היערכות תקציבית ללידה ראשונהבעוז ותעצומות

שלום לכולן (:

אמנם אנו בתחילת ההריון ויש עוד זמן, אבל ברוך ה' אין לנו מליונים בבנק ולכן רוצים להיערך מבחינת חסכון כבר מעכשיו ולא לגלות בחודש שמיני שאין לנו כסף לחצי מהדברים.

לכן צריכה את עזרתכן כאמהות מנוסות

 

שאלותיי הן כאלה:

1. כמה בערך הכל אמור לעלות? בהנחה שאנו לא רוצים לקנות מיד 2 אבל גם לא שואפים לקנות את הדגמים הכי משובחים ויקרים.

2. מה הגיוני לצפות שנקבל במתנה ומה אנחנו נקנה?

3. מה הדברים הגדולים-יקרים שצריך מעבר לסלקל, עגלה, מיטת תינוק/עריסה? 

 

תודה רבה ושבת שלום!

תלוי מה אתם מחליטים לקנות ואיפהאנונימי (2)
יש חנויות יקרות ויש זולות
1. לנו יצא 4000+- ש"ח כולל עגלה, מיטה, סלקל (היה כלול בעגלה, גם טיולון ואמבטיה של גרקו איבו) , קצת בגדים, כרית צפה לאמבטיה, מנשא (שהתאים רק מגיל חצי שנה), דברים קטנים שצריכים, משאבת חלב, מצעים לעגלה ולמיטה, חיתולים, בקבוק וכו'

2. לא הייתי בונה על מתנות- אצלנו הכסף הלך לכיסוי הברית, והבגדים - היו מעולים אבל מה שבתכלס עזר זה שקית בגדים שקיבלנו שעוברים במשפחה...

3. נוסף על מה שכתבת-
מנשא זה יקר יחסית,, וכדאי אחד מבד לחודשים הראשונים
הברית - אצלנו ההורים התעקשו לשלם אבל היה לנו את הכסף לממן אותה בעצמנו.
שידת החתלה

והייתי חוסכת למקרה שרוצים להאריך את חופשת הלידה ליותר מ3 חודשים.

אנחנו חסכנו מתחילת ההריון כל חודש 2000-1500 וזה עזר לנו במימון ובתקופה שאחרי.


אגב,, חיתולים חד"פ זה יקר במצטבר, אז אם רוצה - חיתולי בד זה יפה, חסכוני, ובריא יותר לתינוק. (וזה לא מסובך כמו פעם. אין הרתחות ואין כלום. ) ובריא לכדור הארץ.
תודה רבה!בעוז ותעצומות

כשכתבת תלוי איפה מחליטים לקנות. ההבדלים בין המקומות זה רק במחירים? 

לקנות מנשא לפני לידה זה חכם? אם פתאום לי או לתינוקי זה לא יהיה נוח? מצד שני, להטלטל לקניות תשושה אחרי לידה? בקיצור- מה בנושא זה ?(:

חופשת לידה לא ככ בא בחשבון כי אני סטודנטית.. חוץ מזה העצות ממש מועילות. תודה!

בגדולאנונימי (2)
ההבדלים בין החנויות לדברים הגדולים זה רק במחירים
תוכלי למצוא עגלה בשילב ובממוצים במחיר זול יותר
ובחנות אחרת יותר זול משתיהם.
שווה לעשות סקר שוק לדברים הגדולים ולא לקנות הכל מאותו המקום.
אחרי שהחלטתם מה העגלות שאתם רוצים חפשו בגוגל מה המחירים ואז לכו לחנות לראות אם מתאים לכם או לא. אתם יכולים להתלבט כמה שאתם רוצים ולא לקנות ישר בחנות הראשונה...
לגבי איזה עגלה- יש פה מליון שרשורים ואת תמיד יכולה לפתוח חדש

למשל- בגדים בבאזר שטראוס יעלו זול מאשר בשילב
ואני ממליצה לקנות כמה סטים זולים שלא איכפת לך שיתלכלכו ויהרסו.. (פליטות וכו') כנ"ל מצעים וחיתולי טטרה...


מנשא- את חושבת שתשמשי? אני למשל לא השתמשתי עד גיל 4 חודשים ואז כבר יכולתי לצאת לקנות.
יש כאלה שלא משתמשות בכלל. ויש כאלה שלא משתמשות בכלל בעגלה ורק במנשא.

את יכולה לשאול חברה למדוד עכשיו ולראות אייך את מסתדרת, או לבקש להשאיל כמה לאחרי הלידה ותראי מה מתאים לך ותזמיני באינטרנט.

אם יש תקציב - : המנשא הנכון" עושים מפגש בבית עם כמה סוגי מנשאים עלייך ועל התינוק, עם הדרכה אייך להשתמש וכו'- זה יקר. ואפשר לקנות את המנשא מהם. אבל שוב- זה יקר.


אוקי, אבל כדאי שיהיה תקציב לבייביסיטר/מבשלת/ מנקה כדי שתוכלי להתרכז בלימודים ותקבלי את העזרה שצריך (ואפילו לישון שעה בנחת)
ממה שאני הבנתי- ילד ראשון יותר קשה משני ושלישי כי זה משהו שלא רגילים אליו בכלל.
בנתיים יש לי אחד וזה באמת מהפך לא קל

אישית לא הייתי נלחמת על הנקה בכל מחיר כי זה יכול לפעמים להרוס אותך ואת הילד.
לא לשלב תמ"ל מההתחלה אבל אם את רואה שבלימודים זה שואב ממך יותר מידי כוחות, שלבי תמ"ל.


אגב, לא כל דבר שכתוב ברישמה את צריכה לקנות
אנחנו לדוגמא לא קנינו אמבטיה כי יש לנו כיור שהוא כמו אמבטיה קטנה. אבל זה כן משהו שצריך.
תראו מה הצרכים שלכם כמשפחה.
אנחנו קנינו מיטת מטר (של תינוק) ולא עריסה
יש כאלה שמשאילים עריסה מיד שרה
יש כאלה שצריכים לול או מיטה קטנה (תלוי בחדר וכו')
אפשר למצוא דברים כמעט חדשים ובחצי המחיר ביד 2. (במיוחד באזור המרכז)

רק כי כתבת שאת סטודנטיתayeletb9
רציתי להרגיע אותך שדווקא החודשים שאחרי הלידה היו לי יחסית קלים יותר מבחינת הלימודים. הילדונת שלי הייתה במעון עד 4 ואז בבית הייתה נרדמת שוב באזור 5 לשעה-שעה וחצי. זה נתן לי זמן לנוח או לעשות שיעורי בית בשקט.
כיום כשהיא כבר גדולה יותר, אני נשפכת מעייפות ביחד איתה...
לדעתי-+mp8
מיטת תינוק+ שידה באיכות טובה כ1500-2500שח.
עגלה סבירה איכותית חדשה כ2500.
סלקל- 400
ביגוד ראשוני וציוד בסיסי: 500 שח. מתכוונת למוצצים/ בקבוקים/ חיתולי בד/ משחה וכד'.
אני אף פעם לא קניתי מנשא וכד' ולא הרגשתי צורך. גם משאבה לא חייבים, אפשר לשאול מגמח/ יד שרה.
בשמחותיויה
הרבה דברים לא כדאי שתקנו עד שוודאי אם צריך ומה. בעיקר מנשא- חשוב שאם את בוחרת להשתמש שיהיה נח. עדיף לדעתי להשאיל מחברה או משהו כדי לראות מה נכון בשבילך.
שידה-הסדרתי בלי.. קנינו משטח החתלה שמונח על מיטת תינוק והיה מעולה!!
תלוי כמה מקום יש לך כי כן נח לשים בגדי תינוק בשידה.
שיהיה בבריאות וידיים מליאות
עונהיעל -ND

1. תלוי בכם.

אני ממליצה על אתר "אגורה", דרכו תוכלו למצוא את כל הציוד חינם. אולי תשלמו הובלה. טוב שיש לכן זמן, כך תוכלו לאסוף לאט-לאט את כל מה שאתם צריכים.

 

דרך אחרת - לוח יד2. שם זה יעלה, אבל פחות מאשר בחנויות.

 

תפנו גם לגמ"חים של בגדים - שם תמיד הרבה בגדי תינוקות.

 

עצה: לתינוק ראשון בד"כ נותנים מתנות. יתכן ותקבלו בגדים לתינוקכם. לכן תרכשו את המינימום ואחר-כך כשכבר תראו מה וכמה ואז תשלימו.

 

תחשבו גם אצל למי במשפחה המורחבת אפשר להשאיל מוצרי תינוקות. יש אנשים שרק משאילים דברים ולא רוכשים כלל. עניין של גישה.

 

2. בד"כ נותנים בגדי תינוקות

 

3. לא חושבת שיש. וגם את אלה ניתן למצוא לא יקרים, אפילו חדשים ואפילו אם קונים - תלוי מה מחפשים ואיפה קונים. יש עגלות שעולות אלפי שקלים, למשל והן כבדות נורא, לא נוחות, תופסות מקום... ויש עגלות קלות במשקל ובשימוש, מתקפלות ברגל אחת ולא תופסות מקום  - ועולות 180-200 שקל.

לנו יצא כמעט 4000אנונימי (3)
בלי עגלה .והברית עלתה בערך 5000.משהו קטן נגן.צלם.מוהל.אוכל .מקום לסעודה.
רק מעירה - שאנחנו עשינו בריתות ב-2000 ש"ח בערך.מתואמת

זה משתנה מאוד ממקום למקום ולפי סטנדרטים שונים. (לדוגמה - אפשר מוזיקה מטייפ, צילום ביתי מאחד בני המשפחה, אוכל חלבי או פשוט יותר...)

מתנותאנונימי (4)
ממש קשה לדעת כמה תקבלו, תלוי מאוד במשפחות מהן אתם באים ומה מקובל בהן, ומה מקובל בחברה שלכם, אם יש לכם אחים גדולים אולי אפשר לשאל אותם, כמה המתנות כיסו להם.
אצלנו הבת הגדולה נולדה כשהיינו אברך וסטודנטית, שעובדים מעט , והמתנות של ההורים+ מענק לידה מביטוח לאומי כיסו לנו הכל, קנינו עגלה לא יקרה . מבחינת עלויות- קשה לומר, ממש תלוי מה תקנו.
לדעתיפלא ההורות
עגלה- אפשר גם בפחות מ 2000. יש עגלות כמו ברייטקס ועוד למשל שיכול לעלות כולל אמבטיה וסלקל במחיר הנל.
מיטה- צריך מיטת תינוק וסו השקעה לטווח ארוך. עריסה לדעתי לא שווה להשקיע. אפשר לשאול מגמחים או מיד שרה לכמה חודשים ואחר כך לעבור למיטת התינוק.
מנשא- לדעתי לא לקנות לפני הלידה. משתי סיבות. דבר ראשון זה דבר שכן אפשר לקבל לפעמים במתנה או השתתפות במחיר ( לפעמים יש דודים סבים וכד ששואלים מה אתם רוצים והתקציב שלהם גם קצת יותר מכובד בדרך כלל). דבר שני לדעתי זה קריטי למדוד מנשא עם תינוק ולראות מה נוח לך ולא לקנות רק לפי המלצות.
אמבטיה לתינוק- תלוי בתנאים שלכם בבית. יש כאלה שרוחצים בהתחלה בכיור/ יש גיגיות או כרית צפה וכד שמכניסים לאמבטיה רגילה ואז צריך לשבת על הרצפה או שרפרף ולקלח את התינוק ויש אמבטיות על מעמד רגליים. זה למשל לא צריך לדעתי לראות בחנות אלא עדיף ומספיק סקר אינטרנטי ולקנות פשוט איפה שהכי זול.
אגב כנל לגבי עגלה. לאסוף המלצות מחברים. ללכת לחנויות ולבדוק פיזית את העגלות. ואז כשבוחרים דגם לעשות סקר בין החנויות או באינטרנט איפה זה הכי זול.
לגבי מתנות- אם יש ברית יש יותר מתנות, אם יש בת פחות. אם עושים ארוע רשמי לבת אז זה מבחינת המתנות כמו ברית.
אם אתם סגנון משפחה של כסף אז סביר להניח שגם כאן תקבלו בעיקר כבף. אם אתם סגנון של מתנות אז מקבלים בעיקר הרבה בגדים, וגם צעצועים. אז שוב, אם יש ברית זה אומר שלאחר שבוע למעשה תקבלו את המתנות אז הייתי קונה ממש מעט בגדים להתחלה ומשלימה אחרי שאראה את המתנות. בת הארוע יותר מאוחר בדרך כלל אז בלאו הכי פחות תוכלי לבנות על זה.
שאר הדברים ה״קטנים״ שצריך כמו גופיות, בקבוקים, מוצצים וכו שאני לא זוכרת ויש ברשימות, המחירים משתנים בין חנויות. לדעתי מאוד מטריח לחפש כל פריט קטן איפה הכי זול. הייתי מעינה רשימה מראש, הולכת לאחת החנויות הנחשבות יותר זולות (בזאר שטראוס/ מוצצים/ דר בייבי וכד, לא שילב למשל) ופשוט קונה שם הכל. אבל זה לשיקולכם. יתכן שגם חבילות כאלה ניתן להזמין באינטרנט. לא בדקתי..
בהצלחה!!!
מוסיפהאמא שלה
עגלת בייבי גוגר היא מעולה מעולה מעולה ועולה 1650 במוצצים. אם תמצאי מאיפה להשאיל אמבטיה בכלל מעולה.. אני לא השתמשתי באמבטיה מלבד הברית,ז ה היה לי מסובך לקפל כל פעם או להוריד במדרגות אז פשוט מגיל0 בטיולון הרגיל.
עריסה ולול וגם משאבה- להשאיל מיד שרה או מגמ"ח לפחות עד שתמצאי מה טוב לך.
ביגוד יש עכשיו מבצעים לסוף השנה האזרחית.. אם זה מוקדם לך מידי, ללכת קרוב ללידה לבזארים לקנות אל הבסיס ובאמת לראות מה תקבלו מתנות ובהמשך להצטייד בתוספות
לא קראתי הכול, אזה אולי כבר כתבו ופספסתי -אנונימי (5)

ממליצה לשים בצד 500-1000 ש"ח לצורך ייעוץ הנקה ואביזרי הנקה אם יעלה הצורך. אם הכול ילך חלק עם ההנקה - הרווחתם את הכסף הזה בחזרה. אבל אם דברים יסתבכו (זה בהחלט קורה בלידה ראשונה) - אז שלא תהססו אם כן להוציא או לא להוציא על פגישת ייעוץ ועוד אחת ורפידות מיוחדות לפי הצורך וכו'וכו' - ומפה לשם כבר תמצאו את עצמכם בלי הנקה, ואופס, עוד 4000 ש"ח לתקציב המשפחתי לשנה הקרובה על תמ"ל.

רק הערה קטנה-+mp8
לא תמיד יועצת הנקה מצליחה לפתור כל דבר...

לקחת בחשבון שיש נשים שלא מצליחות להניק למרות כל המאמצים (ולמרות כל המנטרות שנוהגים לשנן בעניין)- והתינוקות שלהן ניזונים וגדלים יפה בעזרת תמ"ל.
אני אחת מהן.אנונימי (5)

בילד הראשון והשני לא הצלחתי להניק. משם באה ההמלצה שלי. ושימי לב שהתמקדתי רק בעניין הכספי (נושא השרשור), ובאותו מישור אני אענה גם לך - אם למרבה הצער ההנקה של הפותחת לא תעלה יפה, היא ממש לא תצטער שהכינה מראש סכום שמיועד להזנת התינוק.

אם בע"ה הכול יעלה יפה מההתחלה, גם אז אני מאמינה שהיא לא תצטער. כך או כך שווה להיערך לכך שההזנה עלולה לעלות כסף. אם לא - הרווחנו.

צודקת. התייחסתי רק לעניין+mp8
שיש הרבה שמציגים את זה כאילו כל אישה יכולה להניק, גורמות לנשים להתאבד על זה- ולהרגשת תסכול ואכזבה איומה כשזה לא הולך.
אוקיי, זה כבר לשרשור אחר אנונימי (5)


ממש לא מסכימה לגבי הנקה.אנונימי (6)
זה לא השרשור המתאים אבל אכתוב בקצרה שהיום יש לגיטמציה מאוד ברורה שזה בסדר לא להניק, עד למצב שהמניקות הם כבר לא רוב.אז לא נשכח שהנקה זה צורך בסיסי, חום, ביטחון הגנה מפני חיידקים, התזונה הכי טובה וטבעית ועוד. היום יש פיתרון כמעט לכל בעיה בהנקה, הבעיות הגדולות הם דווקא מהסביבה שפוגעת בטבע האמא ואומרת לנו שאין מספיק חלב וצריך להשלים תמל וכו. נכון, הנקה זו עבודה והשקעה לכל דבר, צריך להתאמץ בעיקר בהתחלה אבל זה שווה את זה. ממש לא רוצה לפגוע באף אחת אבל כדי להיות ברורים ולהניח את האמת על השולחן.
מסכימהאנונימי (6)
כן שווה להתאבד על זה
די, חברות, לא לעניין, ביקשו פה עצות להיערכות כלכליתאנונימי (5)

הכנסתי עצה על הנקה כי היא שייכת בעיניי להיערכות הכלכלית, אבל להתווכח על כן-לא-הנקה-ובאילו-תנאים זה נראה לי סתם הורס לפותחת שהשרשור שלה מתפזר לאלף כיוונים. בואו נשמור את זה לשרשור מתאים, טוב?

עוד משהו-+mp8
עבר עריכה על ידי +mp8 בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ז 21:25
בלידה ראשונה - מענק הלידה מביטוח לאומי גדול יותר מבלידות אחרות, כ1800 שח. גם סכום שכדאי לקחת בחשבון.
שידה לא הייתי קונה מההתחלה..לא בטוח שזה יהיה לכם הכרחייעל מהדרום
דווקא לי סיוט בלי שידה, ככ לא נוח וכאבי גב בליירושלמית טרייה

אם הייתי בלי שידה החיים היו נראים לי נורא קשים.. ולא בטוחה שהייתי קולטת שזה מאי הנוחות בטיפול בתינוקת - הךבשה והחתלה על מיטה. סיוט ממש. זה עד היום, כשהיא בת שנתיים, הסיוט שלי כשאנחנו בנסיעות.

גידלתי 8 ילדים בלי שידהאנונימי (4)
לא קנינו וחא הרגשתי צורך, מחליפה על המיטה שלי , כדאי לבדק נה אתם באמת צריכים ולא לקנות כי כולם אומרים שצריך
בתחילת הדרך.בלדרית
הצואה של התינוק נוזלית ומלכלכת בטירוף. בשלב ההוא השידה הייתה הקלה מטורפת כי דרשה פחות החלפה וכיבוס.
אפשר להשתמש במשטח החתלה/חיתול בד.מוריה
ואני גיליתיאנונימי (5)

כשפעם ראשונה חסתי על רצפת האגן וניסיתי לקיים משכב לידה כהלכתו ולא להיות על הרגליים בשבועות הראשונים מעבר למינימום ההכרחי, ולמדתי איך עושים הכול בישיבה - מצחצוח שיניים ועד חיתוך סלט - אז ניסיתי לראשונה להחליף חיתול כשהתינוק על הברכיים, וגיליתי שזה הרבה הרבה יותר כיף ונעים לי וגם לתינוק. המשכתי בזה הרבה מעבר למשכב הלידה, ובין השאר חסכתי לעצמי הרבה כאבי גב.

עד שלא בודקים לא יודעים. חבל להוציא על זה כסף מראש.

אני גם בעד שידהש א
מודה ושמחה בכל רגע על שקניתי את זה. נוח אפילו להשתמש בזה עבור בת השנתיים פלוס, ובנוסף תוך כדי הצטרף עוד תינוק למשפחה, אז בכלל לא נס ליחה ;)
יכול להיות שהיא תהיה כמוך..מקסימום קונים שידה אחרי הלידהיעל מהדרום
לק"י

היא יכולה לבחור משהו לפני הלידה בנחת, ואם תצטרך- לשלוח מישהו לקנות.
^^ באמת צריך לזכור שהחנויות לא נסגרות אחרי הלידהבלדרית
נכון. אני למשל לא קניתי ואני שמחה שלאאני84
קניתי דידה תוםס מקום.... קניתי ארון 4 דלתות הבגדים היו בארון והיתי מחתלת על המיטה בישיבה. לא ככ נורא.
ממש לא נורא,בלדרית
אבל השידה לפעמים זה ממש הקלה. גם כל האסונות של התינוק שהתגלגל לא קורים כי הכל נגיש ונזהרים יותר בגלל שזה גבוה.
אצלי השידה היא גם במקום ארון, כל הבגדים שם. החיתולים והמגבונים.
ממש לא צריך להשתגעאנונימי (6)
אנחנו לא קנינו לפני הלידה כלום והיינו ממש בנחת .
קנינו עגלה בפחות מ2000. לא ממליתה לקנות יד שנייה כי עגלה זה דבר שהופך לפחות טוב עם הזמן..
מיטה וסלקל קיבלנו בשמחה. קיבלנו במתנות המון בגדים... וקנינו רק אמבטיה לתינוק שמפו טיטולים וכו..
ממליצה לקנות חבילה אחת של טיטולים כי הרבה פעמים המידה לא מתאימה או החברה (תדעו- אם נוזל פיפי או קקי חוץ ממקרים מיוחדים שהתינוק עשה הרבה קקי אחרי הרבה ימים וכו כנראה שצריך להחליף מידה או חברה )
מנשא ממש לא לקנות בהתחלה. וגם לא מכשירי הנקה.
ממליצה להצטייד לפני הלידה בתחתוני רשת..
וזהו. וממש ממש לא לדאןג על הכסף! ילדים זה ברכה וזה ממש לא קלישאתי.
דבר ראשון כל הכבוד! מאוד חשוב מה שאתם עושים!מחכה ומצפה
עניין העלויות הוא משתנה תעשי סקר שוק באזור הלידה. אנחנו קנינו עגלה כוללת אמבטיה טיולון וסלקל ב2500.
הדברים הבסיסיים הם כמה גופיות וגטקעסים, עגלה, סלקל, אמבטיה.
עריסה בשלושה חודשים הראשונים יש אפשרות לקחת מיד שרה ואז תראי מה מתאים לכם ולקנות/להשאיל מיטת תינוק.
לדעתי לא צריך לקנות הרבה בגדים אבל כן שיהיו לך כמה סטים בהתאם לעונה שאת צריכה ללדת. בד"כ מקבלים אבל קחי בחשבון שלפעמים מביאים ל3-6 והלאה לפחות לי ככה הביאו וזה גם עוזר ואם זה תאם את העונהשחופפת לגיל אז לא החלפתי..
מתנות בדכ מביאים בגדים/דברים מעבר למה שצריל אל תבנו על זה שיביאו לכם לול למשל..
חנויות שנחשבות זולות- בייבי שיק גב"ש, חסדי שמןאל בי-ם, בייבי סטאר ויש עוד כמה בבני ברק..
בשכונות של חרדים בדכ יותר זול..ומההתרשמות שלי בזאר שטראןס לא באמת זול בהרבה דברים.. אל תקנו דברים בלי לעשות סקר שוק באזור שלכם כי גם בגופיות יכול להיות הבדל של 10 שקלים לפעמים.
מפרטתנשואה מאושרת.

יש בנות שחושבות ששידה זה מיותר, אני מאלה שחושבות שזה מאוד יעיל. 

לנו הקניה הבסיסית(חיתולים, בקבוקים, בגדים התחלתיים, אמבטיה, ומזרון למיטה! ) בחנות תינוקות עלתה סביב 2000 ש"ח, העגלה והסלקל סביב 2000 ומשהו (ורבע מזה ביקשו לשלם סבא וסבתא שלי), משאבה ביקשתי מאמא שלי לקנות לי בדחיפות ישר בבית חולים(כי הייתה לי בעיה בשבוע הראשון עם הנקה ישירה) והיא רצתה שזו תהיה מתנה.

 

שידה קיבלנו מחברים בחינם.

מיטה חיפשנו באתר אגורה(ומצאנו!!) במצב מעולה, צבעתי אותה וזה הכל.

הביאו לנו כסף בעיקר לברית ולפדיון וזה פשוט כיסה הוצאות שהיו לנו באותה התקופה...

 

מנשא אני חושבת שמאוד יעזור לך, אני אישית השאלתי מחברה מנשא בד עד גיל 4 חודשים ואחר כך קנינו מנשא ביביורן ועדיין משתמשים בו בכיף - קניתי אותו משוברים של שילב שהיו לי ושמרתי מהלידה.

 

זה גם טיפ - יש מצב שיביאו לך המון מתנות שאת לא צריכה ואת סתם מתלהבת מהם - עוד צעצוע, ועוד בגד, ועוד ועוד... תחשבי בהגיון אם עדיף לך להחליף ולשמור זיכוי להמשך. אני ממש עשיתי בחוכמה.

 

ובקשר ליד 2, אין לי מושג מה מצבכם אבל יש דברים שבאמת אפשר לבדוק שם(המון מיטות במצב טוב, שידות...)

 

 

 

היי, שיהיה בשעה טובה בעז"ה!נונימי1

הציעו כאן הרבה רעיונות מאד יפים וטובים,

רק רוצה להסב את תשומת לבך למשהו נוסף-

אני מאמינה שבעז"ה אתם רוצים יותר מילד אחד, לכן, בעיניי צריך עכשיו לחסוך במה שאפשר!

זאת אומרת, לפתוח חיסכון ולהפקיד בו כסף כל חודש, כך שכשצריך יש מאיפה לקחת ובנוסף אם מפקידים כל חודש כמה שאפשר אז יודעים אם צריך לקנות מיד 2/אגורה וכו'..

ראיתי שהרבה המליצו כאן על מוצצים...ש.א.ז.
אז מרגישה צורך להוסיף לכל העצות הנפלאות שדווקא על מוצצים אני ממש לא ממליצה...
אמא שלי קנתה לנו הרבה דברים משם לפני הלידה הראשונה שלי (התלהבות של נכד ראשון) ולא רק שהמחירים שם היו הרבה יותר יקרים ממה שראינו אחר כך במקומות אחרים, גם האיכות של הדברים ממש לא הייתה משהו. הרוב נהרס די מהר...
עדיף לדעתי ללכת לחנות שעומדת בפני עצמה ולא לחנות שהיא חלק מרשת. אבל כמובן שתלוי איפה את נמצאת ומה זמין לך. אוכל להמליץ לך על חנויות במרכז אם תרצי...
מצטרפת. לא ממליצה על "מוצצים"!אנונימי (7)
נכנסתי 3 פעמים ומעולם לא קיבלתי שרות טוב. פעם אחת באתי ממוקדת מטרה לקנות עגלה מסויימת והייתי צריכה לחכות כ"כ הרבה זמן. נראה כאילו לא אכפת להם מהלקוח בכלל. כך בעוד פעמיים עם דברים אחרים. העדפתי לחזור בלי עגלה וכך עשיתי ואני נמנעת מלהיכנס לשם. חנות לא סימפטית בכלל. לדעתי כמובן
השירות שם אכן על הפנים. לגבי מחירים צריך להשוות תמיד!ירושלמית טרייהאחרונה
לכל מוצר!
לפותחת, כדאי ללמוד הרבה על עגלות וסלקלים כי זאת הוצאה גדולה ובחירה משמעותית.
ממליצה לך לקרוא בפורום של קובי סופר למוצרי תינוקות. תעשו עבודת הכנה ותוכלו לחסוך זמן וכסף.
יש הרבה הוצאותבלדרית
שמצטברות לסכום משמעותי כמו חיתולים ומזון.
מעבר למה שכתבת יש הוצאה על בגדים ודי זהו.
ואני לא הייתי שוללת על הסף דברים מיד 2. של מכרים או מהאתר.
1. הטווח רחב מאדאפונה

המינימום בעיני זה כמה מאות שקלים להוצאות ראשוניות - טיטולים ומתכלים אחרים, בהנחה שאפשר למצוא את כל השאר בחינם אם מוכנים קצת להתפשר ולהתאמץ, והמקסימום - אין לי מושג. המון המון.

בנוסף רוב האנשים חוגגים אירוע כלשהו לרגל הלידה ולרוב זו הוצאה לא מבוטלת שכדאי להתכונן אליה.

2. לא הגיוני לצפות לקבל כלום, אלא אם כן הבטיחו לכם. לא רצוי לבנות על מתנות סתם ככה.

3. הדברים הגדולים מאד תלויים בצרכים ובהתנהלות שלכם. כמעט שום דבר הוא לא חובה. יש דברים שמאד מקלים על החיים אבל כל אחד והחיים שלו - לפעמים זה מנשא, לפעמים אמבטיה, לפעמים אוניברסיטה, טרמפולינה וכד'.

 

בהנחה שאין לכם מיליונים בבנק, הייתי מציעה לכם לחסוך מעכשיו מה שתוכלו, וסמוך ללידה תראו מה התקציב שעומד לרשותכם ולפי זה תחליטו מה וכמה קונים.

^^ עצה נהדרת!בלדרית
בשורות טובותרות יהודה כט

אנחנו לא ממש חישבנו אבל כן יכולה לומר שבילדה הראשונה השקענו בדברים טובים שמחזיקים עד היום ואנחנו כבר עם השלישי. מתנות זה בדרך כלל בגדים, שמיכות את הדברים הגדולים תקנו אתם גם לפי מה שטוב ומתאים עבורכם.

כדאי להשקיע בעגלה, סלקל ומנשא איכותי. אנחנו עברנו עם בוגבו, סלקל של סייבקס ובייביורן את כל השלושה והכל כמו חדש!

מסתייגת מהצעות של "החנויות לא נסגרות אחרי שיולדים"נהורא

כי בלידה הראשונה (בעיקר) הייתי ממש המומה מכל השינוי החדש, צרכי התינוק, הנקה שמצריכה בשבועות הראשונות צמידות לתינוק ושעות וגם כאבי התפרים וכו'. כך שממש לא היה היה שייך לצאת לקניות.

יצאתי בפעם הראשונה לקנות לעצמי חולצות כחודש וקצת לאחר הלידה (חנות שנמצאת במרחק רגלי).

כך שטוב מאוד שאתם מעכשיו מתכווננים-גם תקציבית.

 

אני חושבת שכדאי לחלק את הקניות לפי חומר הגלם והשימוש השוטף, כלומר: מתכלה (חיתולים ח"פ, מגבונים, מוצצים, בקבוק), לטווח הרחוק מפלסטיק (סלקל, רוב העגלות, משחקים איכותיים) ולטווח הרחוק מעץ (מיטה, שידה, עריסה, לול).

 

לנו היה הכי נכון- לחפש ביד 2 או אגורה את הרהיטים, כי היה חשוב לי שהם יהיו מעץ מלא ולא mdf שמפיץ רעלים לחדר. ורהיטי העץ המלא הם יותר יקרים. ביד שניה אני גם מדלגת על השלב בו אדי הצבע הטרי משתחררים לחדר, כי הרהיט כבר עבר את השלב הזה. 

בסוף גיסתי העבירה לי את המיטה המעולה שלהם כי הם רצו להתחדש והיא במצב מעולה ממש גם היום (בילד הרביעי). גם לול השגנו בחינם ולשידה לא היה לנו מקום.

 

סלקל ועגלה כדאי לקנות חדש או להשיג במצב כמה שיותר חדש-כי הבלאי שלהם יותר גבוה-וזו ההוצאה הכי גדולה. וכל המתכלים- אפשר לחשב את העלות בנפרד מראש-שזה החלק הכי יציב לחיזוי.

בקשר להוצאות הנקה שציינונהורא

אצלנו ההנקה לא הלכה חלק ואכן נפגשתי עם יועצת גם בילד הראשון וגם בשני- אבל הלכתי למקום פרטי שעובד עם הקופה שלי ושילמתי 50 שח בלבד בכל פעם (לפני 7,4 שנים) כך שזה ממש לא היתה הוצאה שהתלבטתי לגביה- וזה אכן הועיל מאוד מאוד

 

משאבה- בהריון הראשון קניתי של חשמלית של מדלה, דגם זול כדי לחסוך- וכ"כ שנאתי להשתמש בה,

בלידה השניה השאלתי מיד שרה- משאבה מעולה וחדישה הרבה יותר! גם עלה חצי מהסכום (את הפקדון קיבלנו חזרה)  וגם פשוט היתה מצויינת ושקטה ועדינה מאוד.

 

בקבוק אני אוהבת לקנות לפני הלידה- למרות שרק השמרטפיות (חלב שאוב) משתמשות בו בשלב קצת יותר מאוחר (בסופר הקרוב אין לי את המותג שאני מעדיפה והמחירים יקרים, אבל זו שאלה של נגישות וקרבה לחנויות הרלוונטיות)

רשימת ציוד לתינוקכלנית1

אני מאד ממליצה לך להיכנס לחנות שבה מוכרים מוצרי תינוקות, או לחפש ברשת רשימה ומתוכה לסמן מה חשוב יותר. תוכלי לסמן ***** למה שחיוני ו- ** למה שלא חובה.

את גם יכולה לצלם את הרשימה ואם קרובי משפחה או חברים ישאלו מה לקנות, תוכלי לתת להם לבחור מתוך הרשימה מה שחסר לכם.

לדוגמא:

רשימת ציוד לתינוק מתוך האתר- http://www.2bmommy.com/

 

אחרי הלידה בע"ה אפשר להגיע לסופרפארם וכד' עם צילום אישור לידה ות. זהות שלך + כרטיס ויזה שלך. את יכולה לקבל ערכת מתנה שאחרי הלידה (לפעמים דורשים סכום סמלי של 10 ש"ח ומקבלים חבילה יקרה שכוללת: 2-3 טיטולים, בקבוק ועוד).

 

יש גם קופ"ח שבהן מקבלים תיק. את יכולה כבר להתקשר למוקד של הקופה ולברר.

 

לחודשים הראשונים מומלץ עריסה (קטנה יותר ממיטת תינוק ונוחה לחדר השינה, במיוחד בחורף) שאפשר לקבל בהשאלה לכמה חודשים מגמ"ח (רצוי להרשם מראש, אולי אפילו עכשיו כדי לברר אם יש)

מסתבכת כל פעם מחדש עם ההגדרה של מנוחה אחרי הלידההריון ולידה

לא ברור לי מה סבבה ומה נקרא מאמץ מידי.

אני שבועיים אחרי לידה ב"ה.

ה'בעיה' שזה לא לפי ההרגשה שלי. כלומר אני יכולה להרגיש יחסית בסדר ושיש לי כוח לעשות משהו, אבל זה לא אומר שטוב לעשות את זה.

אז מה אתן עושות שבועיים אחרי?

נגיד דברים כמו-

לשטוף קצת כלים,

להכין ארוחת ערב/ צהריים

לחתוך סלט

לקלח את הילדים (שזה כולל להרים את הקטנים מהמקלחת לשידה כדי להלביש אותם)

יש דברים שאין ברירה אבל לפעמים יש ברירה כמו להשאיר את זה לבעלי, אבל גם לו כבר די נגמרת הסבלנות אחרי שבועיים ואני לא רוצה למתוח את החבל מידי וגם לא סתם להתפנק יותר מידי כשאני יכולה להתאמץ קצת.. גם ככה הוא מפזר את כולם בבקרים ומארגן אותם לבד.

בעיניי- מה שאפשר לעשות בישיבה,מוריה

זה סבבה.

עדיף לנח. שאח"כ לא יתנקם.

(רצפת אגן וכו)

זהו, שהדוגמאות שנתתי הן לא בישיבההריון ולידה

כלומר אולי היה אפשר לעשות בישיבה אבל זה כבר יותר מסובך (יש רק שולחן בסלון, אין במטבח. וזה מסורבל לי ולוקח הרבה יותר זמן מלעמוד במטבח לחתוך סלט למשל).

אז אני לא יודעת מה נכלל במנוחה ועד מתי כדאי לא לעשות דברים כאלו...

אולי לשבת ליד השיש? אפילו חצי ישיבהיעל מהדרום

לק"י

להשען על הרגל כזה.

בעייני לשטוף כליםytrewq

ולבשל בקטנה זה בסדר. כמה דקות להפעיל את הגוף בצורה מינימלית זה אפילו חשוב לדעתי.

לקלח זה יותר מדי. להרים על השידה ממש ממש לא!

האמת שבועיים אחרי לידהאיזמרגד1

(בעיני עד חודש אחרי לידה, אפילו חודש וחצי) אין כזה דבר להתפנק מדי. כל מאמץ הוא מאמץ מיותר. יש דברים שהם לא מאמץ בכלל מבחינתך וזה בסדר גמור, ויש מקרים שאין ברירה וחייבים לעשות, אבל בעיני זה שלבעלך נגמרת הסבלנות זה לא מקרה של אין ברירה

זה מקרה של שיתאמץ עוד קצת במקום שאשתו היולדת תתאמץ עוד קצת... זה לא לנצח, רק עוד שבועיים שלוש.

°^°^^ ממש ככה.יערת דבש

לשטוף כלים ולקחת ילדים

שבועיים אחרי לידה

זה ממש לא סבבה

לדעתייראת גאולה

להכין אוכל ולחתוך סלט, אם זה מרגיש לך בכוחות ובסדר לך - מעולה. תרוויחו כולכם אוכל מזין וטוב.

כלים - לא. זה משהו שיכול לחכות ואפשר גם להביא מנקה / נערה בתשלום, לא חייבים דווקא אותך בשביל זה.

לקלח ילדים - אני חושבת שכן, אבל אולי למצוא פתרון להרמה שלהם, למשל לתת להם לטפס לבד, או להלביש בישיבה על המיטה.

תודה לכן! עשיתן לי קצת סדר למרות שחלק מהתגובותהריון ולידה

סותרות אחת את השניה

להכין אוכל אפשר לעשות הרוב בישיבהמתואמת

כל השאר לא. אז לא... ודאי לא לקלח ילדים, שזה ממש מאמץ...

ולא, זה לא פינוק, זו הבריאות שלך...

אז להרפות כמה שאפשר - שהילדים יתקלחו פעם ביומיים, לאכול כמה שיותר בחד פעמי, להזמין עזרה בתשלום אם גם מה שנשאר גדול על בעלך...

בבצלחה ומזל טוב!

זה הרבה תלוי בהרגשה שלך! פיזית ונפשיתיעל...

אני גם שבועיים אחרי לידה ב"ה

ומרגישה מעולה ממש ממש!

מנסיון העבר, כשאני מרגישה מעולה, אז זה באמת ככה ואין את ה"נפילה שאחרי" ב"ה

אז אני מרשה לעצמי לצאת, לבשל, לאפות, לטפל בילדים..

עם יד על הדופק כמובן והרבה הקשבה לכוחות.

הדברים שאני לא עושה זה שטיפה, כי שמעתי שהתנועה הזו לא טובה אחרי לידה ולהרים דברים כבדים..

לא ולאDoughnut

שבועיים אחרי לידה לא עושה כלום ממה שרשמת.

המקסימום זה להכניס מכונה בישיבה מדי פעם (עם זה בעלי לא מסתדר בכלל). עדיף כלים מלוכלכים בכיור (או חד פעמי) ושניצל תירס מאשה שלא נחה היטב.

ומחילה מה זה נגמרת לו הסבלנות? סחבת 9 חודשים לא נגמרה הסבלנות?... את יולדת! לא מתפנקת. הגוף עובר טלטלה רצינית מאד ומנוחה זה לא צחוק. תקראי קצת על משכב לידה, מצרפת לך קטע:

לפני הכל – משכב לידה: ששת השבועות הראשונים:

משכב לידה הוא תקופה מיוחדת במינה, שבה הגוף מתאושש מההריון והלידה, מבסס את ייצור החלב, ותומך בך במשימה של הסתגלות לתינוק החדש. כדי להבין טוב יותר את הצרכים שלנו בתקופה הזאת, שווה לעצור לרגע ולהבין עם מה הגוף שלנו מתמודד אחרי הלידה.

בזמן ההריון שרירי הבטן מתארכים מאוד כדי להתאים את עצמם לבטן הגדלה, ושרירי רצפת האגן נושאים בעול אינטנסיבי של משקל התינוק והרחם. אחרי הלידה, שרירי הבטן נעשים רפויים מאוד אחרי שהרחם התרוקן, ואינם מסוגלים להתכווץ ביעילות. שרירי רצפת האגן נחלשו זמנית מהלידה, בייחוד אם יש איזשהם תפרים (ניתוח קיסרי אינו מגן על רצפת האגן יותר מלידה רגילה – נהפוך הוא), השרירים האלה אינם מסוגלים לתמוך בגוף כהלכה, במיוחד בתנוחות זקופות.

כדי לפצות על כך, בששת השבועות שאחרי הלידה הגוף מפריש קוקטייל הורמונים מיוחד במינו שמעודד החלמה וצמיחה של הרקמות. זהו הזמן היחיד בחיים שבו יש התחדשות של רקמה עצבית באיזור האגן. כך שששת השבועות שלאחר הלידה הם חלון הזדמנויות להחלמה והתחדשות פיזית. אלא שההחלמה מתרחשת אך ורק אם האם הטרייה זוכה למספיק מנוחה. אם היא מתאמצת מדי, עומדת יותר מדי ונושאת משקל כבד, היא נמצאת בסיכון גבוה לפגיעה מתמשכת ברצפת האגן.

אז מה עושים? אנשי מקצוע בתחום שיקום רצפת האגן ממליצים על מנוחה מוחלטת בתקופה הזאת. הנה כמה דרכים להשיג אותה: א. לא לשאת שום דבר פרט לתינוק. ב. להימנע מעמידה ממושכת. נסי לשבת בכל הזדמנות שבה בדרל כלל עומדים: במקלחת, תוך כדי צחצוח שיניים, סירוק שיער, התלבשות, במטבח, במפגש אגבי עם חברה ברחוב. ג. להימנע מישיבה ממושכת. ישיבה זקופה גם היא מעמיסה על רצפת האגן. נסי לשכב כל פעם שמקובל לשבת: כשבאים אלייך אורחים, כשהתינוק ישן. היכולת להניק בשכיבה היא בעלת ערך רב, כי היא מאפשרת לך לטפל בתינוק ולנוח בעת ובעונה אחת. שווה ללמוד אותה ברגע שאת נוכחת שהתפיסה של התינוק בסדר. ד. לתמוך ברצפת האגן. קרחומים קטנים על האזורים הנפוחים בימים הראשונים לאחר הלידה מפחיתים נפיחות ואי-נוחות. כדאי לקפל מגבת למלבן ארוך ולהניח אותה על הכסא כך שהיא תהיה מתחת למפשעה והרגליים משני צדדיה. הלחץ העדין והמרופד שהמגבת מפעילה תומך בשרירי רצפת האגן ומקל על התחושה הכללית, במיוחד אם יש תפרים. מומלץ לקבל הדרכה מפיזיותרפיסטית רצפת אגן איך להגן על האזור בזמן מאמץ. ה. לא לסמוך על תחושות הגוף! הרבה פעמים אומרים לנו "תקשיבו לגוף", וזו הנחיה טובה בדרך כלל. רוב השרירים שלנו מאותתים לנו כשהם מתעייפים וזקוקים למנוחה. אבל שרירי רצפת האגן לא מחוברים היטב לרשת של עצבים תחושתיים, והם לא שולחים לנו מסר ברור על עייפות. אם שלושה שבועות אחרי הלידה עמדת, הלכת, רחצת כמה כלים ופתאום את מרגישה עייפות וכובד באיזור המפשעה – סימן שהיית צריכה להפסיק הרבה הרבה קודם. לכן, אנשי מקצוע ממליצים על הגבלה מודעת של עמידה והליכה. לא יותר מ- 10 דקות של עמידה רצופה לכל שבוע מזמן הלידה (כלומר: 10 דקות גג בשבוע הראשון, 20 דקות בשבוע השני וכן הלאה). כלל האצבע של הפיזיותרפיסטית שלי למשכב הלידה: לבקש, ללוות, לקנות או לגנוב כל עזרה שרק אפשר.

כשבעלי היה במילואיםאמאשוני

עשיתי הכל הכל לבד, ולהרבה יותר משבועיים. יותר קרוב לחצי שנה. ועבדתי משרה מלאה במקביל.

את יכולה לספר סיפור, לשבת עם ילד להקשיב, לחתוך סלט נגיד. לטפל בתינוק הקטן.

שבעלך ינשום עמוק יתאזר בסבלנות ויעריך את החלוקה שבשגרה.

אם לך זה יהיה ברור, הוא יסתדר.

אם לך לא נעים, מאיפה הוא יביא את הסבלנות?

אם בעלך לא מסוגל לקלח את הקטנים- שלא יתקלחו.

עצם זה את מגדירה כברירת מחדל "שאין ברירה אלא לעשות" חוץ ממה שהוא יכול לעשות, זה מה שמעוות.

הוא אמור למצוא פתרון להכל, חוץ ממה שאת כן יכולה. ככה זה אמור לעבוד.

6 שבועות אחרי לידה אני לא עושה שוםדיאט ספרייט

דבר שלא כרוך בתינוק עצמו.

חוץ מ:

לחתל את הפעוט שלפניו (שכבר גדול בדר"כ ואז בעמידה) או בשכיבה על הספה

להכין כריכים קרים עם טונה, גבינה, פסטרמה עם איזה ממרח (בלי תוספות, חסות,עגבניות, מלפפון)

אני אוסיף

שמשתמשים בכלים חד פעמיים

כביסות בעלי ממלא

והילדים ממיינים לסל עם השם שלהם את הכביסה שלהם בלבד

לא מכניסים לארונות

הם מקבלים 3 שקלים על העבודה הזאת

לא רואה בעיה כמעט בשום דבר שכתבתכורסא ירוקה.

לי אמרו בבית חולים שמותר להרים עד בערך 7 קילו. מאמינה שהילדים שוקלים יותר, אבל אם בעלך יכול להכניס אותם למקלחת ולהוציא את יכולה לקלח ולהלביש.

חשוב לנוח ולשכב אל תתרוצצי ותתאמצי יותר מדי, אבל גם שכיבה סטטית היא לא בריאה. אחרי לידה יש יותר סיכון לקרישי דם ולנוח בלי לזוז עלול לגרום לזה עוד יותר.

מוזר שאמרו לך את זה! אני זוכרת שאומרים תמיד בפירושמתואמת

שמותר להרים עד משקל התינוק... (ואז כשנולדו לי התאומים התחכמתי ושאלתי האם מותר לי להרים את שניהם יחד ואמרו לי שלא... אף שהם נולדו במשקל קטן...)

לי אמרו שמותר לי להרים עד שתיהן יחד 🤷‍♀️מוריה

שבועיים אחרי לידה אני עדיין מרגישה כ"כ רע שאני לאשימושית

עושה כלום...

אבל בגדול ההנחיה היא לא להתאמץ יותר מידי- לא לעמוד 40 דק' רצופות, או להתכופף 4-5 פעמים רצופות וכו'

אני אישיתהשם שליאחרונה

כן מבשלת דברים פשוטים.

אם אפשר בישיבה אז עדיף. אולי לשבת על כסא בר ליד השיש?

אני גם מקלחת את הילדים.

אחרי הלידה הראשונה שהיתה בניתוח, בעלי עזר לי להכניס ולהוציא את הקטנה מהאמבטיה. ובימים הראשונים, קילחתי אותה עם אחותה הגדולה שעזרה לי.

אני לא מלבישה על שידת החתלה, אלא על מיטה או ספה.

לשטוף כלים בשגרה בעלי עושה, אבל אחרי לידות ששאבתי, כן שטפתי בקבוקים וחלקי משאבה, כולל באשפוז עצמו.

אני מתאוששת מהר אחרי הלידות, ולא מרגישה שזה פוגע בי.

היו הבדלים בין לידה ללידה מבחינת הכוחות והיכולות שלי. בעיקר מתי חזרתי לפזר ולאסוף את הילדים.

הלפפפ בנות ישראל מה עושים עם השפם????עד חצות

הלכתי לקוסמטיקאית השבוע, הורידה לי את השפם בשעווה, תוך יומיים שלוש הכלללללל חזר!!! טונות שערות.. בשפם וגם בגבות.. פשוט סיוט!!

מה אתן עושות?????

חוט. לבד בביתהמקורית

כל כמה זמן צומח? זה לא משאיר פצעים? פגמנטציה?עד חצות

עונההמקורית

צמיחה בפנים היא הורמונלית. אני עושה פעם בשבוע

לא

ולא

אפילציהDoughnut

עשיתי לפני מלא שנים ולא חזר.

^^ כואה אבל שווה.דיליה

הורדתי באפילציה ךפני שנים.

בתחילה פעם בחודש ואז פחות ופחות.. עכשיו לא הייתי 3 שנים והגיע. זמן לעוד חיזוק קטן...

היוםDoughnut

יש שיטה חדשה של אפילציה עם פינצטה חשמלית וזה אפילו לא כואב. יש לי המלצה למישהי במרכז.

אני אשמח לשמועמישהי מאיפשהו

זה מתאים גם למקרה שיש הרבה שערות באיזור הסנטר?

ממליצה ממש על סילק!!! מוריד בכמה דקותהרמה

לייזר!!!!ניק חדש2

לי צומחות אחת ל 2-3 שערות.

אני מורידה ברצועות שעווה מוכנות אחת לחודש וחציאולי תדעואחרונה

לא נשמע לי הגיוני שגדל תוך כמה ימים אולי היא לא הורידה מהשורש...

עזרה פליז- כאב/דיקרות בעוראור בקצה המנהרה

בהריון תאומים שבוע 32.

התחיל לי כמין כאב בלתי נסבל רק בצד אחד מתחת החזה בצד ימין. כמין כאב בעור. ברגע שחולצה נוגעת לי בעור או כל מגע אחר בעור באזור הספציפי הזה מרגיש כמו סכינים בעור.

משהי נתקלה בדבר כזה. אני לא יכולה לעשות כלום כל שניה קופצת מכאב שהחולצה נוגעת שם. גם בלי חןלצה יש תחושת אי נוחות אבל כאב של סכין זה רם משהו נוגע בי.

הצילו

תודה רבה

אולי יובש?מוריה

הייתי מנסה לשים קרם או חמאת שיאה.

תודה לךאור בקצה המנהרה

לא רואים שום דבר חיצוני, שמתי באמת קרם לחות אך עדיין רגיש מאד מאד

יכול להיות שזה גםמוריה

התרחבות של הרחם.

זכור לי שבערך בשבוע הזה גם התחילו לי כל מיני כאבים חדשים (גם בהריון תאומים).

אם זה ממשיך, הייתי מתייעצת עם הרופא.

זכור לי שמישהי פה פעם תיארה כזה דבראורוש3

חושבת שזה לא היה משהו מלחיץ

תנסי אולי קרם טוב? תתארי לאחות במעקב הבא

תודה לכן. אני לא חוששת שזה משהו מסוכןאור בקצה המנהרה

זה מרגיש באמת כמו משהו עצבי בעקבות מתיחת העור. השאלה אם יש איך לתפור את זה...

ללדת בזמנו. 🫣מוריה

וגם אז יהיה כאבים אחרים 😊

אבל מעודדת אותך שכשנכנסים לשגרה זה ממכר.

😍😍

🤔 אני כרגע עסוקה בלשרוד. לאאור בקצה המנהרה

מגיעה על לחשוב על אחרי🫩

תודה לך

מבינה לגמרי. 🫶מוריה

וואי גם לי זה קורה תמיד וזה סיוט!!רק טוב=)

כששמים לי בלידה את המוניטור על המקום הזה אני צורחת יותר מבצירים..

פעם רופא אמר שאולי זה בקע והעצבים חשופים יותר

נשמע שאין פתרון לדבר בזה . רק לסבול בשקטאור בקצה המנהרה

תודה לך. זה ממש כאב לא נעים

אולי דיקור או משהו אחר מהרפואה האלטרנטיבית?ואני שר

כן😒רק טוב=)אחרונה

אם באמת את חושבת שזה משהו שקשור למנחיש_לה_את_זה

ממש ממש ממליצה על טיפול אקוויליבריו. זה יקר (סביב ה600 ש"ח לפחות) אבל מכירה המון שזה ממש הציל אותן, ואצלי גם אם לא פתר את הבעיה עצמה עדיין ממש הקל עלי.

שאלה לנשים..אביול

שבוע טוב,

מוזר לי לכתוב פה... הייתי פעילה לפני כמה זמן ומאז אני קוראת שקטה...

בקיצר- אני כבר כמה שנים עם התקן לא הורמונלי (נובה טי).

אני רגילה כבר שהוא מכביד קצת תא הדימום בוסת, אבל עכשיו אני כבר שבוע וחצי והדימום לא מפסיק!

כמובן לא ברמה של למלא את הפד, אבל כן ברמה של דימום...

מה יכול לגרום לזה? זה מתסכל שכ"כ הרבה זמן לוקח להיטהר...

אני בעיקר שואלת כדי להביןאביול

אם זה נורמלי, ואם יש סיבה לזה...

בעלי אומר ללכת לרופאה, אבל לא נראה לי שזו סיבה מספקת ללכת לרופאה...

בהחלט מומלץ לפנות לרופא/ת נשיםתהילה 4

יכולות להיות גם השלכות של גיל ועוד.

ממליצה ללכת לרופאאליה:)

לי היה דימום כזה של שבועיים וחצי כמעט( זה היה בתקופת הקורונה ובדיוק חליתי אז יש מצב שקשור) רופאת הנשים רשמה לי פירומלט נטר והדימום נגמר ב"ה. כשהתייעצתי עם רב כוא ביקש ממני לעולם לא להגיע למצב כזה אלא תמיד לפנות כדי לראות איך אפשר להקל ולטבול..

מקוווה שיעבור לך מהר.. ותפני ליועצת הלכה /רב וכו'..

אם זה יותר מ4 שנים אז זה יכול להיות איתות שצריךשימושית

להחליף התקן.

חוץ מזה- הייתי הולכת לרופאה כי יכול להיות שיש פצע/ציסטה/משהו אחר בלי קשור להתקן

והעיצות הרגילות להפסקת דימום.

יכול להיות שההתקן זזאמאשוני

נשמע לי דווקא הגיוני לבדוק את זה.

בדיוק חשבתי עלייך השבוע! את חסרה♥️המקורית

כדאי להתייעץ עם סמכות הלכתית

הלכת לביקורת?בוקר אור

לפחות כשלי היה לפני כמה שנים נחיה היתה ללכת כל חצי שנה לאוחטראסאונד

ההנחיה עכשיו היא-שימושיתאחרונה

ביקורת ראשונה כל חצי שנה ואח"כ כל שנה.

במקרה של שינוי דרסטי במשקל ללכת לביקורת נוספת

עריסה נצמדת קו אפס מבד ולא עץ, יש כזה?הרמה

בלי פער בגובה.

היתה לי מעץ והיה יותר קשה לנייד אותה בחדר

והיתה גם מבד אבל זה לא קו אפס ואז בלילה יוצא קשה להרים.

יש משהו שהוא גם וגם?

לא יודעת אם יעזור- יש לי של תאומים.מוריה

אחרי שהורדתי חלק שמושחל (מין פוליגל כזה), לא היה מפרידים, והיא נהייתה באותו גובה.

איזה ילד מושחל? הריצרץ נעצר באמצעהרמה

בצד של הריצרץ,מוריה

היה מין פוליגל מושחל.

הוצאתי אותו ואז נפתח יותר טוב.

בטח, נראה לי שיש הרבה, גם אני קניתי כזו.מתואמת

שאחפש לך את הקישור שלה?

קניתי מנגר שעושה לפי המידות של המיטה שלךבת.

מעץ עם גלגלים, עלה לי מחיר רגיל כמו בחנויות

כן אשמח ממש🙏🙏הרמה

לא יודעת אם קו אפס אבל ראיתי במשנת יוסף השבועחילזון 123

לי יש מבדשלומית.

זאת מהמשנת יוסף

אבל לא חושבת שיותר קל לנייד אותה מאשר של עץ, בסוף הבסיס מתכת...

אבל היא מעולה

אבל זה לא קו אפס זה פער נכון?הרמהאחרונה

משהי הייתה בהדסה בייבי במקום האישפוז?עדיין טרייה

אני לא רוצה להוסיף ימים בהם לא אהיה בבית עם הילדים רק להחליף את ה2 לילות של האישפוז אחרי הלידה בחדר פרטי בלי הפרעות של אחיות בלילה ואוכל נורמאלי. השאלה אם זה אפשרי? צריך אישור שיחרור מוקדם? אפשר לעשות את כל הבדיקות שעושים לתינוק כשנמצאים שם (משקל/צהבת/pku/שמיעה)?

אין שם בדיקות בכלל. לא כל המטפלות שם אחיות....אמהלה

זה מנותק לחלוטין מהבית חולים.

מסתבר שתצטרכי לחתום על סירוב אשפוז.

יש בהדסה כיום מחלקה ד' חדשה ומפנקת עם חדרים פרטיים, תתפללי שתצליחי לקבל שם חדר......

אני בניתי על זה אבל אז הבייבי היה צריך תמיכה נשימתית ואפילו ביות לא היה לי.....

(עכשיו נזכרת שגם במחלקה ד' לא כל המטפלות אחיות ותינוק שזקוק לניטור או בדיקה לא יכול להיות שם, בעז"ה שלא תצטרכו כלום)

שיהיה בשעה טובה, בבריאות, בשמחה ובידיים מלאות

תודה על התשובותעדיין טרייה

לגבי הבדיקות תארתי לעצמי שאין שם התכוונתי עד כמה זה מסובך לחזור למחלקה לבדיקות האלו המלונית קרובה למחלקה? מאפשרים בכלל לעשות אם הבדיקות אם השתחררתי?

בנוגע למחלקה הבנתי שיש משהו חדש כי אני הייתי לפני 4 שנים במחלקה ד' וזה לא היה חדרים פרטיים זה היה חדרים של 2 יותר פיציים מהחדרים במחלקה ג' (שם הייתי לפני 12 שנה אז בטח גם שם כבר השתנה) מקווה באמת שהתנאים השתפרו מאז.

צריך לחתום על סירוב אשפוזשלומית.

ואי אפשר לחזור למחלקה לבדיקות, הם לא עושים שם בדיקות לתינוקות שכבר שוחררו.

אגב, לדעתי האוכל בהדסה מעולה...

אני הייתי במחלקה ד בחדר מהמם טבל של 2.

משקל וצהבת כן יש להם שם את המכשירים אבל זה לא קשור לבית חולים (נניח לא יכולים לתת בפניה או להזמין רופא במידת הצורך)

תודה!עדיין טרייהאחרונה

אם יש משקל וצהבת אז חסר לי רק הpku (אם הבדיקת שמיעה הראשונה יוצאת תקינה) אפשר לבקש להקדים את הבדיקה הזאת?

האמת שהכי מפריע לי בבית חולים זה אחיות שנכנסות באמצע הלילה + רעש של השכנה בחדר מרגישה שרק כשאני מגיעה הביתה אני משלימה שעות שינה (פחות קריטי לי אוכל למרות שאני בררנית ולא אוכלת יותר מידי בבית חולים).

אהלן, אשמח להמלצה על רופא לדיקור מי שפיריש_לה_את_זה

מפחדת ממש

צריכה המלצה על רופא סופר מקצועי

בעקרון בכללית אבל מוכנה גם לשלם פרטי (כמובן שאם יש מישהו טוב שבהסדר עם כללית אז עדיף..)

ובכללי אשמח להרגעות על הבדיקה ממי שחוותה, פעם ראשונה שאצטרך לעשות..

לא כתבת אזור. אם ירושלים מתאים לך- ד"ר נילי ינאיאמהלה

מדהימה

לא עשיתי, אבל יודעת שהיא מומלצת מאד מאד

צודקתיש_לה_את_זה

עדיפות לאזור המרכז

אבל יכולה גם לנסוע לירושלים בשביל מישהו מאוד מומלץ. תודה!

ד"ר שי פורתאפונהאחרונה

עין כרם.

מישהי מכירה מאפרת באיזור שבי דרום או האיזור?הר את יש

מקפיצה לךאמהלה

הדר ג'אןEBM

מצוינת

תודה רבההר את ישאחרונה