מבזקי חדשות
  • 17:36

    שר האוצר ליצואנים: "אתם הקטר של המשק הישראלי"

    שר האוצר יאיר לפיד וצמרת משרדו, נועדו (רביעי) עם נציגי היצואנים כדי ללמוד מקרוב את האתגרים העומדים בפניהם ובמטרה לעודד את היצוא.

    נציגי היצואנים הודו לשר לפיד על ההחלטה לדחות את העלייה בתשלום מעסיקים לביטוח לאומי וסקרו בפניו את האתגרים העומדים בפניהם כדי שיוכלו לשפר את כושר התחרות שלהם שיביא להגדלת היצוא. אחד הנושאים המרכזיים שעלה בפגישה, לבקשת היצואנים, הוא הגדלת כמות הערבויות לעסקאות יצוא. שר האוצר והחשבת הכללית עדכנו כי הנושא עומד בראש סדר העדיפויות של משרד האוצר ומשרד הכלכלה, ובימים אלו נעשית עבודה מקצועית בנושא.

    לפיד אמר בפגישה, "אתם הקטר של המשק הישראלי, עידוד היצוא עומד בראש סדרי העדיפות של משרד האוצר, הגדלת היצוא תביא לצמיחה במשק ולהורדת יוקר המחיה בישראל. נעשה כל שביכולתנו לסייע לכם ולהתיר חסמים המקשים על עבודתכם".