ראש האופוזיציה יאיר לפיד נאם במליאת הכנסת והתייחס למגעים בין הליכוד לכחול לבן שנועדו למנוע את פיזור הכנסת הערב ואת ההליכה לבחירות.

''בשעות האחרונות יש ניסיון שקט, זוחל של הליכוד לגרום לכחול לבן לוותר בעוד דבר קטן אחד – על המפכ"ל. הליכוד רוצה למנות את המפכ"ל שבא לו, ואומר כן, אנחנו נדבר על היועץ המשפטי לממשלה ואנחנו נדבר על פרקליט המדינה ונעשה מזה רעש, ואז אתם לא תשימו לב שוויתרתם לנו בנושא המפכ"ל", אמר לפיד.

''המפכ"ל הוא האיש שיחליט מה קורה בפרשת המניות. המפכ"ל הוא האיש שיחליט מה קורה בפרשת הצוללות. המפכ"ל יהיה אחראי על כל התפתחות בתיקי החקירות של נתניהו גם תוך כדי המשפט. הם רוצים את המפכ"ל. השאלה הנשאלת זה האם במסגרת הכניעה האינסופית של כחול לבן לנתניהו בכל דבר. הדבר הזה שהחל בהודעה על אחדות והפך להיות לזחילה מתמדת, הם יוותרו גם על המפכ"ל", הוסיף לפיד.