
הרב הראשי לישראל לשעבר ורבה של תל אביב יפו, הרב ישראל מאיר לאו, שהגיע לגבורות ופרש לגמלאות לאחר עשרות שנים של תפקידים רבניים בישראל טוען שלמרות התרחבותן של המפלגות הדתיות והחרדיות בשנים האחרונות, המרחב הציבורי הפך לחילוני יותר.
בראיון שהעניק ל'ידיעות אחרונות' בסוף השבוע האחרון, קבל הרב לאו על פתיחת המרכולים בשבת וטען השבת במדינת ישראל צריכה להיות יהודית יותר.
"בסוף מה עומד מאחורי פתיחת המרכולים בשבת? תאוות בצע. מה יקרה אם יום אחד בשבוע תעזבו את הכסף, תהיו עם המשפחה, תפתחו ספר? מה, אנשים ימותו ברעב בלי החזיר של טיב טעם?", תהה.
בדבריו דיבר על ההקצה החילונית. "זו מדינה יהודית? מתחתנים אצל בדרן, הולכים להיקבר בקיבוץ שעושה מזה הרבה מסחרה, פותחים חנויות בשבת - והכל כשר, הכל בסדר. אז מה נשאר מהיהודי פה?
"תראו מי הם גיבורי התרבות: בא זמר לפארק הירקון, ירוצו 30 אלף בני נוער ויצווחו כמו בספארי. גם בספארי לא צווחים כמו כמו שהנערות האלה בנות 14 צרחו נוכח איזה ג'סטין ביבר אחד".
במהלך הראיון פתח ביקורת על התקשורת שמעניקה פוקוס חילוני לתל אביב ואינה מעניקה כל במה ליהדות הקיימת בעיר. "על 547 בתי כנסת ועל מצעד של יהודים פעמיים ביום לתפילה אם אחד לא כותב ולא מדבר, אבל על המצעד (מצעד הגאווה ב.ש.) שהיה כאן ביום שישי האחרון ושמתקיים פעם בשנה אתם כותבים בכל העיתונות עם תמונות צבעוניות בעמוד הראשון".
באשר למצעד תהה הרב לאו כיצד הוא אמור להביא פיתרון לקהילת הלהט"ב. "הוא לא שייך לעיר, זה הפך לחלק מביזנס גדול. אני לא רואה ולא מבין במה הפומביות עוזרת לפתרון הבעיה, אדם שיש לו בעיה אישית, זה שהוא ירקוד על משאית בצהרי היום יתרום לפתרון? אני לא מבין את זה".