שרשור חדש
הודעה חשובה!!-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ד בסיון תשע"ד 11:38

כשמעלים מתכונים לפורום, מתכון שהוא לא אישי שלכם אלא של אתר כלשהו, חובה! לשים קישור לאותו אתר שממנו המתכון נלקח, אחרת זה עבירה על זכויות יוצרים ועילה לתביעה, מתכון שייכתב ללא קישור, יימחק/יערך, זה סתם יכול לסבך אותנו..
בבקשה כל מי שקרא שיגיב, תודה.

שרשורים מרוכזים בנושאים שוניםיהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך ז' באייר תשע"ז 13:21
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך ח' בתמוז תשע"ו 23:27
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך ט"ז בטבת תשע"ד 12:46

סלטים

טוב אז ככה- פוסט על חלקי בשר הבקר. - בישול ומתכונים

עוד סלטים

 

עוגות בסיסיות

שבועות

מתכוני הפעלה

מרקים

רוטב בולונז (כי מבקשים את המתכון הזה הרבה)

איך להוציא את העצמות מעוף ודג שלמים

מתכונים לחזה עוף

שרשור הטיפים הגדול

 

טיפים לבישול ואפיה נכונים: - סדנת בישול
 

כדי להוסיף שרשורים נוספים יש לפנות אלי. אם השרשור יראה לי מתאים אוסיף אותו.

הודעת מידות\ המרות וכו'כפרגניסטית
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית).
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.
 

יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב)

1 כוס שמן - 200 גרם
1 כוס חמאה - 240 גרם
butterstick - כ-1/2 כוס - 120 גרם
1 כף חמאה - 15 גרם (1/2 ounce)
1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם
1 כוס קורנפלור - 140 גרם
1 כף קורנפלור - 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם
1 כוס קמח מלא - 125 גרם
1 כוס דבש - 360 גרם
1 כף דבש - 22 גרם
1 כוס ריבה - 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם
1 כוס אורז ארוך - 200 גרם
1 כוס אורז קצר - 210 גרם
1 כף אבקת אפיה - 8 גרם
1 כף סודה לשתיה - 8 גרם
1 כף שמרים יבשים - 10 גרם
1 כוס מלח - 250 גרם
1 כף מלח - 20 גרם
1 כוס קקאו - 140 גרם
1 כוס סוכר - 200 גרם
1 כף סוכר - 20 גרם
1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם
1 כף אבקת סוכר - 8 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם

 

קמח תופח תוצרת בית

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
 

ג'לטין

1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
 

אבקת אפיה, סודה לשתיה

1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה
1 כף = 9 גרם
1 כפית = 3 גרם
 

ביצים

ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 - 50 גרם
 

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)

הגדלה להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%

הקטנה להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%
 

יחסים בין מידות נפח שונות

1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
 

המרות למידות שונות

להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
 

המרת מידות חום

צלזיוס פרנהייט סימן תנור תיאור
105 225 חום נמוך מאד
120 250
135 275 1 חום נמוך
150 300 2
160 325 3 בינוני-נמוך
180 350 4 בינוני
190 375 5
200 400 6 בינוני-גבוה
220 425 7 גבוה
230 450 8
245 475 9 גבוה מאד
 
המידע הנ"ל לקוח האתר "על השולחן"
 
מחפש המלצה למעבד מזון טובמבקש אמונה

לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי

לי יש משהו שקיבלתייעל מהדרום

לק"י


אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.

מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.

ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).

תודה. תוכלי לכתוב את השם שלו?מבקש אמונה

נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה

אני אוהבת את המג'ימיקס שליופל לימון

עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון

תודה. אפשר את השם שלו? או קישור?מבקש אמונה
תודה 👍מבקש אמונה
כשמשתמשים בקערות הקטנות צריך עדיין לשים את הקערהחילזון 123
הגדולה?
כןופל לימוןאחרונה
יש לי ראסל הובס כבר 9 שנים. מעולההמקורית
קטע, פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאתמבקש אמונה
בסוף קניתי של פוד אפילמבקש אמונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר בראאחרונה
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כמה מתכונים חנוכה hameiri13

קודם כל מצרף לכם שיר חנוכה לשמיעה עם הילדים (אפילו מציע לאפות יחד עם הילדים)

 

שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות

רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.

 

טיפים חשובים לפני שמתחילים לטגן

 

לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:

תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.

טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות.
אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.

זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.

 

רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.

להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.

ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.

 

מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים

מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.

 

מצרכים

מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.

אופן הכנה

מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך.
מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.

 

 

מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה

 

אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.

מצרכים

קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.

אופן הכנה

מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת.
מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.

הכנת סירופ

מים, סוכר, וניל וקצת לימון – מבשלים עד שהסירופ מסמיך לגוון שנהב.

מהחצי השני של הבצק אפשר להכין גם פיתות ארוכות בתנור – רכות וספוגיות.

 

מתכון שלישי: סופגניות אפויות מקמח מלא

 

למי שמעדיף משהו קל יותר, אבל עדיין רוצה ליהנות מהטעם של חנוכה.

מצרכים

קמח מלא, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, מים ושמן.

הכנה

לשים עד קבלת בצק רך, מתפיחים, מחלקים ל־16 כדורים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
לאחר מכן ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.

 

קרדיט למתכונים 

 

 

מה מבשלים לשבת?בוקר אור

פה די סרוק יש לנו סידורים למחר

ערב

מרק בצל

ניוקי ברוטב שמנת פטריות

קציצות טונה

אולי גם סלט או אנטיפסטי


בוקר

סלט ירקות

סלט אבוקדו

טחינה


סדש

סלטים מהבוקר

חזה עוף ממולא באורז מהמקפיא (שאריות משבת משפחתית..)

מוקפץ כנל

אורז לבן


עוגת שוקולד מהמקפיא שנשים עליה קרם שוקולד סוכריות ליומולדת

פופקורן

חלות מהמקפיא

אננס

אצלנואבןישראל

בערב

מושט וטונה ברוטב אדום בסיר.

מרק גרונות עם שקדי מרק/ קרוטונים.

בבוקר מתארחים מביאים עוגה.

סדש

תפוחי אדמה בתנור

שעועית ירוקה

אורז וסלטים


חציל מטוגן,  ביצים עם בצל

מטבוחה, טחינה

ונחתוך סלט חי


עוגת ביסקוויטים לבוקר

עוגת שוקולד פרוה

נקנה חלות..

אצלנו יחסית מושקע השבתתוהה לעצמי

אורחים וכו'..


חלות


חומוס

טחינה

מטבוחה

חציל מטוגן

חציל קלוי

סלט ביצים

שומר

סלט אבוקדו

סלט ירוקים

סלט חסה עם עגבניות שרי


ערב שבת

סלמון ברוטב מרוקאי

עוף עם דלורית

אורז

שעועית


בוקר שבת

מפרום

סופריטו פרגיות

אורז

אנטיפסטי


עוגיות שוקולד צ'יפס

בראוניז

אולי נוציא שמרים המקפיא

אין לי זמן לכל מה שאני רוצההמקורית

אז אכתוב למה כן יש לי

דג וקציצות דג ברוטב

חמין בשר


אם אצליח להוסיף אז קציצות בקר, אורז ומוקפץ ירקות


לחם קנוי

פיצוחים

שטויות ושוקולדים

אולי אכין כדורי שוקולד/ קצפת שוקולד שיהיה כמו מעדנים לילדים

קציצות דג את מכינהאבןישראל

או קנוי?

אם את מכינה אשמח לדעת אם איזה דגים את מכינה.

תודה!

לפעמים מכינה לפעמים קונה. מתכון בפניםהמקורית

טוחנת תפוח אדמה חי עם  כוסברה ושום, מוסיפה נסיכה וטונה שסחטתי מנוזלים

(כדי שהקציצות לא יתפרקו אפשר להוסיף פרורי לחם במקום תפוח אדמה)

מתבלת בא. מרק (אפשר מלח במקום) , פפריקה, וקצת כמון ומוסיפה קצת שמן. מערבבת הכל ועושה כדורים. מכניסה לסיר כשהרוטב רותח

תודה!אבןישראלאחרונה

ננסה בקרוב להכין.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חלות

חצילים מהברית

מטבוחה מהברית

חומוס מהברית

(יאללה, שייגמרו כבר הקופסאות שבהקפאה. מיציתי אותן😅)

אולי סלק

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים

(אולי נוציא עוגת שמרים מההקפאה)

אולי עוגת גבינה


ליל שבת:

קוסקוס

מרק עוף וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

שניצלים

חזה עוף עם בצל ופטריות


סד"ש:

פיצות

אולי גם פשטידה

אני מהבוקר במטבחמאוהבת בילדי

קמתי עוד לפני 6...

 

אורז

בשר עם ערמונים

עוף מתוק בתנור

דלעת עם בצל מקורמלים

אפונה

דג בתנור

עוגת מייפל

עוגת שוקולד

התחלתי להכין קוגל ונשרף לי הקרמל, אבל כבר פתחתי ביצים- 

אז עוד עוגת שוקולד בחושה

 

חומוס, טחינה, סחוג, בטטה בצ'ילי, פטריות

 

טוב שחלות יש במקפיא.

אשמח לשמוע המלצות על אתרי מתכונים לל"ג. תודה רבהמוריה 7
איך מכינים פנקייקים תפוחים (עבים)?יעל מהדרום
עם הרבה אבקת אפיה, ושהבלילה תהיה סמיכה יחסיתחילזון 123
זה המתכון שאני מכינהחילזון 123

2 ביצים

רבע כוס סוכר

רבע כוס שמן

1 כוס מים או חלב

כוס וחצי קמח

2 כפיות אבקת אפיה

סוכר וניל


אפשר להוסיף עוד קצת אבקת אפיה ויצא יותר נפוח

אבקת אפיה או הקצפה של החלבוניםט'
נסי את המתכון של קרין גורןופל לימון

וגם לטגן בפורמה יתן פנקייק עגול יפה ושמנמן

תודה! (מה זה פורמה?)יעל מהדרום
צורה. נגיד רינג כלשהוחילזון 123
אהה. תודה!יעל מהדרום
לחן במטבח יש טריק מעולה!מדרשיסטית20
לי זה לא עבד.התנערי מעפר

הכמויות שם ממש לא מדוייקת, צריך לשים הרבה יותר חומץ וזה לא בריא...

לא הייתי ממליצה.

תודה! שמת חומץ וגם סודה לשתיה?יעל מהדרום
שמתי מה שהיא כתבההתנערי מעפר

לא זוכרת כי החלטתי לא להכין את המתכון שלה.

זה יוצא גושים שלא מתערבבים...

וניסיתי כמה פעמים ועקבתי לפי הכמויות שלה.


הוספתי תגובה למטה עם ההמלצות שלי

יוצא לי נהדר בשיטה למטה!

כן. ראיתי. תודה!!יעל מהדרום
חומץ זה לא בריא?מישהי נשואה
שמעתי שזה שורף שומנים 
ככה ידוע ליהתנערי מעפר
אם כבר עבים אז קייזרשמרן!מרגול

לאפרת ליכטנשטט יש מתכון מעולה

יותר קל, יותר תפוח, יותר טעים

(במקור זה אוכל אוסטרי. זה וואו)

רק השם מפחיד🤣 אני אחפש. תודה!יעל מהדרום
טוב, זה נשמע טוביעל מהדרום

לק"י


אבל לרוב אני מתעצלת להקציף....

אז נראה לי שנלך על מתכונים פשוטים יותר.

זה זהאנימה

מתכון אדיר ונדיר, בדוק ומנוסה, לפנקייקים שמנמנים וטעימים.

הוא לא קשה לדעתי, בלי להקציף להפריד או כאלה עניינים, רק צריך להמיס חמאה.

להכין לפי ההוראות הרגילות. אחרי שמערבבים יוצאת תערובת יחסית סמיכה עם הרבה גושים לא אחידים. זה בסדר גמור ואין צורך לערבב את זה עוד, ככה זה אמור להיות. כשיוצקים במחבת לא מורחים אלא פשוט שופכים כף גדושה, נותנים לזה לתפוס צורה לבד ולהשאר שמנמן.

תודה! הולך עם שמן? (יש לי ילדה אלרגית לחלב)יעל מהדרום
ניסיתי פעם לעשות פרווהאנימה
עם מים ושמן ולא זכור לי שהיו בעיות מיוחדות אבל זה היה לפני שנים
אני מכינה את הבלילה סמיכה מאדהתנערי מעפר

ושמה מעט סודה לשתייה.

התחלתי לאחרונה לשים שיבולת שועל שהיא חצי מכמות הקמח, יוצא משביע ונחמד מאד.

ביקשתי מהצ'אט gpt שיתן לי המלצההתנערי מעפר

והוא כתב לי מתכון.

יצא מצוין לטעמי.

נותנים לבלילה לנוח חצי שעה לפחות(אהבת עולם)
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת המלצה למכשיר מולטיקייק שמכין דונאטס גדוליםהתנערי מעפר
ולא מיני.


יש המלצות?

מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו יש אורחים בערב

ערב

מרק אדום לכבוד הפרשה

קוסקוס/בורגול לא החלטתי

תבשיל בשר מספר 8 בסיר עם ירקות

אנטיפסטי

האורחים יביאו בראוניז לקינוח


בוקר

מאפינס שיבולת שועל בתבנית (בלי עניין המאפינס)


סדש

מג'דרה לכבוד הפרשה😅

קבבונים בתנור

אנטיפסטי מהערב


חצילים בתנור

טחינה

מקלות גזר

סלט ירקות

סלט אבוקדו


פופקורן

פומלה

נכין גם עוגה? יש עוגיות במקפיא בעיקרון

חלות


מתי נספיק הכל?

עושה לי סדרתוהה לעצמי

ערב שבת

קוסקוס

מפרום

אפונה


בוקר

חמין


סעודה שלישית

עוד מתלבטת.. בא לי בצל ממולא, נראה..


חלות


חומוס

טחינה

מטבוחה

חציל קלוי

סלט ירקות עלים

סלט חסה עם צ'יפס בטטה

סלט אבוקדו אם הוא יבשיל עד שבת


יש במקפיא עוגת שמרים וגלידה, אם יתחשק ויהיה בנחת אז נכין גם עוגיות

תכלס לא בא לי להכיןהמקורית

אני לא מרגישה ככ טוב😑

אבל בכל זאת. כל כך חיכיתי לשבת שברור שנכבד אותה, גם אם בקטנה

בתכנית - שבת דגים!


ערב שבת - דג ברוטב חריף. אולי נוסיף גם תבשיל חומוס

למחרת סעודה שנייה - דניס בתנור (מקווה למצוא שלם מחר)


סעודה שלישית - לחם עם גבינות חמאה וירקות חתוכים למי שרוצה

סלטים לפי הכח. בעיקר חיים


חלות קנויות כהרגלי בקודש

נקנה קצת דברים טעימים כי לא נראה לי שיש לי כח להכין עוגה

ולנוח! 

בינתיים הכנתי עוגות ועוגיות. הכי חשוב😅יעל מהדרום

לק"י

 

בינתיים נראה שככה:

סלטים- חומוס, חצילים ומטבוחה מהברית

אולי סלק

סלט חי

 

עוגות תפוזים/ שוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס, חלקן בתוספת אגוזים

 

ליל שבת:

קוסקוס שקיבלנו

קציצות דגים ברוטב (שהקפאנו מהברית)

מרק ירקות ושעועית

 

יום שבת:

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

כנראה שנוציא מההקפאה שניצלים ופרגיות (מהברית)

 

סד"ש:

אולי פיצות

יוצאים לנופש... כיף!מאוהבת בילדי
תהנו!! איזה כיף!יעל מהדרוםאחרונה
קובה- איך מכינים?פה לקצת

אשמח לקבל מתכון לקובה


וגם

איך טכנית מכינים קובה טוב? שהבצק לא יהיה עבה מידי

איך ממלאים אותו בצורה טובה?

איך סוגרים את הקובה בלי שיהיה גוש בצק עבה?

זה רק הסבתות ילמדו אותך😅*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך כ"ג בחשוון תשפ"ו 11:04

זו אמנות ממש לעשות קובה מוצלחים.

תסתכלי במתכונים וסרטונים של יונית צוקרמן או בכלל סרטונים שונים ביוטיוב.

אין לי סבתא שיודעת ;)פה לקצת
גם לי לא*אשתו של בעלי*
לכן לא מכינה🤪
תסתכלי על המתכון של חן במטבחהמקורית
הרבה שלבים אבל נראה לי שאנסה, תודה!פה לקצת
זה לא מאוד מורכב אבל יחסית קצת ארוךהמקורית

אם את מכינה מילוי מבושל

אני אוהבת קובות במילוי חזה עוף ובצל שלא חריך לבשל לפני,ואני ממליצה בכל אופן להכין מילוי כפול ולהקפיא, זה חוסך זמן

אפשר גם להכין כבר קובות בכמות ולהקפיא ואז רק להכין להן מרק

לא נורא גם אם המעטפת תהיה עבה בהתחלה

פטנט לקובה שלמדתי ברשתופל לימון
זה עובד?מבקש אמונה

זכור לי שפעם אח שלי ניסה טריק כזה והתפרק לו בבישול

 

אגב, שמעתי על עוד טריק (שלא ניסיתי), 

לשים שקית בתוך השקע של תבנית קאפקייק, למרוח את הסולת בפנים ולשים באמצע את הבשר

ואז לכווץ הכל ע"י גלגול הפתח של השקית.  

@שדמות בחולות  כמומחית בבישול מה דעתך על זה?

עבד לי , צריך להקפיד על ההוראותופל לימון
מגניב 👍 אז כדאי לנסות שובמבקש אמונה
קשה לי עם המראה שלהם...פה לקצת
נכון, הם לא נראית כמו קובות עם בצקופל לימון

אבל קלות ההכנה שווה גם את המראה

בהכנת קובה-שדמות בחולות

צריך ויזואלי.

עם כל הכבוד למלל- זו טכניקת הדגמה.

יש מלא מתכונים ברשת להכנת קובה.

 

(אם את רוצה ללמוד להכין קובה כורדי, בואי אליי לכיתה כשכיתת י"ב מבשלים- כל התלמידים מכינים קובה כורדי מטורף חח)

איזה מגניב זה שיעור בישול!יעל מהדרום
פה לקצת
חבל שלנו לא היה שיעור כזה מגניב
אכתוב לך איך אני עושה, מקווה שיהיה מובןמאוהבת בילדי

קודם מטגנת קוביות בצל קטנות, מוסיפה בשר טחון ומפוררת תוך כדי טיגון- הכי נח בסוטאג' רחב.

כשהבשר מאפיר מוסיפה רסק עגבניות ותבלינים (מל"פ, פפריקה, גריל עוף.. מה שבא)

ומקררת.

 

מכינה בצק מסולת מלח ושמן, מערבבת ומוסיפה מים עד שנהיה בצק נח.

נותנצת לו לנוח מכוסה 10 דקות.

 

ואז עם יד משומנת או רטובה קורצת מהבצק ומשטח על כף היד כמה שיותר דק בלי לקרוע את הבצק,

שמה מהמלית של הבשר טחון על חצי מכף היד ועוטפת את המלית בחצי הבצק שנשאר, מקווה שהובנתי.

מגלגלת ומניחה בקופסא על נייר אפיה או שקית הקפאה עבה, עם רווחים, בין "קומה" לקומה שמה עוד נייר אפיה.

מקפיאה.

 

ומתי שרוצה להכין את המרק- מטגנת בצל להשחמה, מוסיפה סלק (רצועות/ קוביות) ומטגנת.

מוסיפה רסק ותבלינים וקצת סוכר ומים.

מביאה לרתיחה ומוסיפה את הכדורים אחד אחד.

בישול של שעה וחצי. יאמי! 

 

דרך אגב- כשאני מכינה את הכדורים אני משאירה קצת מהבשר טחון בנפרד וזורקת אותו למרק- זה נותן טעם טוב וקצת מסמיך את המרק...

 

בד"כ אני מכינה כמות כפולה או משולשת (לוקח איזה שעתיים בכיף) ומקפיאה

וכשאני רוצה להכין מרק- יש לי תוך חצי שעה את האוכל על הגז.

 

מומלץ!

לגלגול עצמו - תקפיאי כדורי בשרמרגול

כלומר - תבשלי את הבשר לפי ההוראות, תני לו להתקרר במקרר

אח"כ תעשי כדורים. ממש כמו כדורי שוקולד

תקפיאי

ואז הרבה יותר קל לעטוף בשכבה ממש דקה של בצק (הבשר לא בורח… הוא נשאר כדור קפוא)


הכנתי פעם קובה בעצמי, עוד יש לי קצת קובות במקפיא מוכנות להיכנס למרק, אבל אני די בטוחה שלא אכין שוב. מעדיפה למצוא איזו מאמא כורדיה לקנות ממנה כדורים מגולגלים כבר שנשאר רק לזרוק למרק

זה לוקח נצח 

המלצה שלי לקובותסטודנטית אלופה

לטגן בצל קצוץ דק להוסיף בשר טחון, לתבל איך שאוהבים, מעט סלרי קצוץ דק ופטרוזיליה קצוצה ולהשאיר 1/3 מהבשר טחון חי ולהוסיף כשהבשר המטוגן מתקרר.

וככה קל לייצור מהבשר כדורים נוחים לעיטוף.

לחן במטבח יש פטנט לקובותחילזון 123
לפי חן במטבחכמו🐌תמס
יש סוג סולת שהוא כולו לבן, שזה הסוג למעטפת דקיקה, ועוד סוג שיש בו נקודות כהות והמעטפת תצא עבה. צריך למצוא את החברה המתאימה. לא יודעת אתהשם 
תודה לכולם!פה לקצת

אנסה את של חן במטבח ונראה איך יילך.


בעיקרון כבר הכנתי הרבה פעמים קובה, כמות והקפאתי.

עכשיו לפני שמכינה חיפשתי דרך יותר יעילה ומוצלחת ועם פחות עבודה ממה שעשיתי עד עכשיו.

אני עשיתי את של יאבלולו שמבלולושנהבאחרונה

קובי אדרי

מסביר גם איך לגלגל טוב.

קובה סלק הכי טוב שיצא לי להכין, לפעמים מכינה את הקובות ועושה איזה מרק שבא לי.

ועוד משהו לגבי הגלגול- אני הבנתי שעדיף חורים מאשר עבה ומאז יוצא הרבה יותר טעים.

תפריט לא קובנציונלי לשבתשדמות בחולות

השבוע החלטתי שנמאס לי מהתפריט המסורתי של שבת וכל האוכל יהיה על טהרת האסייתי.

לשמחתי, כולם זורמים.

 

אש זה מה שיהיה לנו השבת:

סושי: ניגירי, מאקי ואינסייד אאוט.

פאד תאי (במקום טופו- קוביות חזה עוף).

חזה עוף בטמפורה לילדים.

שעועית ירוקה מוקפצת בשמן שומשום.

 

לבוקר אכין גרבלקס ופלטת גבינות עם ירקות חתוכים ומהה שיישאר מהסושי.

 

ואם יהיה לי כח אכין פודינג טפיוקה עם פירות.

 

(יש התלבטות לגבי מרק עם דים סם.. אחליט מחר)

 

וואו מגניבה!בוקר אור

פה תפריט מבוסס מקפיא

אני עובדת ואחזור הביתה מחר אחרי שתים עשרה והיום חזרתי רק לפני שעה, אז נערכנו מראש ושבת שעברה לקחנו מלא שאריות משבת משפחתית והקפאנו😅

ערב

מרק ירקות עם כנפיים ואטריות

קוסקוס

חזה עוף ממולא באורז מהמקפיא

בוקר

סלטים מהמקפיא - מטבוחה, חצילים וחציל בחינה

בטטות בצ'ילי

טחינה

סדש

שאריות סלטים

שניצלונים מהמקפיא

נודלס מוקפץ עם ירקות מהמקפיא


חצי עוגת שמרים שוקולד מהמקפיא (ראינו אחרי שבת שאכלנו רק חצי אז הקפאנו אץ החצי השני..)

פומלית ואננס

אולי גם פופקורן ולימונדה

חלות מהמקפיא (זה אנחנו הכנו!)

נשמע כמו דברים שאת רובם אולי בעלי יאכל😅יעל מהדרום

לק"י


תהנו מהגיוון!!


לנו יש שבת קייטרינג😅

ב"ה היום היתה הברית, ונשאר מלא אוכל.


חלות קנויות.

סלטים- חצילים, חומוס, חמוצים, עגבניות שרי וזיתים, מטבוחה, סלט חי (אם הוא יישמר טוב).

נכין סלט כרוב/ חסה


עוגת שוקולד עוגיות מדודה שלי

עוגת תפוזים מההקפאה

עוגת שמרים קנויה


ליל שבת:

נכין מרק ירקות

פרגיות

קוסקוס


יום שבת:

אורז

שניצלים

מתלבטת אם להכין תפו"א בתנור (כי את שלי אוהבים. את של הברית ומה שקיבלנו משכנים- פחות)

אולי ירקות בתנור


סד"ש:

פשטידה חלבית שקיבלנו

ברית? מזל טוב לכם ופל לימון

אצלי בקטנה, ירידת הטמפרטורה מבחינתי חמין ראשון לעונה עם גריסים ועוף

סלט ירוק ליד ולפתיח בבקה סלאמי 

לליל שבת סלטים מרק כתומים

עוף מהמקפיא, פפרונטה, אורז,כרוב מוקפץ 

וקינוח מהמקפיא

מזל טוב!!מאוהבת בילדי

איזה כיף אוכל של קייטרינג...

מזל טובבבבשדמות בחולות
יפה לכם. תהנו! אצלנו-מאוהבת בילדי

אורז וחורשט לליל שבת

אורז ועוף בבצל לבוקר

(וסיימתי לבשל כולל שטיפת כלים!!)

 

סלט בטטה, פטריות, חומוס, טחינה, סחוג לבעלי, שום קונפי.

סלט חי מכינים בשבת

יש גם אבוקדו

 

עוגת שוקולד- קוקוס

עוגת מייפל (על פס אחד שמתי מייפל ועל השני רוטב קרמל מלוח, מעניין איך יצא)

יש גם עוגת קפה מהמקפיא

וחלות שאפיתי כבר אתמול

פה מתכונים של "הכל בסיר אחד"טארקו

אתמול בלילה ראיתי שמבחינת חלבונים יש או סלמון או חזה עוף, אז זה דיי פתר התבחבשויות מה להכין.


חלות

סלטים- פטריות בטריאקי, מטבוחה, פסטו, זיתים, חציל קלוי עם סלסה חריפה, קונפי שום.


ליל שבת

מרק כתום עם קרוטונים

ניוקי עם סלמון בעגבניות שרי ושום


בוקר שבת

מוקפץ עם כל טוב- עוף, נודלס, כרוב, בצל, גזר, תירס גמדי


סדש

"עוגת" פיצה(עוגת שמרים ממולאת פיצה במקום שוקולד וכו)


עוגת רסק תפוחים שעושה אווירה של חורף


שבת שלום!

מה זה גרבלקס?חילזון 123
סלמון כבושופל לימוןאחרונה
משתמשים בסכיני שף? (יפניות/מערביות)מבקש אמונה

מה זה בא לי לקנות לעצמי אחת...

אני שואל את עצמי אם זה יותר נוח או יותר מסוכן להוריד אצבע בטעות חח

אולי לא חידדתי מספיק טוב.. גם זאת אפשרותמבקש אמונה
אשמח למתכון לסלט פטריות קרחיל פרשים

תודה מראש למשיבים

עם בצל ירוק, פקאן מסוכר וסויהופל לימון
קר הכוונה לא מבושל?יעל מהדרום
כן. תודה למשיבות אבל איפה המתכון?חיל פרשים
אפשר עם עגבניות שרי, מלח, לימון, כוסברה/ פטרוזיליהיעל מהדרום
אין , פורסים פטריות מוסיפים את הרשום לעילופל לימוןאחרונה
אפשר רק לתבלרק טוב!
לחתוך לפרוסות ולהוסיף שמן זית, קצת לימון, אבקת שום. ועוד דברים כיד הדמיון הטובה. 
משתמשים במכונת וואקום? יש לכם מוצר מומלץ?פתית שלג
נראה כמו מכשיר למינציה שעושה וואקום לשקיות עם מזוןפתית שלג

נראלי שהמטרה העיקרית של זה היא לשמור על טריות המוצרים

בכל מקרה הזמנתי לפני שבוע מעליאקספרס מוצר דומה (וזול) בשביל התנסות..

אהה. ולאיזה שימוש ביתי אתה זקוק לו?יעל מהדרום
בדיוק עמדתי לתקן אותך🧑פתית שלגאחרונה
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ' בחשוון תשפ"ו 0:05

יש לי כמה רעיונות..

חשבתי שהוא יוכל להועיל למגשי פירות, או לקחת פירות חתוכים לדרך\לחם פרוס\סלט רגיש, שיהיה אפשר להכין יותר זמן לפני ולשמור על הטריות.

וגם כשמוכרים מוצרים ללא צורך בברירה אוטמים אותם בשקית וואקום. 

רציתי להתנסות בזה, לדוגמה כשנוסעים למקומות שיהיה אפשר לקחת כמות קטנה של אורז בשקית אטומה כזאת או אפילו תערובת של מצרכים עם קמח מנופה וכו' שרק צריך לשים בסיר ולהוסיף מים.

השאלה היא מה תהיה העלות של השקיות.. מאמין שיהיה אפשר להשיג בזול מהאינטרנט.

מה מבשלים לשבת?המקורית
שישי מוקדם זה קצת קשוח
התחלתי בשבע בבוקר וסיימתי בעשר:שדמות בחולות

שניצלים

פרגיות

בשר מס' 8 עם ירקות שורש ופולים

סירןת תפוחי אדמה עם בשר מפורק ברוטב סלרי וחמאת בוטנים.

ברןקולי וקישואים בתנור

אורז

כדורי שוקולד

עוגת שוקולד

מהמם! איזה כיף זה להתחיל מוקדםהמקורית
אצלנו פחות מתאפשר כרגע וגם הייתי צריכה קניות


אלופה! 

אז אצלנוהמקוריתאחרונה

בערב דג

למחר בבוקר ארוחה חלבית - ירקות גבינות חמאה סלט חסה סלט אבוקדו


 

סעודה שלישית - כבדים עם בצל וגמבה, אורז, שווארמה, אפונה וחמין של בשר, שעועית וביצים לילדונת שביקשה


 

קינוחים יש מהמקפיא וגם קנויים

חלות תמיד קונה

וקצת סלטים כי נגמר לי הכח

רעיון מישהו??hodayab

יש לי קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות שלא טובלו טוב. מה אפשר לעשות עם זה?

להכין מזה בולונז?יעל מהדרום
לק"י


למעוך הכל, להוסיף תיבול ולבשל עוד קצת.

ניסיתי ויצא נוזלי כזה, לא כיפי...hodayab

תודה!

אפשר לשפוך מהרוטב? אולי דרך מסננתופל לימון

ולהמשיך לבשל על להבה גבוהה לצמצום הרוטב?

לסנן את הרוטב מהקציצות*אשתו של בעלי*אחרונה
להכין בולונז ולתבל מחדש
אני תוהה האם אני היחיד לאורך כל האנושות לדורותיהבינייש פתוח
שקונה תפוחים, לא על מנת לאכול אותם, אלא על מנת להבשיל בננות, אבוקדו ואפרסקים
מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה שבת הכי זרוקה בעולם

שבוע מטורף ושישי יהיה לא פחות כנראה

ערב

מרק עדשים

קוסקוס

עוף שנשאר מהצהרונים של הילדים🙈או כדורי בשר מהמקפיא


בוקר

פיצה מהבצק של החלות

סדש


אנטיפסטי

שניצלים מהמקפיא

בורגול עם פטריות


חלות

עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות

מנגו

פומלית


טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו

סלט זיתים מהמקפיא 

פה בע"המאוהבת בילדי

מתארחים ליל שבת אצל ההורים שלי, מביאים איתנו עוגת יומולדת ועוד פינוקים...

בוקר 

עוף בתנור ואורז

סלטים- בטטה, מטבוחה, חציל שניצל בתנור, חומוס טחינה וכו

חלות מהמקפיא

אצלינויעל מהדרום

לק"י


סלק

חצילים, גמבה ועגבניות בתנור

טחינה

אולי סלט גזר חי

סלט חי


עוגת שמרים

עוגות תפוזים עם תוספות (אגוזים, שוקולד)


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

כנראה קציצות בשר


יום שבת:

קוסקוס

ירקות בתנור

תפו"א בתנור

בשרי- תלוי מה נמצא מחר בסופר


סד"ש:

אולי פיצות

אנחנו נוסעיםטארקו

חשבתי שאאפה אבל הודיעו שהקבוצה של הקטנה סגורה מחר במעון

אז נראה אם אצליח.. 

בהצלחה😅יעל מהדרום

לק"י


אני הייתי מבשלת עם הקטן, כי לא היה משפחתון בשישי.

אבל היו לו יציאות מידי פעם, כמו לשפוך כורכום על השיש ולשחק בו🤣

בסוף הכנתי רוגעלכיםטארקו

משוגעת🤣🤣

אבל יצא מדהים!

נראה מעולה!!יעל מהדרום
נראה מטורףבוקר אור

רוצים מתכון!

מה שמת בפנים?

עשיתי את "הרוגעלך של כרמית" מגוגלטארקואחרונה

ממש עקבתי לפי ההוראות בדיוק

ההבדל היחיד זה ששמתי במלית טיפה קינמון במקום נס קפה

חוץ מזה ממש ממש אחד לאחד

יצא מושלם ב"ה

נוסעיםאבןישראל

הפעם לא מכינה משהו לצערי/ לשמחתי

אני חסרת כוחות לחלוטיןהמקורית

אבל תכף נתחיל

דגים ברוטב לערב

סיר חומוס


למחר בקידוש  גבינות ירקות סלט קינוחי כוסות וניל נוגט

סעודה שלישית יהיה עוף עם תפוחי אדמה ואורז או סרדינים טונה וסלטים למי שלא רוצה להיות בשרי


עונה מדהימה לטיול בשוק- הסבר בפניםשדמות בחולות

אנחנו בעונה מדהימה שיש הרבה מאד ירוקים טריים ששווה להחמיץ/ לכבוש/ להקפיא לחודשים הבאים.

 

משני סיבובי שוק שעשיתי בחודש האחרון יש לנו:

חצילונים שהם מושלמים לכבישה או למילוי בבשר/ גבינות- ואפשר להקפיא את זה בלי בעיה.

במיה (הננסי מושלם בעיני לאפיה, הקפצה וכמובן הקפאה).

שעועיות מגוונות - מהרגילות ועד הרחבות שעושים להם חליטה קצרה ואז הקפצה וזו תוספת טעימה ומרשימה.

הפאקוס- מלפפון בלאדי שהוא קריספי במיוחד ומושלם לכבישה.

זיתים- לחובבי הז'אנר לבישול/ כבישה/ החמצה.

פירות שעוד רגע לא יהיו פה- לחתוך ולהקפיא (לשייקים/קינוחים)

תמרים טריים- מה שבמהלך השנה מוכרים כ"תמרים לחים" (לא הצהובים)

אורגנו/ זעתר טריים (נכון, צריך לשטוף ולהכשיר היטב בבית, אבל זה שווה את זה).

מלפפונים זעירים.

 

וכו'....

אז ממליצה לכם למצוא זמן בשלישי או שישי (אחרי 13:00 השוק יורד לחצי מחיר-שווה במיוחד) וללכת לשוק רמלה/ שוק פתח תקווה/ שוק התקווה ולהינות מהמגוון .

 

שוק רמלהתודה ל-ה' יתברך

גרה קרוב אבל אין כ"כ כשרויות על הפירות וירקות.. איך את יודעת אצל מי לקנותו אצל מי לא?

בגדול - אחוזי ערלה בפירות, אפשר לבדוק בטבלאותהסטורי
שמתפרסמות (אתר כושרות/מכון התורה והארץ) ולשאול את הרב שלכם מאיזה אחוז צריך לחשוש.


מעבר לזה - כל מה שהוא פרי/ירק אפשר לקנות ולהפריש תרו"מ בלי ברכה מספק.


מה שעלול להיות נגוע בחרקים/תולעים - אכן בעיה, אבל זו בעיה גם במקומות שיש השגחה. אפשר לראות באתרים הנ"ל מה עלול להיות נגוע, מה חייבים לקנות רק ארוז ומושגח ומה ואיך אפשר לבדוק ולנקות בעצמך.

מכל צה שכתבת הדבר היחיד שמדבר אליי זה התמריםהמקוריתאחרונה

אבל אני קונה אותם בחנות תבלינים ופיצוחים והם באמת מעולים בעיניי

וגם - קשה לי למצוא זמן ללכת ב13 לשוק בשישי גם היה בזה תועלת😑