יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד הגיב להחלטת בית הדין בהאג, "בית המשפט בהאג היה צריך לדחות על הסף את העתירה ההזויה של דרום אפריקה".

לפיד הוסיף "זכותה וחובתה של מדינת ישראל להגן על עצמה מפני הרוע האכזרי שרצח את אזרחיה. חמאס הוא זה שמחנך את ילדיו לשנאה ורצח, שמפקיר את אזרחי עזה ומשתמש בהם למגן אנושי.

צבא הגנה לישראל, משקיע מאמצים רבים לא לפגוע בחפים מפשע ומעניק סיוע הומניטרי ללא תמורה מינימלית של מענה הומניטרי לחטופים בעזה. 136 חטופים במנהרות החמאס הם עדים שקולם נאלם מבית המשפט בהאג".

"למענם ולמען הלוחמים והתושבים, מדינת ישראל תמשיך להגן על עצמה. לתמיד. איננו זקוקים להטפות מוסר או להנחיות כדי לנהוג כמו מדינה דמוקרטית ומתוקנת, הפועלת על פי הדין הבינלאומי.

אני קורא לשרי הממשלה וחברי הקואליציה לנהוג באיפוק ולהזהר בהצהרותיהם כדי לא לגרום לנזק בינלאומי נוסף ולהשחרת פני ישראל בעולם".