בית המשפט העליון קיבל פה-אחד את ערעור המדינה על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים (סגן הנשיא בדימוס משה דרורי), וביטל את החלטתו לפסוק פיצויים לפי סעיף 80 לחוק העונשין, לטובת שני נאשמים אשר זוכו בבית המשפט המחוזי בירושלים, כהוצאות הגנתם ופיצוי על התקופה בה היו נתונים במעצר.

השניים הואשמו עם אדם נוסף, בעל פיצוציה, ששכח שקית עם 120 אלף שקל אצל אנשים להם סיפק שתייה חריפה, בסחיטה באיומים. מטרת הסחיטה הייתה להביא להשבת שקית הכסף מהאנשים אצלם נשכחה, לאחר שסירבו להשיבה.

כאמור, השופט המחוזי משה דרורי זיכה את השלושה, לאחר שקבע שלא היה מקום מלכתחילה להגיש את כתב האישום ולייחס לשלושה עבירה פלילית, שכן לאור עקרונות המשפט העברי בעל הפיצוצייה היה זכאי לקבל את רכושו באמצעות עשיית דין עצמי, וכי "כל אדם סביר אם היה לו מקרה דומה היה עושה את אותו דבר. המסר החינוכי והציבורי הוא כי יש לאפשר למי שגזלו את כספו לנקוט בדרכים שנקטו הנאשמים כנגד הגנבים".

הפרקליטות ערערה לביהמ"ש העליון, והשופטים דוד מינץ, דפנה ברק-ארז ואלכס שטיין קיבלו את הערעור ביחס לשני הנאשמים, לאחר שהציעו למדינה למקד את הערעור בעניינם, במובחן מעניינו של בעל הפיצוצייה.