(ולטובת אלו שלא)
2 ליטר חלב
1/2 קילו סוכר
כפית סודה לשתייה.
מביאים לסף רתיחה (זהירות שלא יגלוש)
מבשלים במשך כשעתיים וחצי - שלוש על אש נמוכה בסיר פתוח. מערבבים מדי פעם. ולעיתים תכופות יותר לקראת הסוף.,
זה מוכן כשיש לזה צבע של ריבת חלב, כאשר מרימים מהריבה בכף היא נשפכת במעין חוט שהופך לבסוף לטיפות מתמשכות, ונשאר בערך 1/6-1/8 מהכמות המקורית.
למעשה זה החלק הקשה בהכנה, לדעת מתי בדיוק הריבה מוכנה, ואת זה יודעים בעיקר מנסיון.
לקראת סוף ההכנה אפשר להוסיף מעט תמצית וניל.
ועכשיו לטריק.
משתמשים בסיר בעל תחתית עבה.
מניחים בסיר 3 גולות (גולות משחק כאלו של ילדים)
הגולות מסתובבות ומקרקשות על תחתית הסיר ועושות את כל עבודת הערבוב. (ורק לקראת הסוף כדאי בכל זאת לערבב עם כף) ורק נשאר לשים לב מתי הריבה מוכנה.
)
)

