בית המשפט המחוזי המיוחד שבתוך כותלי כלא 'אוהלי קידר' בבאר שבע , דן אתמול (ה') בעתירתו של עופר גמליאל הדורש להחזירו לכלא איילון ברמלה ממנו נלקח באופן פתאומי לפני כחודש.
עו"ד של גמליאל, הלל וייס, טען בדיון כי העברתו לבאר שבע נעשתה כנקמנות והתנכלות לגמליאל שפתח בשביתת רעב חלקית לפני כחודש וחצי ומטרתה לבודדו לחלוטין ולא לאפשר לו גם את מעט הזכויות שנותרו לו כמו לשהות באגף תורני ובחברת אסירים דתיים.
וייס דרש להחזירו לאיילון אך השופט ונציג שב"ס טענו כי העברתו התבצעה רק בגלל חוסר מקום בבידוד בכלא איילון ואין מניעה להחזירו במידה והתפנה מקום.
בועד משפחות האסירים היהודים הלאומיים אומרים כי השופט רמז לעו"ד שכדאי לו לעתור לבג"ץ בסוגיה זו ופסק כי בנתיים ימשיך גמליאל לשהות בבידוד מוחלט בבאר שבע כאשר הוא ממשיך את שביתת הרעב החלקית שלו ,שבגינה הוא לא זוכה גם לטלפונים ולביקורים מבני משפחתו מזה כחודש וחצי.
ועד משפחות האסירם אמר בתגובה להחלטה כי "שב"ס ממשיך להפתיע ולעטוף במילים יפות ובתירוצים מוזרים את התנכלותו והרצון לשבור את רוחו של עופר גמליאל ושאר האסירים היהודים במאבקם המוצדק למען שחרורם".