תיעוד: שוטרת מג"ב סוטרת לילד ביצהרתפארת שמחה פיקאר

שוטרת מג"ב המוצבת בשכונת קומי אורי ביצהר תועדה מכה וסוטרת לילד בן תשע. בנוסף נשמעת השוטרת בסרטון מכנה את הילד "סתום".

לטענת התושבים, האירוע התרחש אתמול (רביעי) בשעות אחה"צ, כאשר ילדי השכונה וילדים נוספים מהשכונות הסמוכות הגיעו למקום לקומזיץ עם תושבי השכונה. ילדים נוספים התלוננו על אלימות מצד השוטרת ומצד שוטרת מג"ב נוספת במקום.

מזה כשבועיים פלוגת מג"ב תפסה מבנה בשכונה, ועל השכונה הוצא שטח צבאי סגור, בעקבות כך טוענים התושבים כי חייהם במקום הפכו לסיוט. השוטרים דורשים מהם שוב ושוב תעודות זהות, מונעים כניסה גם משכנות, בייבי סיטר או סבים וסבתות שמגיעים לבקר את נכדיהם.

בעקבות התיעוד המטריד, פנה עו"ד מנשה יאדו מהמחלקה האזרחית בארגון חוננו אשר מסייעת לבן ה-9 ולהוריו בדרישה דחופה להשעות את השוטרת מתפקידה וכן לרענן בפני השוטרים את הנהלים.

אביו של הילד קרא לשים סוף להתעמרות בתושבים "אנחנו גרים פה, זה המקום שבו הילדים שלנו מסתובבים ומשחקים והולכים לחברים, וההחלטה לשים פה גדוד של שוטרי מג"ב ולדרוש תעודת זהות מכל אשה שהולכת לשכנה שלה היא לא מתקבל על הדעת וכמובן שזה יוצר חיכוך. זה לא הגיוני ששוטרת תכה ילדים ותסטור ככה לילד. אנחנו דורשים שכוחות הביטחון יפסיקו את ההתעמרות הזו בתושבים ומקווים שמישהו יקבל שכל למעלה", מסר האב.