אם נשאר חצי שטר של 20 למשל, השטר שווה 10.
האואבר, שטר קרוע חייב להיות לפחות 20 אחוז מהשטר ויותר כדי להיות שווה משהו. שטר קרוע מעל 80 אחוז שווה את מלוא השטר.
נשאלת השאלה. אם יש לי 80 אחוז שטר, הוא הרי שווה את מלוא השטר, כן? ואז אם קורעים אותו ל20 אחוז ו80, 80 האחוזים שוב שווים את מלא השטר למרות שהם פחות מ80 אחוז כרגע. וכן הלאה.
התשובה היא לא, זאת שאלה של חכמולוגים, אף אחד לא יודע אם רבע שטר היה פעם 80 אחוז שטר ולכן הוא שווה עכשיו את מלוא השטר והוא יהיה שווה 25 אחוז משווי השטר.
אמרתי מלא פעמים בראש את המילה שטר ולכן עכשיו אין לה משמעות בעיניי וזה מוזר אבל זו תופעה מאד מוכרת שידעתי את השם שלה ושכחתי כי זה לא היה חשוב מספיק בשביל לזכור. כמו שידעתי פעם את הספרות של פאי כדי להשוויץ וברבות הימים שכחתי כי זה חשוב כמו לזכור מה שם התופעה שבה אם אומרים את אותה המילה הרבה פעמים היא מאבדת משמעות. הרבה יותר עדיף לזכור את המילה טרפופוביה.






