מחקר: מיצי פירות גורמים לסרטן

מחקר ענק שנערך בצרפת מצא כי שתיית כוס קטנה של מיץ פירות או משקה מוגז מעלים ב-18 אחוזים את הסיכוי לחלות בסרטן.

ניסן צור , ח' בתמוז תשע"ט

משקאות. אילוסטרציה
משקאות. אילוסטרציה
צילום: נתי שוחט, פלאש 90

מיצי פירות ומשקאות מוגזים מעלים בצורה משמעותית את הסיכוי לחלות בסרטן. כך עולה ממחקר חדש שנערך בצרפת, וחושף לראשונה כי גם מיצי פירות הכוללים סוכר מגבירים את הסיכוי למחלת הסרטן.

במסגרת המחקר נערך מעקב אחר 100 אלף צרפתים מבוגרים שצרכו משקאות על בסיס פירות ומשקאות מוגזים במשך תקופה ארוכה.

ממצאי המחקר העלו כי צריכה של 100 מ"ל בלבד של מיץ פרי או משקה מוגז, שווה ערך לשליש פחית בלבד, מעלה ב-18 אחוזים את הסיכון ללקות במחלת הסרטן, ו-22 אחוזים את הסיכון ללקות בסרטן השד.

מתילד טוביה, אחת מעורכות המחקר, אמרה "המחקר מוכיח כי צמצום בצריכת המשקאות המסוכרים תתרום באופן משמעותי לבריאותנו. צריכת משקאות מסוכרים בכמות גדולה מובילה להשמנת יתר והעלאה במשקל, שהן לעצמן גורם מסרטן. בנוסף, תוספים הנמצאים במשקאות האלו, כמו לדוגמא קרמל, מגבירים את הסיכוי לסרטן. גם כאשר חילקנו את המשקאות לשתי קבוצות נפרדות – של מיצי פירות ושל משקאות מוגזים, הצריכה של שני הסוגים התבררה כקשורה באופן ישיר לסיכון מוגבר ללקות בסרטן".

מחברי הדו"ח של המחקר ממליצים להפחית בצורה משמעותית את צריכת מיצי הפרי והמשקאות המוגזים, אולם אין צורך להימנע מהם לחלוטין.

"ההמלצה היא לצרוך פחות ממשקה אחד ביום. אם שותים מדי פעם משקה המכיל סוכר, זו לא תהיה בעיה, אבל אם שותים כוס אחת ביום זה יעלה באופן משמעותי את הסיכון ללקות במספר מחלות ובהן הסרטן" נכתב בדו"ח המחקר.