ארגון 'שומרים על הנצח' בירך את שר המורשת הרב עמיחי אליהו לרגל כניסתו לתפקיד: "אנחנו מזהים בממשלה החדשה רצון טוב לקידום השמירה על אתרי מורשת; השר הנכנס הרב אליהו הוא האדם שיכול לעשות את המהפכה הנדרשת בתחום".
''לאורך השנים ממשלות ישראל לצערנו לא עשו מספיק בנושא, וכך, אתרים בני אלפי שנים עם תיעוד מרשים של אחיזתנו באדמה כאן, לצד אתרי מורשת החשובים לדתות אחרות - נעלמו כליל. זוהי עת רצון לשינוי דיסקט. הנחנו בפני חברי הקואליציה הנכנסת וגם בפני השר הנכנס הצעה לתכנית חירום לאומית למורשת שתעשה מהפכה בתחום שמירה על אתרי מורשת ביו"ש''.
עוד אמרו בארגון: ''לשמחתנו אנחנו מזהים בממשלה החדשה רצון טוב לקידום הנושא ללא לאות, והשר הנכנס הרב אליהו הוא האדם שיכול לעשות את המהפכה הנדרשת בתחום. נהיה כאן על מנת לסייע לו בכל מה שדרוש".