אז ילדים. יום רביעי היום- מה מבשלים לשבת?ברוקולי
עזבי אותי כבר
יעל מהדרום
אני בדרך כלל יודעת מה אני מבשלת כשאני מגיעה לזה בפועליעל מהדרום
לא מתכננת מראש.
^^
ט'
חלות ישט'
צריכים לעשות קניות ולפי זה אדע מה להכין.
בא לי לגוון, משהו מעניין ולא שגרתי אבל אין לי רעיונות מה.
חציל כלשהו בטוח יהיה.
עראייס רולברוקולי
מה זהט'
עראייס יודעת?ברוקולי
פיתה שממלאים עם בשר ושומן וצורבים על המנגל
אז אני הכנתי את זה עם פיתה שהכנתי לבד ופשוט עשיתי טבעות על שיפוד
וצליתי על מחבת פסים
נשמע טעים אבל אני לא חושבת שיש לי סבלנותט'
כנראה אסתפק בפיירקס גדול עם עוף וירקות בתיבול כלשהו, בתנור הכל יחד.
הכי טעים
ברוקולי
אצלי גם ככה רק בסיר, ודג סלומון למנה ראשונהאם ל3+
חוגגים יום נישואים אז רוצה להכין עוגה חגיגית למנה אחרונה או סעודה שלישית
(רעיונות יתקבלו בברכה)
סלטים אזרום עם מה שיהיה לי חשק להכין מחר
רולדה? (ומזל טוב ליום הנישואים!!)יעל מהדרום
תודה! יש לך מתכון טוב?אם ל3+
יש לי במחברת מתכוניםיעל מהדרום
כשהקונדסים שלי ירדמו, אני אצלם לך בלי נדר.
אבל בגדול, זאת לא עוגה מורכבת. את יכולה לחפש בגוגל.
אני הכנתי את של ניקי, יצאה מעולהמודדת כובעים
בדיוק כתבתי כאן די מפורט על עוגת שכבות שאני מכין לשבת.נחשון מהרחברון
אם צריך מתכון לטור תגידי נכתוב
נשמע פצצה, ואפילו קניתי אננס אז יכול להיות מעולהאם ל3+
מקווה מחר לקום עם כוחות להספיק את כל מה שלא עשיתי היום
אבל אסור לי אננסברוקולי
איך תכיני?
כשתגיעי אכין בלי ♥️אם ל3+
אז זה מה שיצא בסוף, קצת מבאס, כי לא הייתה שמנת 😕אם ל3+
נראית טעימה! הייתי שמחה לביס🤣יעל מהדרום
מממ... נגמרה. הילדים אהבו, אני פחותאם ל3+
העוגה עצמה הייתה טובה,
בהזדמנות אכין חוויה מתקנת
ותודה על הרעיון!
אפשר גם עם טורטיות.. יוצא אחלה.טארקו
סיימתיט'
יש חלות
חציל פרוס "מטוגן" בתנור
חומוס עדשים כתומות
אפונה בלי כלום
סלט כרוב וגרעיני חמניה
זיתים ברוטב אדום
סלט תפוחי אדמה
שניצלים
פשטידת תפוחי אדמה
תבנית מלאה ירקות
צ'ונט
ועוגיות, הרבה
עוגיות זה הכי חשוב
יעל מהדרום
איזה הכנת?
רציתי להכין עוגיות ריבה, פרחים כאלהט'
אז הכנסתי למקרר שאולי יתקשה ואוכל לעבד ולקרוץ עוגיות...
כמובן ששכחתי לכל הלילה והבצק הפך לאבן..
אז הוצאתי ביום שישי בבוקר שיפשיר, הפך שוב לנוזלי ומתסכול הוספתי כמות מוגזמת של שוקולד צ'יפס, שיטחתי על נייר אפיה לעוגיה אחת ענקית ומיד אחרי האפיה חתכתי לריבועים.
ויש לנו עוגיות
חד גדיא חד גדיא
יצא טעים לפחות?יעל מהדרום
כן
ט'
עם א. סוכר יוצא "חונק" יותר, לא?יעל מהדרום
לא חונק ממש. פחות פריך...
אני מתקשה להגדיר
יאלה, תתחילי את!
תני השראה! אגב, פאי לימון שלך מצוין!מודדת כובעים
זה לא פאי! אבל תודה !ברוקולי
טוב, מונחים אקסלוסיביים באוכל זה לא אני...מודדת כובעים
מבחינתי הכל זה "עוגה" ![]()
או "תבשיל"..
היי על מה מדובר? אשמח לקישור / מתכוןבת נוגה
נאזרתי בלימונים לפני זמן מה ומאז הם מחכים במקרר שתעבור לי חרדת הביצוע שנחתה עלי משומה לגבי פאי לימון טוב ![]()
תודה רבה! בהחלט שווה ניסוי, איזה כיףבת נוגה
שווה ביותר! זה מתכון שליברוקולי
בת נוגוש!!! (חיבוק מרפקים)מודדת כובעים
מאיפה צצת פתאום?? כיף לראות אותך! ![]()
היי את!
מהסתומרת, מהמאורה כמובן (כיף)בת נוגה
כיף להיפגש ![]()
בבית סוף סוף!בוקר אור
קנינו פיתות ( במקפיא).
ערב
מרק ירקות עם עוף
קןסקןס
בוקר
אנטיפסטי
אורז עם עוף בתנור
סדש
חומוס גרגירים
סלטים
בטטה עם פטריות ובצל
חשבתי על ממרח עגבניות- יש למישהו מתכון לדבר כזה?
יש עוגיות רעידת אדמה מהמקפיא ונכין גם כדורי תמרים
מחפשת מתכון לעוגה בחושה טעימה עם מצרכים ממש בסיסיים
עוגה בחושה בסיסית ביותריעל מהדרום
לתבנית אינגליש קייק 1:
מערבבים חצי כוס סוכר+ חצי כוס שמן.
מוסיפה ביצה 1 ומערבבים.
ואז לסירוגין (אני שמה הכל יחד): כוס קמח, חצי שקית א.אפיה וסוכר וניל 1.
בסוף- חצי כוס מיץ/ מים/ יין
אופים בחום של 180 מעלות.
אפשר להוסיף תוספות כרצונך:
קקאו להכל או לחלק מהעיסה
שוקולד צ'יפס
שוקולד מומס
קוביות תפוחים וקינמון
חשבתי עליו האמתבוקר אור
תחפשי עוגות בחושות אצל ניקי ביעל מהדרום
בסוף עשיתי אותו והכנסתי חתיכות של אגוזיםבוקר אור
עוגת מייפל זה טעיםברוקולי
חחח. אין לי כלום!בוקר אור
אפשר להכין עוגת מייפל בלי מייפל(אהבת עולם)
ואת חושבת שיש לי סוכר חום?בוקר אור
אפשר אוליאני מאמין!
כן חשבתי על עוגת קינמוןבוקר אור
לגבי הממרח עגבניות-חח בדיוק הכנתי את זההשם בשימוש כבר
לא בדיוק ממרח אבל טעים
( בדיוק טוחנת בנינג'ה )
תגובה ל@בוקר אור
אממבוקר אור
כבר הכנו גזרים אפויים במקום (לא היה לי זמן לבשל)
אולי ננסה פעם אחרת. גם לא באמת היה לנו מספיק עגבניות
אניאניאניאניאני רוצהחגהבגה
מארחים משפחה איזה כיייףףףףףף
ברעיון, מאוד מקווה להוציא לפועל-
חלות בייתיות
עוגת שמרים- תלוי איזו כמות של בצק אכין
קראמבל תפוחים
סלטים- חומוס- יש קפוא
פטריות ובצל
זיתים ברוטב אדום
חצילים
טחינה
טריים- מה שיהיה במקרר, אולי שרי, אולי מלפפונים....
ערב שבת:
פשטידת ברוקולי\כרובית
קישואים ממולאים
צלי כתף
בוקר שבת- פשטידה כמו בערב
דג סלמון ברוטב אדום
בורקס בשר
שה' ייתן כח!
אפשר את המתכון של הקראמבל?חיים של
וואי מה זה פשוט האמת שהמצאתיחגהבגה
תפוחים ירוקים- כמה שיותר. 6-7 ואפילו עוד זה תמיד נאכל..
מוסיפקה גם אגסים או אפרסקים\ נטרינות, כל הפירות העייפים בבית.
קולפת, חותכת לקוביות, מטגנת עם סוכר נניח 3 כפות וקינמון עד שמפריש קצת נוזלים. לא יותר מדיי כי זה עובר אפיה.
מניחה בתבנית בצורה אחידה, מעל זה מפזרת קראמבל.
נניח כוס וחצי\2 קמח (תלוי כמה אתם אוהים יחס בין בצק לפירות\ כמה פירות יש )
סוכר- חצי כוס- שמן, מתחילים קצת ומערבבים. מוסיפים קצת כל פעם ומערבבים רק עד שנהיה פירורים.. וזהו!
מפזרים מעל התפוחים ולתנור עד שהפירורים מזהיבים. על 180 מעלות ואני עושה גם גריל..
בהצלחה!
אפשר לעשות את אותו הבצק גם מתחת לפירות?חיים של
בטח!חגהבגה
ולהדק..
אני הייתי מוסיפקה גם ביצה וקצת קוואקר יוצא יותר עשיר..
אפשר שברי אגוסי מלך
וואי זה נשמע טעייםבוקר אור
זה טעים חחחחגהבגה
זה מתחסל מהר לא משנה כמה אכין
שוקלת ליטוע עץ תפוחים למטרה זו
שום דבר.נפש חיה.

יאמייחיים של
מתארחים אצל ההורים של בעלי💪בטעות נכנסתי
אצלנואבןישראל
דג סלומון בחרדל
קוסקוס
עוף ברוטב
בוקר שבת:
לזניית בשר
שניצלים/ חזה עוף ( רעיון לחזה עוף התקבל בברכה, לא שניצלים ולא מוקפצים)
שעועית ירוקה בתנור
סעודה שלישית:
פיציות גבינה צהובה/ טונה
סלטים:
גזר מגורד
סלק מבושל
סלט עגבניות חריף
ביצים
חציל מטוגן
חציל במיונז
מטבוחה
סלט שומר
חלות
עוגת קוואקר עם ריבה
עוגיות שוקולד צ'יפס
חזה עוף בתנור!בוקר אור
אפשר עם בטטה. נראה לי שיש מתכון באתר של 10 דקות
מתכון לחזה עוףיעל מהדרום
מטגנים בצל.
מוסיפים שום.
אפשר גם פטריות.
משרים חזה עוף פרוס לשניצלים בתבלינים שאוהבים (אני שמה משהו כמו: מלח, פפריקה, כורכום, תבלין לבשרי כלשהו, סילאן).
מטגנים את השניצלים קצת מכל צד (אני מזיזה את הבצל והשום לצד הסיר, ומטגנת את השניצלים ברווח שנשאר).
מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים כחצי שעה.
יוצא טעים ורך. ומשתלב טוב עם אורז וקוסקוס.
נשמע טובאבןישראל
תודה רבה!
הכנתיאבןישראל
תודה על הרעיון
בשמחה! זה לא מתכון שלייעל מהדרום
אני הכנתי אותו לשבת עם קוביות בטטה.
אני תמיד מריירת מהתפריט שלך
בעוז וענווה!
אני רוצה להצטרף! אז אצלנו-בעוז וענווה!
תפו"א מיני מניפה בתנור, אורז, עוף מתובל בתנור
בוקר-
אורז, אנטי פסטי טעים טעים, בשר צלי כתף מאודה
סעודה שלישית-
לזניה שמנת פטריות של ניקי
סלטים:
חצילים אדום
ביצים
שעועית ושקדים קלויים
ברוקולי אפוי
עגבניות חריף
כבד קצוץ קנוי
כרוב וחמוציות עם שקדים קלויים
הכנתי גלידת לוטוס, וזהו

אני גם רוצה אורחים😭😭😭😫בעוז וענווה!
אצלנו גם מארחים בערב..אני מאמין!
חלות
חריימה
סלטים
מרק עוף
עוף עם בטטות
קוסקוס
קציצות
בוקר-
קציצות טונה (עם רוטב קר)
סלטים
טורטיות חזה עוף
קציצות
תפוא
שעועית?
סלטים:
ירקות
טחינה
מטבוחה
בורגול עם חמוציות
חסה עם פירות
חציל בטחינה
קינוח:
עוגת שוקולד פירורים
מוס אוריאו (מוכן מפעם..)
אבטיח, הכי טעים!
מתכון לקציצות ברוטב?אני מאמין!
רוטב פטריות צהבהב משודרג:משמעת עצמית
גזר מגורד דק
כורכום או קארי צהוב
פטריות
א. מרק פטריות
יאמייי
להיזהר שלא יצטמצם מדי ויהיה מלוח
מעולה להוסיף ירוקים כמו סלרי או כוסברה
טוב, בישלתי כמעט הכליעל מהדרום
חלות
טחינה
חציל קלוי
משייר (גזר, גמבה וקולורבי עם מלח ולימון)
סלט חי
סלק (משבת שעברה)
עוגת פאדג' שוקולד של ניקי ב.- ממש ממש טעימה!!
עוגיות מייפל ועוגיות שוקולד (משבת שעברה)
יש בהקפאה עוד עוגות שמרים ושוקולד פירורים, אולי נוציא.
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ועוף
יום שבת:
קוסקוס
חזה עוף עם בצל וקוביות בטטה
סד"ש:
אולי דג
בנוסף יש פשטידת בצל לבוקר ולביבות גזר לסד"שיעל מהדרום
מתארחיםנחשון מהרחברון
יש יומולדת לאבא שלי אז אני מכין עוגה.
את הטורט הכנתי.
עוד מעט מכין ריבת אוכמניות
בשישי אקציף אצל ההורים שמנת מתוקה ופודינג וארכיב עוגת שכבות מהממם.:
טורט מוספג בסירופ של אננס משומר, שכבת ריבה דקה פרוסות אננס קצפת ורודה טעם תות
עוד שכבה כזאת.עוד שכבה מוספגת בסירופ שכבת ריבה וזילופי קצפת לבנה
זהו בערך
בערך התגבשתי...אנונימיות
גולש
קציצות אבוחצירא
אורז
שעועית
בוקר-
פשטידה חלבית
סלמון
סד"ש-
תפו"א ובטטה עם בצל בתנור
אנטיפסטי
שווארמה מחזה עוף
סלטים-
חומוס (קנוי)
מטבוחה
טחינה
גזר חריף
חצילים
סלק
חלות
עוגה כל שהיא
עוגיות אם נספיק
מה זה קציצות אבוחצירא??:@שוביה!
אין לי רעיונות. הראש חלולברוקולי
בנתיים יש מרק בצל וחזה עוף שיוכן על מחבת פסים.
רוצים את התפריט שלך
אנונימיות
רק לחם מחמצת
סמטאות
רק עכשיו שמתי לב לתיוג..טארקואחרונה
קיצר.
ליל שבת התארחנו.
בוקר שבת:
חלות מהמקפיא(בסוף לא באמת אכלנו אותן חוץ מהמוציא, כי הן קיבלו טעם לוואי של משהו שהתקלקל לנו במקרר.. סיפור עצוב) עם סלטים- מטבוחה מהמקפיא, פסטו, טפנד זיתים, חציל בתנור עם שמן ומלח, כרוב צלוי עם סויה.
שקיות פילו(מעלי סיגר) ממולאות סלטונה.
אורז עם בשר טחון בסיר אחד(פעם ראשונה, יצא מושלםם)
סלט חסה
^^האורז והסלט עברו דירה לסדש כי כאמור לא היה לנו תאבון...
סדש
פסטה ברוטב שמנת פטריות- מעורבב לגמרי ככה שאין בעיה לחמם בפלטה..
(לא אכלנו, נאכל מחר🙈)
בראוניז קפואים😋😋
עוגיות עוגת גבינה ושוקולד של אפרת ליכטנשטט(יצא כייפי אבל נראלי פעם הבאה אני אשים יותר גבינה ופחות שוקולד כי לא יצא מספיק גבינתי לדעתי)
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייטאחרונה
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב


