שגרירת ארה"ב לאו"ם ניקי היילי
שגרירת ארה"ב לאו"ם ניקי הייליצילום: רויטרס

העצרת הכללית של האו"ם מכונסת הערב (רביעי) כדי להצביע על הצעת החלטה אנטי-ישראלית שיזמו טורקיה ואלג'יר, המגנה את פעילות ישראל בגבול רצועת עזה.

שגרירת ארצות הברית באו"ם, ניקי היילי, מתחה ביקורת קשה את ההצעה. "לתקוף את ישראל הפך לספורט בינלאומי. ההצעה שהועלתה כלל לא מזכירה את חמאס. מתי תבינו שיש להטיל את האחריות על הארגון שהוביל ירי של יותר מ-100 רקטות לעבר ישראל", תהתה היילי.

היא הוסיפה כי "עדיין לא מאוחר מדי לעשות את הצעד הנכון ולגנות את חמאס".

גם שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, נשא דברים במליאת העצרת ויצא נגד ההחלטה. "זהו כבוד עבורי לעמוד כאן היום ולייצג את ישראל, אני מעדיף להגיע לכאן כל יום ולעמוד בפני העצרת מאשר להספיד ולו הרוג ישראלי אחד כתוצאה מטרור החמאס, אם היינו מפסיקים לעמוד על המשמר כפי שקוראים לנו לעשות כאן היום".

דנון לא חסך במלים חריפות. "הכינוס הזה הוא ניסיון של הקהילה הבינלאומית לגזול מאיתנו את הזכות הבסיסית להגנה עצמית. ההחלטה שמונחת לפניכם לא רק שלא מגינה על חייהם של פלסטינים או של ישראלים חפים מפשע, היא לא מזכירה או מגנה את החמאס, המוכר כארגון טרור על ידי מדינות רבות ואחראי ישירות לאלימות באזורנו".

הוא פנה לתומכים בהחלטה ואמר, "בתמיכתם בהחלטה הזו אתם לא רק משתפים פעולה עם ארגון טרור, אלא מעצימים אותו והופכים לתחמושת בידי החמאס".

לשכת ראש הממשלה פרסמה הודעת תגובה לדיון בה נאמר, "ישראל מעריכה את תמיכתו האיתנה של ממשל טראמפ בישראל באו"ם ואת הצהרתה הנחרצת היום של השגרירה היילי, שחשפה את הצביעות שבהטיה נגד ישראל באו"ם".

"ההתמקדות הבלתי פוסקת של האו"ם בישראל מביישת את הארגון, היא גם מסיטה את תשומת הלב מנושאים בוערים אחרים שמצריכים את התייחסותה של הקהילה הבין-לאומית", אמרו בלשכה.

בהודעה נמסר גם כי "באשר לעזה, חמאס הוא האחראי למצב הקשה שם, לאובדן חיים ולסבל שנובע מהמהומות האלימות שהוא יוזם בשבועות האחרונים. במקום לשפר את חייהם של תושבי עזה, חמאס משתמש באוכלוסייה הפלסטינית כמגן אנושי במלחמת הטרור הבלתי פוסקת נגד ישראל. הנשיא עבאס רק החריף את המצוקה ההומניטארית בעזה בכך שקיצץ את תשלומי המשכורות בעזה וסרב לשלם עבור החשמל שמסופק לעזה".

"ישראל תמשיך להגן על עצמה ולשמור על ביטחון אזרחיה. עם זאת, ישראל תמשיך לחפש דרכים לשפר את המצב ההומניטארי בעזה. תושבי עזה אינם אויבינו אלא חמאס. ישראל מקדמת בברכה כל מאמץ שישפר את מצב האוכלוסייה בעזה, ימנע מחמאס להתעצם צבאית במטרה לבצע התקפות נוספות נגד ישראל, ושידרוש את השבתם המהירה של חיילי צה"ל ואזרחי ישראל המוחזקים בידי חמאס", נאמר בהודעת לשכת נתניהו.

בהודעה נרשמה התייחסות גם לקידום הניסיונות לחדש את התהליך המדיני. "ראש הממשלה נתניהו מצפה לשוחח בנושא עזה עם ג'ארד קושנר, ג'ייסון גרינבלט ודייוויד פרידמן בשבוע הבא, כמו גם לדון בדרכים לקדם שלום בין ישראל לפלסטינים ובין ישראל לעולם הערבי בכלל. בעודנו פועלים לשיפור חיי היומיום של אזרחי עזה ולהשבת חיילינו ואזרחינו, עלינו לפעול במטרה לנצל את השינויים החיוביים המתחוללים באיזור כדי לקדם שלום אמיתי ובר-קיימא. פלסטינים שמאיימים עלינו ימצאו את מדינת ישראל נחושה מתמיד להגן על עצמה. פלסטינים שמושיטים ידם לשלום, ימצאו את ידנו מושטת חזרה".