זינגר נואם בפני המנהיגים היהודיים בפראג
זינגר נואם בפני המנהיגים היהודיים בפראגצילום: שחר עזרן

מנכ"ל הקונגרס היהודי העולמי, רוברט זינגר קרא למנהיגים יהודים מרחבי העולם אשר משתתפים בכנס של הארגון בפראג לפעול בכל כוחם בארצותיהם נגד חמאס, בעקבות התגברות טרור העפיפונים.

"זה הזמן שבו הקהילה הבינלאומית צריכה להתעורר ולהבין את הסכנה הגדולה במעשיו של ארגון הטרור חמאס. ברגעים אלו שריפה ענקית משתוללת בצמוד למכללת 'ספיר' בדרום הארץ בעקבות עפיפון דליק שנשלח מעזה לשטח מדינת ישראל".

"אם זה לא היה ברור עד כה, עכשיו אפשר להבין כי אין ספק שתקיפות אלו מיועדות לפגוע ולזרוע פחד באזרחים ישראלים. עפיפונים אמורים להיות משחק ילדים, אך בעזה, תחת שלטון חמאס, הם הפכו לכלי נשק להרס המונים", דברי זינגר.

בכנס נכח חבר הכנסת ויו"ר ועדת חוץ וביטחון, אבי דיכטר, אליו פנה זינגר ואמר, " אנחנו תומכים במדינת ישראל ויחד נפיץ את המסר בקהילות ברחבי העולם".

"אני קורא למנהיגי מדינות אירופה לפעול נגד חמאס, לגנות את פעולותיו ולהכיר בו כארגון טרור לכל דבר. צריך לעצור את חמאס אחת ולתמיד", סיכם זינגר את דבריו.