היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים מבהירה כי בניגוד לפרסומים שונים, ישראל אישרה את כניסתה של הילדה עאיישה א-לולו לטיפול רפואי בבית חולים במזרח ירושלים, לאחר שהוריה חתמו על הצהרה לפיה הם לא רוצים לצאת עימה מרצועת עזה.
ההורים ביקשו שבתם תצא בליווי חברה של המשפחה, שנכנסה ושהתה עמה במהלך הטיפולים. ''עאיישה א-לולו הלכה לעולמה ברצועת עזה לאחר שחזרה לפני כשבועיים לביתה, בתום ניתוח שלצערנו לא צלח בבית החולים אל-מקאסד.
''נדגיש כי כמדיניות, מת״ק עזה דורש ליווי הורים לטיפולים רפואיים של קטינים, מתוך הבנה כי ילד זקוק להוריו ברגעים אלו. גם במקרה זה, בהתאם לנוהל המת״ק, נדרשו הוריה של עאיישה להעביר מסמך הצהרה לפיו הם אינם מעוניינים ללוות את בתם במהלך הטיפולים - מסיבותיהם שלהם - וביקשו כי גורם אחר מטעמם ילווה אותה", נמסר מהמתפ"ש.