מבזקי חדשות
  • 12:29

    פיגוע האבנים בארמון הנציב: הפרקליטות תערער על השחרור‬

    פרקליטות המדינה הגישה ערר לבית המשפט העליון על שחרורם למעצר-בית של שניים מהקטינים הערבים הנאשמים בפציעת הפעוטה בת שנתיים בראשה בטיילת ארמון הנציב בירושלים, לאחר שיידו אבנים לעבר הרכב בו נסעה.

    "מקום בו נעברות עבירות על רקע 'להט אידיאולוגי', מעטים ונדירים הם המקרים בהם ראוי לתת אמון בנאשם ולשחררו ממעצר", טוענת המדינה בערר. "בנסיבות אלה, אין לגלגל את הסיכון הטמון בהם ובהתנהגותם על כלל הציבור".

    לטענת המדינה, בנובמבר האחרון כל הנאשמים ערכו מארב מתוכנן היטב בו ביקשו לפגוע באוטובוסים של אגד מתוך מניע לאומני מובהק של שנאת יהודים, וזאת בעקבות מותם של שני פלסטינים בחברון.

    תחילה זרקו הנאשמים בקבוק תבערה על הכביש ולאחר מכן זרקו אבנים גדולות לעבר רכבים שנסעו במהירות. מאחת האבנים נפצעה קשה התינוקת, שאיבדה את הכרתה.