מטה מאמ"ץ מגנה את ההסדר בין מתיישבי אביתר בשומרון לנציגי הממשלה ותוקף את ראש המועצה אזורית שומרון יוסי דגן.

"בשעה שהימין מאחד כוחותיו בשטח ובכנסת נגד ממשלת השמאל, ערבים, בנט וסער. מגיע יוסי דגן ומאמץ את הנרטיב של השמאל כדי למנוע 'שסע ופילוג'. את השסע והפילוג יוצרים כבר שנים בשמאל ובתקשורת נגד נתניהו".

"שום איחוי לא יהיה עם ממשלה שמתבססת על גניבת קולות של בנט מהימין ושל הסתה במשך שנים נגד הימין.
ההסכם הזה אינו שווה את הנייר שעליו כצפוי גם לא חתמו מטעם הממשלה. עוד בטרם הולדתו של המסמך כבר הפרו מטעם ממשלת השמאל את הסיכום על השארת ישיבת הסדר במקום. צר לנו שחלק מחברינו מתנועת נחלה קיבלו את הבטחות בנט ושקד. כפי שבעבר הפרו את הבטחותיהם כך יהיה גם הפעם והלוואי ונתבדה".

גורמים בימין הגיבו להודעת מאמ"ץ: "המתקפה על הישוב החדש ועל יוסי דגן הזויה, מטה מאמץ היה פעיל לפני 40 שנה, המטה לא פעיל היום בשום דבר משמעותי במאבק על ההתיישבות ארץ ישראל. נראה שמדובר בהודעה תמוהה של בעלי אינטרסים שברור את מי הם משרתים. ההסכם באביתר חשוב, ימנע מלחמת אחים, יביא להתיישבות חדשה בארץ ישראל".