גם אני אוהבת לגוון מידי פעם ארוחות ערב לבעלי ולי, ככה משהו טעים ומפנק.
ערב אחד חשבתי מה להכין, ודי התבאסתי כי היה בבית המון לחם שנשאר, מכיכר כזו חסרת מזל, שלא נקנתה מספיק טריה, ומאז עמדה ושערותיה הלבינו על השיש...
הווה אומר - באמת לא עוררה תאבון. ולא היה לי לב לזרוק (היא לא באמת הלבינה
) כ"כ הרבה לחם...
ואז - רעיון.
החלטתי להכין - סנדוויצים אפויים בתנור, במילוי פיקנטי!
התנור שלי בשרי בלבד, כך שטוסט או מילוי גבינות, עם כל אהבתי, לא היה אפשרי.
העמדתי מחבת על האש, קצצתי לקוביות קטנטנות ממה שהיה בבית -
בצל, תפו"א, גזר, המון שום.
אידיתי עד ריכוך, תיבלתי כהוגן, הוספתי מעט קטשופ לחיבור המרכיבים זה לזה.
ואז פרסתי את הלחם לחצאי פרוסות, וטבלתי כל אחת לשניה במים למנוע יבוש.
הנחתי שכבה אחת של חצאי פרוסות בתבנית, עליהם שכבה עבה מהמילוי הריחני,
ומעל שוב חצי פרוסת לחם מעל כל סנדויצ'ון כזה.
טפטפתי מעל הכל שמן זית, לתת ככה קריספיות לכל העסק,
ויאללה לתנור.
10-15 דקות, הריח משגע, הלחם זהוב, והחוצה.
מה אני אגיד...
היה מעדן.
(וחסכוני... איזה כיף לנצל מוצרים שכבר לא במיטבם!! באפיה זה יצא מעולה!)
טוב, לא ספידי ומהיר כמו שבד"כ רוצים, אבל אם יש קצת זמן - שווה לנסות.
כמובן, כל מילוי יכול ללכת, הרעיון הוא עצם הגיוון:
פלפלים בצבעים + פלפל חריף ובצל, בצל מטוגן ופטריות, גבינות עם עגבניות קצוצות ושום,
ואפילו מילוי בשרי, משאריות בשר טחון מטוגן או קציצות - לרסק, להוסיף קטשופ ותבלינים.