ניב אשרף
ניב אשרףצילום: פייסבוק

ניב אסרף בן ה-22, שנעדר משעות הצהריים באזור קריית ארבע והיה חשש לחייו, נמצא הלילה (שישי) בקריית ארבע - כך אמר הלילה דובר צה"ל, תת-אלוף מוטי אלמוז. 

אלמוז מסר לאחר חצות כי מדובר באירוע פלילי ולא לאומני. "בקרוב ייסגר האירוע. כנראה דיווח שקרי שהומצא. החבר ייתן בקרוב את מיקום הנעדר ונגיע אליו. נשללה פעילות חבלנית עוינת", אמר אלמוז.

הוא הוסיף "הכוחות חוזרים לשגרה והחקירה עוברת למשטרה. לא יודעים לאשר אם הוא חי ונגיע אליו בקרוב ומקווים לגמור את מעשה הקונדס הזה". כעבור זמן קצר נמסר כי אשרף אותר בואדי ליד קריית ארבע עם קופסת שימורים ושק שינה.

במשטרה מתכוונים לפעול נגד השניים במישור הפלילי, "משטרת ישראל מחוז ש"י רואה את מעשה הקונדס בחומרה וכי בזבוז משאבים וטרטור כלל מערכות הביטחון על אירוע כוזב הינו אירוע חמור ביותר בדגש במציאות ביטחונית רגישה זו".

נזכיר כי אסרף, שוטר מג"ב לשעבר, נסע עם חברו, נגד בקבע, בין קריית ארבע לכפר בית ענון ומסיבה שאינה ברורה, הם עצרו בצד הדרך. חברו סיפר כי אסרף יצא לכיוון הכפרים הסמוכים לבקש עזרה, כשהוא ללא טלפון נייד. בשעה 16:17, כחצי שעה לאחר שיצא אסרף לבקש עזרה, התקשר חברו למוקד 100 של המשטרה ודיווח על היעדרותו. 

חברו של הצעיר שהיה עמו הועבר לחקירה במחוז ש"י של המשטרה. גורם במשטרה טען כי ישנן סתירות בעדותו - מכאן הבינו מהר מאוד במערכת הביטחון כי מדובר בסיפור מוזר והחקירה התמקדה במישור הפלילי.