כל יום בשרי?
כל יום מושקע?
איזו תוספת ירק אפשר להוסיף?
עזרו לאמא אובדת עצות 
כל יום בשרי?
כל יום מושקע?
איזו תוספת ירק אפשר להוסיף?
עזרו לאמא אובדת עצות 
יום ראשון בשרי, שאריות משבת. (לילדים בד"כ עוף עם תפו"א, למבוגרים גם פשטידות/תוספות אחרות)
יום שני שלישי, אוכלים אותו האוכל (אני מבשלת ליומיים)
אם יש לי בבית, חזה עוף או בשר טחון, אוכלים בשרי שניצלים או קציצות עם אורז מלא, פירה, פסטה... תוספת פחממתית כל שהיא. תוספת ירק מבושל לא תמיד, ורק למבוגרים...
זה משהו כמו קישואים מאודים ברסק עגבניות, או קישואים עם בצל מטוגן וביצה מקושקשת.. או שעועית ירוקה מוקפצת.. וכד'
אבל בד"כ אין לי במקפיא מנת חלבון... אז אוכלים פרווה/חלבי
בד"כ זה מרק ירקות כלשהו- פרווה עם קטניות- עדשים, גריסים...או מרק חלבי, שאז זה המון ירקות מבושלים יחד וטחונים. (מרק כתום, מרק לבן, מרק ירוק וכו'...)
לפעמים אני מכינה ליד המרק איזה סוג של לחם לטבול.. אצבעות שום, לחמניות מזונות, או בעיקר בחורף, ממש לחם.
וחוץ מזה אני מכינה גם איזה סוג של מנה עיקרית צמחונית, פרוה או חלבית. לדוג' פשטידה חלבית טובה, שמוגשת עם סלט (למבוגרים בלבד..) לזניה, או אפילו כמו היום למשל, חצילים בבלילה, מטוגנים ומבושלים ברוטב עגבניות.
בימים שאוכלים פרוה או חלבי, אני הרבה פעמים נותנת לילדים לנשנש חומוס מבושל בין הארוחות. וגם מאפשרת לאכול שתי ביצים ביום.
בימים רביעי וחמישי, בד"כ לא אוכלים אצלנו בשרי (גם אם המקפיא עמוס בעופות...) כי לא מוכנים כאן לזה...
אז שוב כנ"ל, מרק/לחמניות/פשטידה כשביום חמישי הילדים שלי מקבלים ארוחת צהריים מצ'וםרת של פסטה בגבינה (לבנה) שזה מבחינתם שיא השיאים...
אני חייבת לומר, שמבחינתי כשיש מנת חלבון בשרית בארוחה, קל לי יותר. ההכנה יותר ברורה ופחות מחשבות מה להכין... ועם זאת זה יותר יקר...לכן כשהפריזר מתרוקן, למרות הכל, אני לא רצה למלא אותו... אלא בד"כ יש תקופה של הרבה חלבי/פרוה עד נמאס לי.. (ונמאס לבעלי לקנות כל פעם לפני שבת כרעיים) ואז אני מזמינה הזמנה של עופות מחולקים ושוב יש תקופת שניצל/קציצה...
לזניה באמצע שבוע? מרק עם אצבעות שום? איזה השקעה
אצלנו ראשון שני בדר"כ שאריות משבת, אחד בשרי ואחד חלבי
ובהמשך השבוע אני מכינה בדר"כ עוד פעם אחת בשרי, אבל בסיר אחד עוף + תוספות. כמו עוף עם תפו"א וירקות או קורקבנים עם גריסים בסיר לחץ (התכנון לארוחה הבשרית הנוספת של השבוע
) או אורז עם רצועות חזה עוף וכו'
חוץ מזה אני מכינה בדר"כ בפעם בשבוע מנת חלבון על בסיס סויה - בדר"כ רוטב בולנז משבבים יבשים, ביחד עם אטריות, או אורז מלא, או פירה. (אבל אף פעם לא טבעול ודומיו, זה לא נכנס אלינו הביתה)
זה כבר סוגר לי ארוחות של 4 ימים בשבוע, ויום חמישי בדר"כ אוכלים אטריות עם שמנת, שזה הכי מהיר וקל, כי באמת שאין לי זמן וכוח לבשל נוסף לבישולים לשבת
חוץ מזה לפעמים אני הופכת את הארוחה לפעילות עבור הילדים ומכינה איתם שיפודים ולאפות, או סמבוסק במילוי ביצה קשה וטונה.
קיטניה טבעית ובריאה.
טבעולים למניהם מכילים שפע של חומרים מעובדים ברמות על, כימיקלים , חומרים משמרים, חומרי טעם וריח וכו'.
אה, הם גם מכילים בדר"כ כמויות גבוהות של לחם (ואני הרי רוצה חלבון, אם אני ארצה לתת לילדים שלי לחם, אני אתן להם לחם) וגם בדר"כ מטוגנים. מאותה סיבה אני גם לא קונה שניצילים עוף מוכנים ונקנקיות.
אה, כן שבבי הסויה זולים, והטבעול יקר. זה בהחלט עוזר לי לא להתפתות לנוחות של שניצל מוכן
מעצם היותה סויה...או רק במעובדים?
יש פיטואסטרוגן, שזה דומה אבל שונה לגמרי.
במחקרים גדולים ומקיפים שנערכו על בני אדם לא נמצאה השפעה כלל על קצב הגדילה. גם בצריכה גבוהה ויומיומית.
הפיטואסטרוגנים מצויים בסויה מעצם היותה סויה, וסביר להניח שאף בקטניות אחרות (למרות ששמעתי רק על סויה, ולא חקרתי את הנושא בקטניות אחרות) אף על פי שבשמן סויה (אם אני זוכרת נכון) הם מצויים בכמות קטנה מאוד.
בכלל אם ננסה ל המנע מכל מאכל שיש בו איזשהו משהו כלשהו שלא אופטימילי לגוף שלנו נמצא את עצמנו גוועים ברעב... (הידעתם שבשקדים יש ציאניד? ושאגוזי ברזיל פולטים קרינה רדיואקטיבית משום שהם מכילים רודיום? ואלו שני דוגמאות שעולות לי בשלוף למזונות שנחשבים למזונות בריאות, אבל בכל זאת מכילים חומרים מזיקים עד למאוד.)
בדר"כ יש בסופרים, באגף של המוצרי טבע. מגיע בחבילות של B&D
אפשר לקנות בדר"כ גם בחנויות התבלינים, ושם לפעמים אפשר לקנות גם במשקל.
אם כי באמת שמעתי שאת השבבים קשה יותר להשיג מאשר את ה"גולש"
הם נמצאים שם בכמויות מזעריות, וכמדומני שיש משהו בשקדים שמונע מהציאניד להזיק.
הרודיום באגוזים נמצא גם הוא בכמויות מזעריות, וגם ככה אסור לאכול יותר מ4 אגוזים ביום, בגלל הסלניום, שאומנם נחוץ לנו מאוד, אבל רק בכמויות קטנות.
ובלי שום קשר אני ממליצה לקרוא קצת על אגוזי הברזיל, זה צמח ממש מרתק.
ניסיתי להכין שבבי סויה, אמרו לי שכדאי עם הרבה רוטב מתובל. הכנתי עם בצל מטוגן ורוטב עגבניות לשים על ספגטי. בעלי וחלק מהילדים לא היו מוכנים לאכול. אמרו שקילקלתי את הרוטב...
איך את מכינה?
משרים את הסויה במים במשך 5-10 דקות
בנתיים מגרדים גזר במגרדת דקה
מעבירים למסננת דקה, שוטפים היטב וסוחטים בעזרת הכף
שמים בסיר שמן ותבלינים - שום, פפריקה (הרבה) פלפל שחור, פלפל אנגלי, שמיר, זנגוויל וכמון.
מדליקים את האש, וכשהסיר מתחיל 'לרחוש' - כלומר כשהשמן מתחיל להתחמם מוסיפים את שבבי הסויה.
מערבבים במשך דקה שתיים
מוסיפים את הגזר המגורד
מערבבים במשך עוד חצי דקה
מוסיפים רסק עגבניות בכמות גדולה, אני משתמשת בכרבע קופסאת שימורים בריכוז גבוה לשליש חבילת סויה (כ70 ג' סויה יבש) בסכ"ה זה אמור להיות רוטב עגבניות סמיך
מוסיפים מים עד לכיסוי, מיץ לימון, מלח וסוכר (הסוכר לא חובה, אבל חצי כפית סוכר מחדדת את המתיקות של הגזר והעגבניות והופכת את הרוטב לאהוב יותר על הילדים)
מבשלים במשך 5-10 דקות נוספות.
אצלנו ממש אוהבים את הרוטב הזה, טוב אולי חוץ מהגדול שקצת מעקם את האף, אבל אוכל בכל זאת
ואם נשאר מהרוטב אחרי שנגמרו האטריות/אורז/פירה...
מוסיפים ביצה ופרורי לחם, ומטגנים לקציצה טעימה
אולי לא טיבלתי מספיק
במיוחד שההשריה היא סוג של ברירה, כי ג'וקים צפים במים.
אף פעם לא ניסיתי להכין מהסויה קציצות בתנור, למרות שאני מניחה שקציצות כפי שאני מכינה מהשאריות של הרוטב אפשר בהחלט לעשות בתנור. ואולי גם קציצות בלי לבשל קודם, אפשר לנסות כמות קטנה ולראות איך יוצא.
וגם השרשור הארוך על אופן ההכנה הוא חשוב מאד.
עכשיו אני צריכה בעיקר רעיונות לתוספות ירק.
אני מכינה (ואוכלים אצלינו יפה) בעיקר תוספות של ירקות קפואים, בבישול פשוט, קצר עם מלח ושמן אחרי הבישול. ירקות קפואים זה אחלה, אבל די יקר לשימוש יומיומי.
יש לכן רעיונות לתוספות מזינות וטעימות, שלא דורשות הרבה השקעה?
ואגב, אנסה להוסיף את תרומתי לשרשור:
אחרי שכבר יומיים הקניות השבועיות / חודשיות נדחות והבית ריק כמעט ממוצרי בסיס, אלתרתי היום משהו שיצא ממש טעים, משביע ומזין (אני חושבת...)
תבשיל תפו"א וגרגרי חומוס (זה די מה שהיה בבית...)
שני בצלים - לקצוץ ולאדות קצת בשמן
שלוש שיני שום - לחתוך גס ולאדות כנ"ל
להוסיף קוביות תפו"א לא גדולות, לערבב שיצופו בשמן ותבלינים (כורכום, פפריקה, פל"ש, מלח, ועוד איזה תבלין טוניסאי מעורב), וקופסת שימורים אחת של חומוס מבושל
שלוש עגבניות בשלות - לחלוט, לקלף ולהוסיף חתוכות לתבשיל
לא היה לי רסק, אז הוספתי קצת קטשופ
ומים כדי כיסוי. לבשל עד שכמעט אין מים.
היה פשוט טעים!! 
אם יש לכם רעיונות לתבשילים של סיר אחד, אשמח לשמוע!!
כך שאני מחלקת את סוגי הבשר שיש ולפי זה מכינה - עוף, בשר טחון, שניצלים...
יום ראשון מזל ששבת באה לפניו.
יום שני - שלישי אני מכינה את התערובת שלהבשר טחון - חצי אני מכינה קציצות מטוגנות או בגריל חשמלי וחצי מהתערובת קציצות מבושלות.
יוםרביעי - כרעיים מבושלים. אם אפשר לבשל כמות כפולה ולהקפיא לשבוע לאחר מכן זה חוסך יום בישולים.
יום חמישי - מכינה את השניצלים יחד עם הביצה והפירורי לחם, חצי מהכמות אני מטגן לאותו היום והחצי השני ליום שישי. זה הכי כיף לאכול ישר מהטיגון וגם ביום שישי אין לי זמן להתעסק יותר מידי עם ניקוי וטיבול השניצלים.
אצלי הבעיה היא בארוחות הערב, אין לי מושג מה להכין!! מה גםשזה צריך להיות פרווה כי לא עוברות 6 שעות מארוחת הצהריים.
ביום ראשון אוכלים בד"כ שאריות משבת
במשך שאר השבוע כולל שישי בצהריים אני מכינה ארוחות המורכבות ממנה בשרית, פחמימות ותוספת.
לדוגמא: עוף כלשהו+ אורז/ פתיתים וכדו' וגזר ואפונה/ תירס/ פטריות/ ירקות מאודים וכו' וכו'.
יש לי רשימה נחמדה שתלויה לי במטבח עוד מעט אתפנה ואעתיק אותה לכאן.
אכדאי שאציין שאת עניין הבריאות הכנסתי הבייתה רק לאחרונה, ולמרות ההפגנות והפרצופים החמוצים אנחנו בשיפור.
התפריט שאכתוב הוא על בסיס אוכל מושחת. תהנו לגוון ולשנות.
רעיונות לארוחת צהריים-
-פירה, שניצל וסלט חי
-מקרוני והמבוגר
-ספגטי ואצבעות שניצל
-עוף צהוב, אורז ואפונה וגזר
-נקניקיות עם תפו"א בטעם כמון (יאמי!!)
-כנפיים עם תפו"א בתנור
-חזה עוף עם בצל ואורז ממותק קל
-נקניוקיות ופירה
-מוקפץ ואורז עם קוביות שניצל
-קבב וספגטי וצהוב ותירס
-קוסקוס ורוטב לקוסקוס
--רצועות חזה עוף עם פתיתים.
-פירה עם דג מצופה פירורי לחם.
-פלפל ממולא עם ירקות מאודים
-קציצות ברוטב אדום/ צהוב וקינואה
-עוף מבושל עם תפו"א
-כופתאופ ירק עם ירקות מאודים או פירה
-פירה, קבב וירקות בתנור
-קוביות תפו"א ורוזמרין עם פשטידה
-עוף שלם ממולא
-טבעות דג, ספגטי וסלט חי
-עוף מצופה פירורי לחם, אורז צהוב ופטריות
כרוב ממולא
-פשטידת בשר עם סלט ירקות שווה
-דג בתנור עם ירקות.
-שניצל ממולא עם אנטיפסטי
-קישואים ממולאים בשר ואורז
-אורז ירקות
-עוף מבושל עם עגבניות על אורז או פתיתים
מפרום
-בסטיל
מקווה שהועלתי, אשמח לשמוע עוד עיונות (בעיקר בריאים
)
חג שמח ובשורות טובות.
רק מלקרוא אני נהיית רעבה...
אפשר להזמין ארוחה?
![]()
שיעזרו לי.. 
חנצ'ואחרונהאני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב