כחול לבן
כחול לבןצילום: קובי ריכטר/TPS

גורמים בסיעת 'כחול-לבן' העריכו שהיא תסיים את דרכה המשותפת לאחר הבחירות לכנסת ה-22.

על פי הדיווח הבוקר ב'ידיעות אחרונות', גורמים בכחול לבן אמרו "ההתנהלות של לפיד מעידה על כוונה לפרק את השותפות לאחר הבחירות, בעיקר בעקבות הדיווחים במערכת הפוליטית כי גנץ לא יסרב לממשלת אחדות עם הליכוד ונתניהו.

''לפיד מעוניין לבדל את עצמו מכחול לבן ולהחזיר ליש עתיד את המאבק האנטי־חרדי שאיתו המפלגה הייתה מזוהה", הסבירו הגורמים.

בכיר במפלגה אמר סרטון ההסתה של לפיד נגד החרדים פורסם ללא ידיעת גנץ, יעלון ואשכנזי, וכי הוא לא מקובל על מטה הבחירות של המפלגה. "סרטון כזה גורם נזק, גם אם לפיד ואנשיו לא התכוונו לכך".

גם בעיתון 'ישראל היום' צוטט גורם עם ההערכה זהה. "האווירה בכחול לבן היא שנפרדים יום אחרי הבחירות".עוד אמר כי "לפיד מעוניין לבדל עצמו ולהחזיר ל'יש עתיד' את המאבק האנטי־חרדי".

"כחול לבן מעולם לא התאחדה למפלגה ויש לזה סיבה שהיא רצה כרשימה ולא כמפלגה מאוחדת. ראשי הרשימה, בדגש על לפיד, רצו לשמור שם את האפשרות ליום שאחרי", אמר הגורם.