רב, סטנדאפיסט, מבקר מסעדות - ומסעדן

שאול יהלום ביקר ב''ממפיס'' ברחוב אגריפס בירושלים וגילה: בשולחנות על המדרכה נהנים כפול, גם מהאוכל וגם מההמולה.

שאול יהלום - ''מצב הרוח'' , י"א בתשרי תש"פ

ממפיס
ממפיס
צילום: בן ארי בועז

כבר ערכנו לכם הכרה עם אורי מלמד, מבקר המסעדות והסטנדאפיסט, שפתח מסעדת המבורגרים בתל-אביב. תזכורת קצרה: אורי, בן 47, דור חמישי בתל-אביב, גדל בבית חילוני, ובגיל 25 חזר בתשובה. למד שנים רבות בישיבות ציוניות כמו אור עציון, הר המור ומכון מאיר, וגם קיבל סמיכה לרבנות.

יחד עם עבודתו כמבקר מסעדות (מעריב, מקור ראשון), כיהן כרב קמפוס בניו-ג'רסי, וגם התפרנס כסטנדאפיסט. בגיל 29 התחתן עם לאה לבית גרנביץ', ובעשר השנים האחרונות הזוג גר בתל-אביב יחד עם שבעת ילדיהם. הם יזמו ומנהלים חנות לחמים ברחוב שינקין ומסעדת המבורגרים ברחוב קרליבך.

שתי אחיות נוספות

לאורי היה חלום, לפתוח מסעדת המבורגרים תוצרת בית, ולהוכיח שגם המבורגר כשר יכול להיות הכי טעים בעולם. למסעדה קרא ממפיס, על שם עיר ההמבורגרים טנסי באמריקה.

קצרה היריעה להוסיף ולספר על ממפיס התל-אביבית, שביקרנו בה בעבר, כי היום באנו לספר, שמלמד פתח ממפיס אחות בירושלים, ובקרוב תיתווסף אחות שלישית בפתח–תקווה. הצלחה מזמינה שותפות, ובעלי הממפיסים הנוספים יחד עם מלמד הוא יצחק אדרי (29), שהיה מנהל קייטרינג לאירועים ומשם התגלגל לשותפות.

באתי עם נאווה רעייתי לסניף החדש בירושלים. כבר כתבנו רבות על שוק מחנה יהודה ורחוב אגריפס הניצב לו, שהפכו בשנים האחרונות למתחם של עשרות בתי קפה ומסעדות, והמקום הופך בשעות הלילה לקריה רועשת, שכל הבאים אצלה שמחים ונהנים מההמולה. ממפיס הירושלמית קומפקטית, אבל אפשר ומומלץ גם לשבת ליד השולחנות שפזורים על המדרכה, וכך נהנים בכפול, גם מהאוכל וגם מההמולה.

פתחנו שולחן. היום כבר לא מדובר רק בהמבורגרים. עם ההצלחה בא התיאבון והתפריט התרחב. אנו השתדלנו לטעום מהכל ולא הצטערנו. המנות גם מקוריות וייחודיות וגם טעימות.

מנת הדגל – ההמבורגר

התפריט מציע שתי מנות ראשונות: כנפיים בצ'ילי ושום (36 ₪), וצ'ילי קון קרנה (27 ₪). אנו ממליצים על הכנפיים: חמש עשרה יחידות, מתובלות במידה וטעימות מאוד. הצ'ילי קון קרנה הוא תבשיל של שעועית, בשר ותבלינים.

מנת הדגל היא כמובן ההמבורגר. מוגש בלחמנייה עם חסה, עגבניה, בצל סגול, בצל מקורמל ורוטב הבית. המנה מוצעת בשלושה גדלים: 160 גרם (38 ₪), 220 גרם (48 ₪) ו-300 גרם (58 ₪). מוצעות תוספות בתשלום על ההמבורגר (ביצת עין, פטריות ופרוסות אנטריקוט). אפשר גם להזמין תוספות בנפרד: צ'יפס (12 ₪) מיובא מבלגיה, טבעות בצל (18 ₪) מיובאות מקנדה וצ'יפס בטטה (21 ₪) מיובא מארצות הברית. אנחנו לא יודעים על אמת אם הייבוא הוא גימיק שיווקי, או שאפשר לקבל מנות מקבילות באותה איכות מתוצרת הארץ, אבל אין ספק שכל התוספות טעימות.

עוד נוסיף: כל מנת בשר מגיעה עם רוטב הבית, שהוא רוטב סודי על בסיס צ'ילי, מיונז ועוד הרבה תבלינים. מיוחד ופיקנטי. מי שמבקש מקבל תוספת.

יש עוד מנה שבנוייה על כריך, שמגיע ממאפיית לחם לחם ביבנה, ומוצעת בשלוש אפשרויות של עוף ואנטריקוט. אני טעמתי ונהניתי מהכריך הקריספי (39 ₪). מומלץ.

התפריט מציע גם סלטים משולבים עם בשר בטווח מחירים שבין 52 ₪ ל-58 ₪, ומנת ילדים (שניצלונים, צ'יפס, שתייה) ב-44 ₪.

בסך הכל מסעדה נחמדה עם תפריט מיוחד וטעים.

שעות פתיחה: יום א'- ה': 12:00 בצהריים עד 2:00 אחר חצות. יום שישי: 11:00 עד הצהריים. מוצ"ש: עד 2:00 אחר חצות. כשרות: מהדרין, רבנות ירושלים. בד"צ בית יוסף. טל': 02-6418197. גישה לנכים: אין. שירותים: ניקיונם בסדר גמור. נטילת ידיים: במבואת השירותים. חנייה: חניונים בתשלום וקצת כחול לבן.

(פורסם בעיתון ''מצב הרוח'')