מאות בני אדם הגיעו בצהריים (שלישי) להלוויתו של סלומון טקה, הנער בן ה-18 מקריית חיים שנהרג מירי שוטר ביום ראשון האחרון. הוא ייטמן בבית העלמין תל רגב.

אביו של טקה פתח את ההספדים. "לילד שלי הייתה אהבת חיים ושמחת חיים. הוא היה חייכן ורגיש. אני מקווה שהוא יהיה הקורבן האחרון. אל תבכו על הבן שלי - אנחנו דורשים שהרוצח יקבל את המגיע לו".

הרב משה ברוך, רב הקהילה האתיופית באשדוד, האשים בהספדו את החברה הישראלית שמתקשה לקבל את בני העדה. "מה אפשר להגיד כשאנחנו רואים את הגופה של סלמון מונחת לפנינו? הקהילה שלנו מיוחדת ביותר. היא שמרה במשך 2,500 שנים, במסירות נפש, על היהדות שלה - ועדיין לא מוכנים לקבל אותנו".

אסף גובאנה, מדריך נוער ואחד מראשי הקהילה האתיופית בקריות, אמר כי "האירוע הבא בפתח. כשגוף חיצוני יבדוק את כל מה שנעשה לקהילה, המדינה תהיה מופתעת. גוף שבודק את עצמו הוא לא גוף ניטרלי. ניתחו את הגופה באבו כביר - חבל שלא דרשנו נציג משלנו".

חבר הכנסת משה ארבל (ש"ס) ספד גם הוא לנער במהלך ההלוויה. "כאשר נמצא חלל הרוג, ישנה אחריות על זקני העיר. ישנה אחריות על מנהיגי העם".

"אנחנו כאן כדי לקחת את אותה האחריות. כדי לבוא ולהסתכל בעיניים למשפחת טקה, ולעדה המפוארת הזו - ולהגיד סליחה שלא עשינו מספיק", דברי ח"כ ארבל.

ח"כ יזהר שי הוסיף, "לא עשינו בשבילך מספיק סלמון, אני מתנצל על כך. למשפחה אני רוצה להגיד שחשוב לי שנזכור אותו לא רק כקורבן - הוא חלל במלחמה שאין צודקת ממנה. זו המלחמה על זכות העדה האתיופית בישראל להכרה".

אמיר, בן דודו של טקה, טען מוקדם יותר בראיון לכאן רשת ב' כי בן משפחתו נרצח. "ממה הוא נהרג? מתאונת עבודה? מפגיעת רכב?. כשאתה יוצא עם הילדים לגן שעשועים אתה יוצא עם נשק? הוא ראה שחור מתהלך, וכשבבת ים השוטר יצא זכאי, מה היה אכפת לשוטר להרוג אותו? כשאתה מכוון, אתה לא חושב שהנשק שלך הורג מישהו? זאת לא הייתה הריגה - זה היה רצח".

הוא ספד לסלומון: "הילד היה אור בבית, ההורים מספרים שהתחושה היא כאילו נכבה להם האור. הוא היה ילד טוב שעזר למשפחה, לסבא כבד הראייה שלהם - ילד מקסים. הוא רצה להתגייס ליחידה קרבית בצבא וחלם אחרי השחרור להתגייס ליחידת האופנוענים של המשטרה''.