עימות חריף בן טיבי לבן ארי

יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ דני דנון קיים הבוקר (שני) דיון דחוף תחת הכותרת "מעורבות ילדים ביידוי אבנים בכפר השילוח".

עימות חריף פרץ בין חבר הכנסת ד"ר מיכאל בן בן ארי לחבר הכנסת אחמד טיבי. ח"כ בן ארי אמר במהלך הדיון כי "מי שמסכן חיים יש לירות בו". ח"כ טיבי אמר כי "יש לשלוח את כל הוועדה לפסיכיאטר, הדיון הוא על כך שילד הועף באוויר ופגעו בו ולא על זה שהוא זרק אבנים,  אתם מטורפים", אמר לחברי הועדה.

במהלך הדיון התעמת גם חבר הכנסת טאלב א-סאנע (רע"ם-תע"ל) עם ח"כ בן ארי. א-סאנע כינה את בן ארי "פאשיסט" חבר הכנסת הימני השיב לו: "אתה מחבל שבא לעשות פרובקציות ומשתמש בילדים כרוצחים". א-סאנע הורחק במהלך הדיון על ידי יושב ראש הוועדה דני דנון.

לדיון זומנו המשרד לביטחון פנים, משרד הרווחה והשירותים החברתיים, משרד הבינוי והשיכון, עיריית ירושלים, עטרת כהנים, המועצה הלאומית לשלום הילד, והאגודה לזכויות האזרח בישראל.

"אין זו הפעם הראשונה שהאוכלוסייה הערבית בסילוואן עושה שימוש מסוכן וציני בילדים, ושולחת אותם להתעמת עם עוברי אורח יהודים", אומר יו"ר הוועדה דני דנון, "יש לזמן את הורי הילדים שהשתתפו בתקרית ביום ששי לחקירה מיידית. עלינו לפעול בכל הדרכים להפסקת נוהג השלכת האבנים על ידי ילדים בשכונה".

גם יו"ר עמותת אלע"ד דוד בארי, שהותקף על ידי מיידי אבנים ופגע בנערים, הוזמן לדיון אך לא הופיע.

תושבי מזרח ירושלים היהודים שיגרו הערב מכתב למפכ"ל המשטרה ולשר לבטחון פנים בדרישה לפטר את מפקד מחוז ירושלים, ניצב אהרון פרנקו, על רקע האירועים האחרונים באזור והמשך נסיונות הערבים לפגוע ביהודים בצירים הראשיים.


מאבטח ישראלי נפצע אמש באורח קל מיידוי אבנים בשכונת סילוואן שבמזרח ירושלים. צוות מגן דוד אדום שהגיע למקום פינה אותו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים הדסה עין כרם כשהוא סובל מפגיעות ראש.