משרד החינוך מגיב להודעת הנהגת ההורים הארצית שהכריזה על שביתת אזהרה בשבוע הקרוב בחטיבות הביניים והתיכונים.
"אנו מצרים על הודעת ארגון ההורים. הארגון טועה ומטעה בעיקר את התלמידים, ובבחינת 'נאה דורש ונאה מקיים' כפי שארגון ההורים דורש, שלא יתקיימו שביתות על חשבון התלמידים והתלמידות, כך מצופה גם מהם. מיותר לציין כי הלימודים יתקיימו כסדרם ואנו מצפים מכלל ההורים לשלוח את ילדיהם ללימודים כרגיל", נמסר.
"תכנית הבגרויות הגמישה במקצועות ההומנסטיקה היא תוכנית שנבנתה לאחר הליך מעמיק של שיתוף ציבור של מעל ל10,000 משתתפים, כולל שיח בשולחנות עגולים ושאלונים בהם נשאלו צוותי החינוך וארגון ההורים. התכנית זוכה לתמיכה רחבה בשטח: מנהלים, מורים, אנשי אקדמיה ועוד. במקרה זה ארגון ההורים אינו מייצג באמירותיו את מרבית הדעות.
זאת ועוד, מדובר בתוכנית גמישה, ישימה ובעלת תיקוף, שמפתחת את המיומנויות הנדרשות במאה ה21. בניגוד לנאמר, התוכנית הפחיתה את העומס באופן משמעותי ביותר. כמות החומר ירדה ומשקל הציון החיצוני הופחת גם הוא לכחצי. כמו כן, חלוקת החומר וההיבחנות יתפרשו על זמן של 3 שנים. מכיתה י' ועד יב'. לא היה קיים עד כה במערכת החינוך מתווה ראוי, נכון ומדוייק מזה לתלמידי מערכת החינוך".