עוף על הפלטה- מתבלים מראש בתבלינים ושמן. בבוקר החג מניחים על הפלטה, ותוך כמה שעות יש עוף צלוי, טרי וטעים.
אורז עם רוטב עגבניות וקורקבנים.
קוסקוס ומרק עם עוף, ירקות ושעועית/ חומוס.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
יוצא רך, חם, טרי.
חוסך לי זמן (ומקום במקרר) לפני החג.
קמה בבוקר מוקדם- מתפללת שחרית
ולפני שמעירה את הילדים אני לוקחת תבנית אפיה חד"פ ומניחה על הפלטה
ובתוכה שמה מה שאני רוצה "לבשל":
אפשרי להכין:
עופות ותפו"א/ ירקות- מתבלת בשמן, תבלינים ומלח
או
קציצות בשר/ קבב שאני כינה את העיסה לפני החג + ירקות
או
שניצלים וירקות
מוסיפה מעט מים רותחים בצד התבנית, מכסה בנייר כסף שחתכתי מראש ומכסה במגבת.
הולכים לשמוע שופר ולהמשך התפילה בחצר בית הכנסת.
חוזרים- האוכל מוכן, מריח וטעים.
ממליצה!!
(הכנתי בעבר גם אורז על הפלטה ועוף ממולא וכו')
זה נשמע לי נהדר וחוסךמקום במקרר,השאלה אם רלוונטי
אני מקלפת תפו"א, בטטה, בצל וחותכת לרצועות. מתבלת בשמן ותבלינים.
מניחה מעל זה גם עגבנית, גמבות וסלרי
ומעל זה עופות/ שניצלים/ קציצות בשר.
שופכת בצד התבנית חצי כוס מים רותחים ומכסה בנייר כסף (שחתכתי לפני החג. כי אסור לחתוך בחג) ומעל זה מגבת.
3 שעות על הפלטה וכל הנוזלים של עוף יורדים ומתערבבים עם הירקות ומתבשלים נהדר.
יוצא רך וטוב!!
אם את מכינה את זה בתבנית חד פעמית (ולא בסיר - כי סיר יותר עבה ויותר לוקח לו זמן להתבשל)
וזה מכוסה היטב בנייר כסף ומגבת
ושמת בצד מים רותחים (ולא קרים)-
3 שעות זה רך כמו פרגית.
אבל, אולי בשביל הפעם הראשונה שלך - תני לזה 4 שעות.
אולי הפלטה שלך פחות חמה משלי?
אצלי- 3 שעות וזה יוצא מעדן רך רך, טעים ומריח נפלא...
אחרי שהנחת בתבנית את כל הרכיבים מתובלים כמו שאת רוצה, תשפכי בצד של התבנית 1/2 כוס מים רותחים.
זה אמור להתפשט לכל התחתית של התבנית.
אני עושה את זה כדי שהאוכל לא ישרף מלמטה (עד העופות והירקות יפרישו נוזלים)
ומצד שני- אני שופכת את המים בצד של התבנית כדי שהאוכל המתובל לא יישטף ושהתבלינים ששמתי לא ירדו מהירקות/ עופות בגלל המים.
אני מובנת מספיק?
רק תשימי לב לשים ירקות שמפרישים נוזלים כמו עגבניות, גמבות וכד'
ואם לא- אז תשימי קצת יותר נוזלים.
צריכים לנסות פעם/ פעמיים ואז להבין איך זה עובד..
קיבלתי כבר כמה רעיונות לבישול על הפלטה בחג ואני ממש מתלהבת אבל ממש לחוצה
מה יקרה אם בדיוק על הפלטה שלי זה לא יעבוד ונהיה פתאום עם עוף לא מבושל באמצע החג וכלום לאכול?
אני לא יודעת עד כמה הפללטה שלך חמה או פחות חמה.
אבל, בשביל הפעמים הראשונות- קחי לך מרווח של 4 שעות.
גם 3 שעות ופחות זה מספיק- בפלטה טובה...
אבל כדי למנוע פאשלות - קחי לך מרווח של 4 שעות וזה אמור לצאת נהדר.
דרך אגב- נתתי את הטיפ הזה כאן בעבר להרבה בנות. והן ניסו ואמרו שזה יצא נהדר.
נראה לי שגם ליעל מהדרום הצעתי את זה ואני רואה שהיא עושה את זה דיי הרבה...
(כשאני התחלתי עם זה לפני כמה שנים- התחלתי בירקות וחזה עוף מתובל/ שניצלים. כי זה פחות זמן בישול.
לאט לאט המשכתי גם לעופות, קציצות, אורז
וגם לעוף שלם ממולא באורז ושאר ירקות...- אבל זה מתאים למשהו שיהיה על הפלטה כל הלילה... 12 שעות לפחות. יצא מעדן!)
פשוט חמותי אצלי בר"ה ואת מבינה את חששותי שאני מגישה לחמותי עוף לא עשוי כן?
את יכולה לנסות ביום חול או אפילו בשת הקרובה- להכין על הפלטה תבנית של עוף וירקות לא מבושלים לליל שבת ולהניח את זה על פלטה חמה משעה 4-5 בצהרים של יום שישי כמובן (כי בשבת עצמה אסור לבשל כמו בחג, כמובן)
אני, בחול המועד פסח האחרון- יום חול, לא בחג עצמו - רציתי להכין לנו אוכל לצהרים ופתאום באופן ספונטני חשבנו לצאת לאיזה פארק קרוב.
לא הספקתי לבשל את האוכל (עופות וירקות) ואנחנו גם לא היינו כאלה רעבים.
נתתי לסיר רתיחה על הגז- 5 עד 10 דקות.
כיביתי את הגז, הוצאת פלטה והנחתי את הסיר עליה.
יצאנו לפארק וחזרנו אחרי 3-4 שעות והאוכל היה חם, טעים ורך....
(רק אצלי כולם חוזרים מורעבים, לא משנה לכמה זמן יצאנו?)
למדתי מדודים שלי, וכמעט לא עושה את זה (רק אם אנחנו אצל ההורים בחג, שהוא לא בשבת).
@מיואשת****** בהתחלה באמת שמתי מהלילה בקומה שניה ועם מים.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
הא באמת?
כי אני זוכרת שרשמת את זה פעם אחת ותייגת אותי שהצעתי את זה בעבר וכו'..
כן למדתי ממך רעיונות נוספים חוץ מעוף ותפו"א.
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
אני בכלל בעד שאחרי הברכות לא יאכלו כלום. זה גם ככה סותם, ותמיד מכינים מלא אוכל יותר ממה שצריך.
אבל מן הסתם אכין מוס, עוגה מכובדת כלשהי (אולי היער השחור) ועוד עוגה-שתיים.
לגבי המנה באמצע הסעודה (זו הנקראת מנה עיקרית, והשניה בחשיבות לאחר הקינוח), בשר כמובן, אבל לא יודע איזה.
אפשר כמו שעשינו השבת:
בשר מס' 6 עם יין אדום (כוס יין לחתיכה של קילו וקצת), כף דבש וכורכום (בזקתי מעט כורכום)
כנפיים עם דבש ומעט חרדל.
ועוד דברים שצריך לחשוב עליהם, אבל בהמשך
כדי לדעת שעוף מוכן, בודקים את הנוזל שיוצא מהעוף וכשהוא שקוף, סימן שזה מוכן.
אוודא עוד מעט שזכרתי נכון
- תפוחי אדמה חתוכים , מתובלים קלות עם אורגנו .
-
1 בצל מטוגן
2 גזרים חתוכים לגפרורים
כוס שקדים פרוסים
2 כוסות אורז
(להוסיף ולטגן קלות את כל הנ"ל)
להוסיף 3 כוסות מים ולבשל .
לפני ההגשה...
להוסיף כוסברה קצוצה טריה+ חמוציות.
יוצא ממש טעים
אפשר להוסיף טבעות בצל מטוגנות
זה לוקח די הרבה זמן עבודה ואצלי בבית משוגעים על זה. גם המשפחה המורחבת...
יוצא לי להכין את זה לראש השנה בד"כ..
מעתיקה לכן את המתכון- למי שרוצה:
סיגרים מתוקים
2-1 ביצים ממיסים את המרגרינה
1 חבילת מרגרינה ע"י המים החמים,
1 כוס מים רותחים מוסיפים את השמן
1 כוס שמן והביצים ומערבבים .
1 ק"ג קמח ואת כל הנ"ל שופכים על
1 א. אפיה הקמח ולשים לבצק אחיד.
להמתין עם הבצק מינימום 30 דק'.
לרדד את הבצק לעלים דקים מאוד מלבניים, למלא במעט מאוד ממרח תמרים, לחתוך לריבועים ולגלגל בצורת רוגעלך- מהפינה.
לאפות בחום בינוני במשך 20 דק' בערך.
להוציא ולטבול מיד בסירופ חם.
ולאחר מכן לגלגל בקוקוס.
להכנת הסירופ:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר להרתיח הכול יחד
קינמון
הל
יוצא טעים....... מאוד....
הכמות ענקית! כדאי לאפות בתבניות ענקיות כי אין לזה סוף!