רשות ניירות ערך קיימה תרגול בנושא מתקפת סייבר, ובמרכזו אירוע דרישת כופר, במטרה לשפר את המוכנות של שדרת ההנהלה בהתמודדות עם אירועים מסוג זה. התרחישים כללו מקרים הקשורים במערכות המידע של הרשות ומקרים הקשורים בגופים המפוקחים על ידה.

במסגרת התרגול שדרת ההנהלה התמודדה עם אתגרים פיננסיים הנובעים מהתממשות סיכון סייבר ובחנה את תהליכי קבלת ההחלטות, בהתייחס לתרחישים המגוונים שהוצגו בפניה.התרגיל התקיים בהסתייע עם מומחי סייבר מחברת אבן דנן, המייעצת לרשות במסגרת היערכותה להתמודדות עם סיכוני סייבר.

מנכ"ל רשות ניירות ערך, עו"ד עודד שפירר, אמר: "למדנו את האירועים שהתרחשו לאחרונה במשק והפקנו לקחים. אנו רואים בהיערכות לחירום, ככלל ולהתמודדות עם סיכוני סייבר, בפרט חשיבות רבה ולכן מרכזים מאמצים להיערכות כדרך קבע".