מבזקי חדשות
  • 15:52

    המועצה הארצית לתכנון ובנייה: להקים שדה תעופה משלים לנתב"ג

    המועצה הארצית לתכנון ובנייה, בראשות אביגדור יצחקי, החליטה היום (ג'), לשוב ולבחון את החלופות להקמת שדה תעופה משלים לנתב"ג ותלווה הכנת תוכנית מפורטת.  

    המועצה מציינת בהודעתה כי נמל התעופה בן גוריון משמש שער הכניסה והיציאה החשוב ביותר של מדינת ישראל. היקף הטיסות צפוי לגדול בשנים הקרובות, גידול שהגיע בשנה האחרונה לכ-17%. בנוסף, המרחב האווירי במרכז לא יכול להכיל כמות כה גדולה של טיסות. כדי למנוע מצב של "פקק" טיסות שפירושו פגיעה כלכלית, תיירותית ומסחרית במדינת ישראל - צורך השעה הוא להקים שדה תעופה משלים לנתב"ג. 

    בהתאם להחלטת ממשלה משנת 2014, הוקם צוות עבודה שבחן 21 אתרים בכל הארץ, שבדק לפי קריטריונים של התאמה אווירית, קרקעית, סביבתית וכלכלית-חברתית. הצוות מצא כי קיימים שני אתרים אפשריים להקמת השדה - האחד בנבטים שבדרום והשני ברמת דוד שבצפון.

    מתוך שני אתרים אלו, שדה התעופה רמת דוד קיבל את הניקוד הגבוה ביותר בכל הקריטריונים שנבדקו, ונקבע כי קיימת היתכנות גבוהה יותר לחלופה זו על פני החלופה בנבטים אליו התנגדה מערכת הביטחון. כמו כן, נמצא כי הקמת שדה תעופה בצפון הארץ ישמש ציבור נוסעים גדול יותר.