איך אפשר להעריך באמת?בנות רבות עלי

אני רואה שיש המון אנשים, שמשקיעים באמת מכל הלב בעזרה לאחרים.

והם באמת חמודים והכל , ואני כל פעם מתפעל מהם מחדש.. על ההקרבה, על הרצון. הם לוקחים את זה נטו כפרויקט חיים. אני לא מדבר על סתם עזרה רגילה.

אבל כשאני מתחיל להתעמק בזה, אני חושב לעצמי שבכל אחת מהפעולות שהוא בוחר לעשות, זה ממלא אצלו איזה מקום חסר.

ואז כביכול כל ההשקעה שלו משתקפת לי אחרת. כאילו, תמיד זה ימלא לו גם משהו, אז זה לא נטו "טהור" . ומצד שני- הוא יכול לבחור שלא להשקיע את הזמן ואת הכוח שלו,

ועדין.. 

כנראה ש.. זה בעצם ההבדל בין בני אדם לה' ..

סתם מחשבות שלי שהעלתי על הכתב.. כנראה שיש לי נפש ציורית היום..

ראש הישיבה שלי נהג לומרפשוט אני..

אם כולם יהיו אגואיסטים גדולים - העולם שלנו יהיה מושלם. כי האידאליסט הטוב ביותר הוא בעצם אגואיסט.

אם אדם ירצה להיות עשיר גדול, הוא יצטרך לעבוד קשה בשביל לשפר את העולם ולהמציא משהו חדש שיעזור להרבה אנשים.

אם אדם ירצה שכולם יאהבו אותו, הוא יצטרך להיות נחמד ולעזור ולתת.

וכו' וכו'.

ולשאלתך - זה נכון שכאשר אני עושה מעשה טוב, זה גורם לי להרגשה טובה (ואולי זאת הסיבה שעשיתי את זה).

אבל עצם זה שבשביל להרגיש טוב אני מרגיש צורך לעזור לאחרים ולא למשל לראות סרט בזמן הזה - זה מה שמעיד עלי שאני אדם טוב.

אבל..בנות רבות עלי

אולי הסיפא שלך לא מדויקת? בהתחלה זה היה נשמע לי מאוד הגיוני..

אבל אולי לאותו אדם, שמרבה לעזור לאחרים, 

יש צורך שידעו שהוא אחד שעוזר, סוג של קבלת כבוד כזה, והערכה.. מה שהוא לא יוכל לקבל ממצב אחר של הנאה סתמית. 

ואהבתי את עניין האגואיזם..

אני חושב שיש גם אנשים כאלה כמו שאתה מתארפשוט אני..

אבל קל לראות אותם ולזהות אותם:

מי שעושה רק בשביל לקבל כבוד והערכה, ולא בשביל עצם הנתינה - ינסה תמיד להיות בפרונט, ידאג לספר לכולם על מה שהוא עושה, לא יעזור כאשר לא נלווה לזה פרסום ואהדה וכו'.

למשל מי שמתנדב בלארוז משלוחי אוכל ביום חמישי, רק בשביל לפגוש בנות ולהתחיל איתן - יהיה קל לראות שהוא מתעסק יותר בהן מאשר במשלוחים, וכאשר יבקשו ממנו לתת יד באיזה מחסן שבו אין בנות, הוא יביע התנגדות ויתמרמר.

לא מבינה את זה*מישהי

לבני אדם הרצון הכי פנימי ועמוק הוא לעשות טוב.

זה לא אגואיסטיות. הנשמה רוצה להדמות לה' ורק לעשות טוב בלי שום קשר לתמורה

את מזכירה לי את הפעולות בבני עקיבאפשוט אני..

"אל תגיד אני אהיה נהג אוטובוס כי בזה אני רוצה להתפרנס, תגיד שתהיה נהג אוטובוס כי עם ישראל זקוק לנהגים טובים ומיומנים".

ובכן, זה יפה לבני עקיבא, במציאות זה פחות עובד כך.

יש אנשים מאוד מאוד עשירים שלא קמו בבוקר ואמרו "איך אני אתרום היום לעולם" אלא אמרו "איך אני יכול להתעשר", ודרך הרצון שלהם להתעשר הם שיפרו את העולם וקידמו אותו.

קודם כל את צודקת*מישהי

ברור שרוב העולם פועל מרצונות הרבה פחות עמוקים

ברור שגם שה ממש מקדם את העולם

ובכל זאת, גם כשמישהו מפתח משהו בשביל איזשהו אינטרס שלו, זה לא מנוגד לטבע הבסיסי הטוב שלו אלא סיבה חיצונית יותר לאותו מעשה.

לדוגמה אם יש לך חתונה ואין לך כח ללכת, ברור שזה שיהיה שם אוכל גורם לך ליותר חשק לבוא. זה לא אומר שאין בך רצון עמוק לקיים מצווה ולשמח חתן וכלה, אלא הרצון הזה לא התגלה במציאות והחשק לאוכל גרם לזה לצאת את הפועל.

מבינה אותי? מסכימה?

אני לא בטוחה שהבנתי את עצמי וממש פתוחה לשנות את דעתי אם תשכנעי אותי

קודם כל זה גבר. גברתי הנאווה.כבוד הרב המקדש

@פשוט אני..  הוא גבר כבר לפחות 35 להערכתי , ולא נראלי שהוא להוט לוותר על התואר 🤩🤩

סליחה...*מישהי
שום סליחה.כבוד הרב המקדש
35 שנים?!פשוט אני..

פוי עליך, הזקנת אותי🤷🏼

מזה? איך כבודו מדבר?כבוד הרב המקדש

לך שטוף את פיך במי סודה מהולים ברום ואז אשקול להגיב לך. וכבר נאמר בפסוק הידוע-

נצור מקלדתך מרע ודבריך מדבר מרמה .. 

ממ.. 🤔

עיין שם.

לא שותה סודה, כאמור אני לא כזה זקןפשוט אני..
למה לא לראות את היופי שבעולם, ללא קשר לגיל נערי?כבוד הרב המקדש

אני הוסמכתי לרבנות בגיל 20 וכעת אני בן 33 ועדין מרגיש בחיתולים...

וזה לא בגלל שאשתי הפקידה אותי לחתל את הילדים. למעשה אני די שמח על תיקון העוונות הכרוך בכך.

יש אפשרות לראות את זה ככהשדמות בחולות

אבל אם נחפש אצל כל אדם, תראה שיש ל=בו משהו שמניע אותו.

וזה לשני הצדדים- לעשיית הטוב ולעשיית הרע.

אנשים שמקדישים מזמנם לעשיית טוב, אלה אנשים ש:

1) זו נטיית הלב שלהם בצורה מולדת. הם נולדו עם רגישות גבוהה לראיית צורך הזולת.

2) אנשים שעברו משהו בחיים שלהם וראו כמה כל עזרה חשובה.

3) אנשים שבחרו לידבוק במידותיו של הקב"ה.

ויש את רודפי הכבוד, שקלונם מתגלה בצורה כזו או אחרת... 

..הרמוניה

הייתה לי פעם שאלה דומה. אני זוכרת שישבתי ותהיתי לעצמי: אם אני נזהרת לא לפגוע במישהי בגלל שאני לא רוצה להכתים את הנשמה שלי ובגלל העולם הבא וכל זה... אז אני בעצם אנוכית. נכון שזה אינטרס רוחני אבל זה לא מסתדר לי. וזה באמת הטריד אותי מה זה טוב אמיתי? ואז קרה לי נס. היה שם פתק ממו מקופל שזרוק שם כבר כמה זמן, ופתאום באותו רגע ששאלתי את עצמי תשאלה התחשק לי לפתוח אותו. אני מרימה ופותחת את הקיפול ורואה שכתוב שם:

"אוהבי ה' שינאו רע"-

.not me ה' care about 

.ppl who love Hashem hate bad, so ppl who love Hashem love good 

.just want good in the world, not about me doing good

חשבתי על זה וזה ענה לי תשובה מדוייקת. הרגשתי כאילו השם מדבר איתי וזו הרגשה הכי מתוקה בעולם. 

וואו איזה השגחה פרטיתתפוחית 1

באמת מרגש

ואי מדהים!! תודה ששיתפת. אין על המצבים האלה.בנות רבות עלי

יש לי גם סיפור דומה .. בעצם כמה . 

אבל אני מעדיף לשתוק מכמה סיבות חח

אהה סבבה...(: אבל זה ענה לך קצת?הרמוניה
חחח ניסיתי להבין משהו..בנות רבות עלי

קראתי את התגובה שלך ואני כזה .. "ענה לי על מה?.."

בודק את ההודעה שאליה הגבתי לך, עדין לא מבין...

ואז אומר לעצמי, אה רגע, נראלי שאני פתחתי את השרשור..

חחחח... 

אממ אם זה ענה לי? אין לי ספק שזו אמירה מאוד ברורה משמיים, קשה להתווכח עם זה .

אני אחד שמאמין מאוד ברמזים כאלה אז לחלוטין כן 🙂

🤦‍♀️😂הרמוניהאחרונה

התכוונתי שזה שאלה דומה, והתשובה שקיבלתי אולי יכולה לענות גם על השאלה שלך

למה הקב"ה ברא לך תחושת רעב?פתית שלג

או תחושת עייפות? או מיניות? ויצר הרע?

כל אלה ועוד וגם הרצון לעשות חסד הם כלים כדי שהעולם יוכל לתפקד ולהתקדם.

ומפה אפשר להגביה את הרצון הזה. 

לאכול ולישון בשביל כח לעבודת ה', להשתמש ביצר הרע כדי לבנות בתים, לעשות חסד וללמוד תורה כדי לעשות את ציווי המלך.

ואפשר להגביה עוד עד שכל מעשיך הגשמיים והרוחניים יהיו לייחד קוב"ה ושכינתיה מאהבת הבורא ויראתו.

רבי נחמן בר שמואל בר נחמן בשם רב שמואל בר נחמן אמר הנה טוב מאד זה יצר טוב והנה טוב מאד זה יצר רע, וכי יצר הרע טוב מאד, אתמהא, אלא שאלולי יצר הרע לא בנה אדם בית ולא נשא אשה, ולא הוליד ולא נשא ונתן, וכן שלמה אומר (קהלת ד) כי היא קנאת איש מרעהו. (בראשית רבה ט ז)

"אמרי [אמרו] אז: הואיל ועת רצון הוא ניבעי רחמי איצרא [נבקש רחמים שניפטר גם מיצר] העבירה, יצר המין, בעו רחמי, אימסר בידייהו [בקשו רחמים ונמסר בידם].

חבשוהו תלתא יומי [כלאו אותו, את היצר הרע הזה, שלושה ימים], איבעו ביעתא [הוצרכו לביצה טריה] בת יומא [יום] לחולה, ולא אשכחו [מצאו], שבטל יצר המין מן העולם ולא נוצרו עוד ביצים. אמרו: היכי נעביד [כיצד נעשה]? אם ניבעי פלגא [נבקש רק חצי] שיבטל חצי כוחו, יודעים אנו כי פלגא מרקיעא לא יהבי [מחצית דבר מן השמים אין נותנים]. מה עשו? כחלינהו לעיניה [עוורו את עיניו] של יצר רע זה, אהני ביה דלא איגרי איניש בקרובתיה [הועיל הדבר בו, ביצר ששוב אין אדם מתגרה כל כך בקרובותיו] האסורות לו." (סנהדרין סד עם שטיינזלץ)

זה לא קשור כיהפי

גם שאתה בוחר לתת לאחר אתה נותן לעצמך ,אבל הרצון של הנתינה תמיד שם .. וזה שאדם קם והוא פעיל ולא פסיבי, זה בסוף ה' יתן לך , כי אתה נותן לו(עני) כי פתח את ידו .. שזה ממש יד ה'..

ובעומק כל מה שאנחנו נותנים זה מה' הכסף.. ואפילו הכישרון שלנו זה ממנו.

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולדאחרונה

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

תגידו רגעהפתק

לגבי עבודה בבחירות.

וואלה זורם לעבוד יום בחירות ולעשות אחלה של כסף הבעיה שאני לא אהיה 21. הבנתי שיש דברים גם לגיל לפני כן. מישהו יודע? איפה נרשמים?

מצטרףל המשוגע היחידיאחרונה

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט

עשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית

נראה חיובי בעיניכן?

לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!

עשיתי בדיקת היריון 16 יום אחרי בדיקת ביוץ חיובית

נראה חיובי בעיניכן?

היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

יש לי צעצוע בגודל של שעוןמשה

עם אינטרנט ומסך מגע, ועם אפשרות לתכנת עליו כל דבר שאני רוצה.

מה הייתם כותבים לו?

זה יכול להיות שעון על היד. אבל לא חייב. בינתיים עשיתי ממנו שעון עם זמני שבת כי היום יום שישי, אבל תמיד יש עוד אפשרויות.

שויתי ה' לנגדי תמיד?צחקן

בשביל זה מספיק להדפיס חתיכת ניירמשהאחרונה

אולי יעניין אותך