כיצד לדעתכם יש ללמד ולהתייחס לשואה לבתי הספר?
מה המסר שיש להעביר לתלמידים?
האם יש הבדלים בין הגילאים השונים?
כיצד לדעתכם יש ללמד ולהתייחס לשואה לבתי הספר?
מה המסר שיש להעביר לתלמידים?
האם יש הבדלים בין הגילאים השונים?
לא מלמדים עובדות.
ואם זה קשה מדי כי העובדות קשות מדי אז לא לעשות כלום כי ככה עדיף.
לגבי "המסר", זו שאלה שמשרד החינוך צריך לענות עליה.
כשם שמשרד החינוך צריך להחליט מה "המסר", אם בכלל, מקרבות מלחמת השחרור, או מהמהפכה הצרפתית, או מכל אירוע וזמן ונושא היסטורי (או גיאוגרפי או ספרותי או מדעי).
ברור שיש הבדלים בין הגילאים השונים, ולכן יש מן הסתם חומרי לימוד בנוסחים ובניסוחים שונים ובהתאמות גילאיות (למרות שבמידה רבה כבר בבתי הספר היסודיים מנסים להנחיל משהו שכבד מאוד לתלמידים).
לילד שלי בבית הייתי מספר כבר מגיל די צעיר מה קרה לסבא ולסבתא "של אבא" וגם "לעוד סבתא וסבא" "של אבא", ומה קרה לסבא ולסבתא "של אמא" וגם "לעוד סבתא וסבא" "של אמא".
אבל ראשית, על אף שילד כמו אצלי הוא מעין "דור רביעי" (והפסיכולוגים עוד לא תימחרו את הטיפולים בדור העתידי הזה), מכל מקום זה כבר די אקראי והרוב אינם כאלו. ושנית, זה רק מדגים עד כמה אם אין בבית "טיפטוף לימודי" בעניין, אז אין ממש עניין, ואולי רק מסע בתקופת התיכון יכול לעורר עניין (וגם זה, רק אם עושים הכנה ממשית, מה שלא באמת קורה).
- כתבת שהיית מספר לילד שלך בבית. מה היית מספר? לאילו פרטים היית נכנס? איזה עובדות כדאי שהוא ידע?
- לגבי המסר- יכול מאד להיות שלנו כאנשים מאמינים יש מסרים מעבר למה שקבעו / יקבעו במשרד החינוך. מה אנחנו היינו רוצים שיעבור הלאה?
- בד"כ יש צורך בהתייחסות מסויימת לנושא, אפילו קטנה, בגלל שיש צפירה...
התכוונת למסר "הזה". טוב, זה כמובן אישי לגמרי ולא בטוח שהייתי מפרט כאן, אבל בהחלט נשמע שיש בינינו הסכמה שאכן קיים מסר - כל אחד ואחת בטח מספיק בוגרים כבר להחליט מה הוא ואיזה הוא - מעבר לדפי המסרים.
לגיל הקטן שבו כבר אפשר לשוחח הייתי מסביר שאותם "סבא וסבתא" כפול ארבע גרו רחוק רחוק, במדינות אירופה, בעיר אחרת ולא בארץ ישראל. ושאז באו הגרמנים מגרמניה לכבוש את כל הארצות האלה והם שנאו את היהודים. והם תפסו את כל היהודים ועשו להם צרות והיתה סכנה גדולה לכל היהודים. והיה לסבא וסבתא מאוד קשה שם ובקושי הם ברחו מהגרמנים.
ושאחר כך המלחמה הזאת נגמרה והגרמנים הרשעים הפסידו בה ומאז הם כבר לא העיזו יותר לעשות רע לכל הארצות והיהודים. ושסבא וסבתא כפול ארבע החליטו שלא טוב במדינות הרחוקות ששם הם נולדו וגרו ואז הם הבינו שהכי טוב ליהודים בארץ ישראל. והם עלו באוניות לארץ, וראש הממשלה בן גוריון הודיע שעכשיו התחילה העצמאות של ישראל, ומאז כולנו כאן עם כל המשפחה וכל העולים שזכו לבוא לארץ ישראל.
אני בהחלט בעד התחלת חינוך במסרים כל כך פשטניים והבהקיים, כי כל לימוד עובדות לדעתי חייב אחר כך לעבור תחת הפריזמה של המושכלות האלו (כמובן, אם מאמינים בנכונותן). מי שירצה יכול בקלות לספר סיפור אחר בקצרנות טלגרפית (למשל בחצר חסידית, סיפור שמתמקד בוודאי בהצלת הרבי של החצר).
הדברים שלך עושים סדר. תודה.
משמעותי מאד!
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/