לאור מה שקרה השבת....
אמנם נשאר אוכל משבת, אבל אני בונה עליו למחר .
בעקבות המתח (והאכילה המועטת בשבת בגלל המתח) בא לי אוכל מנחם ...
מתלבטת אם להכין ירקות מוקפצים עם נודלס.
לבין
סלט יווני עם בריק
לאור מה שקרה השבת....
אמנם נשאר אוכל משבת, אבל אני בונה עליו למחר .
בעקבות המתח (והאכילה המועטת בשבת בגלל המתח) בא לי אוכל מנחם ...
מתלבטת אם להכין ירקות מוקפצים עם נודלס.
לבין
סלט יווני עם בריק
זה שהסיכוי להפגע מטיל קטן יותר מהסיכוי להפגע בתאונת דרכים
הכנתי כדורי פירה מלאים גבינות ומתבל מלימון כבוש, מיונז ומעט קטשופ.
חתכתי ירקות (בגלל המצפון)
וחתכתי מלון ואבטיח עם בולגרית.
שיהיה לי בהצלחה עם התזונה בימים האלה
אשתף משלי:
חטיפי אנרגיה עד 100 קל'
מעדן חלבון עם פרי חתוך
פירות בכללי
ענבים קפואים 😍
ויש מלא מתכונים לעוגות/עוגיות חלבון עם מעט קלוריות (רק צריכה למצוא כח להכין 😟)
מרקים שונים(כן..כן..גם בקיץ!)מדליקים מזגן וזה אחלה
מקפיאה יוגורט בתוך שקית ניילון משטחת את זה.
ואז שמה פירות קפואים בנפח של כוס, מה שטעים לי (גם אגוזים)
ואז טוחנת הכל בנינג'ה ויוצא לי כמו פרוזן...
פצפוצי אורז עם שוקולד 70%-80% עם דבש וחמאת שקדים.
עוגיות גרנולה.
בתור חוויה מעניינת לחיים ולא משהו להילחץ ממנו. תתחילו להמציא בדיחות ודברים מצחיקים על הטילים והאזעקות ותראו את זה יכול להיות אפילו חוויה כיפית(וגם זמן איכות עם המשפחה באמצע הלילה)
שהבית במצב שטיל שייפול בו יסדר אותו.
כזה...
אין באמת הפרדה מלאה בין הצדדים
לדעתי העירבוב בכל צד לא נח
קשה לי להבין את היתרון ביחוד כשמכינים 2 מנות שלכל אחת משך בישול שונה
לשטוף את הפינות נראה מעצבן מאד.
כל מאכל יש לו את דרגת החום שלו והזמן שלו,אז שני מאכלים שונים לא נשמע שיהיה נח לשים בזה
בקיצור לי זה נראה סתם גימיק מיותר ולא פרקטי
להגשה זה מגניב, לבישול פחות.
נגיד ממליצים להכין בו אורז עם קציצות... צורת הכנת האורז אינה זהה לשל הקציצות ברוטב.
עוד גימיק יפה ולא פרקטי למטבח
ואז כמה כבר יהיה שווה לקנות דבר כזה. וכמה כבר אשתמש בזה..
תודה
אוכל שמצריך אותו זמן בישול.
לא בטוחה שזה סיר כזה פרקטי אפילו שיש בו משהו מגניב
אניח בסיר רגיל בלי מחיצה. למשל אני מכניסה בסיר לתנור, עוף ולצידו שעועית ירוקה וזה בסדר גם בלי מחיצה.
חחח
פה הכל בעצלתיים, טוב שהפשרתי עופות מאתמול...
מה מתוכנן?
אורז, פרגיות, דגים.
עוגת נס קפה
אלפחורס אם יהיה לי כח (יש בצק מוכן במקפיא)
כדורי שוקולד אם הבנות ירצו להכין
ואולי עוגיות ש. צ'יפס.
חלות יש במקפיא ואבא שלי יקנה פיתה יזדי.
לק"י
מזמן לא היה לי שישי כזה רגוע...
ועוד נסענו בבוקר לברית בירושלים, ומשם חזרנו לבית של ההורים שלי בדרום.
אצלנו הרגיל
דגים ודגים וסלטים וחלה קנויה חח
קינוח החלטתי לפנק את הילדונת בעוגת שוקו שוקו על בסיס ביסקוויטים
מעל קצפת מפודינג שוקולד מריר בלגי. הייתי מוסיפה גם יולו או מעדן הגולן שוקולד כדי להעשיר טעמים אבל אין לי ולא היה לי כח לקניות היום
מעל גנאש שוקולד בנדיבות
כדורי שוקולד כי היה לי כח לאפות טורט וסיימתי את הביסקוויטים השלמים
(מקווה שלא ייצא קשה מדי)
זו אינטרפטציה לעוגת קרמבו פשוט,(אני לא בקטע של דברים מורכבים) אבל הבת שלי פחות אוהבת קצפת וניל אז מדי פעם מפנקת גם אותה
בעלי אמר שזה מתוק לו מדי
כאילו הבסיס של הכדורי שוקולד זה טו מאץ' והיה מעדיף טורט
גם הבן שלי פחות התחבר😑 אבל אולי כי הוא לא כזה אוהב עוגות עם קצפת שוקולד
מבחינת מרקם יצא מעולה בעיניי. עשיתי את כדורי השוקולד עם קצפת ריץ
מבחינתי כמעט אין דבר כזה מתוק מדי בעוגות 🤭 ואני אהבתי
בקיצור, ממליצה
הי,
ביקשו ממני להביא לאיזה אירוע סלט כרוב.
בכללי אני לא טיפוס של סלטים (אוהבת לאכול, פחות להכין)
רעיונות למתכונים טובים?
וגם... אם כתוב לי במתכון חצי ראש כרוב- כמה שקיות של חסלט לקנות? (מעדיפה שקיות כי הכרוב בהן חתוך. ומבחינת כשרות נראה לי גם עדיף)
- כרוב לבן עם הרבה בצל ירוק קצוץ וגרעיני חמניה או שומשום קלוי
- כרוב לבן, עגבניות שרי, בצל ירוק
- כרוב סגול, כרוב לבן, גזר
- כרוב סגול במיונז
- כרוב וחמוציות
הכל אני מתבלת בשמן זית, מלח, פלפל לבן. או מיונז.
סלט כרוב ואפונה בתחמיץ
רכיבים:
1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית
חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים
תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח
שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.
לק"י
אפשר עם רצועות גמבה דקות/ עיגולי מלפפון.
באיזה מתכון כתוב חצי ראש כרוב?
או שזו הכמות שאמרו לך להביא?
אולי תשקלי בסופר ראש כרוב, ותראי כמה זה חצי ממנו. ככה תדעי כמה שקיות כרוב חתוך צריך. נראה לי שקית או שתיים.
כרוב
נענע
בצל סגול
פטרוזיליה
אורגנו טרי
מיונז מלח פלפל לימון
פיצוחים
נדיר!
וכמובן לימון מלח פלפל..
הכי קלאסי אבל הכי נאכל אצלנו
אבוקדו, קשיו, עגבניות שרי וטבעות זיתים. ואני יותר אוהב כרוב סגול.
עוד משהו חשוב הוא שאם קודם כל ממליחים את הכרוב הוא נהיה לח עם טעם מרוכז והרבה יותר טעים.
יכולים לכתוב כמות לחצי כרוב קצוץ? וגם סוכר/סילאן וכד'
תמיד יוצא לי פחות טעים מהקנוי
קניתי טופו במטרה להתנסות איתו ואולי להתחיל לשלב בארוחות שלי
אני אשמח למתכונים למתחילים לטופו עדיף כמה שפחות אסייאתי
תודה
לק"י
לחתוך לקוביות, ולהשרות בתבלינים שאוהבים ושמן.
לאפות בתנור עד שנהיה עם ציפוי קצת קשה.
בסגנון שווארמה
לטגן בצל גדול עד השחמה, להוסיף כפית שום כתוש (כ2 שיניים). בנפרד או במקביל לטגן טופו בשמן זית לקבלת מעטפת יותר קראנצ'ית
את הטופו לחתוך בסגנון שמזכיר שווארמה (נגיד, מלבנים כאלה).
להוסיף תבלין שווארמה או מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה. להקפיץ כמה דק'.
בסגנון 'איטלקי'
לטגן בצל, בסוף להוסיף שום כתוש
לחתוך טופו לקוביות ולטגן במקביל או בנפרד.
כשהבצל והטופו משחימים- מזהיבים לאחד בינהם ולהוסיף פחית שימורים של עגבניות מרוסקות. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום ותבלין עשבי תיבול איטלקי (או כל מיני עלים קצוצים יבשים או טריים: אורגנו, בזיליקום, מעט טימין, מעט רוזמרין, פטרוזיליה וכו').
להקפיץ כמה דקות
* לתוצאה קראנצ'ית יותר בכל עשיה של טופו (ואולי זה מועיל גם לספיגת התבלינים יותר) לפזר מעט קורנפלור על חתיכות הטופו
*שני המתכונים מתאימים להגשה לצד אורז/ קוסקוס/ פתיתים וכד'
1 קוביית טופו
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה
3 כפות קמח שקדים
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון.
טוחנים יחד למרקם אחיד.
אפשר לטגן, אפשר לאפות
יש פה נשים חכמות ויקרות, בטוחה שאקבל טיפים מצוינים..
אז ככה, בפעם הראשונה בע"ה נחגוג את ראש השנה מחוץ לבית, בצפון (בע"ה שהמצב יאפשר, השם יעזור).
לחוצה מההתארגנות, חוששת שזה יהיה מסורבל.
בבקשה תעזרו לי במה שאתן יכולות!!! טיפים לבישולים, ארגונים, מה לעשות מתי, וכל מה שעולה לכן!! יעזור לי ממש!
הנתונים:
חג ארוך, אתן יודעות..
מקרר לא גדול, יותר כמו מיני בר
יש מנגל (באחת הסעודות לפחות נעשה על האש)
יש פלטת שבת
קומקום שבת לקפה
כיתה חשמלית - אוכל להשתמש בה רק בערב החג.
מה אני צריכה? צידניות? מה להכין ומתי?
אני בלחץ מעכשיו...
מוסיפה:
זוג עם שני ילדים
יבשים: חטיפים, שתיה קלה, בירות לבעלי, תירוש, עוגות לבוקר - שכחתי משהו?
זה יו''ט. כירה חשמלית את יכולה לחבר עם שעון שבת ותבשלי בשעות שהיא דלוקה.
הייתי מבשלת כמה ימים מראש ומקפיאה בקופסאות. ככה את לא צריכה לדאוג לקרור בדרך. וכשתגיעו תכניסי למקרר.
גם את הסימנים בקופסאות קטנות סגורות טוב, ככה שיהיה נח וקומפקטי לשנע את זה.
אם את חושבת שלא יהיה מספיק מקום במקפיא או במקרר- את יכולה לקחת צידנית (קשיחה, אבל ךא צריך משהו מיוחד, רגילה כזאת), לשים בה כמה בקבוקי ליטר וחצי קפואים ממש טוב ולשים נגיד את הבשר לעל האש (קפוא) בצידנית הזאת. זה יכול להישמר קר אפילו יומיים. זה מה שאנחנו עושים כשיוצאים לקמפינג.
להכין מראש את כל האוכל בבית. לשים בתבניות ולהקפיא
לשים בצידניות איכותיות
ולא להוציא משם. אלא רק להפשרה לכבוד החג.
יחזיק לך בכיף יומיים בצידנית
ביום הראשון יהיה קפוא
ביום השני זה יפשיר חלקית
אפשר את הבשרים לעל האש לעשות ביום השני. גם ככה תרצי אותם מופשרים.
אני לא בטוחה שהייתי עושה את זה
כולל הרבה מתקנים, מרווח.. רק חוששת מעניין לוגיסטיקה ושינוע.. וגם לא לשכוח כלום, זה לא יום חולשאפשר לקפוץ לסופר..
אלא את צריכה להכין לך בתנאי קמפינג ועוד בחג (שאצלי מבלים חלק ניכר ממנו בביהכ"נ) אז זה עוד פחות פינוק אבל כל אחד והסטנדרטים שלו
אבל "עם זה לא קונים במכולת" יש לך יומיים לחג משהו כמו 6 ארוחות ל- 4 אנשים אין לך מקרר ואת לא בקוטב
להמשיך?
יש לך מקום שבו את יכולה להכין אוכל? שולחן לשבת סביבו לארוחות?
שוב, אני לא יודעת איך ניראית ארוחת חג אצלך , אז קשה לי להתייחס ספציפית ואני לא באנטי לנסוע לחג אבל כן עם תנאים
תביאי את כל האוכל מוכן? ורק תחממי? (כתבת שיש פלטה) איך את מבטיחה לעצמך שהאוכל לא יפשיר לפני זמן הארוחה? איך את מתכוונת לשמור על האוכל אם מה שיש לך זה מיני בר?
תכיני רשימה של דברים שאת חושבת שתצטרכי לארוחות החג לפי הנוהג שלכם ותראי אם מתכנס.
קפה, תה, סוכר, מלח,שמן, תבלינים, חטיפים,חלות
כשאת מתכוננת לשבת בבית תוסיפי לרשימה את כל הנילווים כמו: מפות, מפיות,נרות, גפרורים, כלים לאכילה, גביע לקידוש,סכו"ם, סכיני חיתוך,משטח חיתוך, כוסות לחם, כוסות לקר, תבניות חד פעמיות לחימום , כלים לבישול אם תחליטי,
בהמשך אפשרות לנקות כלים - אם תצרכי - מטליות, סקוטצ', סבון כלים, מגבות מטבח, נייר סופג, שקיות אשפה,
הרבה מהדברים שציינת יש שם, כולל פינת אוכל מרווחת ויפה, מנגל פרטי, משטח עבודה בחוץ.. באמת אני רגילה לשפע בשבתות וחגים ברוך השם, וגם אוהבת את זה.. נראה לי שבאמת חלק מהדברים אבשל שם, ביקשתי להגיע מוקדם כדי להיכנס לחג בנחת.. אז הרבה דברים אוכל להכין שם וגם לבשל במהלך החג... בשרים שלא לעל האש, דגים, סלטים, סימנים, חלות, חטיפים וכו', אביא איתי מוכן, השאר אכין שם.. כנראה אקנה צידנית נוספת גדולה, ואקח קלקר שומר קור שהציעו לי בפורום אחר.
תודה ממש, עשית לי סדר
על אוכל שאפשר להכין בזמן אמת על פלטה או רק עם מים חמים (קוסקוס בורגול למשל)
יש גם מאכלים שפחות חייבים קירור
בהצלחה!
אולי אפשר להתייעץ עם בעלי הצימר יכול להיות שיהיה להם רעיון למקום לאכסן חלק מהאוכל בקירור
חשבתי להכין אטריות אנטיפסטי מוקפצות עם חזה לבוקר.
מתלבטת מה מתאים להוסיף לזה לסעודה בבוקר.
רעיונות?
טעים וילדים אוהבים..
סלט פסטה קר
סלט עדשים ובטטה מפנק ומושקע
לא ממש תוספת, אבל אפשר חציל שלם קלוי פתוח עם טחינה וצנוברים / פטרוזיליה / גם וגם
סלטים רגיל:
מטבוחה (ממהמקפיא)
טפנד זיתים
סלק
סלט ירקות
טחינה
חציל בטחינה
חלות מהמקפיא
ליל שבת:
עוף עם תפוחי אדמה אדומים ופטריות. נשים גם חבילת כנפיים ואז יהיה גם לאממצע שבוע
קוסקוס
שבת בבוקר:
נודלס מוקפץ עם אנטיפסטי וחזה עוף
פשטידת גמבה וזיתים
בטטות מקורמלות
עוגות: יש במקפיא עוגת שמרים שוקולד ושמרים קינמון, ועוגת שוקולד-קפה.
מה שיבוא אחריו - נתמודד כנל🤷
לא ניתן לשביזות יום א לדכא את השבת הרי
בדרכ מתחילה לחשוב מראש ואפילו להכין בקטנה אבל השבוע אפילו לא מצליחה לחשוב🫣
אבל עשית לי חשק להתחיל להפעיל את המוח.. מקווה שעד הבוקר יחזור הכח והחשק ונסגר..
סלטים: סלט ביצים, סלט זיתים, טחינה, בטטות בצילי.
חלות, עוגת בראוניז, עוגיות שוקולד שוות, אלפחורס, פחזניות, קצת שוקולדים.
ערב:
דג סלומון בסילאן ואורז
מרק עוף
בוקר:
שניצלים
בשר בקר
פירה
אורז
מוקפצים
סדש:
מעדנים ובלינצסים😀
אני גם בדיוק גמרתי, חוץ מטפנד זיתים וטחינה.
אצלנו - הרגיל כי זה עובד (תוהה אם להעתיק משבועות קודמים פשוט🤭)
חלות קונה תמיד, אחרת בוכים פה 😂
ערב שבת - דג טונה חריף, תבשיל חומוס
סלטים - חציל מטוגן, חסה, אבוקדו ועגבניות, קולורבי, סלט גזר עם פלפל חריף וגם בלי, טחינה, סלט תירס עם מיונז, סלט פלפלים קלויים, חציל קלוי עם טחינה, סלט של גמבה, עגבניה ומלפפון
קינוחים - כדורי שוקולד, מרשמלו, פיצוחים, עוגיות חיוכים, רולדת ריבת חלב וקוקוס
בוקר - קידוש חלבי
ואז
מתלבטת בין לאפות ביתיות שנאכל עם גבינת שמנת, חמאה ודבש
לבין דג בס (שאולי נאכל במקום בסעודה שלישית)
בהצלחה לי
לק"י
חלות
סלט קלוי של חצילים ועגבניות
טחינה
סלט חי
קוביות חצילים בתנור
עוגת תפוזים עם קרם שוקולד
עוגיות כלשהן
ליל שבת:
כפיתות
קוסקוס
מרק עם ירקות ושעועית
פרגיות עם בצל ופטריות
יום שבת:
כרובית בתנור
תפו"א בתנור
קוסקוס
שניצלים
סד"ש:
פיצות ולחם שום מהבצק של החלות
אולי פשטידה
האמת שהבטחתי לילדים סיבוב בחוץ ונגמר לי הכח, אז החלטתי לוותר על חלק מהדברים שתכננתי
אמא שלי אמרה שתבשל לי ותשלח לשבת
ופתאום היא לא מרגישה טוב... אז לא יכולה לבנות עליה..
יש לי רק חזה עוף מופשר- בעלי יכין מזה שניצלים.
נראה לי שאוסיף אורז ואולי תפו"א
סיגרים שנטגן בשמן של השניצל
סלטים מהמקפיא- מטבוחה, פטריות, חומוס,
יש גם בטטה אפויה, וטחינה בעלי יכין.
בא לי עוגה טעימה, אבל אין לי כח להכין, ואבא שלי עוד מצפה שאשלח גם לו...
מזל שישי חלות במקפיא.
אני חסרת כח וחסרת חשק וכבר לא נעים לי מבעלי שעושה הכל בערך ואני עוד מתלוננת שאני עייפה....
זה חלק מהחבילה 🤷
תרגישי מאוד נעים לדעתי
אבל אני גם מתעצלת, לא רק חסרת כח...
חחח... בסוף שבת תכנס וכנראה גם יהיה מה לאכול..
להכין את הבצק ממש מאפס או שיש קרואסון חמאה ורוצים לעשות לו מילוי מלוח?
קוראסון חמאה ילך טוב עם מילוי מלוח?
יש סרטון יוטיוב מושלם לזה של בונז'ור- על הכנת קרוסאון חמאה בבית
(אני אחרי 6 שעות בישול ופשוט אין לי כח לשכתב ת'מתכון)
מה בתכנון?
בינתיים יש לי תפריט בסיסי.. דג מושט ברוטב מרוקאי וגרגרי חומוס, בורקס בשר, שניצלים, אורז... מטבוחה הכנתי אתמול... בהמשך היום בע"ה אכין מרק. מחפשת רעיונות נוספים, ואם יש מתכון לעוגה חלבית קלה ממש - מושלם!
יאללה, תפריטים... מחכה לקבל השראה ❤️
לק"י
עוגת גבינה בלי שמנת מתוקה והקצפות, טעימה מאוד:
עוגת ביסקוויטים גבינה מופחתת קלוריות - מתכון מנצח! עוגה מעולה ב 10 דקות הכנה.
יש עוגת גבינה אפויה שנקראת "עוגת גבינה של בית מלון", תחפשי בגוגל.
ופעם הכנתי עוגה בחושה פשוטה, שבתור נוזל שמתי שמנת מתוקה, ולפני האפיה שמתי בה תלוליות של ריבת חלב. יצאה מעולה!
אז דברים יצטרכו להשתנות..
לערב מתלבטת בין מרק גזר וכיסוני בשר מטוגנים למרק עוף עם קניידלך
קוסקוס
בוקר
תוספת שהאורחים יביאו (אולי סלט פסטה)
קוביות חזה עוף במרינדה/טמפורה (יש איך להכין טמפורה בלי בירה או סודה?)
ירקות מוקפצים
עוד תוספת? לא יודעת מה מתאים
סעודה שלישית קיש בצל פטריות
חלות מהמקפיא
עוגת שוקולד וחמאת בוטנין מהמקפיא
יש גם עוגיות רעידת אדמה ועוגיות קינמון במקפיא
אננס ומנגו
סלט זיתים
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו
שום קונפי
לגבי הטמפורה - אולי בירה שחורה? יכול להתאים?
תוספת - תפוחי אדמה קריספיים? יתאים עם העוף...
תפריט מגרה ביותר!!
וגם לא תפוחי אדמה, ולא בא לי לעשות קניות
ואין לי מתכון ממש האמת, אבל נראה לי שלניקי יש. בגדול מטגנת בצל, קוביות גזר מחמישה גזרים בערך ולפעמים בטטה אחת מתקבלת ואחרי שמוכן טוחנת
אטריות מוקפצות בסגנון אסייתי
בורגול עם בצל
פתיתים עם בצל
קוסקוס
אורז (אפשר בתוספת אטריות דקות)
זוכרת שפעם הכנתי אבל לא מוצאת את המתכון
יש לי קמח תפו"א שפעם השתמשתי בו במקום קורנפלור
יצא נחמד אבל משום מה הרבה מהטמפורה לא נספגה.. יש מצב שזה היה כמות קטנה מידי
מקווה שלא יתייבש על הפלטה כי בעלי חתך ממש קטן
כנראה שבכל מקרה לא נחזור על הניסוי בעתיד הקרוב כי היה די סיוט לטגן
יש דרכים מהירות יותר להכין חזה עוף😅
אני מכינה עם שילוב קורנפלור או קמח תפוא עם קמח רגיל
וקצת סודה לשתייה
יוצא נהדר.
סלטים קבועים:
סלק
חציל בטחינה
טחינה
סלט ירקות
מטבוחה מרוקאית (מהמקפיא)
טפנד זיתים
חלות מהמקפיא
ערב שבת:
עוף עם שעועית
קוסקוס
בוקר שבת:
אורז אדום
עוף ותפוחי אדמה בזעתר
אולי פשטידת גמבה וזיתים
עוגות:
יש במקפיא עוגת שוקולד, ועכשיו מכינה שמרים. אולי נעשה אחד שוקולד ואחד קינמון. נראה.
אז בסוף אחרי שהתייאשתי משיחזור לישון החלטתי לנצל את הזמן!
וב"ה גמרנו בישולים (חוץ מהפשטידה שבאמצע)
וגמרנו לסדר את הבית ולשטוף את רובו, נשאר רק את המטבח, וחצי מהכלים בכיור.
עכשיו ננסה לחזור לישון, הלוואי ונצליח !
בבוקר מתארחים מביאים בורקס בשר
בערב דגים
מושט טונה וסלמון
ושעועית ירוקה
סלטים
חציל מטוגן חציל במיונז ובטחינה
כרוב סגול חסה וירקות
חלות קנינו הפעם..
ועוגות יש עוגת שוקולד פרווה ועוגה חלבית