מאות בני נוער מצעירי האיחוד הלאומי, ישיבת ההסדר חיספין, ישיבת מצפה יריחו, ישיבת הזורעים באו לשמחת תורה לחזק את הרוח היהודית בנצרת עילית.
גבאים, שבימים כתיקונם בקושי מחזיקים את בתי הכנסת, לא האמינו למראה עיניהם, לראות את בתי הכנסת שוב מתמלאים באנשים כימים עברו. השמחה הייתה גדולה, רחובות העיר התמלאו בחוגגים שאליהם הצטרפו תושבי העיר.
התושבים מספרים שאווירה של אחדות ואווירה מרוממת כזו לא נראתה בנצרת עילית כבר זמן רב.
תושבים רבים סיפרו על שגרת החיים הקשה והמתיחות בין תושבי העיר ואמרו כי הצעירים מחזקים את רוחם בכל פעילות שהם עושים בעיר כדוגמת ריקוד הדגלים אשתקד. התושבים סיפרו על דמעות שמחה שזלגו מעיניהם לראות שוב צעירים רבים הולכים בגאווה בעיר. עוד אמרו כי הפעילות מעודדת אותם להישאר בעיר ולהמשיך לבנות אותה.
מאחורי הפרויקט עומדים חברי הנהגת צעירי האיחוד הלאומי, ישיבת תורת אברהם, והרב אופיר קריספיל ראש גרעין התורני 'אורות עילית'. העיר המורכבת מיהודים וערבים, סובלת כבר מספר שנים מהגירה שלילית של יהודים. האוכלוסיה היהודית מורכבת בעיקר ממבוגרים, כאשר צעירים רבים פונים למקומות ישוב חלופיים באזור הצפון.
חיים בן שטרית, חבר ההנהגה הצעירה של האיחוד הלאומי ומיוזמי המהלך, אמר כי הוא "שמח לראות בני נוער שבאים לחזק את רוח התושבים היהודים הסובלים מהתנכלויות של ערבים, וכי יש לעשות הכל כדי שמשפחות צעירות ורעננות יזרימו כח חדש להתיישבות היהודית בעיר. אני קורא לבנות שירות להגיע לשנת שליחות בעיר מדהימה וחמה".
במוצאי שמחת תורה יצאו החוגגים להקפות שניות ברחובה של עיר, וחגגו עם כלל הציבור, אנשי חב''ד, דתיים לאומיים, חילונים, עולים חדשים וחרדים. למעלה מ 1000 אנשים, נשים וטף השתתפו באירוע. ראש העיר, שמעון גבסו, נכח במהלך כל האירוע, רקד עם החוגגים, ברך אותם על תמיכתם בתושבי העיר וחיזק את פעילותיהם.
שמחת החג בנצרת עילית היא חוליה נוספת בעשייה גדולה של ההנהגה הצעירה למען היהודים בעיר.
המארגנים מציינים את שיתוף הפעולה בין ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) וח"כ ליה שם טוב (ישראל ביתנו) בחיזוק הפעילות בעיר.




