קורס הכנה ללידה באמת עוזר?הריון ראשון..
מרגישה שזה רק יכניס אותי ללחץ.. זה באמת עזר למישהי והיה הכרחי? רוצה פשוט 'לזרום' עם הלידה ולא לדמיין מה עלול להיות (כן רואה סרטונים פה ושם שמסבירים מה מרגישים לפני ואיך סופרים צירים).

רוצה לקנות משאבה להנקה - מישהי ממליצה על סוג מסוים?

כמה זמן לפני הלידה קניתם את כל הדברים לתינוק? ומתי הבאתם את זה הביתה?

ושאלה אחרונה.. בעל בלידה - עד עכשיו חשבתי שבשום פנים ואופן לא. אבל מתלבטת.. אם הוא ליד הראש הוא לא יראה משהו לא נעים לצפייה.. ואולי זה יגרום לו להרגיש טיפה טיפה מה המשמעות בפועל של הלידה ולקחת חלק בחוויה? מה אתן אומרות מנסיונכן האישי?

תודה מראש! הפורום הזה עוזר לי המון!
עונה על חלק--אין לי הסבר

קורס הכנה ללידה-

ממש ממש עזר לי. באיך מתמודדים עם צירים, במה אני רוצה שיהיה, מי אני רוצה שיהיה...

היה לי ממש ממש טוב.

ועשיתי בשערי צדק, אז בגלל שילדתי שם הוא לא עלה לי כסף...

בעל בלידה-

בעיניי זה ממש חשוב. בסופו של דבר זה גם הילד שלו...

אצלי הוא עמד מאחורי וילון ועודד

מוסיפה שבקורסאין לי הסבר

לא מדברים רק על לידה, אלא גם על הנקה, טיפול בתינוק ועוד מלא דברים מסביב...

גם קורס וגם בעל בלידה הם הכרחיים בעיני...תיתי2
קורס-
אי הודאות יוצר יותר לחץ ומתח ברגע האמת.
בקורס עיקר ההכנה היא ללמוד על תהליך הלידה מבחינה פיזית.
מושגים שונים שהצוות הרפואי גם ישתמש בהם.
טכניקות פשוטות להקלה. תוך כדי לידה את לא פנויה להתחיל לחשוב וללמוד מה יכול להקל עלייך...
ואופני התערבות רפואיים. חשוב שתכירי כדי שלא תבהלי, כדי שתביני את המשמעות, כדי שתהיה לך יותר בחירה ומודעות בזמן אמת.
אני מבינה שיש בך פחד וחשש מהלידה ולכן אולי את מעדיפה לא לשמוע ולא לדעת... אלא להתמודד עם מה שיש. בכל זאת ממליצה ללכת לקורס כי בזמן אמת זה יעזור לך מאוד להיות פחות מבוהלת.
את יכולה ללכת לקורס בסיסי ואינפורמטיבי בלבד.

נוכחות בעל - הכרחית!!!
לידה היא אירוע משמעותי מאוד בחיי אישה, בחיי זוגיות ומשפחה. היא תהליך לא פשוט מבחינה פיזית, נפשית והורמונלית.
ויש לה השפעות לטווח קצר וארוך עלייך ועליכם.
חשוב שהוא יהיה נוכח כדי להבין במשהו, ממש קצת, ממה שעובר עלייך
כדי להיות שותף שלך
כדי לעזור לך אחר כך ולהבין אותך.
גם ככה קשה לגברים להבין, גם ככה לרוב הם מבינים רק אחרי כמה לידות.
בלידה ראשונה זה קריטי...
כמו שאת כרגע לא מבינה מה המשמעות של לידה, ככה הוא ישאר גם אחרי שאת תרגישי שעברת חוויה שהפכה את עולמך. תני לו להיות חלק מזה.
תני לזוגיות שלכם את החוויה המשותפת הזו.
רוב הלידה את מכוסה. רק בצירי לחץ הבעל עומד לידך ולא מסתכל.
נכון, בלידה נשים בוכות ומתרגשות וצועקות לפעמים, וזה רגע אינטימי מאוד מאוד.
אחרי חשיפה כזו הזוגיות במקום אחר לגמרי... של קרבה וקשר ושותפות.

קניית מוצרים - קונה הכל מראש. מכבסת. הכל מוכן. אחרי הלידה אין כוח וזמן לטפל בכל הטכני. חבל על הלחץ. להכין הכל מראש.

משאבת חלב - תשאילי מיד שרה. אפשר לקנות אחרי שתדעי יותר מה הצורך שלך..
עונה את דעתי..בתי 123
1. כן לדעתי השוק שתקבלי אם לא תדעי כלום יהיה לרעתך כן עדיף לעשות הכנה כלשהי בקורס הם מסבירים על תהליך הקבלה והלידה מספרים על אופציות שיש לדעתי ממש חשוב
אני גם ממש ממליצה לעשות סיור בחדר לידה נראה לי שיש בחלק מהמקומות וירטואלי כי אסור להכנס

2.מציעה לקנות אחת ידנית תראי מה יש לך דרך הקופה של מדלה מצויינת חבל להשקיע אם את לא יודעת אם בכלל תשאבי ואפשר להשכיר מיד שרה בינתיים.

3.אני לא עושה ממש חשבון אם יש משהו שאני יודעת שלא אמצא אח"כ אני קונה בכל שלב אבל את רוב הקניות בסביבות חודש 7 ומביאה הכל הביתה
יש משפחות שאצלם נהוג מדורי דורות לא לקנות. אני באופן אישי שאלתי רב והוא אמר שאין שום בעיה.

4.אצלנו נוהגים שהבעל לא נכנס ואני שמעתי על זוגות שהיה להם מדהים שהבעל היה וזוגות שממש יצאו בטראומה.
בלידה טבעית זה קצת יותר קשה לשלוט על איך את נריאת באותו רגע ואם את צנועה או לא ויש גם דברים מביכים שלא הייתי רוצה שבעלי יהיה שם באותו הזמן.. כמו למשל שלהרבה יולדות יוצא צואה בזמן הלחיצות.
אז מניסיוני...חיכיתי חיכיתי
קורס הכנה ללידה-
עשינו כזוג קורס הכנה ללידה זוגי אצל דולה, היה מעולה! היו הרבה נושאים חוץ מהלידה עצמה והרגשתי שזה עשה לבעלי סדר בדברים. היו הרבה דברים שאישית ידעתי והיא לא חידשה לי כי הסתובבתי בפורמים למינהם, קראתי והרבה אבל אותו זה ממש חיבר! ואצלי זה חידד דברים מסויימים שחשוב שאדע. לדעתי ידע זה כח וככל שמגיעים מוכנים יותר אז פחות נלחצים, יודעים איזה מצבים יכולים להיות ולי זה עזר להיות מפוקסת ורגועה.
בעל בלידה-
חשוב ביותר לדעתי!!! בלידה הראשונה בעלי הצהיר שלא נכנס, היתה איתי דולה וגם הוא כי התעקשתי שיהיה איתי וזאת היתה חויה זוגית מדהימה!
בלידות הבאות ויתרתי על הדולה והייתי רק עם בעלי והיה מדהים וטוב!!! הקשר הזוגי מתעצם, זה חיבר אותו אלי ואל הילד החדש שהצטרף למשפחה. בזמן הצירים הוא הקל עלי מאוד במסאג'ים לחיצות על הגב ומילות עידוד. בלידה עצמה הוא עמד ליד הראש שלי. עודד ותמך!
משאבה-
ממש תלוי בצרכים שלך, מספר שאיבות ביום, דו צדדי או חד צדדי...אני הייתי מחכה לאחרי הלידה כדי לקנות.
בלידה הראשונה קניתי את כל הדברים רק אחרי הלידה, בלידות הבאות הייתי יותר מאורגנת כיבסתי מראש דברים.
לדעתיYaelL

אם אין לך שום ידע קודם בנושא כדאי לעשות קורס הכנה ללידה, משהו בסיסי שלא תגיעי בלי שמץ של מושג מה את עומדת לעבור. כי לידה זו חוויה שלא דומה לשום דבר אחר... את יכולה לעשות באופן פרטני ולכוון למה את רוצה לשמוע ומה לא..

משאבה להנקה- נראה לי לא משהו שצריך להטריד אותך בשלב הזה אלא אם כן את מתכננת לשאוב במקום להניק. זה גם נורא תלוי מה את מחפשת, יש מגוון סוגים.

אני אישית נורא חששתי תמיד לקנות דברים לפני הלידה, אפילו את המשחה לפטמות של לנסינו התעקשתי לא לקנות עד אחרי.. אבל מצד שני צריך לזכור שיש דברים שצריך מיד כשחוזרים הביתה, כמו בגדים מכובסים (צריך כבר בשביל השחרור הביתה), וסלקל/כסא לרכב. ולפעמים את מסיימת את הלידה בניתוח קיסרי דחוף וממש לא מתאים לך להתעסק עם הכל ולהתרוצץ אחרי הלידה... (לא מאחלת לך, קרה לי פעמיים...) אז אם יש לך כבר מושאל ממישהו או יש לך מי שיארגן לך עד שתגיעי הביתה- סבבה. אם לא כדאי לארגן לפחות את הדברים הכי בסיסיים. לגבי עגלה נגיד בררתי ועשיתי סקר שוק כך שבזמן הלידה כבר ידעתי מה אני קונה ואיפה. לקראת הלידה האחרונה שלי אפילו הזמנתי בחנות כדי שיהיה לי בצבע שרציתי, עשיתי את זה בשבוע 39 (יצא שזה היה יום לפני הלידה) כך שאחרי זה היה רק צריך לבוא לקחת. בחלק מבתי החולים גם יש חנות של שילב וכד' ואת יכולה לקנות דברים כבר במהלך האשפוז.

בעל בלידה- כל אחת ומה שמתאים לה, תלוי גם בבעל- אם נראה לך שיכול להתמודד עם סיטואציה כזו. אני אישית לא מסוגלת ללדת בלי בעלי.. חייבת את התמיכה שלו, ופחות מתאים לי שאמא שלי או דולה שאני לא מכירה תהיה.

והעיקר המון בהצלחה ובידיים מלאות ובריאות!

לי הקורס ממש לא היה משמעותיאנונימיות
ולקחתי פרטי מהמלצות וכו'לא הספקתי לסיים הסתדרתי נהדר לא הרגשתי שהוסיף לי משהו
אבל חרשתי את הרשת
בעל בלידה לדעתי הכרחי
לחרוש את הרשת זו גם הכנהבתי 123
נכון. לכן ציינתי את זהאנונימיות
כן ברוראמאשוני
לא מבינה איך אפשר להגיע ללידה בלי ללמוד על תהליך הלידה.
נכון שיש צוות רפואי אבל בסוף את התחושות הפנימיות רק את יכולה להרגיש ואם אין לך את הידע לנתח מה את מרגישה איך אפשר לקבל החלטות?
(ועוד לא דיברתי על אפשרות של לידה מהירה וקבלת החלטות בבית)

סרטונים אם את מתכוונת לבייביבום וכזה אז ממש מיותר בעיני.
צריך ידע ממוקד מקצועי אובייקטיבי ולא אשה צורחת...

אם את מתכוונת סרטונים שזה כמו קורס הכנה רק מוקלט אז סבבה.
הכלי לא משנה, התוכן כן.

לגבי הבעל זה מאוד מאוד תלוי אופי, בלידה השלישית לא רציתי שהוא יבוא וצדקתי.
בעלי האישי שלי לא בנוי לתמוך בי בלידה, כמה שהוא ינסה וכמה שנדבר חודשים על זה ולמרות שזאת לא לידה ראשונה ולכאורה יש לנו מסקנות.
הוא פשוט לא.
אבל בלידה השלישית הוא לא ויתר והיה איתי.
בלידה השניה הוא לא היה איתי. הייתי צריכה לבחור בשבריר שניה אם הוא או אמא שלי ובחרתי את אמא שלי (יש לה רקע רפואי)
הוא נסע עם הרכב אחרי האמבולנס והגיע כשהלידה הסתיימה.
לי זה היה מעולה. לו פחות...

אני חושבת שהמקודה העיקרית למה הוא לא טוב לחי
כי הוא עושה דברים לפי מה שהוא חושב שיהיה לי טוב ולא לפי מה שטוב לי.
וזאת נקודה שאפשר לבדוק אותה גם בתחומים אחרים. האם הוא קולע לרצונות שלך או לא.
האם הוא מוכן לשנות החלטות ברגע רק כי את ביקשת בלי להבין למה או מה השתנה
או שהוא כזה שצריך בקשה מנומקת.
לגבי קורס. מכירה הרבה שמאוד עזר להן,שגרה ברוכה
אני אישיתי לא עשיתי. צפיתי בסדרת קורס הכנה ללידה של ביוטיוב של הופ הורים. הכין אותי יפה ללידה.
ושאר המידע הגיע מאמא⁦️⁩
לגבי הבעל. אצלנו נוהגים שהבעל נמצא רק עד שלב הלחיצות,שגרה ברוכה
בזמן הלחיצות הוא יוצא..
אז לא יודעת איך בעל מגיב לשלב הזה. עד אז זה כיף שהוא נמצא לעודד ולתמוך כמה שיכול. לבנתיים אמא שלי הגיעה איתי גם לכל הלידות ותמכה מתי שהוא היה צריך להתרחק. ..
לידה ראשונה זה באמת ניסוי ותעיה מה יעשה לך טוב בלידה.. לפעמים אחרי הלידה הראשונה מתחרטים שהבאנו מישו או שלא הבאנו.
לכי מה שנראלך עכשיו בלב. מי הכי טוב לך איתו , ואותו תיקחי איתך לסיוע בלידה.
שתיהיה חווייה הכי טובה שיכולה להיות ואושר גדול!
למה שיצא בשלב הלחיצות?44444
ב-2 הלידות הראשונות הייתי עם אפידורל ובמילא לא הרגשתי יותר מידי.... לחצתי וזהו.....

ב-שלישית לידה מהירה אז כבר הגעתי בשלב הלחיצות עם כאבים והכל... לא נראה לי שמבחינתו היה הבדל בין הלחיצות בסוף לשאר הלידה.
נראה לי שהיא מתכוונת על העניין ההלכתיבתי 123
לא מתכוונת להבדל מבחינתו,שגרה ברוכה
אצלנו נוהגים כך שמפתיחה מלאה הבעל יוצא..
למה? בלידה הראשונה נאסרתי מהרגע הראשון-44444
הלידה התחילה בדימום. מה ההבדל?
הוא גם יכול להסתכל לכיוון הראש.

הדגשתי ש "אצלנו ככה נוהגים"🙂,שגרה ברוכה
לכן אנלא שואלת שאלות. ולעניין השאלנ למה, יש איזו סיבה שבזמן של פתיחה מלאה ויציאת התינוק עדיף שהבעל לא יהיה שם. לא יודעת אם בקבלה או לא ולא באמת משנה לי. אבל באמת שאמרתי שכל עושים אצלנו.. ולא שזו הלכה או משו..
כל נהגו הוריי והורי בעלי והוריהם וכן הלאה..
זה לא קשור לדימום. אפשר באמת שדימום י,שגרה ברוכה
יתחיל כבר מפתיחה 2.לא קשור לדימום...
פעם בכללי לא נהגו שהבעל נמצא.44444
ולאו דווקא מסיבות הלכתיות.....

ואם זה לא הלכתי אז לא מחייב....

לא מחייב אף אחד,שגרה ברוכה
אותי אישית זה מחייב ואין לי בעיה עם זה. כתבתי מההתחלה שכך אני נוהגת ואיכשהו נראה שמקבלת רק הודעות של שכנוע להפסיק עם הדרך הזו.. 😁 זה בסדר גמור מבחינתי שכל נוהגים אצלנו ואין צורך לשכנע אותי אחרת. אני לא מנסה לשכנע אפחת לעשות אחרת ממה שהיא עושה אז קבלו גם את דרכי.. שכל אחת תעשה מה שעושה לה טוב🤗
לדעתי קורס הכרחיאורי8
לי אישית, מאוד עוזר ידע, נוצן לי תחושה של שליטה, שאני יודעת מה קורה, מה השלבים, מה יכול לעזור
אותי חוסר ידע מכניס ללחץ . במיוחד שלידה לא תמיד זורמת ויכולים לקרות כל מיני שינויים בזרימה הפשוטה שלה, וגם, הכאב של הצירים הוא בעוצמה שלא דמינתי ( אפילו מלידה ללידה אני שוכחת את העוצמה). ונראה לי שאם לא היתי באה מראש עם שיטות התמודדות/ אפילו עד האפידורל, בלידה ראשונה יכול לקחת הרבה זמן, היתי נכנסת ללחץ וחוסר אונים בלידה.
ידע זה כח.
חגבי הבעל, אני בעד, הוא ממש לא חייב לראות משהו מביך או לא נעים.
לי הקורס היה ממש מיותרקוקיז
למדתי יותר מקריאה באתרים ובפורומים.
קניות לתינוק-עשיתי מראש, כמובן שהיו השלמות אחרי הלידה. עשיתי אונליין אז לא הייתי צריכה לצאת מהבית או לשלוח את בעלי.
בעל בלידה- בעלי היה וזה היה לי ממש טוב, הוא עודד אותי ממש וממש התגאה בי ובתהליך שעשיתי.
עונה לגבי הבעלמאוהבת בילדי

לי הוא ממש עזר. בעיקר נפשית...

גם אחרי הוא ידע יותר מה לתמוך והוא גם הזכיר לי במהלך הלידה על מה רציתי להתפלל וכו'.

בכל מקרה אם את לא לוקחת בעל- תקחי אמ/ חברה. זה די נצרך.

פשר להסתדר בלי עזרה, אבל לא תמיד האחות פנויה ללחוץ, לעודד וכו'.

לידה קלה כתרנגולת וידיים מלאות!

ומוסיפה, שהמיילדת לרוב יוצאת ונכנסתיעל מהדרום
לק"י

אז להשאר לבד כשפתאום צריך עזרה, ואין מי שיצא ויקרא בשבילך לעזרה, עלול להיות מלחיץ.
(אומנם יש כפתור ללחוץ עליו, אבל לפעמים לוקח להם זמן להגיע).
^^^^44444
הקורס עזר לי מאוד!!פשיטא
החלק של ההתמודדות עם צירים מאוד שונה מאחת לאחת ולכן לא בטוח שהתרגילים שתלמדי בקורס יתאימו לך בדיוק... אבל אני אחת שנלחצת מאוד, בעיקר מחוסר ידע.
ובקורס היא הסבירה בצורה ממש ברורה כל שלב וכל מה שעלול לקרות בלידה- מה הסיכון, מה הצוות עושה, מה קורה בגוף, מה השלבים, איך בדיוק העובר יורד בתעלה ויוצא החוצה.
וזה עזר לי ממש ממש להבין את תהליך הלידה ודווקא מאוד הרגיע אותי לדעת מה קורה, לדעת שהלידה היא תהליך מופלא שמורכב מכל כך הרבה פרטים ולא פשוט "לחוות את הלידה"...
באיזה שבוע או חודש עושים את הקןרס?מחייכת =)
אני חושבתמאוהבת בילדי

שבחודש שישי מתחילים

תלוי אצל מי עושים וכמה מפגשיםפשיטא
מתזמנים את זה בד"כ כך שבסביבות שבוע 36 כבר תהיי אחרי הקורס כדי שתספיקי גם אם תלדי מוקדם...
מוזר ממש, אני לא כתבתי את השאלה הזאת!מחייכת =)
הזויי
מקווה שלא השתלטו לי על השם משתמשמחייכת =)
מלחיץ קצת..
תפני למנהליםאמאשוני
נראה ממש מוזראחתפלוס

את חייבת לבדוק את זה@יעל מהדרום

רק שזה לא אותו טרול

האמת שאין לי מושג אם מישהו נכנס לה....יעל מהדרום
לק"י

מציעה גם שתחליפי את הקוד.

יכול להיות שהשארת את השם משתמש פתוח במחשב ומישהו כתב ממנו?
שאלתי את מי שבבית והם לא נכנסומחייכת =)
קיצור מוזר..
שיניתי את הסיסמא.
תאמת שזה אחד המוזרים, לא יודעת מה היה פה
טוב, מקווה שלא יקרה שוביעל מהדרום
תחליפי את הקוד כניסה...יראת גאולה
כמה תשובותמלאת אושר
בעיני הקורס דווקא מאוד מרגיע! לי הוא היה ממש חשוב, דווקא נתן לי יחסית בטחון ותחושת שליטה תוך כדי הלידה.. ידעתי את כל השלבים, הכרתי דרכים ותרגילים להתמודדות עם כאב ולא הרגשתי חסרת אונים מול הצירים...

תמצאי לך אולי קורס אישי, בבית, עם מישהי בראש שלך שתדבר איתך בעיקר בצד הנפשי על החששות שלך, ודברים שמתאימים לך וגם תוך כדי גם על הפרקטיקה שלבי הלידה וכו'..
כי בעיני ידע מרגיע. פשוט צריך לדעת איך להעביר אותו בצורה לא מלחיצה...

בקשר לבעל, בעלי לא ראה כלום כלום כלום! הוא היה ליד הראש שלי, הייתי בכלל מכוסה בשמיכה. והוא כל כך עזר לי, נפשית.. מעבר לזה שהוא יכול ממש לעזור ולחזק ולתת כוחות, זה גם הילד שלו והוא בטח גם רוצה להיות חלק לא?
(אם הוא בעצמו חושש ולחוץ להיות בחדר לידה, אז אולי באמת שלא יהיה, שלא ילחיץ אותך גם.. אבל כדאי שיהיה מישהו איתך, כי רוב הזמן המילדת לא נמצאת ולפעמים את בחדר גם שעות ארוכות.. אולי אפשר שהוא פשוט יצא בצירי לחץ שזה רק הסוף של הלידה...)
אני חושבת שברגע הלידה את ממש לא זוכרתאנונימית לרגע1
את כל מה שלמדת בקורס..
כדאי ללמוד מושגים כללים או מה עושים אם..
למשל מה עושים אם יורדים המים
מתי ניגשים לביהח
איך מבדילים בין צירים אמיתיים לברקסטון
וגם כדאי לברר סוגיות הלכתיות בנושא: לידה בשבת איך נוסעים,איך חותמים על טופס הסכמה לאפידורל
בעל בלידה. מתי אסורים/ כן נשאר/לא

לטעמי, עדיף שתשקיעי בזה+ תרגילים להתמודדות עם הצירים וזה די מספיק וטוב
את.הדברים האלה היא כן תזכור?אביול
מה ההבדל בין מה שרשמת לבין מה שלומדים בקורס הכנה ללידה?
זה בדיוק הנושאים.
מממ כן, בטחאנונימית לרגע1
הרי לידה לא מתפתחת ברגע אחד ונורא חשוב שתדע מתי צריך לגשת לביהח, וגם להבדיל בין הצירים

אבל את כל התהליך שהתינוק עושה,
ומה עובר בגוף שלנו תוך כדי
ומזה ציר מבחינה הגדרה ביולוגית (?) וכו זה לא בדיוק משנה ברגע האמת
נחמד זה כן,
לא בשביל זה הייתי לוקחת קורס הכנה ללידה
טוב זה מאוד תלוי לאיפה הולכיםאביול
התכנים של כל קורס מאוד משתנים ממקום למקום. ואני מסכימה איתך שצריך את הנושאים האלה, פשוט התכוונתי שביל הנושאים האלה הולכים לקורס הכנה ללידה
זה אותו דבר מבחינת לזכורבתאל1
ברגע האמת...ככל שאת יודעת יותר- תזכרי יותר
ממש לא סותר לדעתי. אפשר לזרום עם הלידה וגם להשתתף בקורס.כי לעולם חסדו
אנחנו נהנינו מזה...
זה מעניין לדעת ולשמוע וגם קצת מכין נפשית.
לדעתי גם לבן זוג זה מאוד חשוב, מכניס אותו לתהליך.
כל דבר עוזר בעיקר תומכת לידה.רויטל.

אני חושבת שכבר לא יהיה לי זמן לקורס מלא אז אסתכל באינטרנטהריון ראשון..
ולמי שבעלה נכנס איתה לחדר לידה - לא פחדתם שיהיו רגעים לא נעימים וזה יגרום לפחות משיכה?
זה לא בטוח שלא יראו כלום..

ועוד שאלה אחרונה אחרונה (לבינתיים) - צריך לעדכן את בית החולים שרוצים ללדת בו??

תודה לכן!!!
תשובה לשאלה השניהאחתפלוס

בירושלים כדאי מאד להרשם לבית חולים כי יש סיכוי שיש עומס ואז אם לא נרשמת ישלחו אותך לבית חולים אחר-לא יודעת אם זה נכון באמת

מה שכן ההרשמה חוסכת את כל הבלגן של הרישום כשאת באה ללדת

וגם בשבת זה יצ=תרון גדול.בהצלחה ולידה קלה וילד בריא

ההרשמה לא קשורה לקבלהאמא גם
זה לא שמי שנרשמה תתקבל לפנייך כשיש עומס
הם מקבלים לפי סדרי עדיפויות בכל מקרה
תלוי איפה הבעל עומד...אין לי הסבר

בירושלים אני יודעת שצריך, לא יודעת על מקומות אחרים...

בכ"מ אם תגיעי לבי"ח בתחילת לידה הם לא יגרשו אותך אם לא פתחת אצלם תיק לידה...

בטוחה שיש קורסים אינטרנטיםאמא גם
ואפשר לעשות מפגש אישי עם מדריכת הכנה ללידה
סתם לקרוא באינטרנט רנדומלי,זה לא מידע מסודר ואמין
מעולם לא נרשמתי לבי"ח..... 3 לידות...44444
הקורס שאני עשיתי היה 2 פגישות בבית בהפרש של כמה ימיםמלאת אושר
ועשיתי את זה בשבוע 38.. לדעתי אל תותרי..

לא כדאי לדעתיאביול
למה שלא יהיה לך זמן? אפשר גם רק מפגש אחד. אני הלכתי למישהי פרטית שעשתה את זה, רק אני ובעלי, והיה מצויין. את יכולה לברר על מישהי באזור שלכם
למה לא בטוח שלא יראה כלום?בתאל1
אסור לו להסתכל שם בכלל .. הרי אתם אסורים בלידה...
בעיניי חשובאמא גם
לי זה עזר
שאלת על הנקה אז מצרפת לך משהו לקרוא על הנקה לפני הלידה:
ילדים בית ואני שביניהם: טיפים להנקה מוצלחת ממש בראשית הדרך
בעל בלידה- לדעתי, ברור שהוא מגיע.....44444
מסתכלים באמת לכיוון הראש.
קורס הכנה ללידה- ממש עוזר וממש מומלץ. עוזר בלדעת להתכונן מראש ומרגיע.
לגבי בעל בלידהמהורהרת...
לידה ראשונה קשה לדעת מה יהיה
אמא שלי הייתה איתי בלידה ראשונה וככה יצא שבעלי היה פחות מעורב
הייתה בסה''כ לידה בסדר
אבל בלידה השנייה - החלטתי שאני רוצה שרק הוא יהיה איתי
וזה עשה ממש טוב לדעתי
הרגיע אותי שהוא נמצא
וגם הוא שמח להיות יותר מעורב ולדעת מה קורה

הוא יצא או הסתובב כל פעם שהייתה נגיד בדיקה חושפנית וגם בזמן שהייתה איזה פרודצודה שלא רציתי שיראה

לזמן של הלחיצות והלידה עצמה - שאלנו את הרב שלנו ואמר שהבעל לא יהיה נוכח בכלל בשטח
אז זה מה שעשינו והיה מצויין
(לדעתי זה שלב שיכול להיות ממש מלחיץ לבעל לשמוע ... אם לא מבינים מה קורה ולא רואים ממילא ... פשוט הגיע אחרי שהלידה הסתיימה ואני הייתי במצב תקין לדבר)

לגבי הקורס
לדעתי ממש חשוב בלידה ראשונה
לא שזה באמת מכין ב100%
אבל יותר בשביל הידע הטכני וגם כדי לדעת שעשית את ההשתדלות
אחר כך מה שיהיה זה כבר ביד ה'...

יש כאלה שמשקיעות בקורסים פרטיים וזה
אני לא ניסיתי אבל בטוחה שזה יכול להועיל מאוד למי שמרגישה שזה יעזור לה ... אולי עוד יעשה את זה באחת הלידות הבאות
ממש חשוב גם הקטע של ההכנה הנפשית ללידה
אני אישית קראתי כל מיני דברים על חשיבה חיובית לאוו דווקא בהקשר של לידה
תראי עם עצמך איזה סוג של ידע יכול לגרום לך להיות יותר רגועה , זה גם משהו שיכול להשתנות מלידה ללידה

שיהיה בקלות ובשמחה בעז''ה
איזה קטע זה סתם מנסה להבין..מלאת אושר
שואלת בכלל לא בציניות, ומקווה שלא ישמע ככה..

אבל ברגיל בעל רואה את אשתו מקיאה את נשמתה / תקועה שעה בשירותים עם ריחות לא נעימים וכו- הוא רואה אותה במצבים לא כ"כ נעימים ומושכים שלה ולא שזה גורם לו לאיזה רתיעה כנראה..

אז למה בלידה זה אחרת? ועוד דווקא ברגע שזה לא משהו מגעיל אלא דווקא משהו מרגש שקשור אליו בדיוק כמו אלייך...? כאילו הוא היה איתי בכל הבדיקות בהריון, גם הוגינליות.. אז איזה בדיקה חושפנית בלידה כבר יכולה להיות שאני אפחד שתרתיעה אותו.. סתם תוהה..
עונה על חלקאביול
קורס הכנה ללידה מאוד חשוב ומשמעותי. בטח יותר מלראות סרטונים.. זה נותן לך ולבעלך הכנה טובה וממש לא מלחיץ.
משאבה כדאי לקנות רק אחרי הלידה, אחרי שתראי מה בדיוק את צריכה
עונהבתאל1
הכנה ללידה מאד מאד עזרה. חשוב שכם הבעל יהיה... זה עוזר ולו רק בשביל שיבין מה עובר עליך ויוכל לעזור בשעת הצורך.

זה מרגש שהבעל נמצא...אם לא נח לך אז תסכמו שתבקשי שיצא ושלא יפגע...אחכ כשהתינוק יהיה בחוץ כבר האחיות יכניסו אותו להחזיק אותו וכו' וכדאי גם שילך איתו לכל הבדיקת רופא,חיסון וכו' זה מרגיע מאד שהתינוקי לא לבד שם...
לידה קלה בעז"ה
מאוד מאוד עוזר ברמה של לידה אחרתשיר80אחרונה
ממליצה ממש לעשות,אבל חשוב שיהיה קורס שקיבלת עליו המלצות. לנו יש בצפון את תמרה האלופה,ממש משנה גישה בכל ההליכה ללידה ומלאה בטיפים עם נסיון של שנים. משמעותי מאוד. אני רואה את אלו שבאות רק בהריונות מתקדמים כי הבינו שעשו טעות וחבל
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלooאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה

אולי יעניין אותך