה
אולי פסטרמה חזה עוף או כבד🤔
סדש- טונה ספגטי ירקות חתוכים
סופלה פסח, עוגת לוטוס,פאי תפוחים
ומלבני גרנולה
חצילים עם שום ומלפפון חמוץ
טחינה
סלק
משייר
סלט חי
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגה בחושה (בהקפאה)
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
יום שבת:
תפו"א בתנור
אנטי פסטי
עוף עם שום
סד"ש:
פשטידת בצל ופטריות
לחמניות מתוקות
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
ושלא תצא כמו איזה לחמניה עם פס שוקולד דק ולא מורגש?איך תמיד במאפיות יש מלללא מילוי??
אשמח אם למישהו יש מתכון טוב לבצק ולמילוי פרווה עסיסי ושיהיה מלא ושיורגש.. ( בלי מרגרינה)..
ואשמח גם לטיפים
תודה רבה
אני עושה עם קמח כוסמין מלא ושמן זית/קוקוס, ובמקום סוכר סילאן. אפשר מייפל גם..
למילוי:
להכין ממרח מקקאו טבעי, סילאן/מייפל ושמן קוקוס
כיוון שהבצק מכיל שמרים ופשוט תופח... ושכבה דקה הופכת לעבה... צריך לרדק ממש דק!
עוד טיפ- אחרי הרידוד, למרוח שוקולד, ןאז לקפל את הבצק לחצי, ולרדד שוב למלבן. ככה השוקןלד נטמע בין השכבות (ואפשר אחרי הרידוד השני למרוח שוב שוקולד).
גרסת קראנץ- שיוצאת עם הרבה שוקולד:
מגלגים את הבצק לנקניק ארוך (כמובן אחרי ששמנו שוקולד). ואז חוצים עם סכין את הנקניק לאורך. מסובבים רבע סיבוב כל 'נחש' כך שהשוקולד יפנה כלפי מעלה. ואז מסובבים כמו בורג את הנחשים אחד בשני- צמה של 2..
(לרוב אחרי זה מה שקורה, חוץ מהלכלוך מסביב

לגבי השוקולד עצמו- נסיתי 2 אופציות שיצאו טובות: ממרח שוקולד פרה (שוקולד פסק זמן שאנחנו מאוד אוהבים כממרח לא הוכיח את עצמו בעוגה).
או תערובת של קקאו, סוכר (פי 2 מהקקאו), סוכר וניל ושמן- השמן כדי שיגבש את הכל ביחד. אפשר להוסיף לזה גם פודינג. אין כמויות. שופיכם, טועמים ובושקים שמספיק מתוק.
בהצלחה!!
ומעט שטחים לבנים רק של בצק, יש לבצע קיפולים, בקישור הבא מדגימים איך
ולעשות קיפולים כמו כתבו פה..
אחרי האפיה להרטיב בסירופ מים וסוכר 1:1
4 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כוס אינסטנט פודינג וניל
1 כוס שמן
1 כף קינמון
לערבב הכל לעיסה ולמרוח
שניצלים מעניינים - חזה עוף במרינדה של שמנז פלפל שחור גרוס גריל עוף אורגנו על מחבת דקה מכל צד ומלא מלא טבעות בצל מטוגן (להכין לפני באותה מחבת ) טעים ועסיסי
גלילי פסטרמה במילוי פירה מטוגן כמו שניצל בביצה ופירורי לחם - קל טעים ומגוון
פאי רועים
אסאדו בבישול איטי
בורקס בשר - יותר מתאים למנה ראשונה אבל סבבה גם בעיקרית
אני לא יודעת איך זה הולך עם רוטב פסטו קנוי..