נוהל חדש של היחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים קובע לראשונה קווים מנחים לפרסום מידע של וועדות ציבוריות, וצפוי להביא לשקיפות רבה יותר בעבודתן.
במשרד המשפטים מציינים כי "הצורך בגיבוש נוהל בנושא נוצר לאחר ריבוי של בקשות חופש מידע, שלעתים הגיעו להתדיינות משפטית, בנושא חשיפת פרוטוקולים של ועדות ציבוריות שהוקמו על ידי הממשלה. ועדות אלו, שהוקמו לשם קביעת מדיניות והמלצות בתחומים שונים, לא הגדירו לעצמן את רמת השקיפות בעבודתן בשל העדר הנחיה מינימלית המחייבת שקיפות. למעשה, במצב הנוכחי כיום, אין דרישה מוועדות ציבוריות לפעול תוך פרסום מידע לציבור.
הנוהל החדש משנה מציאות זו, וקובע כי על הוועדות לתת את הדעת על פרסום החומרים עוד לפני שהוועדה מתחילה את עבודתה ותוך שלושה שבועות בלבד מיום כינוס הוועדה. בין היתר, פרסום המידע יכלול נתונים אודות סמכות הועדה, תקציב, סדר העבודה, חברי הועדה, מדיניות שיתוף הציבור ועוד, וכן אודות תוצרי הוועדה הסופיים כגון החלטות, סיכומים, דו"חות ביניים, דו"חות סופיים וכדומה".