צריכה את רעיונותיכם המקוריים- אוכל לשירות.נעמה*

בס"ד


אז הנתונים הם כאלה-

  • אני לבד- מה שאומר שאני לא אוכלת הרבה,
  • אני לא נמצאת הרבה בדירה- ככה שאני מעדיפה לא להחזיק בה דברים שמתקלקלים מהר (למרות שיש מקרר) כמו ירקות, חלב וכו'
  • יש לי רק כירה חשמלית
  • ואין לי כוח להשקיע באוכל.


מה כן אפשר להכין לאכול? (גם דברים שאפשר לשמור במקרר ולהוציא אח"כ ולאכול שוב)

אני צריכה רעיונות והצעות לאוכל, כי נמאס לי לחיות על וופלים ונמס בכוס.


תודה!


אפשר להכין מרקים שונים-משה ר-

גם העלויות לא גבוהות וגם ניתן לחמם שוב...

מרק עדשים ואטריותכלנית1

החומרים

בצל בינוני קצוץ
2 גזרים מגורדים
כוס עדשים כתומים
חצי כוס איטריות דקיקות
10 כוסות מים
פטרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
פלפל שחור גרוס
א. מרק
מלח

לטגן את הבצל ולהזהיב, להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהאיטריות, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל עוד 30 דקות. להוסיף את האיטריות ולבשל עוד 10 דקות

אהמממ ספגטי?חילזון 123

אורז?

טוסט? (אפשר על הכירה עטוף בנייר כסף)

שניצל? אפשר להקפיא ורק לחמם.

אפשר מלא דברים !אני7
קודם כל תקני בסקוויטים ( או קרקרים ) וכמה ממרחים

וחוץ מזה את יכולה להכין פתיתים , קוסקוס מוכן וכו'
את יכולה לקנות פסטות למינהם..נדנדה כתומה.

ולהכין כל פעם חלק מהחבילה..

 

ורוטב אפשר להכין כמות רגילה ולהקפיא במנות קטנות וכל פעם להפשיר קצת.

 

קוסקוס

 

מרקים למינהם

 

שניצלים

 

 

פסטות למיניהם זה כבר חופר.נעמה*

בכל ארוחה עם בנות שירות אחרות זה מה שאוכלים.


ותודה על הרעיונות! תמשיכו!

זה לא רק חופר, זה גם משמין ;)צורניקית

מרקים זה הכי כיף באופן כללי, עדיף עם קוסקוס כדי שיהיה משביע. אין לי כ"כ מתכונים להביא לך כי אני יותר מהאוכלות מאשר מהמבשלות... בהצלחה בכולופן! ובתיאבון!

 

(ואיך את בדירה לבד?! אני לא הייתי מסוגלת לדבר כזה...)

 

אפשר-טל..

מרקים - להכין כמות גדולה, להקפיא בקופסאות קטנות מנות ואז כל פעם מפשירים אחד. אחד הדברים הכיפיים, במיוחד בחורף.


תפו"א מבושל+ביצה קשה.

טונה במצבי צבירה שונים.

פשטידה - להכין, להקפיא חתוך.

סויה למינהו - קפוא.


חביתות למיניהן...

פנקייקס (קמח מנופה מהבית זה תמיד טוב שיש+עוד כמה מוצרים לאפיה-במיוחד כשיש סיר פלא... )



יש מיקרוגל? כי אז האפשרויות גדלותת.


ותכלס - תזרמי על המחבת, אני הייתי שמה מה שבא..

אם ממש תרצי אני יכולה לתת רעיונות הזויים (=


ביציםאנונימי (פותח)

 בכל הצורות הצבעים והתיבולים (בסנדביצ', עם טחינה, מיונז , טונה ו כו.)

חביתות מגוונות בתוספת כל מה שמביאים מההורים

שקשוקה - יש כמה דרגות קושי\זמן  הכנה- הכי בסיסי רסק עגבניות וביצים (לא מתקלקלים כ"כ מהר)

 

להתארגן על חבילת קרוטונים וולהוסיף  לסלט מושקע גדול

 

כוסכוס  מוכן עם מרק כבר אמרו? צוחק

אפשר עם כל מרק - לא רק כמו של סבתא (אפשר גם עם מרק נמס בכוס)

 

מלאווח !3 דקות הכנה 

 

הבהרה

כל הנ"ל הוא רק בגדר  הצעה ובלבד

בשום פנים ואופן כל הנ"ל אינם מהווים תחליף לוופלים 

אלא  כפתיח בלבד

תשקיעי קצת - פנקי את עצמך !

זה גם סגולה למצב רוח טוב. חיוך

 

 

 

סלטים מירקות טריים!!!!!!!לימורשרה

ירקות חתוכים


פירות חתוכים בקופסא- טעים להוסיף אבוקדו


קוביות של תפו"א וביתים קשות ומלפפון טרי (אפשר גם בצל. אני אישית לא אוהבת)


פסטה (לא חמה) עם בצל מטוגן זיתים חתוכים וטונה (טעים מאד)


סנדיביצים עם המון ירקות


פיתה ממולאת (פיתה ממולאת בממרחים ירקות ביצים וכיד הדמיון)


אורז עם תבלינים כיד הדמיון (לא לשכוח מלח.)


סנפרוסט למיניהם


והכי חשוב- לא לשכוח את פירמידת המזון:

ויטמינים, סיבים תזונתיים, חלבונים.

(לא כתבתי פחמימות כי את זה גם ככה אוכלים....)


הקפידי על תזונה נכונה כדי לא לגרום לעצמך נזק בריאותי!!!!!!!

בשרי זה הכי כיף!דביר כבוד!!

קונים בשר טחון ומכינים קציצות- תשימי תבלינים שנראלך קשורים ובצל מטוגן. תיצרי כדורים ותטגני. אפשר להקפיא. 

וגם שניצלים- קונים חזה עוף, ומכינים. אפשר גם להקפיא..

ניתן לאכול עם פתיתים\אורז\ספגטי בכל הצורות..

זה אומנם קצת השקעה ערב אחד אבל זה כ"כ כיף לאכול אוכל רציני, לי אישית זה ממש עושה טוב לקחת אוכל מושקע מעשה ידיי לארוחת צהריים.

אגב גם לנו יש כירה חשמלית וזה סבבה לגמרי!

בתאבון ובהצלחה!

ירקות שמחזיקים מעמד, קטניותכלנית1

כדאי לקנות קטניות: אורז, עדשים (אני אישית מעדיפה אדומים), אפונה יבשה, אטריות שמחזיקים מעמד זמן רב (מומלץ לשמור במקרר או במקפיא למניעת תולעים).

ירקות שמחזיקים מעמד: גזר, בצל, ת. אדמה. גזר- במקרר (בד"כ הוא מחזיק מעמד יותר בשקית סגורה במקרר), ת. אדמה- במקום קריר ומאוורר.


תפריט מניסיון אישי, לא בריא שירשור

 

מה שחשוב זה לא לבזבז זמן בבישולים, אז אלו הרעיונות:

* שניצל סויה

* קורנפלקס לנשנוש קליל

* קרקרים

* ממרח כמו- חומוס, טחינה, קוטג', ריבה וכו' שהקרקרים לא יהיו יבשים.

* אמא שלי הייתה מטגנת לי כמות גדולה של שניצלים והייתי מקפיאה כל שניצל בשקית נפרדת.

* מנות חמות

* ירקות חתוכים לרצועות בקופסא אטומה

* מלאווח

* טוסטים

* פשטידות (לחלק למנות ולהקפיא)

וכו'..

 

הכי חשוב! להזמין מנוי לשומרי משקל אחרי שנה שירות שאת חיה על ג'אנק פוד

 

בהצלחה.

תפוחים לא מתקלקלים שנה,תפוזים.שיהיה בבית.תאכלו מזיאנונימי (פותח)

מלבד כשרוצים חם,ואפשר אורז מלא,או בורגול[מתבשל בכמה דקות] עם ירקות או עדשים[צריכות בדיקה],[אפשר לקנות ירקות שמחזיקים שבועות-תפוחי אדמה,גזר,בצל] עם שמן זית קצת,או טחינה לערבב.טעים מאד! וכדאי שיהיה בבית עגבניות. וכו'.

אבל, מלבד המבושל, בבקשה-במקום וופלים תקני תפוחים הרבה. לא מתקלקל בכלל. תאכלו מה שנברא בדבר ה', טוב ומטיב, ולא מה שהורס את הגוף ומיועד לשטות שממלא תאווה זמין.

זכרו-מה שהורס את השיניים ומצחצחים, הורס גם את כל האברים בפנים בצורה דומה!!!

סוכר זה המקור מספר אחד למחלות.

לשתיה-תשיגו סטיביה,אחיותיי.

שכחתי-תחזיקי בבית,בוטנים,שקדים,פיסטוק,תמר-במקום וואנונימי (פותח)

במקום וופלים-זמין,טוב ה', ומזין. ולא מתקלקל.

זה גם כן מביא ל"לאור תורה, ליושר, לחכמה וכל טוב ונעלסה", במקום לתרבות זרה, של סיפוק תאוות,שייצרה אוכל מזיק מאד לאדם...למען רווח כספי...

כל טוב ושמרו על עצמכן!

 

אני לא רואה סיבה למה לא להכין דברים רגילים ובריאים~א.ל

ולאו דווקא "מהירים"..

גם אם את נמצאת מעט בדירה, דברים לא מתקלקלים מאוד מהר.. וכשתהיי שם- יהיה להם שימוש.


- אפשר לקנות פירות, את חלקם אפשר לאחסן במקרר וחלקם יכולים להשאר בחוץ: תפוזים, תפוחים, קלמנטינות, בננות..

- פירות יבשים

- ממרחים בריאים שאפשר לשלב בתוספת קרקרים, פתית אורז: טחינה, גבינה, קוטג'

- אפשר לקנות ירקות שהם כמעט בסיס לכל דבר וגם לא מתקלקלים במהירות כגון בצל, שום, תפ"א

ולשלב עם זה תוספת בשר- שאותו אפשר לקנות אחת לשבוע..או שמנגד להכין אורז, פתיתים וכו' יחד עם הירקות הללו

- וכמובן הדברים הבסיסים שטובים תמיד: חלב, ביצים, לחם( אפשר להשקיע במלא..)







מהסיבה הפשוטה-נעמה*

שדברים בריאים= לא טעימים

שפכי פה רשימה של מה את כן אוהבתט'

ואולי יבואו רעיונות מה אפשר להמציא מזה

ממ..נעמה*

יותר קל מה לא-

כל סוגי הבשר חוץ משניצל, קוסקוס, פריכיות, חומוס, פירות יבשים, קטניות, ביצים קשות, מלאווח, כל הסויה למיניהם, פירות, כל הממרחים חוץ משוקולד, לחם, פיתות..


חוץ מכל הנ"ל נראה לי שהכל אפשרי..

אז.... ופלים ונמס בכוס...אנונימי (פותח)

אפשר לשדרג את הופלים בתוספת ממרח שוקולדיאמי

במחילה, כן? אבל זה ממש שטויותaima


ברור שיותר קל לפתוח חבילת ופלים.

עדיף שתגידי בריא = מושקע ואין לי סבלנות. 


גם נכון,נעמה*

כי כשחוזרים מתים לדירה אין כוח להכין אוכל מושקע, אבל אני באמת לא אוהבת דברים שמוגדרים כבריאים.

שניצליםראו כי טוב

שאת אוהבת,

מכינים ערב אחד חצי ק"ג חזה עוף, מקפיאים בשקיות 2-3 שניצלים ויש לך סטוק מכובד.

אם את אוהבת לאכול פיצה,

שרייני חברה ותקבעו יום אפיה/בישול,

קל מאוד להכין פיצה בטעם אישי ומגוון, או לאפות לחמניות

להקפיא בשקיות כנ"ל ולבריאות.

 

עוד מאכל נחמד שלוקח 15 דקות להכין:

זרקי לסיר קטן/מחבת 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים, מלח, פלפל, פפריקה - אם בא לך,

תרתיחי והנמיכי את הגז,

שברי ביצים והוסיפי לאחר בדיקה בכוס (שיישארו שלמות כמו ביצת עין) - אחת אחת,

תני להם להתבשל כ15 דקות,

וזה כמו שקשוקה (בסיסית ולא מושקעת)

אבל טעימה.

ועם לחם זה גם משביע.

מרק ופשטידותאמא שלה

אני הייתי מכינה מרקים שווים, עשירים בירקות וקטניות (גריסים וכד'),

וגם מביאה מהבית פשטידות,

ולפני שמכניסה למקפיא- הייתי מחלקת את זה למנות קטנות ואז לא צריך להפשיר את הכל כל פעם..

 זה מתאים גם לשניצלים, עוף, קציצות, אורז מפנק..

תכיני לך כמות מכל דבר, וכמה דברים במקביל, ואז יהיה לך מגוון וכיף!


אני לא יודעת מה את עושה בדיוק, אבל למצוא משפחה מאמצתשאפשר לנחות עליה בשעת מצוקה זה רעיון מצויין..

בהצלחה בשירות

קוסקוס קנוי זה שניהאבא המלך

חומרים:

שקית קוסקוס

מלח

שמן

מים


מעמידים מים לרתיחה לבינתיים...

שופכים לקערה את הקוסקוס, מוסיפים 1/2 כף מלח ו 2 כפות שמן

עד שאת מסיימת לערבב את הקוסקוס היבש עם המלח והשמן המיים כבר רותחים

שופכת 2 כוסות מים רותחים, מכסה

4 דקות והקוסקוס מוכן.


יש פיצות משפחתיות קפואות (גדולות)אבא המלך

קונים אותם 3 יחד (כל אחת איזה 12 ש"ח)

את שמה בתנור ל 10 דקות וזה מוכן

לא בריא, אבל לא יקר ומשביע ומהיר הכנה

אם את אוהבת עדשים אדומיםאבא המלך

אז זה שניה להכין מהם מרק. הם מתבשלים מאוד מהר.

רק הברירה לוקחת טיפה זמן - אבל-

אני מאמינה שהכי הרבה שזה יקח, זה 5 דקות לכמות שאת צריכה.


אחרי שהם מבוררים, את שמה אותם בסיר עם מיים-

נאמר לכוס עדשים- 3 כוסות מים בערך, אבל לא צריך ממש למדוד.


מרתיחה, ושמה מלח ותבלינים לפי טעמך

יש ירקות קפואים מעוליםאבא המלך

זה יותר יקר, אבל בהחלט שווה...


מברוקולי קפוא את יכולה להכין מרק ברוקולי מעולה בשניה.

פשוט להוסיף מיים ולהרתיח, ולטבל

אפשר גם במקרוגל-משה ר-

שמים מלח שמן פלפל שחור ומים 

ושמים במקרוגל ל-5-8 דקות..

זה לקוסקוס הקנויאבא המלך
פתאום שמתי לב שהיא אמרה חוץ מקוסקוסאבא המלך

לא נורא

בטח יהיו עוד שמחפשים להכין ארוחות ברגע, ולהם זה אולי דוקא יעזור...

מג'דרהshaulreznik

משרים שעועית למשך 8 שעות, מבשלים אותה בהרבה מים, אל המים האלה מוסיפים אורז, ממליחים, מפלפלים. ניתן להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות. סיר אחד של מג'דרה בקלות יספיק לשבוע - את תכולתו ניתן לחלק לקופסאות ולהקפיא.

לאן נעלמו העדשים של המג'דרה?כלנית1
לביבות מהירות - מכל דבראנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי יוני יונתן בתאריך כ"א טבת תשע"ב 11:52

חומרים בסיסים:

1 ביצה

2 כפות קמח / או פרורי לחם / או קמח מצה / או קמח תירס

( את קמח התירס צריך להמיס קודם במים רותחים עד לבלילה כמו פירה)

2 כפות שמן זית

1/4 כפית אבקת אפיה

מלח

פילפל

חומרים נוספים:

להוסיף כוס קטנה של כל מיני דברים שיש במקרר:

ירקות למיניהם, גבינות וכו'  הכל לפי הטעם ומה שיש...

ולקצוץ אותם לחתיכות קטנות.

לערבב את כל החומרים לבלילה רכה ( כמו פירה רך)

לחמם מחבת עם מעט-מעט שמן

ליצוק עם כפית עיגולים קטנים - לטגן מכל צד דקה או יותר.

לאכול ליד - עם כל רוטב שהוא - שמנת, יוגורט, טחינה וכו'

אפשר קציצות (להקפיא מסה ולטגן כל פעם.)דניאל!!

אפשר מוקפץ ...

את יכולה להכין בצק,להקפיא אותו ,ולאפות לך פיצות קטנות...

 

מקווה שעזרתי...

אוקי! בתור בת שירות מורעבת אחד ה-דברים להכנה:שלומצ=]

מוקפץ!!!

מטגנים רצועות דקיקות של גזר עד שהוא קצת מתרכך

אח"כ מוסיפים רצועות דקיקות של גמבות[עדיף בכל הצבעים, שיהיה מעניין ;)]

מוסיפים קצת מלח, פלפל שחור/לבן-כל מה שתרצו וניראה לכם טוב  

אח"כ, כשהגמבות מתרככות קצת, מוסיפים רצועות של בצל וקוביות של חזה עוף ומקפיצים ככה את הכל עד שהחזה עוף מוכן.

אפשר ורצוי מאד להוסיף גם אטריות[בלי שום טיבול!] ולערבב את הכל-זה שיא הטעיים!! אפשר גם אורז..

ובתאבון!!!

[זה קצת השקעה לשבת ולחתוך- אבל זה משבייע, טעים וטוב!!!]

בתאבון!ונסי

ב"ה

 

אז כך, כשהייתי בדירת שירות גיליתי דבר מעניין: כל עוגיה פרווה הרבה יותר טעימה כשאוכלים אותה עם קערת חלב. והרבה מהדברים שאפשר לטגן,  משתפרים עם ביצה.

 

פעם כמעט התעצבנתי(זה מה שעבר לי בראש): מה זה. כל דבר שיש לי פה אין לי מה לעשות איתו חוץ מלטגן אותו עם ביצה : מלפפון, לסלט, עגבניה למחבת או לסלט, קישואים למחבת אוף יש עוד משהו? ועיניי נחו על הלחם הפרוס. טוב, אז מה אפשר לעשות בלחם. מה? גם אותו לטגן עם ביצה?????

אם זה היה סרט מצוייר הייתה נדלקת לי נורה על הראש: לחם מטגן!! אפילו בבית עושים את זה! יאמי יאמי!

 

אז, המלצה : לכי על לחם מטוגן והסיפור שלעיל מראה שלפעמים לא שווה להתעצבן מדברים. אחרת, המוח שלי היה נשאר מקובע .

 

אחותי מוסרת שבדירה שלהן אהבו להכין שקשוקה.

אגב, גם שניצלים -אפילו אמיתיים, זה משהו שאפשרי להכין בדירת שירות. נא להביא טיבול מהבית. 

אני לא מכינה ככה מוקפץ אבל סבבה...דניאל!!אחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך