ב' באדר ב תשע"א 16:14

יש לי במקפיא המון בשר טחון

 

יש למישהו מתכון לא מסובך איך מכינים פלפלים ממולאים עם בשר טחון ואורז?

 

זה הולך בכלל ביחד או שממלאים רק באורז או רק בבשר טחון?

ב' באדר ב תשע"א 17:57

לטגן ולבשל קצרות את האורז, אפשר עם בצל מטוגן.

לערבב עם בשר טחון ותבלינים ( אני מוסיפה שמיר קצוץ)

ממלאים פלפלים באיזה צבעים שרוצים., מומלץ יחסית קטנים ומאורכים. ומכסים עם ה" כיפה" שלהם.

מכינים רוטב עגבניות עמוק ("מרק"): מטגנים בצל+שום, פטרוזיליה, גזר קצוץ, סלרי, מלח פלפל, רסק עגבניות, וככל העולה על דעתך להוסיף... אפשר גם להוסיף מעט לימון.

מניחים בצפיפות את הפלפלים הממולאים , כך שהרוטב יגיע עד גובה 3/4 הפלפלים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה.

ב' באדר ב תשע"א 22:17

או אפילו רק את הרוטב...

זה אחלה!!!

ג' באדר ב תשע"א 14:27
ג' באדר ב תשע"א 15:03

מתכון פשוט:

שמים בסיר בשר טחון, בצל, רסק עגבניות (הרבה)ואם רוצים גם עגבניות טריות חתוכות, גזר מגורד דק (לא חובה) מים, ותבלינים, ומבשלים במשך חצי שעה לפחות.

 

מתכון מושקע:

קוצצים בצל, מטגנים בשמן עד שיעשה שקוף

מוסיפים בשר טחון, ומערבבים במזלג עד שכל הבשר מפורר ושינה את צבעו.

מוסיפים גזר מגורד דק, מערבבים (לא חובה)

מתבלים: שום, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, מערבבים שוב

מוסיפים רסק עגבניות (כשליש קופסאת שימורים בריכוז גבוה לחצי קילו בשר) ואם רוצים גם עגבניות טריות חתוכות

מוסיפים עד שכל הרוטב יהיה נוזלים וגם יכסה לגמרי את הבשר

ואני שמה איזה חצי כפית סוכר, ומלח כמובן לפי הצורך - הבשר בסכ"ה מלוח מעצמו.

מבשלים חצי שעה לפחות, מערבבים מדי פעם שלא ידבק, ולעיתים קרובות יותר לקראת סוף הבישול, אם יש צורך מוסיפים מים. הרוטב מוכן כשהוא סמיך. בבישול ארוך יותר (ותוספת מים בהתאם) הרוטב יצא טעים יותר.

ד' באדר ב תשע"א 09:58
ב' באדר ב תשע"א 22:20

אני מכינה תערובת לממולאים פשוטה: לחצי קילו בשר טחון אני מוסיפה כוס אורז שהושרה במים חמים וסונן,כף רסק, בצל קטן מגורר בפומפיה,מלח ,פלפל ,מעט פפריקה ,כמון ואבקת מרק מעט שמן מערבבת לתערובת.

 

אני בדרך כלל מרפדת את הסיר בגזר עגבניה קישוא פרוסים לעיגולים,חתיכת בשר או חתיכת בשר ואם יש לי גם חומוסים.

מפזרת תבלינים ואבקת מרק ומעל את הממולאים. מוסיפה מעל הממולאים רוטב מכוס מים חמים+כף רסק וקצת תבלינים.

מניחה צלחת בגודל הסיר על הממולאים וזהו הרתחה אש נמוכה שעה שעה וחצי.

ג' באדר ב תשע"א 14:15

והיא נשארת שם כל הבישול???

ד' באדר ב תשע"א 06:56

היא שומרת שהם לא יתפרקו למדתי את זה מאחותי הגדולה. יהיו אחידים

אולי יעניין אותך