בנט בהערכת מצב בקריה
בנט בהערכת מצב בקריהצילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח לאורך השבוע כמה פעמים עם שר החוץ האמריקני, מייק פומפאו, ולפי הערכות עודכן בדבר חיסול קסאם סולימאני בטרם ההתנקשות.

השליח האמריקני המיוחד לנושא האיראני, בריאן הוק, התראיין לערוץ אל-ג'זירה ואמר כי הוא לא יכול להכחיש או לאשר כי ארה"ב הודיעה לישראל על כוונתה לחסל את סולימאני.

הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס מחר (ראשון) לדון במתיחות בצל חיסול מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה האיראניים, קסאם סולימאני.

מועצת הביטחון בטהראן מאיימת בתגובה חריפה: "התגובה להתנקשות תהיה רחבת היקף ותכסה את כל האזור". ארצות הברית הודיעה בתגובה למתיחות הגוברת, כי תשלח עוד 3,500 חיילים למזרח התיכון.

אתמול, בטרם המריא מאתונה לישראל, הגיב ראש הממשלה בנימין נתניהו לחיסול הבכיר האיראני בידי חיל האוויר האמריקני, "אנחנו עומדים לחלוטין לצדה של ארה"ב במאבקה הצודק לביטחון, לשלום ולהגנה עצמית".

"כפי שלישראל יש את הזכות להגנה עצמית, לארה"ב יש את אותה הזכות", הוסיף נתניהו. "סולימאני אחראי למותם של אזרחים אמריקנים וחפים מפשע רבים אחרים. הוא עמד לארגן פעולות התקפיות נוספות והנשיא טראמפ ראוי לכל הערכה על שפעל בנחישות, בעוצמה רבה ובמהירות".