יום עם ענב ה'סייבל' החדש של 'טלי'

ב'ענבי טלי' משיקים את זן הסייבל השחור והמתוק שהובא מקליפורניה. יצאנו לכרמים לפגוש את כל השלבים מהשטח ועד למדפי החנויות

יוני קמפינסקי , ח' באב תשע"ט

ענב ה"סייבל" של 'ענבי טלי'
ענב ה"סייבל" של 'ענבי טלי'
צילום: ניצן אשוח-שאול

יום עם ענב המוסקט החדש של 'טלי'

את ענבי טלי כבר כולם מכירים מהשווקים והחנויות אבל את זן הסייבל החדש והמיוחד של ענבי טלי הרבה פחות מכירים. יצאנו לבקר בכרמים שמהם מגיעים אלינו ארגזי הענבים ולהכיר את שלבי הגידול השונים.

בדרך ראינו את הכרמים שזה עתה ניטעו ואת הכרמים שיניבו פרי בשנה הבאה, כמעט 7000 דונם של ענבי מאכל מגדלים הכורמים בלכיש, בהם כ-30 זני ענבים שונים אך כשהגענו לכרם מניב ועמוס פרי של סייבל אי אפשר היה שלא להתפעל מהתוצרת היפה, עומס האשכולות וכמובן מהטעם המיוחד.

"סייבל הוא ענב חדש יחסית, שחור מאוד ובלי חרצנים", הסביר לנו שיקו דומוביץ' - מנכ"ל ענבי טלי, "הטעם שלו פנטסטי, מזכיר את ענבי המוסקט של פעם וזה מה שמייחד אותו בעיני כל מי ששם אותו בפה".

בכרם פגשנו גם את הכורמים עצמם המשכימים בבקרים לעבודת הבציר ואת הפועלים שעובדים במרץ לבצור עוד ועוד פרי לשווקים.

"הסייבל הוא זן יחודי שהגיע מקליפורניה ואוקלם לתנאי הגידול בארץ ישראל", מספר דומוביץ', "פיתוח זן חדש והכנסתו לשווקים לוקח הרבה שנים ואכן כיום, עשר שנים מהגעתו לענבי טלי, הוא משווק בכמות מסחרית לכלל הצרכנים בישראל".

מהשטח הגענו למערכת השיווק בלכיש, אליה מגיעים ארגזי הענבים שנבצרים ונארזים בשטח ע"י החקלאים. במתחם זה התוצרת עוברת בקרת איכות על פי רמת סוכר, נראות, אחידות, גודל ועוד על מנת לוודא את איכות התוצרת. מכאן הם נשלחים עוד באותו יום לכל השווקים בארץ.



טוען....