ועדת הבחירות המרכזית החליטה בצהריים (חמישי) לפסול את מועמדותו של ברוך מרזל לכנסת ה-20 במסגרת רשימת "יחד".
ההחלטה התקבלה בועדת הבחירות המרכזית ברוב של 17 תומכים מול 16 מתנגדים. העילה לפסילתו של מרזל היא התבטאויות שיוחסו לו ואשר לטענת מבקשי הפסילה הן התבטאויות גזעניות.
"אמשיך להגיע באויבי ישראל ולהגיד מה שאני חושב, איך שאני חושב", אמר מרזל, "אני מוחה על ההשוואה ביני לבין המחבלת זועבי שיושבת בכנסת וחותרת להרס מדינת ישראל".
"אמשיך לומר את מה שאני חושב. השמאלנים שבעד חופש הביטוי מנסים לסתום לי את הפה. אמשיך להגיד מה שאני חושב ביני לבין זועבי אין דמיון. אני יהודי ששירתי בצבא, נפצעתי במלחמה ואני פועל למען חיילי צה"ל ולמען ארץ ישראל ותורת ישראל. אמשיך לומר מה שאני מאמין אבל הכל במסגרת החוק".
מוקדם יותר החליטה ועדת הבחירות המרכזית לפסול את התמודדות ח"כ חנין זועבי בבחירות לכנסת. 27 חברי הועדה הצביעו בעד ו-6 נגד.
השר ישראל כץ, אחד ממגישי העתירה נגד זועבי, בירך על פסילתה. "זועבי פועלת באופן אקטיבי נגד ישראל בארץ ובעולם, היא תומכת בטרור ולכן מקומה לא בכנסת ישראל", אמר. "ניתן רק לקוות שהפעם שופטי בג"ץ לא יבטלו את החלטת ועדת הבחירות".
על פי ההערכות, בית המשפט העליון יאמץ את עמדת היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, אשר התנגד לשתי בקשות הפסילה, הן של מרזל והן של זועבי.

