אז ככה . בתי הבכורה מוכשרת וחכמה החליטה שהיא הולכת לצבא ולפני כן לשנת שירות(ש"ש) . ממש הזעזענו ( אנחנו סגנון שרות לאומי לבנות וזהו). אבל איך שהוא בלענו את הצפרדע...ממש לפני החתימה על השש היא גילתה שזה לא מתאים לה ( צרכים מיוחדים ברמה קשה) ורצתה להמיר לחקלאות אך לא התקבלה. ואז עלה לה רעיון לעשות את הש"ש דרך השומר. ) אנחנו ההורים ממש התנגדנו כי זה קמונות משותפות וכו. עשינן הכל שלא תלך. קודם הלכה דרך בנע אז איך שהוא הסכמנו. בקיצןר ביקשנו ביטול שש. ואז הגיעה מבחינתנו הפצצה: היא מתגייסת להיות לוחמת שזה 3 שנים שירות ושירות שבכלל עוד יותר מחינתנו קשה עד לא אפשרי לבלוע. היא ממש סגורה עלזה. הבנתי כשהתקשרתי לצבא שלי אין מילה... התסכול שלי מעבר לכך שמבחינתי מהות השירות לא מתאים לבת ( לוחמת) אני יודעת שהיא לא יודעת לקראת מה היא הולכת . ולא באמת מבינה עד הסוף...אני ממש מנסה לדבר על ליבה והיא מסוגרת ולא רוצה בכלל לדבר איתנו. יש לכם עיצה???
בתי המתגייסת למורת רוחינוליבית
אז ככה . בתי הבכורה מוכשרת וחכמה החליטה שהיא הולכת לצבא ולפני כן לשנת שירות(ש"ש) . ממש הזעזענו ( אנחנו סגנון שרות לאומי לבנות וזהו). אבל איך שהוא בלענו את הצפרדע...ממש לפני החתימה על השש היא גילתה שזה לא מתאים לה ( צרכים מיוחדים ברמה קשה) ורצתה להמיר לחקלאות אך לא התקבלה. ואז עלה לה רעיון לעשות את הש"ש דרך השומר. ) אנחנו ההורים ממש התנגדנו כי זה קמונות משותפות וכו. עשינן הכל שלא תלך. קודם הלכה דרך בנע אז איך שהוא הסכמנו. בקיצןר ביקשנו ביטול שש. ואז הגיעה מבחינתנו הפצצה: היא מתגייסת להיות לוחמת שזה 3 שנים שירות ושירות שבכלל עוד יותר מחינתנו קשה עד לא אפשרי לבלוע. היא ממש סגורה עלזה. הבנתי כשהתקשרתי לצבא שלי אין מילה... התסכול שלי מעבר לכך שמבחינתי מהות השירות לא מתאים לבת ( לוחמת) אני יודעת שהיא לא יודעת לקראת מה היא הולכת . ולא באמת מבינה עד הסוף...אני ממש מנסה לדבר על ליבה והיא מסוגרת ולא רוצה בכלל לדבר איתנו. יש לכם עיצה???
באמת בעיהנפשי תערוג
שלפחות תסביר לה לקראת מה היא הולכת
שאתם מנסים לשכנע אותה לפעמים זה רק יוצר דווקא
...מיכל318
אין לי עיצה, אבל אולי מה שאני מרגישה, יתן לך נקודת מבט מהצד שלה...
אם תעשו הכל שלא תילך, המרדנות תבוא ממנה הרבה יותר חזק, אני חושבת שפשוט תכילו אותה, בסופו של דבר כל אחד חי את החיים שלו, וילד לא יכול לחיות את החיים שלו לפי הרצון של ההורים כל הזמן.
גם לילד יש רצונות ושאיפות, ואם היא מרגישה שהיא תתרום יותר בשירות צבאי מאשר שירות לאומי, אתם פשוט צריכים לתת לה את זה.
ואם היא סגורה על זה, אז ביכלל...
אני חושבת שלהגיד לה גם ששירות כזה לא מתאים לבת, זה לא נכון, כי אז היא דווקא תראה לכם שזה כן אפשרי.
(אני לא ייכנס לזה אם זה מתאים לבת או לא... אבל העובדות בשטח, שבנות יכולות להיות לוחמות, לא חושבת שאני צכה עכשיו לספר כמה בנות מנעו פיגועים והצילו חיי אדם).
ואם היא החליטה להיות לוחמת, כניראה שהיא יודעת לאן היא הולכת.
אם קיבלו אותה להיות לוחמת, כניראה שהיא יודעת מה יהיה האופי של השירות.
אני חושבת שהייתי עושה מה שהבת שלך עושה, מיסתגרת.
לא חושבת שיעניין אותה שיגידו לה שזה אסור, או שאין לה יכולת...
לא יודעת מה להגיד לך...זה רק לאהוב ולהכיל, לא יותר מיזה.
ואם כתבת שהיא ממש סגורה על זה...
אז אני יספר לך משהו על עצמי...
אני גם רציתי להתגייס, אבל זה לא היה משהו שמקובל אצלנו(למדתי במקום חרדי), אז עשיתי מה שכולם עשו, הוצאתי פטור.
הצטערתי על זה מלא אחר כך, ואני לא רואה את עצמי מוותרת על הדבר הזה.
אז אם היא כמוני, ואם היא תוותר על זה בסוף, זה יכול להגיע לה יותר מאוחר.
כמוני, שעכשיו אני רק מחכה לרגע הזה שאני יסיים את התואר ויתגייס. כן, אפילו בגיל 21.
וזה מפריע לחיים, זה כאילו לעצור הכל ולחכות לרגע הזה שכבר יגיע.
גם בשידוכים וכאלה... שעצרתי את זה ביגלל זה, כי לא מקבלים בנות נשואות לצה"ל, וכמה שאני רוצה להתחתן ומישפחה והכל... וכל פעם שמציעים לי מישהו שאפילו נישמע ממש ממש מתאים והכל, אני מורידה. רק ביגלל זה.
אז תני לה לעשות את זה עכשיו, לגמור בגיל 21... וזהו, שלא תעבור את זה גם.
פשוט תהיי גאה בה.
איפוא השק?כח הטענה
מגוחך ש'את' ממליצה 'להכיל', אך מתברר שאת פשוט עובדת בגיוס נשים לצה"ל
היא לא "עובדת". סתם מכורה
משה
הלוואי והייתי עובדת בצה"למיכל318
מה מונע ממך להגשים את החלום?נפשי תערוג
כי איך אני יגיע אליהם?מיכל318
מה מונע ממך להתגייס?נפשי תערוג
וואו זה ארוך.מיכל318
התחלתי כבר תואר, השנה סיימתי את השנה השניה.
רציתי לוותר על הלימודים אבל אמא שלי אמרה לי לא לחשוב על זה ביכלל.
בעיקרון נשאר לי עוד שנתיים, אבל בעזרת ה' אמן אולי אני יצליח לקצר, בשביל זה היה לי היה צריך להיות לי היום ראיון אבל בסוף לא הסתדר לי איתו...
אם אני יצליח לקצר, אני יתגייס.
אם לא, אז אני כבר לא יתגייס בגיל כמעט 23.
בעזרת ה' יהיה טוב
לא הבנתי מה הלחץ המטורף הזה להתגייס?אוצר בשלג
חלום ישןמיכל318
למה את מיוחדת?איך אפשר לעזור?
כנ"ל ביינישים שמתגייסים להיות לוחמי חוד (לוחמים אמיתיים) עם ילד או שניים בבית, בגילאי 22-28.
אם יש לך אידאל, לכי עליו עד הסוף. אחרת זה לא אידאל.
כמה בנות מנעו פיגועים והצילו חיי אדם?איך אפשר לעזור?
...מיכל318
לפני בערך חצי שנה עוד לוחמת מעברים תפסה מחבל עם מטען צינור.
לוחמת מעברים תפסה סכין אצל מחבל במחסום, אני יכולה לבדוק לך תאריך בגוגל אם תירצה.
לפני שנתיים לוחמת מג"ב הדר כהן נירצחה ומנעה פיגוע יותר גדול מימה שהיה צריך להיות.
לפני שנתיים לוחמת מג"ב הרגה מחבל בחברון שבה לירות בחייל שלה.
להמשיך?
התשובה שלך טובה.מי האיש? הח"ח!
אבל השאלה היתה טיפשית.
השאלה הנכונה היא כמה משקיעים לצורך הסבת ההכשרות והתאמתן גם לנשים ועל חשבון מה זה בא.
אף אדם שפוי בעולם לא ימעיט בערך האירועים שציינת, או במסירות הנפש של חיילת או שוטרת שחירפה נפשה למות.
אולם בזמן שבקושי מצליחים לאייש את עמדות השמירה והאבטחה בתפקידים הנדרשים האלו, שלא לומר בתפקידי סיכול שרמת ההכשרה הדרושה להם גבוהה בהרבה (ועצם התרחשות האירועים שהזכרת רק מעיד כמה רחוקים כוחות הבטחון מסיכול מוקדם), נערכת השקעה רבה בהכשרה עבור נשים תמורת תוצאה מועטה וסדר כוחות קטן. זה בא על חשבון השתתפות אחרים, ומייצר את התירוץ האולטרא-אורתודוכסי האולטימטיבי שלא להשתתף במשימת הבטחון הלאומי.
אני מעדיף בלי לוחמות משמר הגבול, ובתמורה לכך אילוץ כל תלמידי הישיבות לתפוס נשק ולשמור שלושה חודשים בשנה על יישובים בכל רחבי הארץ (וסדר הכוחות שזה היה מייצר גדול לאין ערוך מהשתתפות נשים כפי שהיא עכשיו).
השאלה הייתה לגמרי טפשית.מיכל318
לוחמת שמונעת פיגוע זה בקושי? לוחמת שתופסת אמצעי לחימה זה בקושי?
מיצטערת, אבל אתה טועה.
ומאיפה לוחם או לוחמת צריכים לדעת על איזה ערבי אחד שבאמצע היום מחליט לקחת סכין ולרצוח יהודי/ה?
בשביל זה הם שם, גם כדי לשמור שאם יבוא...
וסליחה, אבל אתה מזלזל פה בכל צה"ל, אתה יודע כמה פעמים הם נכנסים ליישובים ערביים ביהודה ושומרון או לשועאפאט ולכל האיזור שם? רק בשבוע שהיה, חבר שלי והחברים שלו נכנסו לשם פעמיים, זה משהו שעושים כל הזמן.
והתוצאה ממש לא מועטה.
לוחמת מג"ב= לוחם מג"ב
לוחם מג"ב=לוחמת מג"ב.
אין שם הנחות, הם עושים בדיוק אותה עבודה.
חחח, בני הישיבות ישמרו עם נשק

לא שאני מזלזלת, אבל ניראה מתי זה באמת יקרה...
כניראה שלא יקרה.
הבהרה לחלק מהדבריםמי האיש? הח"ח!
זה ברור שהאדם שעומד בש"ג בכל מקום שהוא, הוא מאה אחוז אדם ולא "בקושי אדם" או משהו בסגנון. ושאני מעריך הערכה מוחלטת את עבודתם ועבודתן של חיילים וחיילות כאחד. כוונתי היתה שאכן הסד"כ כולו קטן מדי למשימה שעומדת בפני הצבא ושאר כוחות הבטחון באופן שוטף.
ולכן הנקודה האחרונה שאת נוגעת בה איננה ממין העניין, כי בסופו של דבר יידרש כוח האדם המתאים, כפי שגם רואים כרגע עם רכזי הבטחון של היישובים שכורעים תחת הנטל והמצב מתחיל להיות שם ממש חמור, עם כל הרצון הטוב של הצבא והגדודים בקווים השונים.
החשבון הוא מאוד פשוט, של עלות ממש מול תועלת (בעיקר סדר גודל של כוחות זמינים). ואם התירוץ של צבא מעורב יתקיים גם בהמשך, אז צפי בהחלט לכך שזה יבוא על חשבון מסלולי שירות של נשים.
אני מקבל את התיקון שלך בנושא הסיכול, אבל עם כוכבית דהיינו שלא את ולא אני יודעים מבחינת גופי המודיעין עד כמה אנחנו מספיקים לרדוף ולסכל את מה שצריך, ועד כמה אנחנו רחוקים מכך עקב חוסר כוח אדם.
תודה על ההבהרה👍מיכל318
הטיפשות נמצאת אצל מי שלא הבין את המוקש.איך אפשר לעזור?
ובהקשר לשאר הדברים שנאמרו, האלימות הנחבאת תחת התירוץ של אחריות לאומית, היא לא יותר משנאת חרדים. חוסר ההבנה הבסיסי שאגרסיביות לא תעזור מול הגוף שנקרא "החברה החרדית" נובע מבורות, או משנאה יוקדת.
***מיכל318
לא רק את הדר כהן ואת הדס מלכה.
אבל אתה ביקשת דוגמא של בנות, אז נתתי.
ואין פה שום קשר שנאמר לחרדים, זה אתה סתם דוחף דברים שלא אמרתי.
הדס מלכה היא דוגמה ללוחמת כושלת.איך אפשר לעזור?
הי שלוםSlow motion
המציאות לא תמיד נעימהאיך אפשר לעזור?
נוסף על כך, ישנו נוהל ברור במג"ב ירושלים, שחזרו עליו שוב ושוב בתקופת הסכינאים - לאחר אירוע, כל הצוותים באיזור דורכים כדור לקנה וחותרים למגע בנקודת האירוע.
הדס, בשאננותה, המשיכה עם הליכת המילואימניקים, דהיינו שתי הזרועוצ שעונות על הנשק שלה שמונח בתלה צוואר, התקדמה בהליכה נינוחה וצברה פער מאחורי שני הלוחמים שאיבטחו אותה.
המחבל הפתיע אותה מאחור. דקירות לצוואר, איזור שלא היה מוגן כיוון שלא היה לה נעים ללבוש אפוד מגן לצוואר, נורא מסורבל והשיער הארוך נתפס מידי פעם בסקוצ' החזק. הדס, בשארית כוחותיה לאחר מספר דקירות, עוד ניסתה להתקוטט עם המחבל בעזרת הנשק הפרוק, וקרסה מיד. בנס הלוחמים מיהרו לחסל את המחבל לפני שהספיק לחטוף את נשקה ולבצע פעולה פשוטה, דריכת הנשק, ולדרדר את המצב לאירוע רב נפגעים.
ואיך הגיבו במערכת הביטחון? הדס מלכא קיבלה צל"ש. שמה יופיע לצד מג"דים שנפצעו והמשיכו להסתער עם כוחותיהם במלחמות ישראל. לצד רועי קליין שקפץ על רימון כדי להציל חייליו. לצד גיבורים שתפקדו באירוע אך נפלו בקרב.
תרבות הפוליטי קורקט. חס וחלילה לומר ששילוב נשים בצבא הוא ביזיון לביטחון המדינה ונועד לחנך את עם ישראל להיות עם ככל העמים.
קראתי חצי שורהמיכל318
אתה ראית את הסרטון של הפיגוע? לפי הדברים שלך כניראה שלא, אני כן.
היא עמדה שם בשער שכם, בא אליה מחבל מאחוריה ודקר אותה בצוואר ואז היא נרצחה.
זה היה יכול לקרוא גם ללוחם.
וזה יכול לקרוא לכל אחד.
וכן, היא קיבלה צלש, היא הייתה מפקדת והיו לה חיילים.
כתוב בקישור "כשל בפריסת הכח", לא כמו מה שכתבת שהיא הכושלת.
כותב על לוחמת שמסרה את הנפש שלה כושלת, בזמן שאתה יושב בבית ומקליד בזמן שלוחמות ולוחמים שומרים עליך חתיכת כפיי טובה,
אז שיהיה לך רפואה שלימה, רפואת הנפש ורפואת הגוף!
ואל תגיב, כי אני לא מתכוונת לקרוא מה שתכתוב חבל לי לבזבז את הזמן שלי על לקרוא תגובה אפסית שלך.
אני לא צריך לראות את הסרטון, הייתי שם.איך אפשר לעזור?
בעניינים כאלה אל תהיה חכם,Slow motion
אתה לא יכול לדבר סרה בחללי צה"ל.
ואתה לא יודע מי עלול לקרוא את זה.
קיבלתיאיך אפשר לעזור?
תסתום תפה בדחוף אבלמיכל318
עייני בתגובה למעלה, רק תנשמי לפני.איך אפשר לעזור?
שנאת חרדים לדעתך.מי האיש? הח"ח!
אני חושב שאתה מקשקש.
וואה וואהמול שקיעה
יש לי כ"כ הרבה מה להגיב, אבל זה לא יעזור לכלום אז אשתוק.
סתם רק תקראי נתונים, עובדות. אל תמציאי. זהו.
בו, תכתוב לי מה המצאתי בתגובה הזאת, בקשהמיכל318
בואי נדבר עובדותמול שקיעה
כנל כפיפות בטן, סקווטים וכל התרגילים פחות או יותר.
לחיילת מותר לסחוב פחות ציוד.
ועוד המון פקודות שתמיד הבנות יכולות לעשות פחות. מה שמייצר עומס יתר על הבנים, ומביא לחוסר מוכנות מבצעית..
וזה רק חלק מהנתונים.
ועוד לא נגעתי בכלל בתפיסת עולם שלנו בתור דתיים...
לפני שאנחנו מדברים עובדות...מיכל318
תעמוד מאחורי המילים שלך ותביא לי את ה"כמה טעויות בהודעה אחת" שכתבתי.
אני לא מתכוונת לחזור בי,
לוחם מגב=לוחמת מגב
לוחמת מגב= לוחם מגב
ועכשיו שביקשת עובדות, תביא לי מחקר או משהו, אני לא יאמין לכל אחד שיבוא ויגיד לי "עובדות", תראה לי על איזה עובדות אתה מיתבסס.
העובדות הן מוכרותאיך אפשר לעזור?
בהודעה הבאה שלך נסי שוב לפגוע בפן האישי, זה יעורר אצלנו סערת רגשות ויגרום לנו להגיב ללא שיקול דעת.
עד כאן נצל"ש.
"העובדות הן מוכרות".מיכל318
להגיד לי שהם מוכרות זה לא כזה עוזר.
וכבר מיזמן הגבתם בלי שיקול דעת וירדתם לפסים אישיים,
חוץ מיזה שלא ירדתי לפסים אישיים בתגובה, הוא אמר כמה טעויות בהודעה אחת, שיביא לי את ה"כמה טעויות בהודעה אחת" שהיו.
מה מחקר?מול שקיעה
הדוגמאות שנתתי אלה פקודות שכל מפקד בצהל נבחן עליהם בקורס
אז ככהמול שקיעה
והתייחסתי לטעות אחת מרכזית שלוחם=לוחמת.
זה פשוט לא שווה, לא היה שווה ולא יהיה שווה, כי אי אפשר להשוות.
בקשר לשאר הדברים כתבתי שאני ממש לא הולך לפתוח על זה וויכוח.. כי במילא לא יצא מזה שום דבר
תשים לב מה השוותי.מיכל318
לא שלוחמת לוחמת קרקל שווה ללוחם בגולני.
אם אני לא טועהמול שקיעה
כלומר שיש הבדל בין המינים, גם שם...
צר לי בשבילך, אתה טועה.מיכל318
ציטוט מהדף של מג"ב באתרי הממשלה:מול שקיעה
ככה שאם הפקודות במגב הם כמו בצבא, זה אומר שלדוגמא למפקד מותר לתת לחייל לעשות x שכיבות סמיכה, אבל לחיילת הוא יהיה חייב לתת פחות..
מה שאומר שלוחמת מגב לא שווה ללוחם מגב.
מ.ש.ל.
אם את רוצה קישור:
גיוס למשמר הגבול
נכון, הם עושים את השירות כמו חיילי צה"ל.מיכל318
אז זה לא כזה דוגמא טובה.
כתוב שפקודות מטכל חלות גם עליהםמול שקיעה
...מיכל318
לא במספרים האלה, אבל כן.מול שקיעה
כנל בכל שאר הדברים שדורשים רף מאמץ.
בנים צריכים לעשות יותר, ובנות פחות
בנוסף:איך אפשר לעזור?
קצרה היריעה מלהכיל את כל החומר הנאסף על ניסיון הריסת עם ישראל דרך צה"ל.
בקיצור, ובהתאם לפרשות השבוע האחרונות, אלוהיהם של אלה שונא זימה, וזאת דרך מלחמתם כנגדנו. זימה.
הריסת המשפחה. מכל הכיוונים.
רציתי לבדוק את זה טוב טוב לפני שאני עונה...מיכל318
••••••
שאלתי גם לוחמות וגם לוחמים, כי היו פה כמה שאמרו שברור שלוחמות יביאו את הצד שלהם... אז שאלתי דווקא לוחמים בנים...
•••••
לוחם במצ מעברים:
•••••
לוחם בכפיר שהיה עם פלח"ץ:
לוחמת בגדודים המעורבים:
בהקלטות ניסיתי להעביר אותם לקובץ כדי לשלוח לכאן שתשמעו, אבל לא הולך לי.
אז אני יכתוב מה שהיא אמרה...
הקלטה 1:"אני יגיד לך, ההבדלים הם הבדלים פייזיולוגים, נגיד ברור, לוחם יעשה ב 14 דקות, לוחמת תעשה ב 18 דקות, הבנת? אבל נגיד עכשיו לבוא להרים אלונקה או להרים ג'אריקן מים לא יבואו ויגידו 'אה, רגע, היא לוחמת אז היא לא תרים', אגב גם ללוחמים שצריכים הקלות, מקבלים הקלות".
הקלטה 2:
"דבר כזה לא יקרה.
(מיכאן זה כבר משהו שלא חושבת שהוא קשור, אבל זה ההמשך של ההקלטה...)
יש הבדל מאוד גדול בין הטירונות לקו, בקו זה בעיקר מתבסס על שמירות, סיורים לאורך הגזרה לוודא שהכל תקין אבל בעיקר שמירות. ובטירונות את עושה את כל התרגילים, ההסתערויות, לכל אחד יש פקל אישי, פקל זה בעצם כלי נשק שעליו את מתחמחה.
נגיד אצלי זה היה הנגב, ששוקל באיזור ה7 קילו והוא יורה על אוטומוט, יש גם מטול... כל אחד מתמחה בכלי נשק שלו, שאת מגיעה לקו הדברים שונים מהטירונות, וזה בעיקר מתבסס על שמירות."
המגבניקית בקורס מכים ולא חושבת שהיא תענה לי בימים הקרובים, אבל ברגע שהיא תענה, אני יעלה את זה לכאן.
שמחתי לעזור.
הוויכוח הזה פשוט חסר טעםמול שקיעה
לכי תתגייסי, ותיווכי בעצמך מה קיים ומה לא.
וחוץ מזה, אפילו שם החיילים כתבו לך שזמן הריצה קצר יותר לבנים מאשר לבנות. מה שאומר שבהסתערות במלחמה הבנים צריכים לחכות לבנות... לי זה לא נשמע הגיוני....
ברגע שהבנים צריכים לעשות יותר כדי 'לעזור' לבנות - זה מעמיס עליהם יותר, וזה בא על חשבון הניצחון במלחמה הבאה.
הכשירות של יחידות מעורבותנפשי תערוג
במקרה היתה כתבה אתמול על מסע כומתה בחילות השונים
תסתכלי כמה חי"ר גבולות עושים
הכי מעט
מעט יותר אפילו מיחידות שהן לא חי"ר
נכון שכולם שווים שם
אבל מראש הדרישות שם נמוכות באופן משמעותי
אני מצטרף לך את הכתבה מאתמול שהופיע בישראל היום

נוסף על כל הנתונים, יש דבר באמת מדאיגאיך אפשר לעזור?
את ההחלטה עטפו באמירה שישנם לוחמי חוד ולוחמי גבולות, והדרישות כמו המשימות - שונות.
במילים אחרות, כדי לכונן שוויון, הורידו את הרמה של הלוחמים.
ביזיון שאין כדוגמתו.
בזיון ופחדנפשי תערוג
נכון, ראיתימיכל318
לא עם הנדסה קרבית עושים את אותה הכשרה כמו קרקל.
מורידים את הרמה של הלוחמיםנפשי תערוג
עד כדי שרמה שלהם כמעט לא מקצועית
סתם לדוגמה מסע כומתה
תסתכלי על יחידות החיר
הם עושים מסע של בין שליש לחצי מחי"ר רגיל
למה?
כי משולבות שם בנות
נכוןמיכל318
כבר כתבתי את זה ניראלי פעמיים בשרשור הזה, שלא צריך להוריד את הרמה ביגללם...
שמי שעוברת טירונות לוחם, ברוכה הבאה...
ומי שלא, אז לא.
מבחינתי זאת דוגמא לזה שהם כן יכולות⬇️
היא אומנם יוצאת לכל תרחט ותרגדנפשי תערוג
במקרה הכי טוב מזריקה אינפוזיה לחייל שהתייבש או בתרגיל
לוחמת היא לא
גם לא קרוב לזה
ממה שאני זוכר (לא בטוח ) פראמידק צבאי עושה טירונות 03
דווקא קראתי עליה מלא באינטרנטמיכל318
לוחמת היא לא, אבל זה ניראה תפקיד ממש חשוב.
לא אמרתי שזה לא תפקיד חשובנפשי תערוג
הדיון לא על החשיבות
אלא על כך שילוב נשים ביחידות לוחמות פוגע במבצעיות של היחידות
אז אני לא חושבת ככה.מיכל318
בינתיים אפחד לא מת משילוב בנות בקרבי.
אם מורידים רמה, מתיםנפשי תערוג
בינתיים לא ראיתי מישהו מת.מיכל318
יש הרבהנפשי תערוג
היא לא נרצחהמיכל318
היא נרצחה כי מחבל דקר אותה בצוואר, זה היה יכול לקרוא גם ללוחם בן וגם לאזרח.
היא לא שמה שכפץ צאוורנפשי תערוג
אני רק רוצה להבין...מיכל318
למה כל הבנות בשער שכם הולכות בלי מגני צוואר ביגלל שהם בנות?
ולא היו עוד תקלות, לפחות לא באשמתה,
ראיתי את הסרטון של התיעוד מהפיגוע(אני יחפש אותו ויעלה אותו אם תרצה...) שלוש מחבלים ימח שימם הלכו ליכוון שער שכם כדי לעשות פיגוע משולב של ירי ודקירה, הם הלכו לעמדה שהיו בה רק לוחמים וניסו לירות ובנס הנשק לא עבד ואז לוחם ראה את זה וירה באחד והרג אותו, בזמן הזה השני ימח שימו ברח לעמדה השניה ודקר את הדס.
זה היה יכול לקרות גם ללוחם או לאזרח.
היא נהרגה כי היא בת? מעניין לדעת
כמה סיפורים מנסיוני האישי, קחי מהם מה שבא לךאלגאוי
-בכל פעם שהיה מסע, היינו מחכים לנקודת ההצטרפות של הבנות. מה הכוונה? לבנות היה סרגל מאמצים נמוך יותר וכתוצאה מזה הן היו מצטרפות מספר קילומטרים מאוחר יותר. כפיצוי, היו נותנים להן להוביל, ומאחר והקצב הליכה שלהן היה נמוך יותר, זה היה מאט גם אותנו, הבנים. לכן צמוד היינו מחכים להצטרפות שלהן כי אז המסע היה קל יותר (למסע המסכם, דרך אגב, אנחנו יצאנו עם תיקים שכוללים 40 אחוז משקל גוף ופתחנו אלונקה לכל 8 אנשים. הן יצאו רק עם ווסט, פתחו שתי אלונקות ל40 בנות וגם את זה עשו רק קילומטר אחרי שאנחנו פתחנו. והן עדיין נתקעו וגרמו לנו לעמוד כמה דקות).
- הייתה בת אחת בפלוגה שרצה בראור (3 קמ) ב12.5 דקות. זה נשמע מרשים עד שנזכרים שהיא אחת משלושת היחידות שעברו בראור ברף של הבנים (14.5) ולא ברף של הבנות (18.4 אם אני זוכר נכון). בעוד שהבנים האיטיים נתקעו באיזור ה14 דקות, הבנות המהירות נישקו את האזור הזה בקושי. האיטיות? חלקן לא עברו למרות שבזמן שיש להן אני יכול ללכת את המרחק. כנל בחמס (חבר שלי צחק פעם על הרף של הבנות בכך שהוא ניסה לעשות בחמס כשהוא רץ רק אחורה. הוא עבר.)
- פעם היינו צריכים להעמיס אוהלי 12 (משהו כבד שבדרך כלל מורם ונסחב על ידי ארבעה עד שישה אנשים) לרספייה. איך שהודיעו לנו את זה כל הבנות למעט אחת עשו הצידה פנה וצפו בבנים בזמן שעשינו נגלות.
- עשינו איזה בוחן צוותי שכלל הליכה מהירה של שני קילומטר ואז עוד קילומטר ריצה עם אלונקות. כל צוות פתח 3 אלונקות, הבנות הגיעו בערך 2 דקות אחרי הבנים וזה למרות שהן היו 15 אנשים יותר.
- בסופו של דבר, אני והבנות עשינו את אותה עבודה בקו, על הנייר.
שנינו מגיעים לעמדה, מסווים את עצמנו ומסתכלים על פעילות עויינת.
בפועל? אני נאלץ ללכת כמה קילומטרים עם כל הציוד על הגב לעמדה כי להגיע עם רכב יחשוף אותי בעוד שהן מגיעות עם רכב לכל עמדה שלהן כי משקלים על הגב זה יותר מדי. אני שוהה בעמדות 72 שעות בדרך כלל והן במקרים נדירים יחצו את קו ה24.
אני נמצא בגזרה שבה, בפעם היחידה שהצוות שלי נחשף, הקפיצו את כל הגזרה כי כיוונו עלינו נט. הן עושות לעיתים קרובות פעילויות ללא הסוואה כלל כי זה מצרים אז פחות משנה להם.
אבל על הנייר? אותה עבודה.
קראתי...מיכל318
היא אומרת שהם עשו את אותה עבודה, לא רק על הנייר כמו שאתה אמרת...
לא הבנתי את הסיפור על הבת בפלוגה...
עם ה12 אוהלים, אין לי מושג מאיפה באו הפראחות האלה, אבל כניראה הם לא הבינו איפה הם נמצאות, אם חברות שלי היו שם או אפילו אני, בחיים אבל בחיים לא הייתי רק מסתכלת על מה שהם עושים, כי בשביל מה התגייסתי, בשביל לראות בנים עובדים?
הם סתם מוזרות🤔
אבל גם ככב איסוף קרבי, זה מקום שהבנות והבנים לא נמצאים ביחד וכל אחד במקום אחר.
(אתה באיסוף קרבי?)
נכון, לכן אמרתי לך לקחת את איך שבא לךאלגאוי
כי אני יודע שזו דוגמא מהנקודת מבט שלי.
ותראי, מנסיוני שירות "לוחמות" בצהל מתחלק לשני סוגים - מקומות בהן הבנות עושות עבודות שהן קלות יותר ופחות או יותר בנפרד מהבנים (תותחנים, סוגשל איסוף קרבי) ומקומות בהם העבודה דורשת רמת רובאות נמוכה יותר ושם מורידים את הבנים לרף של הבנות (חירקל, פלחצ, הגנא, מצ מעברים). יש דיונים רבים על האם החברה בקבוצה השנייה נחשבים בכלל לוחמים, אני חושב שחירקל עוברים את הרף בקושי רב והשאר בכלל לא. (בהד 1 מסכים איתי, דרך אגב. במגמת לוחמים שם יש פלוגות שמורכבות רק מפלחצ, הגנא, מגב, קמנים וקשרגים כי הם כביכול לוחמים אבל מצד שני היכולת במקצועית שלהם נמוכה בפער ולא רוצים שזה יפריע לשאר החילות, אז עשו להם מין גטו כזה. מצ מעברים, דרך אגב, אפילו לא שם) הנקודה שלי מהפסקה הזאת היא שיכול להיות שהיא חושבת שהיא עושה את אותה העבודה באותה רמה בדיוק, אבל בפועל היא פשוט לא מכירה סטנדרטים טובים יותר - והסטנדרטים הנוכחיים שלה (ושל רוב חבריה בחילות מעורבים) יחסית נמוכים ברמה שאני לא הייתי ישן בשקט אם הם היו מה שמאבטח אותי.
וזה לא 12 אוהלים, זה אוהלי 12. זה אוהלים באורך של 12 מטר שהיריעות שלהם מאוד מאוד כבדות כך שהבנות נמנעות מלהרים אותן כי זה כבד להן מדי, לא כי הן נהנות לצפות בבנים.
הייתי באיסוף קרבי, נדדתי קצת בצהל וכרגע עושה שטויות באיזו יחידה בתותחנים.
...מיכל318אחרונה
גם אפילו מצ מעברים, שהם עושים עבודת קודש ונמצאים בחיכוך תמידי עם ערבים ונשחקים 8 שעות ביום במחסום, מבחינתי מי שנקרא לוחם זה אחד כמוהם, שתמיד נמצא בסיכון, שתופס אמצעי לחימה ושוהים בלתי חוקיים...
אז כניראה שבנקודה הזאת אנחנו יכולים לסכם שאנחנו לא מסכימים בזה.
בעיקרון לא כזה משנה לי אם זה אוהלי 12 או 12 אוהלים, התכוונתי לעיקרון שבסיפור, שהם לא היו צכות לעזוב ברגע שקשה ולהסתכל מהצד.
אה, מגניב, בהצלחה רבה
איך בגיל 21?איתי מהצפון
אני בת 20מיכל318
אולי, רק וממש אולידעתן מתחיל
קטונתי ממש,
אבל חיפשת דעת צעירים.
ראיתי מהשרשור שלך בנשו"ט שהיא קצת יותר רחוקה מבחורה דתיה שבוחרת להתגייס.
לכן, אני חושב, שאולי כדאי לקבל את הבחירה שלה, ולנסות להשפיע מפנים.
כוונתי בקצרה היא קודם כל לקבל אותה ואת בחירותיה. לשנות גישה ולהפוך לדמות חיובית בשבילה. זה לוקח זמן ולא פשוט בכלל אבל אפשרי. לאחר מכן, כדמות חיובית וטובה, להוסיף אפשרות בה את מאמינה ובמקביל להמשיך לקבל אותה כמו שהיא.
לדוגמא בעניין הגיוס - לקבל את העובדה ולתמוך בה, גם אם להזכיר שאת ממש לא מסכימה או מכילה, ולהוסיף לה שאם קשה או מוגזם תמיד אפשר לרדת לג'וב.
אני חושב שבדורנו (הצעירים) כבר לא באמת ניתן לקבוע לילדים מה לעשות, בטח אחרי גיל 18. אני גם חושב שככול שהויכוח יהיה ראש בראש שתיכן תפסידו. אולי דמות שהיא מעריכה יכולה לעזור, אבל במקביל אולי זה רק ישרוף אותה בעיניה. לכן, אולי, הדרך הזו יכולה לעזור.
התמודדות לא פשוטה כלל. שה' יתברך יהא בעזרך.
סליחה על הבורות. מזה לרדת לגוב?ליבית
לבקש תפקיד שאיננו תפקיד לחימה.מי האיש? הח"ח!
תשכנעי אותה לעשות את זה כבר עכשיו.
אם את רוצה באמת לעזור לה ולא לעצמך, ולחשוב עליה לפני שאת חושבת באגואיזם על האינטרס שלך, אז תקבלי את ההתגייסות שלה ועכשיו תתחילי בלחץ האמיתי עליה וזה שהיא לא תעשה שירות קרבי.
תסבירי לה שנשים לוחמות בצבא הישראלי מצבן גרוע ביותר.
אין לה מושג לאן היא הולכת ואיזה צרות צרורות ונוראות יהיו לה מזה.
מעבר לזה אל תגידי לה כלום כי יש דברים שאדם ייאלץ לחוות על בשרו כדי ללמוד את הלקח.
אתה כניראה לא הבנת שאם היא תילחץ עליהמיכל318
ולמה, דיברת עם לוחמות ש"מצבן גרוע", או שזה רק מה שהתקשורת הדתית בלבלו לכם תמח
אל תדאגי.מי האיש? הח"ח!
אני יודע די והותר.
בלי תקשורת.
בטח.מיכל318
הבעיה היאליבית
בית חרדי. אבל מנהל בית בדתי לאומיליבית
האם היא טוענת שהיא יודעת מה "ההשלכות"?מי האיש? הח"ח!
ראשית, זכותך לומר לה שמה לעשות, את אדם יותר מבוגר ואת ראית כמה דברים בחיים והיא לא במקום לומר לך אם יש השלכות או אין השלכות, כשהיא תהיה בגילך אז יהיה לה יותר מקום לחשוב כך.
שנית, אין שאלה לגבי ההשלכות. שירות קרבי לבנות ברוב המקרים מסב נזק גופני. לפעמים פחות, לפעמים יותר, אבל זה מה יש. כל ההתפתלויות וההתחמקויות והניסיונות לצרוח שאסור לדבר על זה בכלל הם שקר והטעיה. תשאלי את הבת שלך כמה קילומטרים היא רצה לאחרונה ולמה היא חושבת שהיא תצליח כמו שצריך לסגור מסלול. הצבא כמובן רוצה מישהי כמוה עם "רעל" ומוטיבציה, כדי לנפנף בנתונים מספריים של בנות בקרבי, אבל מבחינתו אחר כך שתלכנה לעזאזל עם התוצאות והמחיר. מה איכפת לצבא שעשרים בנות מתחילות מסלול, חמש עשרה מתוכן נושרות עם נזקים והחמש הכי פייטריות מסיימות אותו? מה קורה לחמש עשרה שלא סיימו? סתם נזרקות להיות פקידות אפסנאות.
אז תגידי לה שהסיבה היחידה שאת מתנגדת לרעיון של שירות קרבי זה כי את דואגת לה, אבל באותה נשימה תסכימי שהיא ילדה גדולה ומוזמנת לחשוב בעצמה וגם לבדוק. רק שלא תינעל על רעיון סתם כדי לעשות דווקא.
תשעים אחוז מהצבא כיום עושה את השירות בכלל רק כדי למצוא לעצמו בהמשך החיים קריירה והכשרה ואיזו השתלבות בעבודות ובכלכלה. בהייטק, בתכנות, בהנדסה, בתקשורת, בתעשייה. למה היא צריכה פתאום קרבי? לשחק אותה גנרלית? מישהי באמת זוכה למשהו מכל העניין? אני אעשה לך את זה קצר מאוד: כמעט שאין מצב. מה שכן, היא תלמד לבשל הרבה מתכונים של אוכל עם חול מהנגב בפיתה. תגידי לה את זה בפנים.
היא לא מחפשת להיות גנרליתליבית
אני צריכה באופן מסודר ונטרלי את ההשלכות הקשות שאוכל להגיד לה. כל כך כואב לי שממש קשה לי להל איתה שיח
גגלי על רז שגיאמשה
הפמיניזם הוא לא אליל.מי האיש? הח"ח!
ואני חושד גם באנשים כמו רז שגיא שהאינדוקטרינציה המגוייסת והלוחמנית הריאקציונרית שלהם מביאה אותם למקום של אורתודוקסיה ממסדית קנאית, או של משתפי פעולה עם אורתודוקסיה ממסדית כזו. הפמיניזם הוא תיאוריה מכובדת, כזו שאפשר כמובן לדון בעקרונותיה, לקבלם או לדחותם, אבל לטעון שזה "אליל" זה בדיוק כמו לטעון שנוכחות ילד במוסדות החינוך זה "אליל" או שהציות לחוק הפלילי זה "אליל". מדובר על מוסכמות חברתיות, אלו שבאות והולכות עם רוח הזמן, אבל במסגרת החיים עצמם ולא מחוצה להם כתופעה וכזרם תודעתי.
למותר לציין גם שכל עוד הגיוס לצבא הישראלי נעשה בפקודה ומכוח חוק מחייב (ושמחייב גם נשים), הרי שהרעיון לפיו מסלולי שירות לנשים נפתחים רק מכוח הפמיניזם הוא כמובן שגוי מיסודו. יש חוק לשיוויון הזדמנויות, והוא זה שמחייב את הצבא לעשות כמיטב יכולתו לשילוב נשים. מכאן והלאה הכל תלוי ברוח הציבור והתקופה, ועובדה היא שקציני הצבא הבכירים מעדיפים שלא להתווכח עם המגמה לשלב, ואפשר היה בהחלט להתווכח נגדה (למשל להציג את התאמת קורסי הטיס והחובלים כממש בלתי אפשרית או בלתי משתלמת לחלוטין, בדומה למצב בצוללות). אפילו המצב של הורדת מינימום כושר נדרש מתקבל בהכשרות קרב מסויימות, הגם שלעומת זאת הכשרת נשים לטנקים בוטלה ופוזרה.
אז עם כל הכבוד לרז שגיא, הוא רק קול אחד והצבא דווקא שומע לקולות אחרים, שאמנם ייתכן בהחלט שחלקם שקריים. אבל השאלה שבה אנו עוסקים כאן היא מה ייצא לחיילת שמעוניינת בשירות קרבי ועד כמה לנסות זאת. והבהרתי נחרצות שעדיף לא לנסות, אבל לא מפני שרז שגיא מוטרד ממצב הצבא או כי יש לו מלחמה אידיאולוגית נגד הפמיניזם.
לא נשמע לי שנכנסה בה "רוח שטות".מי האיש? הח"ח!
היא מן הסתם מחפשת משמעות והגשמה בחיים, גם אם אולי מבחינתך זו "שטות" לחפש אחר כאלו מושגים.
ובואי לא נחפש את השדים והרוחות האחד אצל השני, כי זה רק מרחיק אותך מדיון רציונלי ומתודי עם הבת שלך, אל מחוזות פסיכולוגיים שלהם היא בוודאי לא תקשיב.
כפי שציינתי, ההשלכות שבהן מתקבל על הדעת לדון הן השלכות מוחשיות וניתנות למדידה.
כבר היצגתי את הנקודה העיקרית, והיא שברוב המקרים שירות קרבי של נשים בצבא הישראלי מותיר אותן מאוכזבות ולא שמחות, או שמציב בפניהן בעיות רציניות ביותר, הן של היחסים עם גברים בסביבתן (וזיכרונות לא נעימים מהיחסים האלו) והן של פער עצום בין "ההבטחה" הנוצצת להזדמנות ייחודית בחיים לכאורה, אל מול המציאות האפורה בסופו של דבר, של פעילויות לא מותאמות ולא סבירות. כאלו שמי שמנסה אותן ולא מצליחה להגשים (וזה המצב ברוב המקרים), מוצאת את עצמה מושלכת אל השוליים ואל "פח המיחזור" של כוח האדם הצבאי המבוזבז והמתוסכל (ואגב, הבעיה קיימת במקרים רבים גם אצל חיילים בנים במסגרות שונות, אבל אולי קודם נוודא שבנות פחות יסבלו מכך ואחר כך נחשוב על הרוב הכללי של גברים).
אגב ישנם לבנות כמה מסלולי שירות מעין-לחימתיים יחודיים, כגון ספינות משמר ואף מטוסי תצפית (אני חושב שיש שם מקרים של צוות נשים), אבל עד כמה שזה מוכר לי מדובר על בנות שלאורך שנים התכוננו לכך ואף למדו בפנימיות הצבאיות וכמובן שבמסגרות חילוניות מאוד, שבהן באופן בוטה מתעלמים מהמסורת הדתית, כהכשרה לסוג השירות ולאותם תנאים. היות שמדובר בצוותים מבודדים ומגובשים לעצמם בתוך החיל, את מוצאת חילול שבת וחג כללי, מתירנות בלבוש ובהכשרה, פשרנות רבה במזון ובכשרותו, ובעיקר ציפייה מהן לא להתעקש על עקרונות דתיים אפילו למי שמכבדת מסורת מבית. כל זה לעומת מה שמתנהל במחנות הקבע שבדרך כלל בכל זאת קיים בהם פיקוח כלשהוא של הרבנות הצבאית (ועדיין, כמובן, לא פיקוח על התנהגותם הערכית או המתירנית של חיילות או חיילים).
אני חוזר על כך שפחות סביר שתוכלי להניא את הבת מללבוש מדים בכלל. אבל יש הבדל של שמיים וארץ בין שירות בתפקיד לא-קרבי (בקשת רחבה של תפקידים החל ממפעילת מחשב ועד לסמלת חינוך יחידתית) כך שהיא חוזרת הביתה במשך השירות אל העולם הרגשי והרוחני שממנו באה (לפחות בהרבה מאוד מבין החגים, הימים והשנים), לבין הניסיון של יחידת שדה ושבועות ארוכים ומפרכים באוהלים, כשלא ברור לכבוד מה ועד כמה זה יביא למשרתת שם מימוש אמיתי, בשירות ובתרומה האישית והמערכתית.
סרטון מעניין בנושא, ייתן לך כלים:איך אפשר לעזור?
אולי בהמשך ארחיב על למה לאדעתן מתחיל
כרגע לדעתי זה לא מה שנכון לומר. כרגע זה לקבל אותה ולהבין אותה גם אם לא להוריד את ההתנגדות.
כל עוד את לא יכולה לדבר איתה מרוב אכזבה, למה שתרצה להקשיב לך? עכשיו אין צורך להתמקד למה לא אלא למה כן. אח"כ למה לא.
ו@מיכל318, לא היית שם. אני כן. ומצבן באמת עצוב. משתי הבחינות, גם הפרטית וגם הכללית.
יש לי חברות טובות שם רק במיקרהמיכל318
אז תפסיקו להמציא, תודה.
אף אחד לא ממציאדעתן מתחיל
ואין לך מה להיעלב.
מגב זה משהו שונה ואני לא מכיר מהעיניים שלי. חילוץ והצלה זה פיקוד העורף, 05. לא הייתי קורה להם לוחמים. מכיר מקרוב, ואכן עצוב. וחיל האוויר, לא חושב שצריך התייחסות. דיברתי על "לוחמות" = גדודים מעורבים.
ההבדל בינינו הוא שאת שמעת מחברות שלך שרוצות להישמע חזקות עד כמה זה טוב פיזית, ובטח שרמת האמונה שלהן מוטלת בספק ולכן גם לא רואות כ"כ בעיה רוחנית. אני ראיתי כמה זה פוגע פיזית (לכל החיים) ורוחנית (כנ"ל), וגם כמה זה עלוב. ודיברתי מהצד החילוני, כי מהצד הדתי זה דיון הלכתי ואני לא חושב שאת מעוניינת.
אומרים שמי שמנסה להוכיח חזק מדי שהוא צודק יש סיכוי לא רע שהוא לא בטוח בעצמו ורוצה לשכנע את עצמו. אם את חושבת שהכל טוב שם, את מוזמנת לחשוב כך. אין לך בשביל מה להתווכח על זה ואין לך בשביל מה להגיב על כל אזכור בנושא "תפסיקו לבלבל את המוח" או "תפסיקו להמציא". אני חושב אחרת.
לא נעלבתי.מיכל318
ולמה לא לקרוא להם לוחמים? כי מה? כי זה גדוד מעורב? כי יש שם בנות? כי מה?
@ההוא גברא לוחם בכפיר, והוא היה עם פלח"ץ והוא אמר לי שהם עושים אותו דבר כמו כפיר, מעצרים, מניעות הפרות סדר ושמירות...
ואם זה גדוד מעורב זה לא אומר שמותר לזלזל בהם.
סבבה, אני מבינה שהרבנים שלכם אומרים לבנות לא להתגייס, אז אתם גם אומרים ככה ביגללם, אבל יש הבדל בין להגיד שזה לא מתאים לבין לזלזל.
הם גם שומרים על עם ישראל כמו כל גדוד אחר ומקריבים את החיים שלהם כל יום כל היום.
חברות שלי לא בקטע של להישמע חזקות.
זה לא הם שבאות ומספרות לי דברים, זאת אני ששואלת אותם על זה.
צודק ש"לבלבל במח" זה בוטה מדי, וביגלל זה לא אמרתי לו את זה, אמרתי "בלבלו לכם תמח", כי ככה זה התקשורת הדתית שלכם, וזה לגמרי נכון.
כל אחד מביא את הצד שלו ואת הסקרים שלו כדי להראות שהוא צודק.
הם מביאים כמה זה רע וכמה הכח של הצבא יורד.
אני יכולה להביא סקרים מהצד השני שמראים בדיוק את ההפך ממה שהם חושבים.
עברתי לנסיו"פדעתן מתחיל
אף אחד לא זילזל בבנותרקלתשוהנ
ואת טוענת שהרבנים שלנו אומרים את זה , למה על מי את מסתמכת??
אני ממש רואה איך אתם לא מזלזליםמיכל318
זה לא אנחנו שמזלזלים בהן, זה צה"לאלגאוי
חכי שנייה לפני העצבים.
אני לוחם, קצין אפילו (איכשהו) ויצא לי לשוטט בכל מיני חילות ולהכיר ולראות תרגילים של רוב הגופים הקרביים של צה"ל, ואני יכול להגיד שבכל מקום שיש עירוב יש גם רמה נמוכה יותר של לוחמה.
למה זה? כמה סיבות
א. צהל מוריד רפים פיזיים לנשים, מה שהרבה פעמים גם מוריד את הרף של הגברים שלידם ובכך יוצר רמת כושר יותר נמוכה.
ב. צהל מאכלס את המקומות האלה באנשים שנפלו ממקומות אחרים - הקצינים הפחות טובים של חיר, לדוגמא, ובכך יוצר רמת מקצועיות נמוכה יותר.
ג. צהל מראש מייעד את הכוחות האלה למשימות הקלות כמו מצרים, ירדן ואיוש (שנחשב לקו מאוד בטוח ולאיום מאוד נמוך, עד כמה שזה ישמע מפתיע) ובכך גם פוגע במורלוגם יוצר בינוניות מובנית.
אחרי שצהל עושה את כל זה, נוצר זלזול טבעי בכוחות האלה כי למרבה הצער הם באמת פחות טובים. זה לא שהאנשים שם רעים, זה פשוט שההכשרות פחות מקצועיות והרפים יותר נמוכים.
אז כחלק מזה יש את הדיון האינסופי על מיהו לוחם ומיהו לא והרבה פעמים פלחצ, הגנא, חירקל ושות' נשארים בחוץ כי להגיד שהם לוחמים מרגיש טיפה כעלבון למילה לוחם.
מובן?
וואו, זה יצא ארוך. ואפילו לא נכנסתי לשאלה האם בכלל לוחמות זה רעיון טוב (ספוילר: כן, אבל לא ככה)
...מיכל318
ומי שמצליחה לעבור, ברוכה הבאה.
ומי שלא, לא.
מצרים, ירדן... אל תשכח שזה עדיין הגבול של מדינת ישראל, כן?
לתפעל הפרות סדר, לתפוס שוהיים לא חוקיים, לעצור מחבלים, ולחיות בסיכון על בסיס יומי, שכל רגע יכול להגיע אליך מחבל דורס, ירי, בקבוק תבערה לפרצוף, ומחבל שידקור, זה ממשמעות של לוחם/ת.
לא משנה אם זה ביהודה ושומרון, ירושלים, צפון או דרום.
כן, אבל צריך לעבור רף מסוים בשביל זהאלגאוי
וכן, מצרים וירדן הם עדיין גבולות אבל הם כל כך שקטים שלוד יותר מסוכנת מהם.
וכן, כל ההפרעות סדר וזה זה עבודות של לוחמים אבל מה עושים כשאין לוחמים פנויים כי לוקחים אותם לגבולות המסוכנים יותר? מתפשרים, ולוקחים תחליפים זולים. אין מה לעשות
למה לא עומדים ברף?מיכל318
כמי שלוחמות ולוחמי מג"ב עושים טירונות של 05, וקראתי באתר של צה"ל שטירונות 08 זה טירונות של 05 ושל 03 ביחד, אז אם מג"ב עושות 05 והגדודים המעורבים עושות 03, לא רואה סיבה למה לא לעשות 08.
(לא מדברת על לוחמי/ת מעברים שניראלי סבבה שהם עושים 03, כי הם לא צריכים יותר מיזה.
"תחליפים זולים", תחליף זול הם לא, כי אם הם היו כל כך מסכנות את כולם, ואם עד כדי כך לא היו סומכים עליהם, צה"ל לא היה שם אותם שם.
והיה מעביר חלק מהלוחמים שבדרום, למקומות שהם נימצאות בו.
הסבר קטן על רובאיאלגאוי
רובאי אינו טירונות, אם כי לרוב טירוניות כוללות בעיקר רובאי (בחיר, נגיד, מגיעים לרובאי 07 רק בתום 8 חודשי הכשרה, שרק ארבעה מתוכם מוגדרים כרובאות).
ג'ובניקים לרוב יעשו 02, ותומכי לחימה יעשו 03, תותחנים 04, לוחמים 05-07, מכים של לוחמים 08, קצינים ויחידות מיוחדות עולות מעבר לזה, עד ל012.
משהו חשוב לציין - רוב הכשירויות של הרובאי אינן יהשות וניתנות לפרשנות מסוימת. זה מתבטא, נגיד, בהסתערויות שבהם אפשר לדעת את החומר טכנית אך לבצעו על הפרצוף במציאות ועדיין לעבור (ויעיד כל מי שראה 03 מסתער בחייו שלרוב יש יותר סיכוי שהם יהרגו אחד את השני מאשר את האויב).
כך ש03 זה לא באמת מספיק בשביל לאבטח נורמלי (גם 04 וחלקים מהמקומות של ה05 שפשוט מריצים את בשביל לסמן וי).
בנוגע לפסקה השנייה - למה באמת צהל מכניס את עצמו לבור הזה? כי חסרים חיילים. כל קרבי שתדברי איתו יגיד לך שחסרים לוחמים אצלו בגדוד, צהל מנסה לצמצם את הפערים האלה על ידי גיוס בנות ללוחמה וכיסוי גזרות שקטות/לא מסוכנות ובכך לפנות את החירניקים ושות' להתמקד במקומות החשובים יותר או באימונים למלחמה.
להגיד שזה אידיאלי? זה לא. אבל אין ברירה.
שמח שציינת את המחסור בלוחמים.מי האיש? הח"ח!
כי לחבר שלך כאן, "איך אפשר לעזור?" זה נשמע שנורא שונאים את החרדים שאינם מתגייסים ברבבותיהם. ושמפילים עליהם תיק שבכלל לא קיים, האומללים שנהרגים רק באהליה של תורה.
אולי נייצר דיבור בין שניכם, שהוא ישתכנע שבאמת, התירוץ החרדי לא לאחוז בנשק ולתרום איזה כמה חודשים בשנה, מביא למחסור כל כך חמור בכוח אדם, שצריך להיכנע לפמיניסטיות ולהכניס לשירות לוחמות!
אני חושב שטיפה איבדתי אותךאלגאוי
אני מציע שלא יתנהגו בצביעות.מי האיש? הח"ח!
הדיון הזה מפגיש בין שתי אסכולות שביניהן יש סתירה ברורה ובולטת, והניסיון להתחמק ממנה הוא בדיחה מגוחכת. מצד אחד יש כאן התנגדות לתפקידים קרביים לנשים (התנגדות שאני בהחלט מקבל, אבל רק מסיבות אובייקטיביות ולא אידיאולוגיות, היינו שהכשרת גברים לתפקידים קרביים נוחה ופשוטה יותר, וכמובן משיגה את המטרה לאין שיעור מניסיון זעיר לשלב מעט נשים בעלות עצומה, אבל לא כי "זה אסור" מבחינה דתית שאין זה שייך לצבא של מדינה דמוקרטית חילונית). אולם מצד שני יש כאן סירוב להכיר במחיר ההכרחי של סתימת הגולל על כוח האדם הנשי בשירות קרבי, דהיינו גיוס חרדים (שלא לומר שזה הכרחי גם עכשיו, אבל יש לציבור האולטרא-אורתודוכסי את התירוץ של צבא חילוני כולל שירות נשים בגדודים ברמה בלתי אפשרית מבחינה הלכתית).
אז אחד מהשניים: או שמקבלים שיש שירות נשים קרבי, וזה איכשהוא מספק כוח אדם שחסר באופן כל כך חמור לחילות השדה, או שמצמצמים את זכות השירות לנשים בקרבי ובהכשרות, אבל כדי למלא את החסר מתחילים לדרוש מכל חייבי הגיוס לעשות את חובתם.
למה לא גם וגם?אלגאוי
בנות בשביל המקומות הפחות מסוכנים כדי לאפשר לכוחות החיר ושות' להתפנות לאימונים ולקווים מסוכנים.
ובנים כי בכוחות החיר ושות' עדיין חסרים אנשים.
אז גם וגם - שחרדים יגויסו ליחידות היותר קרביות שבהן גם אין בנות ובנות... בקצרה - לבנות צריך לשנות את ההכשרה כך שתהיה נפרדת מבנים ויותר ארוכה במעט כדי שהן יוכלו לקבל את ההתאמות הדרושות כדי להגיע לרף של הבנים (במקום לקבל יחס של בנים חלשים/פצועים כמו שקורה עכשיו) ואז בקו ניתן לחבר אותן עם בנים בגדודים מעורבים כמו במתכונת בנוכחית.
בקיצור, אני לא חושב ששתי האופציות שהצעת הן סותרות, אלא שהן צריכות לעמוד אחת ליד השניה
בהערת שולייםאלגאוי
אבל זה כבר בגדר פנטזיה
צה"ל מריץ מהלך אחר הרבה יותר הגיונימשה
לשלם משכורת לחיילים כדי שישארו 3 שנים במקום 2.8 או כמה שהיום גיוס חובה. קשה מאוד להעביר את זה פוליטית (לכן זה עבר רק בהיקפים קטנים) אבל האמת שזה הפיתרון הנכון: פשוט לשלם לחיילים הקיימים כדי שישארו במקום להכשיר עוד חיילים.
זה מהלך שצהל עושה ביחידות מיוחדות והוא באמת מאוד הגיוניאלגאוי
מה שכן, המהלך הזה משחרר עוד קצת חיילים כל שנה ליחידות הרגילות אבל לא בהיקף מספיק משמעותי בשביל שזה יעשה שינוי.
לאח שלי יש חברים ביחידה רגילהמשה
(חטיבה קרבית כלשהי, לא זוכר איזה)
הציעו להם הארכה בכ-8 חודשים במשכורת לא רעה בכלל. הוא אמר שחצי הסכימו.
וואלה, אתה מחדש ליאלגאוי
יעבודמשה
חודש של חייל מנוסה נותן יותר מאשר חודש של חייל שצריך להכשיר אותו עכשיו.
זה לא הכשל שאני חושב שיפריעאלגאוי
כל לוחם שפגש גדודים מעורבים יודע שזו עבודה בעיניים.יהלומ
כאחד שהיה עם המפקדים שלהם במשך חודש
אני יכול להגיד שרמת החיילות
רמת היכולת המבצעית
ורמת הכושר
מתחת לכל ביקורת.
הן מתאימות להיות מאבטחות. כמו כל מאבטח של גני ילדים ומוסדות.
אבל היכולת המבצעית שלהם ברצפה. כל לוחם שנפגש איתם יגיד לך את זה
ולא, אל תביאי דוגמאות מחברות שלך שנמצאות שם
זה כמעט כמו להביא את דעת היוהלןמ בנושא גדץיוס נשים
זה לא תשובות מהראש, מהשכל, זה תשובות מהרגש.
נכון, צריך עוד לוחמים בצהל
ודי הגיוני להקים חטיבה שמראש תהיה חלשה יותר, לגבולות רגועים יותר
אבל לחיות בסרט שהחיילים שם ברמת לוחמה של חי"ר? זה רק מהתמונות באתר צה"ל. שם כל בחורה העם צבע פנים מאיים וסכין בשיניים נהיית לוחמת מטכ"ל
לא מרחם עליה כשתיפגש עם מחבל בסמטה. זה יגמר רע מאוד לכל עם ישראל.
...מיכל318
לא אמרתי בשום מקום שלוחמת קרקל/מצ מעברים/פלחץ היא כמו לוחם בגולני/גבעתי....
אבל לוחמות הם כן.
וברגע שאתה אומר לי "לא, אל תביאי דוגמאות מחברות שלך", אז אתה אל תביא לי דוגמאות מעצמך.
"לא מרחם עליה כשתיפגש עם מחבל בסימטה"...
מוזמן להסתכל בקישור ולראות "לוחמת שניפגשה עם מחבל בסימטה"
באמת שאין לי מה להמשיך עם הוויכוח המיותר הזה, תמשיכו לזלזל בלוחמות בכיף, תמשיכו לחשוב שאני טועה, אני ימשיך לדעת שאתם טועים...
לילה טוב!!
את חייבת להבדיל בין טענה מוכחת לבין דוגמאותיהלומ
כולם מסכימים שרמת החיילות נפגעה בגדודים המעורבים.
את מביאה דוגמא לחיסול מוצלח של שוטרת. מניח שיש עוד מספר סיפורים כאלו, אבל אין פה טענה מבוססת, אלא טענה שמנסה להתבסס על כמה סיפורים יפים ומרגשים.
ואמרת שאת רוצה להתגייס
מקווה שכשכשתתגייסי, יהיה לך את האומץ להודות ולא תנסי להגן על המסלול שתהיי בו.
ההבדל בין סיפורים של חברים שלי לסיפורים של חברות שלך פשוט מאוד - האינטרס. אני מדבר על חברים חילונים לחלוטין שאין להם בעיה, בלשון המעטה, עם בנות בצה"ל. את מדברת על לוחמות שצריכות להצדיק את השם שלהן.
לגבי הטיעון הראשון של 'עובדה קיימת' - זהו טיעון חסר ביסוס, כי גם לפני שנתיים אני מניח שזה שלא תתגייסי לצה"ל היה עובדה קיימת ללא עוררין.. נץמאז דברים השתנו. מקווים שהצבא ישתנה חזרה גם כן לצבא שמטרתו להגן ולתקוף, וזהו
מכיר בפייסבוק את "אחים לנשק"?מיכל318
ואני רואה מלא זילזול מיצד הדתיים על לוחמות, אז שאתה אומר "אנחנו לא מזלזלים", אתה מיתכוון כניראה לקבוצה מאוד קטנה של דתיים.
מכיר, ולמרות שאני לא מסכים עם הפתרונות שלהםאלגאוי
וכבר הסברתי לך למה יש זלזול בנוגע ללוחמות, עד שזה לא ישתנה מהצד של צהל זה גם לא ישתנה מהצד של האזרחים.
לא לחלוטין.מיכל318
לפחות שהיו מחלפים לדף הזה שם כי על "אחים לנשק" הם ביכלל לא מדברים.
זה דף שכל כולו מכוון להשמצה על לוחמות.
וכבר דיברתי איתם והם לא מי יודע מה יתייחסו, ואני יגיע עד ליוהל"ם אם צריך בשביל שיורידו את זה, כי דבר כזה לא יישאר. בשום מקום.
ובכןאלגאוי
ב. את מדברת הרבה מחוסר ידע. זה טוב ויפה שאת בעד פמיניזם והעצמה וכו' אבל את לא באמת מבינה בנושא - לא בצהל, לא בלוחמות (פן שילובי ופן רפואי) ובכללי המקורות שלך הם חברות שסיפרו לך ולא מחקרים בנושא. אפילו לא טרחת לדבר עם הצד השני עד עכשיו, תכלס. ממליץ לך לעשות מחקר רציני ואז לגבש מחדש את הדעות על העניין.
ג. צודקת, דף בשם אחים לנשק חייב לעסוק בסדרת הטלוויזיה המופתית אחים לנשק ולא בשום דבר אחר. אני איתך בזה.
בסדר, אבוש שלי שיודע הכלמיכל318
וקראתי וחקרתי וגיליתי ושמעתי כבר יותר מדי על צהל, דברתי עם חברות שלי שהם לוחמות ועם חבר שלי שהוא לוחם. אני לא ימציא לך פה דברים מעצמי.
ברוכה הבאה למדינת ישראל הדמוקרטיתאלגאוי
כולל זלזול בחלקים מסוימים של צהל.
ואת לא יודעת הרבה על צהל אם עד לפני שנייה היית בטוחה שרובאי 08 זה חיבור של 05 ו03 - דבר מאוד מאוד בסיסי לדעת בצהל בכלל ובקרבי בפרט.
ועם כל הכבוד לחברות שלך וחברים שלך, כנראה שמשהו אובד בתרגום כי בערך 70 אחוז ממה שאת אומרת זה שטויות.
ברוך הנמצאמיכל318
70% שטויות, בו תראה לי.
שאלתי עכשיו במיוחד 6 חיילים וכולם אמרו לי שעושים טירונות של 05 ואז הכשרה שמשלימה.
(לא טירונות 03, אבל כן עושים 05 ואז אימון מיתקדם).
גלגול עיניים.אלגאוי
1. שצ זה דבר שאפשר להגיד רק למישהו שבאמת יש לו פחות פזמ ממך. מאחר ואת לא שרתת בצהל, אינך יכולה להגיד לי שצ.
2. אם היית משרתת בצהל היית יודעת שקצינים נמצאים מחוץ לעולם הפזמ ולהם אי אפשר בכלל להגיד שצ.
3. שצ = שתוק צעיר. לכן "שצ יא צעיר" זה "שתוק צעיר יא צעיר", כפילות מיותרת.
4. אין שום קשר בין הדרגות שלי לבין זה שאת אומרת שטויות. אני יכול באותה מידה להיות משוחרר אבל מה שאת אומרת עדיין יהיו שטויות.
5. שוב, יש טירונות שעושים בה רובאי 05, אבל אין כזה דבר טירונות 05. טירונות כוללת המון דברים, רובאי זה רק אחד מהם.
6. כן, חלק מהחילות עושים רובאי 05 ואז אימון מתקדם שבו מוכשרים לדברים אחרים (כגון סייר 07 באיסוף). לא יודע מה ניסית להראות בזה שציינת את זה, אבל זה לא תואם בכלל את מה שאמרת בהודעות הקודמות שלך.
אין לי כוח להכנס לשגיאות כתיב ושגיאות מדעיות, אבל יש לך גם כאלה. שימי לב.

מיכל318
אני יודעת את זה, כבר אמרו לי שאין לי זכות דיבור, ושביכלל לא התגייסתי ושאפילו עוד לא הגעתי לשלב של מלשבית ולסתום ולכבד את הפזם.
אבל לא, אני אוהבת לעצבן אותם בכוונה כדי שלא יעופו על עצמם יותר מדי.
והינה עוד קצין שעף🙄
למה לא תואם את מה שאמרתי?
הערת לי כבר על השגיאות כתיב פעם, שאני כותבת מלא י' במקומות שלא צריך ואומרת הם במקום הן...
אבל אני לא משנה את זה.
לא באמת אכפת לי מפזמ, זה סתם היה כדי להעביר נקודה כלשהיאלגאוי
כי מקודם אמרת 08 = 05+03, שזה טעות בכמה רמות ובכלל לא תואם את מה שאמרת עכשיו - שעושים רובאי 05 בטירונות ואז יש אימון מתקדם.
מי ישמע כמה אתה חכםמיכל318
נתעלם מהעלבונות הילדותיים שלךאלגאוי
אחים לנשק צודקים, דרך אגב. לוחמות במתכונתן הנוכחית עושות המון נזק גם לצהל, גם ללוחמים שלצידן אבל בעיקר ללוחמות. ישנן דרכים לפתור את זה (צעד ראשון - להפריד את הבנות מהבנים לחלוטין כדי להפסיק לעשות השוואות והתאמות שפוגעות בשני הצדדים), אבל איך שזה עכשיו? זה רע.
ובבקשה אל תעני לי ב"חברות שלי אמרו שכיף להן והכל בסדר". ברור שכיף להן, ככה זה בקייטנות.
לא יודעת אם כבר שווה להגיב לךמיכל318
סע, חסרות לך שעות שינה, לך לישון, לילה טוב.
נהדר. כשתתבגרי, תעדכני אותיאלגאוי
פשוט עונה כמו שעונים לימיכל318
וזו ב-ד-י-ו-ק התשובה!!!סלמון
אם אתם לא יודעים מה גרוע - למה בכלל לנסות להוריד אותה מזה?
מה אתם פתיים? כל מה שיגידו לכם, עם שכל בלי שכל - ישר מקבלים??
והיא? למה היא צריכה לשמוע מה שיש לכם להגיד??
זה בדיוק העניין.
אינני יודע כמה זמן נשאר עד הגיוס ועד כמה אפשרות תהיה לה לשנות, אבל דבר אחד אני יודע:
שם המשחק הוא - תקשורת.
יש דיבור אמיתי וכן ביניכם? מסוגלים לשבת על כוס קפה ולשוחח ולשמוע מה קשה ומה קל, מה השאיפות שלה ולמה?
מסוגלים אשכרה להניח בצד את כל השיקולים האגואיסטיים שלכם ולשמוע ממש אותה?
יש מצב, שכשתהיו מסוגלים לסמוך עליה ולהקשיב לה - שהיא גם תקשיב לכם....
זה לוקח קצת זמן לבנות קשר כזה (והוא בעיקר תלוי גם בעבודה הפנימית שלכם עם עצמכם..), אבל אחרי שתעשו אותה - תגלו סוג של תקשורת, שאם תבואו עם נתונים, ים-של-אהבה וביטחון בבחורה - שהיא תשמע ותקבל גם היא מכם.
*לגבי שיקולים אגואיסטיים - זה כולנו... מה יגידו? והאם אני הורה טוב? ועוד ועוד, כל מיני שיקולים ששמים אותי כהורה ראשון בתור, הבן שלי הוא רק פרזנטציה של אישיותי והצלחתי (או כשלוני...) ותו לא. אי אפשר לתקשר באמת ככה.
זה מהניסיון שלי (על פי עצה של חבר אמת), שמפגש אישי ודיבור אישי עם הבן שלי - משנה את הההההכל.
התקשורת אחרת, האיכפתיות והכבוד ההדדי נכנסים, ואז באמת אנחנו רואים ושומעים אחד את השני.
בהצלחה מכל הלב!!!
נ.ב. תפנו אל "חותם" (בלי שום קשר לעבודה על תקשורת!!!!!!!!!!!!).
יש להם גם ידע וגם עצות איך לדבר ומה להגיד (בתנאי שיש מי שישמע=תקשורת!!!!!!).
אז אולי זה לא כל כך גרוע?Slow motion
הצבא זה לא עונש אחי למה ללמד לקח?איתי מהצפון
לא מדובר על הצבא.מי האיש? הח"ח!
מדובר על שאלת שירות קרבי לנשים.
ועד כמה צריך ללכת רחוק ליישומו.
נדמה לי שכרגע אין לך מה לעשות יותר מדימשה
לקבל את מה שיש, ולקוות שהיא תרצה לפנות אליכם לעזרה כשמשהו יסתבך לה שם אם יסתבך.
מותר לאנשים לעשות את הטעויות שלהם לבד.
אם היה מדובר במסגרת אזרחיתאמאשוני
אבל מסגרת צבאית?? היא לא יכולה לקום וללכת כשתרצה.
זה מפחיד.
מסכים. אבל זה לא ביד האם אלא ביד הבת.משה
^^אודי-ה
מה זה הסימנים האלה בכותרת שלך?איתי מהצפון
חץ שמסמן שאני מסכימה עם הדברים שמעליאודי-ה
הערת אגבאוורסט
מורכבנקדימון
בעמדה נפשית שאת מתארת אותה, ובשלב שבו היא כבר במגעים או בחתימה עם הצבא אז לסגת מזה זה דבר קשה. אולי שווה להתייעץ עם איש מקצוע.
אני בעיקר רוצה להזכיר את דברי הרב אריאל שגם את הילדים שמורדים ואפילו ל"ע מתחלנים יש להמשיך לאהוב, למרות הקושי, כי רק זה משאיר דלת פתוחה לקשר ביניכם. זה מצב עדין וצריך לשמור עליו בזהירות.
כמובן זה לא אומר שצריך לקבל כל התנהגות בבית או בנוכחותכם, כי אתם חושבים אחרת ויש תחום שיפוט שאתם אחראיים עליו וצריך לכבד גם אתכם. זה הדדי.
בעז"ה אולי יתנו לכם עצות טובות כאן.
מכל מקום, כדי שיהיה אפשר לדבר צריך להשתדל להנמיך את הרגשות את האש.
בהצלחה!
תגובה יפהדעתן מתחיל
את צודקת בהכלהלוי מא
אבל אין לך מה לעשות זרמי עם זה ותמיד היא יכולה להבין את הטעות לעשות קצת בעיות ולהתחפף מהמסלול הזה.
נסו להיות רגועים יותר בכדי לא ליצור אנטי של הבת שלכם מה שחשב כעת זה לשמור על קשר בריא איתה ולא להכנס לריחוק.
ממילא אין לך באמת שליטה על זה וכל דבר כזה יוביל לכך שהבחור בצבא יהיה כתובת לשיח על קשיים ולא אתם ואת זה את לא רוצה
שני דבריםישנו בוודאי
חלילה לא מזלזול אבל בחברה שבה גדלתי הרבה פעמים היו אומרים "החרדים... (השלם את הסטיגמה הלא נכונה בעליל)" וכששאלתי אותם אם הם אי פעם הכירו מישהו חרדי באופן אישי כמובן שהתשובה היתה שלילית. אנחנו בטוחים שאנחנו יודעים הכל על נושא מסויים כי התקשורת גרמה לנו לחשוב ככה (ובתקשורת אין רק טלויזיה ורדיו, אני מדבר על הנאייס הרגיל שכולנו מעורבים בו)
אני לא אמא, אבל אם לדבר איתה ממקום של לגרום לה להבין שזה נגד המסורת שבה אתם רוצים ללכת או נגד הפסיקות של הרב שלכם- תעשו את זה. וזהו. אין יותר מזה מה לעשות. אם היא מתעקשת זה מה שיקרה, היא ילדה גדולה, זה חלק ממה שלימדתם אותה לעשות.. לקבל החלטות.
אני אוסיף קצת באופן אישי שאני מכירה בנות שהיו ברמה דתית מאוד גבוהה והיו לוחמות ושמרו על הרמה הדתית. זה לא היה מלווה בצער גדול כמו שמציירים הרבה מנהיגים דתיים גדולים ואף אחד לא זלזל בהן (לא יותר מהיחס האנושי ה"רגיל") וכדאי להכיר באמת מקרוב ולא מהתקשורת/ דמויות ציבור וכו'.
דבר שני,אם זה עוד רלוונטי, כשאני היתי בשומר החדש הרוב היו דתיות והמגורים היו נפרדים לחלוטין.. ממש באיזור אחר של הארץ או במרחק נסיעה רציני. בגרעין נחל הם גרים ביחד אחרי השירות הצבאי וזה באמת לא מתאים...
ועוד משהוישנו בוודאי
אם אני מבינה נכון את סוג האופי שלה ממה שכתבת עליה, אם היא תרגיש שאתם נגדה (למרות שאתם נגד הרעיון עצמו ולא נגדה) היא עלולה להתעקש ולנסות להוכיח בכל מקרה שהיא מסוגלת ושלסגת מההחלטה שלה זה להראות חולשה וכאילו להפסיד.
לדעתי, (שוב, אני לא אמא ולא קרובה לזה...) אם תהיה לה ההבנה שיש לה מקום לחזור אליו כשהיא מוותרת ומתייאשת יהיה לה הרבה יותר קל והיא לא תגיע למצב שהיא מכריחה את עצמה או פוגעת בעצמה ח"ו
להרבות באהבה,ד.
להתענין במה שהיא מעוניינת. לשמוע את נימוקיה - ולנסות לפקוח את עיניה בדרכי נועם.
אבל בשום אופן לא ליצור קרע.
שיהיה לה ברור שאתם איתה בכל מצב.
זה גם יוכל לגרום לכך, שאם אכן תלך - היא תרגיש בנוח לפרוק לפניכם את קשייה, ולהיעזר.
היא רוצה לבדוק אתכםשמוליק המתעלה
צבאיהושבעט5
רעיון טוב אבלגילוי דעתי
בס"ד
חשוב להדגיש שקודם ליצור קשר ולגרום לה להבין שרק היא תחליט ואתם תכבדו למרות שממש לא מסכימים ורק אז להפגיש עם הלוחמת. אחרת זה עלול לגרום עוד יותר אנטי. היא תסתגר עוד יותר ותחשוב שהחיילת היא אחת ל-/אפילו שילמתם לשחקנית כדי שתדבר איתה כמה זה רע. כשאתה אנטי גם רעיונות מוזרים עולים לראש.
גם הבת שלי התעקשה להיות מכיתדכ
היום היא כבר משוחררת ממשיכה לעבוד בהבטחה. כיום היא מאבטחת את הישוב שלנו. ילדה טובה. עדיין דתיה אומנם לא כמוני אבל שומרת שבת מדברת עם ה' בתפילות וגם בקשר של שיחה מלב מה שרבי נחמן קורא התבודדות. עוד בת שלי הייתה מפקדת של לוחמי האש בחיל האויר כיום נשואה דתיה לא חרדית אבל ברוך ה' בית שומר מצוות . לעומת 2 בנות אחרות שלי שעשו שרות לאומי. לא היה לי הרבה מה לעושות חוץ מתפילות תפילות תפילות. זה הכח שלנו בתור אמהות. שתזכי לראות מכל ילדיךהמון נחת חופה נכדים ונינים
כיף לה שהיא בצבאאלישיב 100
רק עצה קטנהאלגאוי
ככל הנראה המקום הכי טוב ללוחמות בצהל.
מה רמת הקשר שלך אליה?זיויק
תשבי איתה יחד. ותלמדו על צהל.me.
ותלכי איתה לפגוש לוחמות. כדי שהיא תעבור את זה בצורה משמעותית ולא במרד.
להבין את תפקידך בשלב זהא.ל.י
הכאב שלך הוא ברור ומובן.
לעני"ד בשלב זה, שככל שתלחצי יותר, תקבלי תגובה קשה יותר (קורס קצינים למשל)
לכן במקומך אם כל הקושי הייתי נוקט בשני פעולות-
א. לתת לה מסר ועדיף שז יהיה בשיחה בין שתיכן שאת מבינה לליבה ושלא משנה מה היא תעשה, את אוהבת אותה ולצידה מבלי לומר לה לנסות לבחון שוב את החלטתה וכל מיני חסמים שעלולים לצוץ בשיחה.
ב. לנסות להבין מה גורם לה לשינויים האלה ולבחירה הזאת (אין לי עצה איך לעשות זאת, כי אין לי את הכלים המקצועיים לכך ואינני מכיר את הנפשות הפועלות) האם מדובר במגמה של דווקא או במגמה של חיפוש עצמי לאתגרים וקשיים.
אני חושב שאם תביני את הנקו' שלה, תוכלי לגבש לעצמך אסטרטגיה ברורה בעניינה של מה לומר ומה לא ואיך לומר את מה שכן.
בשורה התחתונה וזה לדעתי קריטי- אל תפחדי משום תגובה של אנשים מסביבך ואל תתני לחברה שאת נמצאת בה, להוציא אותך משוויו משקל כי זה עלול להיות הרסני לך,לביתך ולבתך. אנשים מסביב מחפשים רכילויות זולות וכדי לכסות על הצרות הפרטיות שלהם, מנסים לימצוא את הצרות אצל השכנים (כל אחד והנסיונות שהקב"ה שם לפתחו!) אל תתני לשום שכן\ה לגרום לך לבושה או משהו בסגנון. אם תסתכלי על זה קצת אחרת (וגם אני דוס עם בנות דוסיות) הבת שלך רוצה לתרום ורוצה לעשות משהו משמעותי ומגיע לה על זה חיבוק למרות שהיא לא עושה זאת בדרך ישראל סבא ואולי גם בניגוד גמר לדרך התורה רבל זו הבחירה שלה בשלב זה. תשחררי!
בהצלחה!! ותזכרי שהכול לטובה (כמה קל לנו לכתוב את זה לקושי של האחר אבל קשה לחיות את זה בקשיים שלנו...)
דווקא עכשיו...אחרי שהחליטהestee
היא במצוקה.
עברי לצד שלה. תתמכי בה במקום שלה כמו שהיא עם ההחלטה. אף היא בחיים תהיי איתך וכך תשיגי את הכי טוב שאת יכולה מהמצב הזה.
לשמור איתה ערוץ פתוחהעני ממעש
להתפלל
לדאוג עבורה למענה דרך הפיקוד/ רבצ'
גם לנו יש בנים מתבגרים עם בעיות דומות. תשמעי עצה חשובהאניטה
ב"ה
גם לנו יש בנים מתבגרים עם בעיות דומות. תשמעי עצה.
העניין המרכזי הוא מהן הסיבות שמביאות את הבת שלך להחליט ללכת לצבא או לכל דבר אחר.
אם היינו יודעים בודאות את התשובה לשאלה הזו אז זה כבר חלק גדול מהפתרון.
כי אז היינו מתייחסים למקור הבעיה ולא לתופעות הלוואי שלה.
זה שהבת שלך רוצה ללכת לצבא זו תופעת הלוואי של מה שעומד מאחרי העניין.
אנחנו הלכנו ליועץ מומחה לנוער מתבגר והוא פשוט מסביר ומלמד ומשנה לך לגמרי את התפיסה הרגילה של רוב ההורים שאינם יודעים איך לגשת באופן נכון במקרים כאלו לבן או לבת.
ועוד נקודה מאוד חשובה: אין להורים להאשים את עצמם במה שקורה לבן/בת.
יש למלא אותם בהרבה אהבה אמיתית על אף הקושי הרב שבדבר והצער והחשש שאנו מרגישים, ובמקביל להרבות בתפילות יום יום למען הבן/בת ולמעננו ההורים שנדע כיצד לגשת ולפעול מול הבנים באופן הכי מועיל ומאיר.
בהצלחה רבה.
רק שאני אבין, גיוס לצהל לבן זה בעיה?אלגאוי
בדרכי נועםשמואל שמש
היות שנעשתה טעות אחת שהלכתם בכוח,מכאן ואילך לא כדאי ללכת בכוח אלא בחום
שמעתי בשם רב אחד שאמר להורים אתם לא קצין הדת שלה אתם ההורים.
אם תלוו אותה ואז יש סיכוי שכשהיא תתגייס היא תבין שזה לא מתאים לה ותרצה ולהשתחרר.
ויתכן שדרך הרבנות הצבאית זה יתאפשר,העיקר הוא במוח ולא בכוח.
בהצלחה.
התגייסות לצבארונית זארוג
בס"S
ניתן להבין מדברייך עד כמה קשה לכם אך, למרות זאת כרגע, היא "נעולה" חזק להתגייס ושום דיבור לדעתי לא יועיל לה אימרי לה שאתם לא מסכימים עם ההחלטה שלה אך מכבדים אותה כבת. והדלת תמיד תהיה פתוחה בפניה. (הכוונה שאם תרצה לשתף אתכם ולחלוק עימכם חוויות)
לעניות דעתי זה יוריד קצת את רף האנטי
הרבה הצלחה
עזבי אותה אל תתכסחו עכשיו בסוף לא תהיו בקשראיתי מהצפון
סרטון של חות"םrbz100000
לפי דעתי תראי לה סרטון של חות"ם על הצבא ביוטיוב, סרטון שכולל את כל מה שצבא עושה לבנות...
תגידי לה ת'אמת: יטרידו אותך, ותשמעי גסויותאמת לפנים
תמשיכו לתמוך בה כך שהיא תרגיש שאתם עדין איתהshaulw054
בע"ה הקב"ה ישנה את מחשבותיה לטובה לעבודתו..daniel052
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה