ל' בשבט תש"פ 13:02
יש לי מתכון מאד מוצלח שמצריך מרגרינה. אם אחליף במרגרינה בריאה יחסית של עץ הזית למשל. האם היא תתנהג באפיה כמו מרגרינה רגילה?
עקרונית לא נכנסת מרגרינה הביתה אף פעם חוץ מבפורים. לא כל יום פורים.
אשמח להמלצה (אין אפשרות להחליף לשמן).
ומה יקרה אם אקפיא ואוציא מהפשרה? מישהי יודעת?
ל' בשבט תש"פ 15:33
ולהוציא לאפיה בפורים בבוקר.
אפשר להתחיל כבר הערב, ואז עד פורים מתארגנים מספיק לכל משלוחי המנות.
ל' בשבט תש"פ 19:18

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ב' באדר תש"פ 10:28
ב' באדר תש"פ 11:02

מתפקד כמו חמאה

ב' באדר תש"פ 11:10

לא אוהבת מדי קוקוס אבל עדיף להתרגל לטעם מהטבע ולא להמשיך לצרוך מרגרינה ושמן (גם קנולה) מזוככים שלקחו מהם הכל כדי שישאר לנו רק שומן (מוקשה או רגיל) חסר טעם כדי שחלילה לא ישפיע על המאכל...

 

שוב, אני לא סובלת קוקוס (הפתיתים ששמים על כדורי שוקולד) ואם בטעות אטעם משהו עם קוקוס אני ממש נגעלת וכמעט מקיאה... ובכ"זהצלחתי להתרגל לטעם של שמן קוקוס שנמצא כתחליף לשמן/חמאה במאכלים כי זה בא עם עוד הרבה דברים. בחלות אני בכלל לא מרגישה...

ב' באדר תש"פ 11:16
כי שמעתי שזאת מחלוקת גדולה בין הרפואה הקובנציונלית לרפואה הטבעית


שהוא דומה בהרכבו לשמן דקל שנחשב לשמן הכי פחות בריא


פעם שמעתי שאפשר לשים אבוקדו במקום מרגרינה
נסית פעם?

אפשר גם ממרח אגוזים (אגוזים טחונים בלי חומרים נוספים)
ב' באדר תש"פ 11:19

היתה מחלוקת ולדעתי היא דעכה... ואני חושבת שגם במחלוקת היתה אם חומצות השומן שיש בשמן קוקוס טובות או לא. אבל לא חושבת שהשוו את זה לשמן קנולה. הוא בוודאי לא בריא... מצרפת סרטון . הדובר שם הוא רופא קונבנציונאלי.

 

לא ניסיתי עם אבוקדו כי באמת קשה לי עם הטעם שלו. כרגע מתאמנת לאכול אותו בצורה הרגילה (עם מלח ולימון) על לחם. אבל זה לא מוריד מהספק שהוא בריא יותר משמנים מזוככים...

 

ד' באדר תש"פ 22:20
המתכון הוא לאוזני המן.

החלפתי את הקמח בקמח מלא (חיטה) ואת המרגרינה בנטורינה (שזה שמן קוקוס עם שמן זית) ויצא מאד טעים, רק שהייתי צריכה לשמן את המערוך עם שמן כדי שיהיה נוח לרדד ולקרוץ.

לגבי ההקפאה- כדי לא להסתבך הקפאתי אחרי אפיה. לא רציתי להגדיל את כמות השמרים.

אחרון חביב- מתכון ששלחה לי חברה - נראה לי אפשר לעשות לו הסבה לאוזני המן- עוד לא ניסיתי:

עוגיות מגולגלות תמרים וטחינה - מתכון מנצח לבצק מושלם - מתנות קטנות

אני ממש אשמח למילוי שוקולד שהוא בריא על בסיס שוקולד (פרווה).
כי הילדים לא אוהבים מילוי פרג וגם לא מילוי תמרים. השינוי בבצק התקבל טוב מאד, מקווה שאצליח למצוא פיתרון למלית.

כדי לא לעשות יותר מדי שינויים בבת אחת, ערבבתי שוקולד פרווה "השחר העולה" עם שוקולד ציפס 60% (זה נותן מרקם לא קשה ולא רך מדי).

אם יש למישהי עצה - ממש אשמח -לתבניות הבאות.
ד' באדר תש"פ 22:59

(רק לגבי הנוטרינה הזאת... תסתכלי במרכיבים, מדובר בשמן קוקוס מזוכך אם אני לא טועה... כלומר עבר עיבוד בחימום ולכן זה די הורס אותו... מוציא ממנו מרכיבים בריאים)

ה' באדר תש"פ 09:54
אם יש לכן בצק שמרים עם שמן בלבד
או בצק בריא אחרי לאוזני המן (לא חשוב איזה)
אשמח מאד לקבל!!
ה' באדר תש"פ 10:13
הנטורינה עשירה בשמן קוקוס (32%) המכיל חומצות שומן רווי קצרות שרשרת שנחשבות בריאות מבחינת מסלול מטבוליזם השומן בגוף. המוצר כולו מכיל 79% שומן, כאשר מקורות השומן הם שמן קנולה ושמן דקלים ללא שומן מוקשה וללא חומר משמר.
ה' באדר תש"פ 10:20
ששמו הוא לא מיוצר בכבישה קרה...
ה' באדר תש"פ 10:16
להגדיל את כמות המים לפי הצורך, נכון? כמות שמן ללא שינוי?
🌺🌸🌺
ה' באדר תש"פ 10:23
שמן קוקוס במקום השמן שכתוב
וקמח כוסמין מלא
לגבי הסוכר, אני לא חושבת שיש הבדל בין סוכר חום ללבן (מה שמוכרים בסופר) שניהם מזוככים... הכי טוב זה להפחית קצת.
אפשר להשתמש בסוכר קוקוס הוא עדין מעלה את הסוכר בדם אבל הערך הגליקמי שלו נמוך, כלומר לוקח לו יותר זמן להעלות את הסוכר בדם. והוא טעים מאוד ולא מזוכך! כלומר השאירו בו את המרכיבים שבאים מהקוקוס!
ה' באדר תש"פ 10:55
אם אני רוצה להמיר את המרגרינה לשמן קוקוס לא מזוכך. מה היחסים?
כוס כנגד חבילת מרגרינה?
תודה על כל העצות הטובות
ה' באדר תש"פ 11:12
40 אוזני המן קטנות

לבצק פריך טבעוני:
100 גרם קרם קוקוס
50 מ"ל שמן
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
40 גרם סוכר
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה

למלית:
100 גרם שוקולד מריר
25 גרם שמן קוקוס
40-50 גרם ערמונים קצוצים
ה' באדר תש"פ 12:54
ה' באדר תש"פ 12:55
כמות המרגרינה במתכון כפול 0.8
ואז מה שיוצא זה השמן קוקוס ששמה...
(נניח כתוב 200 ג' מרגרינה/חמאה אז שמה 160 ג' שמן קוקוס)
ה' באדר תש"פ 14:13
ממש תודה!
ה' באדר תש"פ 12:48

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ה' באדר תש"פ 20:52
אני מאמינה את מצאת את זה!
לאחותי היה פעם מתכון קל ומדהים ופרווה, שהיו בו רק 3 רכיבים (כי הקמח היה תופח, ומים ב"ה זורמים בברז). ולא הייתה בו מרגרינה...
היא אבדה אותו ולא הצלחנו לשחזר ועכשיו את מצאת!
תודה🥳🥳🥳🥳🥳🥳
פורים שמח לך לכל השנה
ה' באדר תש"פ 20:53
לק"י

יש לי גם חשק להכין אותם.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ה' באדר תש"פ 20:56
במקום הממרח שוקולד. 🍑🍑🍑
💛💛💛מגיע לך כתר 👑
ה' באדר תש"פ 20:57

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ו' באדר תש"פ 13:04
לק"י

כבר חיסלנו חצי לפחות.....
אני מאמצת את המתכון הזה גם לעוגיות אחרות.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

ו' באדר תש"פ 16:26
ה' באדר תש"פ 09:54
קצפת צמחית כדי לקבל מרקם רך. הנושא בבדיקה 🙂
ה' באדר תש"פ 10:23
תסתכלי ברכיבים
ה' באדר תש"פ 11:49
ה' באדר תש"פ 15:47
וגמיש?
כי במילוי הפרג שאני עושה עם יין מתוק, ריבת תות שדה, גרידת לימון ואגוזים (וקצת סוכר)-
כל הקונץ הוא, שאוזן המן סגורה לגמרי, ואז המלית עסיסית.
ואם הבצק עבה וקשה לרידוד לא אצליח לסגור את האוזן.
איך מתנהג שמן הקוקוס? ממש כמו חמאה? או שהבצק 'ישבר' בקיפולים?
ו' באדר תש"פ 00:32
ממש דומה לחמאה!
ה' באדר תש"פ 17:32
זה הכי טעים, הכי כיף והכי איכותי!
אי אפשר להשוות עוגיות עם חמאה,לעוגיות עם מרגרינה בעעע
אל תתקבעו על פרווה
גם משלוח מנות אפשר לעשות חלבי
ו' באדר תש"פ 13:48
ואם פרווה.. הגזמתן קצת עם התגובות. פש יש סוכר וזה מרגרינה ולא כמו מרגירנה ושומן כזה ולא כזה . אזני המן זה לא חסה! ולא יהיה אפפעם... אפפעם לא ראיתי בזה משהו בריא. וחבל להרוס אותם. אם יש בקלות תחליף או שמישהי מצאה משו אדרבה. אבל כל רגע להוריד וזה לא טוב וזה לא טוב ופה ושם.. דיי שחררו לכבוד פורים
ו' באדר תש"פ 16:35
והתבקשתי במפורש שיהיה פרווה.
משקיעים עבורנו בבשר על האש, בבישולים מיוחדים, אז עושה *בדיוק כמו שמבקשים*.
זה מתכון משפחתי והמשפחות זוכרות את הטעם. בשלב הראשון מלאתי בשוקולד כדי לשמח את הילדים (הפרטיים וגם אחרים), אבל כעת עברתי למגשים של המבוגרים.

בגלל הכמויות המרגרינה לא באה לי בטוב, ואם השמן קוקוס עובד כמו חמאה, מתחשק לי מאד לנסות..
ו' באדר תש"פ 19:34
ו' באדר תש"פ 17:12
אם מישהו רוצה להטיב את האוכל שלו זה מבורך.
אגב לכבוד פורים? מה עם חנוכה? פסח? שבועות? שבת כזו וכזו? יום הולדת לילד..? זה לא נגמר...
ו' באדר תש"פ 19:35
כבר יצא החשק למתוק
אם הורדנו את זה והורדנו את זנ. אני כשאני רוצה לאכול בריא לא אוכל אוזני המן פשוט. בכולופן... שיהיה בכיף! פסח שבועות לא נתקלתי במשו עם מרגרינה שאני נזקקת לה חחחח
דברתי כרגע על אזני המן באמת שהיו בשרשור.
י"ד באדר תש"פ 17:57
ואף אחד לא ניחש מה התחליף 🙂
ג'נדס- ממש תודה!
🥳🥳🥳

י"ד באדר תש"פ 19:29
י"ד באדר תש"פ 20:46
4 כוסות קמח מלא
160 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה
רבע כוס סוכר חום
חצי כפית מלח
תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
כפית אבקת אפיה
כף שמרים יבשים
רבע כוס מים
2 כפות שמן (היה לי שמן שומשום בכבישה קרה שמשמש למוקפצים)
לילה לפחות במקרר

טיפ למניעת פתיחה של אוזני המן: למרוח סביב המילוי מעט ביצה טרופה ש"מדביקה" את הקצוות.
להדק ממש טוב ולא להגזים במלית.
י"ד באדר תש"פ 20:59
רק שהקמח מלא, אז הוספתי קצת מים

שנה הבאה בעז"ה אכין מלית משוקולד מריר ושמן קוקוס כמו שהיא כתבה... אני אוהבת ערמונים.

אולי יעניין אותך