חיכיתי חיכיתי שיפתחו שרשור... משלוחי מנותדבורית
לא מוצאת רעיון
משלוח שמקס' רק מרכיב אחד בו מוכן והשאר קנוי...
נגיד שנה שעברה עשיתי מאפינס גבינה. והשאר קנוי- עגבניות שרי, נשנושי זעתר וגבינה לבנה בקופסא קטנה. יצאה ארוחת בוקר חביבה.
למישהו יש רעיון?
מה אתם מתכננים?
מממ זה סוד ברוקולי
חלות עם בקבוק יין? לחמניות ושוקו?שמן פשתן


חמוד אהבתי. אני עשיתי ארוחת בוקר-אם+7

אבל הכל עשוי:

בייגלס קמח מלא

ו-3 מטבלים- סלט ערבי שזה דקה עבודה.

סלט זיתים עוד דקה עבודה

וגבינת שמנת- חצי דקה עבודה.

העבודה היתה לשים כל אחד בכוס ולכסות עם מכסה.

 והבייגלס כמובן...

איזו אלופה! אפשר מתכון לבייגלס?בעוז ותעצומות


וואלה, האם+7


וואלה, צריכה לפתוח את הקלסרים... עוד מעטאם+7


כמה רעיונות שעשיתיהכל מהשם

בקבוק אייס קפה עם תבנית קטנה של שמרים קינמון

בקבוק שוקו ובקבוק חלב (קניתי בקבוקי פלסטיק שקופים יפים "כמו של פעם..." ודגני בוקר בקערה יפה

קופסה מחולקת עם סלטים ומטבלים וקרקרים

אההם...עוד כמה רעיונות שעולים לי עכשיו בראש...

בייגלים עם כל מה שצריך להרכבה

מאפיינס שוקולד, שוקולד ממלוא ליקר ובקבוק יין קטן

סלט מושקע עם בייגל לצידו

מאפה בוקר טוב (מאפינס גדול, קרואסון עסיסי), וערכה לקפה (קרטונית חלב קטנה, פולי קפה, כוס יפה)

אפשר קרואסונים ממולאים בבצל מטוגן ארוזים בשקית צלופן וקופסה קטנה עם מטבוחה או כל מטבל אחר...

שחור אדום-קוקה קולה, סוכריות שחורות ואדומות, עוגיות רעידת אדמה,

מספיק?

 

אני עשיתיאין עוד מלבדו2
בשנה שעברה לכל אחד חלה ארוזה עם קופסת עוגיות ביתיות קטנה (בעלי מצא בחנות חדפ קופסאות עגולות קטנות עם מדבקות של חלבי שאיתן סימנו את מה שצריך) עוגה בחושה באינגליש קייק קטנה בקבוק יין ואפשר טבלת שוקולד או קצת סוכריות לפזר, עם מכתב יפה כמובן;)
תלוי למיבוז
יש את הרגילים עם ממתקים וכו׳... למשפחות גדולות אנחנו עושים ממתקים כמספר הילדים,
כדי שלא כולם יריבו על הקליק...

ויש מושקעים-
בקבוק חלב קטן שקוף באמצע, ומסביב קופסאות קטנות עם הרבה סוגים של דגני בוקר.

יש את המשפחה הבריאה שעושים לה כיכר לחם מלא, ירקות חתוכים, קצת סלטים ופירות יבשים.

ויש עוד כמה שעושים להם עוגה יפה ובקבוק יין...
הכל קנויbeee

משהו בקטע של דגים - מזל אדר דגים

קליק של דג-דגים

דג דגים - הקרקרים הקטנים

ושוקולדים בצורת דגים או סוכריות ג׳לי בצורת דג

אני חשבתי לשים בחד פעמי מחולק לשלוש 

אבל את יכולה סתם לעטוף בכל צורה פעם עשיתי על מגש בצורת דג והוספתי קופסת טונה 

אפשר לזרום עם זה 

פתק כמו: ״פורים שמח והמון מזל לכל השנה״ 

אצלי הכל קנויחצי הכוס המלאה

בעבר ניסיתי להכין... חלות, לחמניות, עוגות, קוגל, מאפינס. ועם השנים הגעתי למסקנה שלא משנה כמה מראש אני מתארגנת בסופו של דבר אני מבלה את כל היום בהתעסקות במשלוחי מנות

שנה שעברה הלכתי על משהו ממש פשוט - גבינת שמנת ( אוקי אז קניתי שמנת וגבינה לבנה והכנתי) עגבניות שרי ולחמניות קנויות. למשלוחי מנות של הילדים הכנתי שקיות עם כמה ממתקים וזהו. הבוקר היה נראה אחרת לגמרי. היה זמן להתעסק עם הסעודה ועם הילדים...

שנה אחת עשיתיה' הוא מלכינו
קוסקוס בתבנית אלומיניום עם ירקות מבושלים
בורקס בשר עטוף יפה עם רוטב פטריות.
שנה אחת עשיתי בייגל מקמח מלא וכוסמין עם מטבלים לסלט ירקות ליד
השנה עדיין לא סגורה על זה...

ובטח ובטח לא יודעת מה לעשות להורים
רק לי יש בעייה עם מאכלים ביתיים במשלוח? 😐קראנץ שוקולד
לא מדבר רק על הצד הכשרותי שכל אחד מקפיד בצורה כזו או אחרת אלא גם מהצד ההגייני.. כאחד שלא ממש אוכל מכל אחד ולא יודע איך מכינים בכך בית, קשה לי ממש עם מאכלים תוצרת בית שאני לא יודע מי ואיך הכינו.. בכ"א אישית מעדיף לקבל דברים סגורים אלא אם מדובר באנשים שאני מכיר ממש טוב וסומך עליהם😷
מן הסתם שאתה לא היחידיעל מהדרום
לק"י

מבחינת כשרות- זאת באמת בעיה במקומות מסויימים.
מבחינת אסטניסטיות- מניחה שיש אנשים שאני עלולה להגעל (כשאתה מתארח אתה גם נגעל? מודה שלפעמים זה קורה לי במידה מסויימת).
האמת שכן..קראנץ שוקולד
זה אחד הדברים שהיו קשים לי בשבתות אירוח בישיבה..
ומסעדות?דבורית
זה הרבה יותר גרוע ממטבח בייתי
מאד תלוי איפה..קראנץ שוקולד
בד"כ בודק המלצות לפני..
וגם כשנכנסים אפשר לראות בגדול איך המקום מתנהל כדי להבין קצת איך זה הולך..
עדייןדבורית
בשנה האחרונה פירסמו הרבה גם על העובדים האריתראים במסעדות... זה יכול להיות מאוד אקסלוסיבי בחוץ ועדיין לא אומר על המטבח
אבל באמת זו גזירה שקשה לעמוד בה למי שאוהב מסעדות...עדיף לא לדמיין 🙈
תלויעלה למעלה
אם זה מקום ממש קטן שכולם מכירים את כולם
ממש הגיוני
כנל..מקום בעולם
אני מכינה דברים מוכנים, אבל שלא מצריכים יותר מדי מגע ישיר.. וככה סטוחה שלאנשים שגם לא הכיי קשורים אלי ויודעים שאני נקייה בטירוף יוכלו לאכול..
מוסים נגיד, או עוגות בחושות וכדו
בד"כ מקבלים משלוחי מנות מאנשים שקרובים אליךמודדת כובעים

ופחות "מכל מיני אנשים שאתה לא מכיר את המטבח שלהם"...

 

וגם - סחטיין שגבר ככה נגעל.. אין בנמצא

אם זה קרובים ממש שמכירים סבבהקראנץ שוקולד
אבל נגיד שכנים או מכרים, חברים מהעבודה וכו.. יותר בעייתי
מסכימה איתךברוקולי
אני גם זורקת פרט לאנשים מאוד ספציפיים
אבל עדין מכינה תוצרת בית
כנראה מי שמקבל סומך שנקי
אפשר את השרשור משנה שעברה?רוקדת בגשם
אני אוהבתבשורות משמחות
לקבל השראות מהפינטרסט (pinterest) , יש שם מלא רעיונות, כאלה שלא צריך יותר מידיי להשקיע וזה נראה ממש טוב
נכון. גם אני אוהבתדבורית
מה זה בדיוק? ראיתי שמזכירים את זה בפורומים הרבה בקשררק_בשביל_השאלה

לעיצובים, ואף פעם לא הצלחתי למצוא למה הכוונה בגוגל.

(מצאתי איזה אתר שצריך להרשם אליו..)

אולי לא חיפשתי נכון?

 

אשמח להסבר..

(וסליחה על הבורות)

יש אתר ויש אפליקציהדבורית
את יכולה להוריד בחנות פליי את האפליקציה
painterest.
יש שם המון תחומים החל מעיצוב בית וכלה במשחקי ילדים "הום מייד". תסרוקות. יצירות וכו
וצריך להרשם לאתר כדי לראות את התוכן שלו?רק_בשביל_השאלה


איך את מקבלץ משם השראה על משלוחי מנות?יונתו
אני ממש כל היום בפינטרסט.. עובדת איתו גם וממש ממש אוהבת. אבל משלוחי מנות? מה את כותבת?
תכתביבשורות משמחות
פורים, משלוחי מנות, שמחת פורים, עיצוב מארזים
כיף לקרוא את הרעיונות של כולם , תודה!דבורית
עוד לא נפל לי הרעיון אבל אתם בהחלט מעוררים השראה!!
כמה את רוצה להשקיע?ברוקולי
כתבתי. משהו אחד מוכן והשאר קנוידבורית
לא רוצה להשקיע הרבה.
וואי וואי הלוואי עלי להשקיע ככה...Reminder

כל הכבוד! אנחנו תוקעים כמה דברים קנויים לסלסלה וזהו פחות או יותר...

לגמרי כל הכבוד. ברמתדבורית
עוגת שמרים שושנהטולית
בתבנית נייר מעוטרת עם חור , באמצע בקבוק יין וסוכריות מסביב בשקית צלופן..
כדורי שוקולד במנג'טים יפיםאמת ואמונה

ולשים על חבילת שוקולד מיוחדת.

להכניס לצלופן באריזה מוכנה ולקשור בצד.

 

עשינו ככה כשהיה לנו הרבה משלוחים להכין.

אז אני אצטרף בהתייעצות..שומשום אחר2
מה הולך טוב עם עוגת גבינה אפויה?
חשבתי על אייס קפה. יש למישהו/י עוד רעיונות?
אולי רטבים?מפוצלש"תאחרונה

קרמל מלוח

פירות יער

מנצלשת אם אפשריונתו
אנחנו מתחפשים לחתולים. משלוח מנות קשור? רעיונות?
דברים עם דגים? או עם עכברים? או עם שמנת?בוז
חמוד! תודהיונתו
מצאתי רעיוןדבורית
קונה הכל בצבע תכלת
יענו תכלת מרדכי
חושבת השנה ממש בא לי משלוח הכל קנוי..
אני תמיד עושה הכל קנויניקיתוש
מכל הלב, דברים עם לבבות
הכל דבש, דברים דבש
וכן על זו הדרך...
יש קטעים יפים למשל על לראות ורוד ואז הכל ורוד.
איך הופכים לימון ללימונדה ואז הכל לימון
רעיונות יפים!!דבורית
שושנת יעקב..רוקדת בגשם
עוגת שושנים, עוגיות פרחים כאלו, הסוכריות האלו ופתק נחמד
או שושן הבירהכתר הרימון
חשבתי לנסותהולם במיוחד

לעשות בורקסים אוזן המן.. מילוי מעניין כלשהו ואוזן המן מבצק עלים.

לא יודעת כמה זה פרקטי. ואם זה לא מושקע מדי.

 

שנה שעברה עשיתי פנקייקים וזה סתם היה המון עבודה והם התקררו עד שהגיעו ליעדם, והם הרבההה פחות טעימים ככה.. היה די מבאס

וואו.. השקעותדבורית
נשמע לי שהבורקסים יתייבשו בצורת אוזן המן אבל אולי אני טועה. עדכני אותנו
הכנתי בורקסים בצורת אוזן המןבעצמי
עם בצק עלים..
לצערי בסופו של דבר הצורה יצאה קצת מעוותת ולא כל כך קרובה לאוזן המן..
צריך לחשוב איך להדק את הבצק כך שיחזיק את עצמו
שיטה לחיזוק בצק עלים לקחת מזלג וללחוץ בחיבוריםגלית

בסוף אחרי האפיה לא רואים את החיבורים של המזלג אבל הבצק מחובר,

 

לוקחים את המזלג כמו שמרסקים  משהו במזלג אבל מועכים רק בסנטימטר הראשון של המזלג,

אנחנו עושה כך קבוע בבורסקים כדי שהם לא יפתחו..

 

הצורה תשאר לך משולשת אבל עדין לדעתי זה לא יהיה ממש צורה אוזן המן כי הבצק עלים מתנפח ...

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך