איך לדעתכם מפעל החינוך צריך להיראות במדינת ישראל?פתית שלג

זאת שאלה מאוד רחבההסטורי

כרגע? לפרק ולבנות מחדשקפיץ

אין מה לתקן במערכת הבזיונית והעלובה הזו

לא התייחסתי למערכת החינוך הקיימתפתית שלג

זה שהיא גרועה בזיונית ועלובה שמענו רבות.

השאלה היא מה אתה מציע? איך זה כן צריך להיראות?

גוף שמאפשר להורים לבחור חינוך שהם רוציםארץ השוקולד

לא גוף שמכתיב להורים מה ללמד והיכן ללמוד.

אולי רגולטור שכותב מבחנים ובוחן אם בתי הספר עומדים בדרישות שההורים רוצים.

החינוך מוטל על ההורים, המשרד יכול לסייע אבל לא אמור לחנך, זה רע שהמשרד יחנך כי אז אכפת לי מאידיאולוגיית שר החינוך ואין סיבה שזה יהיה כפייה של קבוצה פוליטית מסוימת.

זה קייםoo

'מוכר שאינו רשמי'

'מוסד פטור'

אולי יש עוד סוגים

אבל מתוקצב חלקית

מעניין שאתה מתייחס לתכני הלימוד ולא לצורת החינוךפתית שלג

כי הייתי רוצה שצורת החינוך תיבחר על ידי ההוריםארץ השוקולד

אין סיבה שאני אבחר עבורך את צורת החינוך של ילדיך והפוך.

דעתישנונימי

עד גיל מצווה אמונה יראת שמיים ותורת ישראל.

גיל מצווה כבר לעזור לנערים להתחתן כי הם כבר מקיימים יחסים מיניים מלאים.

ומגיל מצווה לימודים פתוחים כמו מבוגרים:

ואפילו מספר מקצועות אקדמאים בו זמנית - עם תואר מכובד ואפילו 2 או 3 כבר בגיל 18.

מתמטיקה חובה בגיל צעיר.

אנגלית - אז ככה:

בסין הודו ואירופה יש מערכות מחשבים המופעלות על קוד בשפות אם (סינית, צרפתית, הודית).

איך אין לנו מערכות מחשבים מבוססות עברית?

למה אנחנו לא מנסים להיגמל מהתלות האמריקאית?

יש מערכות מחשבים ומקומות שכותבים בהם קוד בעבריתקפיץ

ואת לא רוצה להתעסק איתם

עכשיו בעידן רכבי החשמל הסינייםשנונימי

אנחנו עוברים למערכות מחשוב בשפת קוד סינית,

אולי נתחיל ללמוד סינית בבתי הספר?

משה

קובול

לא יודע אם הבנתי נכון את דבריךהסטורי

נערים יראי שמיים, לא מקיימים יחסים לפני החתונה.

כוונתך היא לשנות את החוקים ואת תקנות הרבנות, כדי לאפשר חתונה בגיל מצוות? זו כבר לא שאלה על מערכת החינוך, אלא שאלה על כל סדר היום והחוק במדינה...

מי אמר ירא שמיים?שנונימי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ב באלול תשפ"ו 17:41

נערים רגילים חולמים חלומות, חושבים מחשבות,

זה חבר שלי וזו חברה שלי כבר בגיל מאוד מאוד צעיר.

איפה מצאת ילד שמתחיל לצעוק לה' על היצר הרע שלו?

הנערים שנולדים בחברה שבה המדינה וההורים והרבנים מדכאים - זה לא אומר שזה לא קיים.

הילדים יודעים שזה אסור אצל המבוגרים אז הם מסתירים את זה.

ופתאום כולם מופתעים "לא ידענו..."

בטח שצריך לשנות את החוקים.

ולא ללמוד מאמריקה.

כאילו משה רבינו קיבל תורה באמריקה.

אתה מדבר על ציבור חילוני?הסטורי

אז למה אתה מניח שיסכימו ללמוד עד גיל מצוות "אמונה יראת שמים ותורת ישראל".

ולמה שירצו להתחתן?

כי בגיל 13 מתחיל היצר הרעשנונימי

ומה שווה כל לימוד התורה אם לא מקיימים?

אם היצר הרע מפיל בעבירות?

עריכה: אני מדבר על החילוני ועל החרדי על שניהם.

החילוני כי הוא עמוק בבוץ.

והחרדי כי הוא מנסה לצאת מהבוץ.

יש מחיר מאוד כבד לאיחור גיל הנישואיןמשה

(גם להקדמתו, שלא תהיינה אשליות)

מצד שני, משפחות צעירות שמתחתנות צעירות מדי הרבה פעמים ממש רעבות ללחם. תוסיף לזה בנים דתיים שרוצים ללמוד בישיבה וצריכים לשרת בצבא וללמוד מקצוע וקיבלת מצב שהוא על גבול הבלתי אפשרי מבחינה כלכלית או טכנית.

האופציה השניה היא שימור פוריות כמקובל בחברות הייטק הגדולות, גם את זה אנחנו לא רוצים.

טענות הזויות דורשות הוכחות חד משמעיותנקדימון

גם צריך לעשות הרבה סדר במקצועות הלימודשנונימי

יש הרבה מקצועות העשרה:

היסטוריה - יש עבר שחייב לזכור!

יש עבר שחייב לשכוח!

אזרחות וחוק - החוק משתנה במדינת ישראל וצריך להיות צמוד לחדשות.

ספרות - ספרות יוונית פסולה בעיניי.

ש"י עגנון היה חסיד ברסלב למי שלא יודע...

והספרות העברית מיוסדת על כתבי הקודש.

כל הרוח של תנועת ההשכלה מגעילה ביותר.

• מדע וטכנולוגיה - לפי דעתי זהו הדבר היפה ביותר שיש לבתי הספר התיכוניים להציע.

בחטיבות ובתיכונים הדתיים הנערים לומדים בעיקר גמרא ולא בקדושה (זה פסול מהיסוד - זה גיל חתונה).

התורה מליאה בכל טוב,

מהרשבי עד הארי והבעל שם טוב חסידות, ברסלב - אלה דברים שצריך ללמוד בילדות.

כל מערכת החינוך פסולה מהחרדים עד החילונים.

איזה עבר חייב לשכוח?ארץ השוקולד

והערות נוספות:

1. ההתייחסות שלך ללימודי קודש כרווקים די מנוגד לפסיקת השולחן ערוך שילמד אדם תורה ואחר כך יישא אישה.

2. לא מבין איך יש ציפייה שיספיקו כה הרבה בלימודים עד גיל 18 (עם האמירה על תארים) ובפרט אם היית רוצה להוריד את גיל הנישואין שיפחית עוד יותר את היכולת להשקיע בלימודים.

המיתולוגיות היוונית, הנורדית, הערביתשנונימי

ועוד הרבה דתות עמים אלים ודרכיהם.

אני מדבר על גויים ויציאתם למלחמה מלך ועם מלווה תמיד -

בלאום, אמונה, אנשי רוח, גורם מאחד, מטרה וכו'

וטוב שגם את זה אנחנו לא מכירים ויודעים.

כי נמאס לשמוע שקרים.

ויש מספיק סרטים בטלויזיה ובקולנוע שהם ממש לא חשובים פנאי ובידור אפילו אם יש בהם טיפת אמת.

מיתולוגיה זה לא עברארץ השוקולד

אלא דרך להעביר מסרים באמצעות סיפורים.

אם אתה מדבר על מלחמות בין גויים, למה חשוב לשכוח את זה?

(למשל, מלחמת האזרחים בארה"ב, מלחמת העולם הראשונה, המלחמות בין פרס ליוון בין בתי המקדש ותחילת בית שני, איזה תוכלת יש באי ידיעתם?)

בתקופת השולחן ערוך התחתנו בגיל צעיר מאודשנונימי

ורוב הלימודים בחטיבה ותיכון הם רק בשביל תעודה שלא עושים איתה כלום - זה לא מקצוע.

ומה עושה בן אדם שלומד מקצוע?

עובד בזה כל חייו ומרוויח כסף.

המטרה בסוף זה כסף.

אז שילמדו נערים מקצוע!

א. מקור לכך?ארץ השוקולד

ב. אם לומדים מקצועות מכניסים, צריך ידע מוקדם לאוניברסיטה שדורש לא מעט לימודים מתוך התיכון.

קודם כל ילדים תופסים הרבה יותר טוב ממבוגריםשנונימי

מבוגר המוח שלו זה כמו דף מקושקש.

ילד זה דף חלק ונקי הוא לומד וזה נחרט לו לנצח.

ומה צריך אנגלית? אז שילמדו בעברית.

מכינה? אז שיעשו מכינה.

בזבוז זמן כל התעודות האלה.

זה סוג של קונספציה -

כשהקונספציה תישבר לעיני כולם, אז יתקנו.

בינתיים אנחנו נמשיך להתווכח אם כן אן לא. ומי יותר חכם...

את שמה לב שאת סותרת את עצמך, נכון?קפיץ

"ילד זה דף חלק ונקי הוא לומד וזה נחרט לו לנצח."

זה בדיוק למה הכי חשוב ללמד ילדים, כל מה שאפשר, ולא להגיד שאפשר להשלים אח"כ.

וגם - אוקי, לא צריך אנגלית, מתמטיקה אפשר להשלים בחמש דקות, ומקצועות אחרים את פוסלת קטגורית

אז מה בעצם כן?

אם אין יראת שמיים... אז מה נשאר?שנונימי

מכונה שרודפת כל חייה אחרי הכסף?

ולהיות הכי מצליח ומכובד בעולם?

כולם עשירים?

לא, כי הכסף עובר מאחד לשני...

כולם למעלה?

לא, כי חייב שיהיה מישהו למטה...

אז מי דורך על מי?

אתה רוצה ללמוד את הילד שלך איך לדרוך על כולם?

ללמוד מתמטיקה וכימיה זה לרדוף אחרי הכסף?קפיץ

אני חשבתי שזה בשביל אנשים שרוצים לשפר את החיים של אנשים. לעשות מחקר, לפתח תרופות. דברים כאלו

ונכון, לא כולם יהיו עשירים, וזה כשנתעלם מזה שבישראל רוב מי שחושב שהוא מעמד בינים, הוא עשירון 9-10, שזה בפירוש "עשיר". (אלא אם ההגדרה שלך לעשיר היא אבסולוטית ולא יחסית, שזה מגוחך)

ולמה חייב שיהיה מישהו למטה? אם נשפר את העולם, נשפר אותו בשביל כולם. אם כולם ילמדו ברמה גבוהה, הרבה פחות אנשים ישארו למטה.

אמת דיברתשנונימי

אם המטרה של המכללות והאוניברסיטאות היא להחכים אותנו.

אז למה אנשים נוסעים לחו"ל -

שם מספיק רק תעודת בגרות.

וחוזרים עם תואר.

האוניברסיטאות בארץ זה תעשיית מזומנים.

ותמלא הארץ דעהשנונימי

אני מאמין ביום ביאת המשיח

ויקויים הפסוק ותמלא הארץ דעה את ה'

ימחקו את העבודה זרה מהעולם

הנצרות והאיסלאם והבודהיזם והאתאיזם

ימחק כמו המיתולוגיות ההיסטוריות

אדם צריך ללמוד מקצוע לפני שישא אישהמשה

איך זה מסתדר עם העולם המודרני? בכנות, לא יודע.

עכשיו בעולם המודרני יותר קל להשיג מזוןשנונימי

אז אפשר להשקיע את הזמן בדברים אחרים

זה לא נכוןמשה

כלומר. אתה יכול לעבוד בשדה אם אתה רוצה. אבל השכר שם יהיה בעייתי לגדל משפחה גדולה.

למדינה יש כסף?שנונימי

בוא נצא לפנסיה בגיל 40

ל"מדינה" אין כסףמשה

היא פשוט שודדת אזרחים מועילים בכל מיני שמות יפים כמו "מס הכנסה" ו "מע"מ". אגב, היא גם בחובות עתק שיקח עשרות שנים להחזיר גם אם לא ניקח שקל נוסף בהלוואה עכשיו.

היתממות מאוד יפה ביותר מצורה אחתקפיץ

(כאמירה כללית, לא עליך. אני מכירה את הדעות שלך)

אם היית דוס שטוען שכל דבר שכתוב הוא אמת מוחלטת ואין בלתה, זאת הייתה שאלה רלוונטית. בהתחשב בעובדה שאתה לא - לא אמור להפריע לך שזה לא מסתדר עם העולם המודרני.

ואלו שמאמינים בזה גם חושבים שעל זה ספציפית אפשר לוותר. בטיעונים מתחכמים יותר או פחות, שהרבה מהם מתכנסים בסוף ל"מקצועיות זה של חילונים. לא בשבילנו".

אם הם היו חושבים את זה ברצינות - כל המודל של ישיבות, כולן, הסדר, גבוהות, ומכינות קדם צבאיות לא יכול להיות קיים.

המודל של ישיבות באמת לא יכול להיות קייםמשה

כלומר הוא סבבה למי שהולך להיות בסוף ר"מ או דיין. אבל הוא באמת בעייתי למי שצריך ללמוד מקצוע אמיתי וגם להתמקצע בו אחר כך. זה פשוט לא מתכנס.

נכון. התשובה של הדוסים לזה היא שזה משקל נגד לשירותקפיץ

לשירות הצבאי?משה

כן הוא בעיה קשה. בלעדיו נמות והוא נוגד הרבה דברים. ברוכה הבאה לעולם שבו יש צורך לבחור בין אפשרויות מול מחסור (במקרה הזה בזמן).

כן.קפיץ

לא משנה. ברור שהוא בעיה, אבל אותו אפשר לקבל כנתון.

וכשאתה עושה את זה, להכניס לשם עוד שנתיים שלוש בישיבה, זה הדבר הכי גרוע שאפשר לחשוב עליו.

וזה משליך יפה מאוד לבעיות אחרות שדוסים אוהבים לדבר עליהם (רווקות "מאוחרת", האסון הנורא בעולם הדת"ל והחרדי - שאנשים הולכים להייטק במקום להוראה! גם שכר של מורים. כל אלו)

ואחרי שראיתי מחברות את הרמה במוסדות דתיים: צריך לפסול את התואר לכל מי שלמד שם.

וזה כשבאופן מהותי הרמה במוסדות לנשים תמיד תהיה יותר גבוהה מהרמה במוסדות לגברים

תראימשה

גם 12 שנות לימוד עם בגרות מלאה, גם ישיבה, גם צה"ל, גם 3-4 שנות אוניברסיטה. זה לא מתכנס בשום צורה. אלא אם כן הולכים להוראה ושם מספיק תעודת לידה פחות או יותר.

אגב הרמה נמוכה לא רק במוסדות דתיים. גם במוסדות חילוניים שמכשירים להוראה. אבל מה שקורה בפועל זה שאנשים חכמים לא הולכים ללמוד הוראה (בעולם החילוני) ולכן הציבור החילוני מייבא דתיים לייט שלא רוצים לעמוד בדרישות של מוסדות דתיים והאחרונים מייבאים מורות חרדיות שרוצות תוספת של כמה שקלים למשכורת.

לא יצא לי להכיר מוסדות חילוניים, אבל קשה לי להאמיןקפיץ

מורים לא צריכים תואר, אולי יש הכשרה רלוונטית שהם כן, אבל זה לא במקצוע שלי להגיד מה ואיך. אבל אם החלטנו שהם צריכים תואר - צריך להיות גבול לכמה בזיוני הוא יכול להיות. מישהי שהסתובבה כאן בזמנו, הייתה משוכנעת שקורסים בתואר שלה בהרצוג, מקבילים לקורסים אקדמיים אמיתיים, בזמן שהיא לקחה 21 קורסים בסמסטר, וסיימה בהצטיינות...

חלק מזה שהמספרים לא מתכנסים, הוא ביקורת דווקא נגד ישיבות הסדר (שלכאורה "מצליחים" לדחוס הכל ב-5 שנים), על כמה שהמסלול שלהם צריך להיות מסנן הרבה יותר

מורים צריכים תוארמשה

כלומר הם לא, אבל אז השכר יהיה רבע. בגדול מורים זה תאורטית האוכלוסיה הכי משכילה כי השכר שלהם פשוט תלוי בכמות הגמולים שהם צוברים (אבל זה מוגבל בזמן כי וועד).

ואז יש מוסדות בדיחה לדתייםקפיץ

ויש כאלו שכבר שלוש שנים עובדות, בשכר שהוא פחות או יותר התנדבות, כי הן הלכו ללמוד במקום עם דרישות מינימליות, ועדיין לא סיימו את התואר.

הפתרון של להוריד את הדרישות ל-0 הוא לא פתרון טוב בשום צורה שאפשר לחשוב עליה.

ומהכרות, אפילו בשביל תואר במקום בדיחה לדתיים, רוב אלו שיולדות תוך כדי, לא מסיימות ומאריכות את התואר לפחות בעוד שנה. שזה עוד דבר לקחת בחשבון כשאתה סופר שנים שלא מתכנסות לאפשרות להיות עם מקצוע ואפשרות להתפרנס בגיל סביר

נכון.משה

אבל המערכת כל כך גרועה שאין לה ברירה אלא לבלוע את הצפרדע הזו.

..קפיץ

מנכ"ל משרד החינוך: המחסור במורים צומצם בכ-73% בתוך ארבעה חודשים | ערוץ 7

("המחסור במורים" מאז ומעולם היה קשקוש שלא קשור למציאות. אבל בסדר)

מעולם לא היה מחסור במוריםמשה

היה מחסור במורים טובים מקצועיים ספציפיים, ויש עדיין מחסור כבד במורים בת"א בגלל שהשכר האחיד לא מאפשר לשלם שם שכר דירה.

למה לא מתכנס? מאיפה הבאת את זה?נקדימון

רוב מוחלט של תלמידי הישיבות הגבוהות לא מתאברך, ויוצא ולומד ומתפרנס יפה ובהשכלה גבוהה ובמגוון מקצועות.

אדם בוגר ובשל צריך ונכון שילמד לפחות 3 שנים, לדעתי, כדי שיהיה בו באמת תורה. שידע ללמוד, שהאישיות שלו תהיה תורה, ושיהיה לו היקף מסוים ונגיעה בגמה חלקים של התורה.

ניסינו את המודל המזרוחניקי, הוא כשל. לגביו, החרדים צדקו. מי שרוצה להתהדר בתורה, צריך לעשות אותה חלק אמיתי ולתת לה מקום אמיתי ולא סימון בצ'קליסט ואז למידת ציטוטים מגוגל.

המודל החרדי כל כך כשלמשה

עוד לא סיפרו להם את זה, אבל הם כמו דמות קומיקס שעברה את קצה התהום ועוד לא סיפרו לה שהיא נפלה.

יש עולם הזה. אם אלוקים היה רוצה מלאכים הוא היה בורא אותם.

אבל לא דיברת רק על החרדינקדימון

לפחות זה לא נשמע ככה. כי הגבת למה שהיא כתבה על כלל סוגי הישיבות, כולל אלה שלנו.

כן. אלו חוקי הפורמטמשה

אלוקים ברא ביום השישי את חוקי הכלכלה, ומאז אנחנו צריכים להתמודד איתם.

יותר שנים בישיבה = עוני

יותר שנים ללמוד = פחות ילדים

אנחנו רוצים לחיות = צריך צבא, וצריך השכלה גבוהה כדי לבנות נשק יותר טוב.

אנחנו רוצים משפחות גדולות ויציבות כלכלית ובטחונית. יש לזה מחיר וצריך לדעת אותו.

בפורמט שלך אין מקום לתורהנקדימון

החברה בפורמט שלך היא של עמי הארצות שהתורה אינה חלק מחייהם אלא מסיכה ותחפושת.

אם אפילו את ההסדר אתה שולל, אז אולי ציטטת את חוקי הכלכלה של אלוים אבל שללת את חוקי התורה שלו. יום השישי - תנאי התנה הקב"ה וכו'. האם לכתוב את כל הקטע עבורך או שאת זה אתה דווקא כן יודע?

אין לי שום 'פורמט'משה

אני פשוט מסביר כמה זה עולה. ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

אפשר גם לכיוון אחר: לצמצם את התיכון איכשהו. למקצע אותו שיעביר יותר חומר רלוונטי בפחות זמן. ללמוד בפתוחה תוך כדי הצבא (או בבית כנסת, תלוי ביעד)

אגב, בגיל פנסיה למשל יש ערך עצום לתורה. לא רק בגלל הלימוד עצמו, בגלל המשמעות והקהילה. זה ממש מחזיק אנשים באיאחם ומתפקדים.

בעיניי אלה קשקושים מוחלטיםנקדימון

לדבר על תקופת הפנסיה זה הבלים כי אינו דומה לכותב על דף חלק לכותב על דף מחוק, כמו שנאמר באבות. וזה גם לא עונה על המקום שהצורה אמורה לתפוס באישיות של האדם כגי שחייו יהיו חיי תורה גם לפני הפנסיה, במהלך החיים עצמם, כשילדיו קטנים, כשהוא בשיא כוחו וכו.

ובעניין ה"מחיר", מה לי שנתיים לפה שנתיים לשם? יש לא מעט אנשים שיוצאים לטיול גדול ואחר כך מחפשים את עצמם ועובדים קצת לפני שנכנסים ללימודים. אם היית מדבר על התאברכות עד גיל 30 הייתי מבין את הטענה, אבל לדבר על כך שאין מקום להסדר שבו בסך הכל רוב האנשים מתחילים באיחור של שנתיים, גג שלוש, כאשר זה מתקזז עם מה שאמרתי לפני רגע אצל החילונים, זה פשוט סתם דיבורים.

עד היום לא נצפתה פגיעה בקרב יוצאי הסדר מבחינת התפרנסות ועתיד. ישיבת ההסדר הראשונה כבר עברה את גיל 50. המסלול בהקשר הזה הוכיח את עצמו מעל ומעבר.

תסביר לי רגעקפיץ

?איך לדוגמה, אפשר לשלם על לימודים, לחסוך ללימודים עתידיים ("אחרי ההסדר") או סתם לחיות שלא על חשבון ההורים בסיטואציות כאלו:

הוא בהסדר, לפעמים חייל שסגור בבסיס, ככה שלא יכול לעבוד בערבים. לפעמים אברך, ואז זה הרבה יותר קל.

היא סטודנטית, אפילו למקצועות "אידיאליסטיים", מורה או גננת, ככה שבגלל הדרישות ההזויות של משרד החינוך, היא לומדת יומיים בשבוע, יומיים בשבוע היא בסטאז', בתנאי עבדות ומקבלת על זה בסוף החודש פחות או יותר כמו חיילים

לפעמים כבר יש בשלב הזה ילד אחד, אם הם התחתנו ממש ממש צעירים אז אפילו שניים.

מי משלם על הלימודים של האישה? אצל כולם ההורים יכולים לממן להם להם את התואר?

מי משלם שכר דירה?

מי משלם על הילד שבמעון?

חייל נשוי עם ילד מקבל תשמ"ש לא רעברגוע

מבטיחה לך שאני מכירה את המספרים קצת יותר טוב ממךקפיץ

לא תמיד ולא כולם, מכל מיני סיבות.

(אם ההנחיה היא לא לשקר בפירוש, אז זה די קשה)

מעון תמ"ת, כשההנחות נדחו שנה שעברה בכמעט חצי שנה, ויש לי חברות שנפגעו בהרבה מאוד כסף בגלל זה?

שכר דירה?

לימודים?

תשמ"ש מכסה את כל זה ביחד?

תלוי כמובן אם האשה עובדתברגוע

מסכים שזה לא קל, אבל כן אפשרי (יש גם מתנות מהחתונה, חיסכון לכל ילד, מלגות ללימודים וכו')

ובשביל להיות נשוי עם ילד בצבא צריך להתחתן בגיל 20-21 או לפני, אין הרבה כאלה, ולרוב הישיבות גם לא מעודדות את זה.

אם הדיון הוא על הסדר, זה חמש שניםקפיץ

ואתה נחשב חייל (ואסור לך רשמית לעבוד) עד גיל 23, זה לא כזה נדיר.

ועוד יותר מוזר מה שאתה אומר - לא מעודדים להתחתן בגיל 21, אבל בגיל 24 כבר בוכים על רווקות מאוחרת, ושאנשים "נהנים" מזה?

בשל"ת אפשר בקלות להוציא היתר לעבודברגוע

לא ראיתי שבוכים על מי שמתחתן בגיל 23-24. אולי קצת על מי שלא התחיל לחשוב על חתונה.

הדרך היחידה שבה הסדר לא דוחה רכישת מקצוע בשנתייםקפיץ

היא לעשות בשיעור ד', מיד אחרי שחוזרים מהצבא פסיכומטרי (או מקבילים שלו, או ללכת ללמוד במקומות בלי דרישות בכלל), ובשיעור ה' להתחיל שנה ראשונה של התואר.

וכאן זה מתחלק לשניים, אם תנסה לטעון שזה לא פוגע בלימודים בישיבה, אז כנראה שכל התואר מיותר, ואפשר לסגור את המכללות. ואם לא - אז זאת בכל מקרה שנה שבה לא לומדים בישיבה, ולהכליל את השנה הזאת תחת זמן הלימוד שלך - שקר מוחלט.

שנתיים לכאן או לשם לא משנות? אם היית דוחה את גיל הנישואין בהתאם, אולי זה היה נכון. אבל בציבור הדתי בגיל 25 להרבה אנשים כבר יש ילדים, ומה לעשות, שמדי פעם הם צריכים לאכול.

(בסדר. אפשר לנקות חדרי מדרגות. אפשר גם לעשות את זה עד גיל 70, ואז אפשר לוותר לגמרי על לימודים)

אולי הפתרון הוא לוותר על שירות לאומי לבנותברגוע

מבחינה כלכלית? ברור.משה

אלו בסך הכל שנתייםחושבת בקופסא

בטווח קריירה של 40 שנה, העובדה שזוג צעיר בשנתיים הראשונות גרו בקראוון בלי רכב והצטצמו בקניות, מתקזזת לחלוטין בטווח הארוך. הערך של הקמת בית מתוך לימוד תורה כשעדיין צעירים, חשוב מספיק לאנשים כדי להצטמצם בכמה בהתחלה.

אם אנחנו רוצים חברה שבה התורה נוגעת לכולם, ולא רק לאליטות מנותקות, צריך לנרמל כמה שנים של לימוד תורה. הסדר זה פתרון מצויין. עוד יותר אנחנו צריכים רבנים, ומתוך כך גם אברכים אפילו לטווח קצר של כמה שנים, שילמדו מקצוע ויתפרנסו ממנו, ויכולו גם להיות להיות רבנים של קהילות קטנות באיזה יישוב, שאת זה צריך מספרית הרבה יותר מכמות מאוד קטנה של כמה "גדולי הדור".

ודווקא לגבי תואר, מסלול הרצוג ודומיו נועדו בדיוק בשביל לפרוס תואר בחינוך בצורה שלא ייפגע בלימוד בישיבה. זה תלוי מאוד איזה תואר, כמובן שהוא יפרנס בהתאם.

...קפיץ

הרצוג ודומיו נועדו כדי למרוח כמות חומר ודרישות פחותות מאלו של כיתה ח', על פני שלוש שנים, כדי שיהיה אפשר לטעון בסוף שהם למדו תואר. אין שם אף רמה של הכשרה למקצוע, מעבר לדף נייר נדרש בסוף

והשאלה היא לא להצטמצם לכמה שנים, אלא ממה חיים בשנים האלו, אנשים מבוגרים ונשואים, לא צריכים לחיות על חשבון ההורים שלהם, והשאלה היא עד כמה זה אפשרי. בינתיים לא השתכנעתי שאפשר

אם זה מה שאנחנו רוציםמשהאחרונה

אז כל השוק צריך להתאים את עצמו. זה אומר דירות חדר-חדר וחצי בשליש משכר הדירה שמקובל לשלם היום (קראוון זה לא פיתרון בגלל שהוא מחייב רכב בגלל בעיות נגישות ל"חורים"). זה אומר שצריך לטפל בחסמי הייבוא כדי שנוכל לקנות מוצרים בייבוא מקביל בזול, ועוד הרבה דברים.

אגב, תקראי קצת על איך עובדת ארנונה ועל למה עיריות לא רוצות תושבים עניים אף פעם, ובטח שלא רוצות דירות קטנות.

נכון. מאידך, הבעיה היא לא בדיוק בלימודי החולנוגע, לא נוגע

אלא ביחס אליהם.

אם מחנכים באמת לבכל דרכיך דעהו, תורה וחכמה לא רק יכולות לגור יחד אלא גם להפרות זו את זו מאוד.

לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמייםנקדימון

ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלוםנוגע, לא נוגע

למה יוצאים בגיל 70 לפנסיה?שנונימי

כי האדם כבר לא יכול לעבוד יותר!!!

מסקנה: כמה שתעבוד לעולם לא תרוויח.

הסטטיסטיקות לאחרונהמשה

שלא מעט אנשים בגילאים האלה עדיין עובדים. זה גם עושה להם טוב בדרך כלל.

כי בלי כסף אין לאן ללכתשנונימי

אז במקום לשבת בבית הוא מעדיף לעבוד.

זה עני מיואש.

לא בהכרחמשה

עבודה עושה טוב לנפש. בכל כך הרבה צורות. ובטלה זה מוות. גם אם יש כיסוי כלכלי ולא צריך לעבוד.

אם הוא היה עשיר והיה לו כסףשנונימי

הוא היה מטייל...

כמו כולם שעובדים קשה ואז מבזבזים על טיולים.

האמת שזה הפוךמשה

אנשים עובדים שאוהבים את העבודה שלהם לא יוצאים לטיולים כל כך. מי שיוצא לטיולים נמצאים "על הקצה" מבחינה כלכלית ומתאימים את זה.

גם טיולים נמאס בסוףשנונימי

בסוף הבית שבנינו יש בו הכל.

המשפחה שלנו זה החברים הכי טובים.

המדינה שלנו זה החממה המושלמת.

ובסוף באמת המטרה היא לעשות למענינו.

ולא למען הכסף.

אז איך זה שבסוף הכל כסף?

כסף זה בגדולמשה

כמה הסביבה שלך מעריכה את מה שאתה עושה בשבילה.

בשביל לצרוך משהו שמישהו אחר מייצר אתה צריך לשלם לו בערך שמישה ואחר נתן לך.

אם אתה יודע לייצר לבד, אתה לא צריך כסף.

הגדרה יפהארץ השוקולד

הבעיה הראשונה שלו היא שהוא באמת מתנהל כמו מפעלנוגע, לא נוגע

על בסיס מריטוקרטיshaulreznik

קרי, עוד בגיל צערי מעבירים את התלמידים שורה של בדיקות, מבחנים ושאלונים, ואז בונים כיתות בהתאם לכישוריהם. לא רק איתור מחוננים בכיתה ב', אלא לפני ואחרי, בשלל התחומים. כולל "הסללה" לחינוך מקצועי, כמו פעם, עבור אלה שלא מתאים להם להמשיך במסגרת הבית-ספרית הרגילה.

הבחירות מעסיקות אתכם ברמה האישית?זיויק

שהימין ינצח וכו כמה זה קריטי לכם?

אני פחות מתעניין בפוליטיקהל המשוגע היחידי

אבל התוצאות אמורות להיות ממש משמעותיות לסביבה שבה אני נמצא.

מה זה ייתןoo

שהימין ינצח?

עוד מאותו דבר שהיה לנו עד עכשיו

(האסון הגדול בתולדות המדינה

ואחת התקופות הכי מפולגות שהיו פה)

מבחינתך יאיר גולן ומנסור עבאס סבבה?זיויק

לא סבבהoo

כמו כל השאר

אני מאוד מאוד סקרןפשוט אני..

האם מספר 26 בליכוד ייכנס לכנסת, או שמא דווקא מספר 24 במפלגה של אייזנקוט.

זה מעניין כמו שאלות טריוויה בסגנון ''מי היה ההוגה הצרפתי שבתאריך 26 ביוני 1796 אכל תפוח אדמה בצבע אדום לראשונה בחייו''

מעסיקברגוע

אבל גם משתדל לבטוח בקב"ה שהכל לטובה

לא קריטיאריק מהדרוםאחרונה

מי ער?זיויק

איי אמל המשוגע היחידיאחרונה

מוזר, אני דווקא זכרתי כ''ב בתשריפשוט אני..
עוזי והתאריך הלועזימשה

שיהיה.

אם לא רוצים תאריך עבריעזריאל ברגר

אז שיעשו לפי הלוח המוסלמי.

לא מובן מדוע מלחמה בין מוסלמים ליהודים צריכה להתייחס ללוח הנוצרי...

כי הוא הלוח המצוי ברוב העולםפתית שלג

האם מאותה סיבה נמנעת מללמוד אנגלית?

יש הבדלמשה

בין שימוש פרקטי לבין ציון ארועים לפיו.

בעיניי לפחות.

מסכים. אבל פה התאריך הלועזי נחרט עמוק בגלל כולנו.פתית שלג

כנ"ל כט בנובמבר ועוד

יכול להיות שגם לא רוצים להפוך את שמחת תורהיעל מהדרום

לק"י

לתאריך עצוב.

נדמה לי שבצד הדתימשה

זה שיקול

בחילוני?

הם רגילים לעבוד עם הלועזייעל מהדרום

לק"י

במסגרות החינוך מציינים את זה או יום/ יומיים אחרי שמחת תורה או במשך כל השבוע.

לא יודעת מה יום הציון המדוייק

לעומת יום הכיפורים😐פתית שלג

כן. מעניין שזה תפס ביו"כ על התאריך העברימשה

ובשמחת תורה על הלועזי.

יוכ מתאים למלחמהoo

שמחת תורה לא

"מלחמת שמחת תורה" זה נשמע אוקסימורוןקעלעברימבאר

הבדל עצוםפשוט אני..

יום כיפור זה יום שבו כל המדינה נחה, אין אזרח אחד במדינה שלא מרגיש שהיום יום כיפור, בין אם הוא הולך לבית כנסת או רוכב באופניים בנתיבי איילון.

בנוסף מלחמת יום כיפור פרצה דווקא ביום כיפור, מתוך מחשבה של אויבינו שביום הקדוש שלנו ייקח לנו הכי הרבה זמן להגיב למתקפה, שכן כל המדינה מושבתת.

כלומר גם מבחינה פנימית וגם חיצונית, הייתה משמעות עצומה לעובדה שזה דווקא יום כיפור.

בשמחת תורה זה ממש לא כך. עבור רוב החילונים זה לא שונה מכל שבת רגילה, כלומר יום שבו לא הולכים לעבודה אבל אין לו ייחוד כלשהו מעבר לכך. גם מבחינת אויבינו, הם לא כיוונו דווקא ליום שבו אנשים רוקדים עם ספרי תורה או דווקא ליום שבו מתפללים על הגשם, זה לא עניין אותם. כלומר מבחינה חיצונית, הבחירה שלהם בשמחת תורה היא מקרית בשונה מהבחירה שהייתה לפני 50 שנה ביום הכיפורים שהייתה מאוד לא מקרית.

זה לא שהם תכננו את הטבח בליל הסדר אבלקעלעברימבאר

זה התבטל או שזה סתם שמועות?

אין הכי נמיפשוט אני..אחרונה

רק מראה שלא היה להם דחוף דווקא שמחת תורה

זה די ברורלעורר ליבי

שמחת תורה זה לא יום שאנשים רוצים לזכור בתור יום אבל

חוק פו...עזריאל ברגר

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ל' בתשרי תשפ"ז 1:15

..

סרטון\שיעור\הרצאה ששינה לך את החייםפתית שלג

מוזמנים לשתף אותנו

שמעתי פרק אחד. לא לגמרי הבנתי הכלנחלת

הרעיון הוא להגיע למצב בלי חובות בלי דאגות כלכליות וכו'? או שאני טועה...?

לקחת אחריות ומשמעת על דברים נוספים? או רק פיננסיים?

תרגם לכולנו. אפשר? תודה!

היום יום/י"ב שבטט'

השכל וההתפעלות שני עולמות הם: עולם קר ומיושב, ועולם רותח ומבוהל. וזאת היא עבודת האדם לחברם להיות לאחדים. ואז הבהלה נהפכת לשאיפה, והשכל - למורה דרך בחיים של עבודה ופועל.

יפה.נחלת

הייתי צמחוני כ12 שנהצדיק יסוד עלום

ההגנה לא מכניסה אותי לסרטוןפתית שלג

ואולי טוב שכך

היום אתה סבבה עם בשר?

ההרצאה של גרי יורופסקיצדיק יסוד עלום

סדרהoo

עוזרת בית

על

לקיחת אחריות

לקום ממקומות נמוכים

להתבונן על הפסיכולוגיה של החיים

להגשים חלומות

שיחה עם ר' ד"ר צבי ענבל לפני המון שנים.נחלת

"על אף הכל ולמרות הכל אני מעדיף את ירושלים - משפטנחלת

שראיתי בספר אורחים באחת הארצות בחו"ל, בין חוות דעת מתפעלות

בספר מבקרים באחת האכסניות בחו"ל - בין שלל משפטי התפעלות

(מהארץ ההיא) בשלל שפות.

שיחות הר"ן ק"מאשר ברא

כשאמר לי ענין הנדפס בלקוטי תנינא סימן פ"ו על פסוק "מקצר רוח ומעבודה קשה", שעל ידי קטנות אמונה צריכין לעבדות קשות וכו', עין שם, עמדתי לפניו כמשתומם, ומחשבותי היו תמהים בענין זה, כי נדמה לי שיש לי אמונה קצת.

ענה ואמר בלשון גערה קצת, כאומר: "ואם יש לך אמונה – אין לך אמונה בעצמך" (האסטי אין דיר קיין אמונה ניט), והזכיר מיד מאמר רבותינו זכרונם לברכה "כי מי בז ליום קטנות" (זכריה ד י) – מי גרם לצדיקים שיתבזבז שלחנם לעתיד לבוא? "קטנות" שהיה בהם בעצמן, שלא האמינו בהם בעצמן. ורש"י זכרונו לברכה פרש שם כפשוטו: "קטנות אמונה", אבל מדקדוק לשון הגמרא - שאמרו שם "קטנות שהיה בהם" - נראה מבאר דברי רבנו זכרונו לברכה שעקר קטנות האמונה שלהן היה בהן בעצמן.

ויש לפרש לפי זה, שלא האמינו בהקדוש ברוך הוא שהוא טוב לכל והם חשובים וגדולים בעיניו יתברך; ומחמת זה היה בהם קטנות. וזה היה עקר קטנות האמונה שלהם - מה שלא האמינו בהם בעצמן. ויש לכון גם פרוש רש"י לזה:

והכלל המובן מדבריו שהאדם צריך שיהיה לו אמונה בעצמו, שגם הוא חביב בעיני השם יתברך, כי לפי גדלת טובתו של השם יתברך גם הוא גדול וחשוב בעיניו יתברך.

למה רק סרטון ולא סרט באורך מלא?פשוט אני..

גם הולךפתית שלג

שיתפתי אותו פה לא מעט לאנשיםמשה

יש כמה בסגנון שבגדול מדברים בערך את אותו מנגנון רגשי.

ועוד משהו יש, אבל זה לא ברשת. זה איזה קורס קצר שעברתי בסוף 2019. חלק מהמשתמשים פה יודעים מה הסיפור.

וגם גבולות פנימייםמשה

כלומר היכולת להציב גבול לתהליכים שרצים בנפש ולהפנות אותם לזמנים שמתאימים לי להתעסק איתם.

הסרט תפילות לבובי,על בחור הומו שאימו ניסתה "לרפא"פשוט אני..

רק מלהיזכר בשמו של הסרט, עורי נעשה חידודין חידודין והלב רוטט.

אני יכול לחלק את חיי ללפני ואחרי שראיתי אותו.

וכן, ראיתי אותו הרבה יותר מדי פעמים...

וואו קראתי את התקציר, מרעיד.ל המשוגע היחידי

וואופתית שלג

איך התוכן של הסרט לדוס ממוצע?

יש שם שתי סצנות של נשיקהפשוט אני..אחרונה

אחת בין גבר לאשה, אחת בין שני גברים.

לא זכור לי שיש משהו בעייתי נוסף

איך אפשר לשנות גישה בחיים?צע

אוף נמאס לי שהחיים האלו מרגישים לי כמו ג'ונגל שצריך איכשהו לשרוד בו..

ואני כותב את זה בתור מי שב"ה לפחות בסביבה הקרובה אין בעיות בריאות/מוות וכו'.. (לא על אפחד מאיתנו..)

נגיד בכל מה שקשור לכסף ועבודה..

רבאק בן אדם למד תואר ראשון כלשהו במדמ"ח/משפטים/כלכלה וכו..

לפעמים חודשים לא מוצאים עבודה, עוד ראיון ועוד שלב בראיון.. גם כשמוצאים יש פיטורים..

אנשים מתיעצים על משרות בפייסבוק והתגובות מראות שהשכר הוא רעב.. שקשה למצוא משהו. שהשוק מוצף.. שצריך ניסיון.. שעוד רגע הai יחליף אותנו..

דיי מה ביקשנו משכורת ממוצעת/ממוצעת + בתחום שעמלנו עליו 3-4 שנים..

שמעתי לא פעם שהשכר הכי קריטי שחוסכים /משקיעים הוא בין גיל 20 ל30 ובשנים האלו אנשים טובים ולא עצלנים, עושים שירות צבאי, יוצאים לקצונה, לומדים תואר 3-4 שנים ובסוף לא מוצאים משרה נורמלית...

אני כמובן כותב על עצמי, אבל הרושם שלי שלא מעט חויים( במידה כזו או אחרת) את הקושי הזה ועוד עם ילדים שכירות משכנתאות..

עצה/תגובה/ביקורת בונה יתקבלו בברכה..

לא רוצה לבאסזיויק

אבל יציבות כלכלית לא נוצרת בהכרח מרכישת תואר או מקצוע והגשת קו"ח. השוק הרבה יותר רחב וגדול מזה.

אם למדת כלכלה אז זה בסיס לדעת את זה.

כאילו כישורים ופחות תעודות? והון שמבוססס על נכסיםצע

ומניות?

מוזמן להרחיב מעט אם תרצה..

בכל אופן, אכן מבאס, אני הצגתי את הרף המינימלי בעייני..

אמoo

מהצד של ההכנסות

כן יש שוק עבודה שיכול להיות קשוח וAI שמשנה דברים והרבה אנשים על משרות

אבל עדיין רוב העובדים בינוניים ומטה

אם רוצים להצליח יותר

צריך להיות עובד טוב יותר שתורם יותר למערכת

ראש גדול

רצון ללמוד ולהתפתח

לתת ולקבל מעבר

למצוא עבודה שאוהבים ורוצים להשקיע

יש משרות שצמאות לעובדים טובים

ככה אפשר לא רק להגיע למשכורת ממוצעת אלא יותר

מהצד של ההוצאות

רוב האנשים צורכים את מה שהם חושבים שהם צריכים

ואולי הם באמת צריכים

אבל התנהלות נכונה מתחילה בצריכה בהתאם להכנסה

לצרוך פחות מההכנסה

ואז נשאר כסף לחסוך ולהשקיע

בגילאים צעירים זה קשה יותר

כי אז ההכנסה יכולה להיות נמוכה יחסית

אבל אם מבינים את הקונספט שלא מוציאים מה שאין

אפשר להתנהל נכון גם בהכנסה נמוכה

ואז כשההכנסה גדלה אפשר לחסוך יותר

יפה.נחלת

יפה.

לענ"דאשר ברא

תורת החסידות מאוד מתעסקת בזה.

בסוף שינוי גישה זה בכל הרבדים בחיים- זאת העבודה האמיתית.

עצות פרקטיות?

התחזקות באמונה, במיוצד בענייני פרנסה. רבינו (רבי נחמן) מדבר על זה הרבה.. אם תרצה אפנה למקורות.

ובכללי זה להיות יותר בתודעה כזאת של קבלה, כי ה' יתברך תמיד תמיד משפיע-

השאלה היא איפה האדם מונח?

חזק שלךזיויקאחרונה

מה הייתם עושים אם היה לכם עוד שנה אחת בלבד עם סבא?יהוקפץ

מה לעשות כשאני יודע שנשארה לי עוד שנה אחת בלבד עם סבא?

אהלן,

קשה לשאול דבר שכזה.

זאת שאלה סופר רצינית- כי קל לומר בדיעבד אחרי שמשהו נפטר "חבל שלא הייתי איתו כל רגע מהחיים"..

אבל עכשיו כשאני במבט קדימה על העתיד

- אני לא חושב שזה נכון ובריא לעצור את כל שאר עיסקי חיי בשנה הקרובה -

עם כל הצער והפחד ממה שעתיד לקרוא (אפילו אם אתחרט עלך זה בדיעבד),

לכן אבקש עזרה במציאת הדרכים האיכותיות לזמן שנשאר לנו ביחד.

אשמח לתשובות מהחיים עם פירוט מהלב כיצד כיצד עשות את זה בצורה אמתית, לדוג': "לשבת לשיחה כל שבוע - ותקפידו להסתכל אחד לשני בעיניים, כך היה לי ולאמא שלי בשנה האחרונה שלה" וכדומה.

אבל מוזמנים להשתפך..

מתחנן לתשובות

..קפיץ

סבא שלי נפטר לפני שבועיים, אז בדיוק יודעת לספר איך זה מרגיש "אחרי".

לפני שלוש שנים, הייתה תקופה שהוא רצה שאני אגיע להיות איתו כל שבוע, ואמרתי שכן, אבל המציאות, החיים, והעובדה שלא ממש רציתי - זה לא קרה.

האם אני מתחרטת על זה? שאלה מורכבת.

בסוף אני מסכימה שאי אפשר לעצור את החיים, ואי אפשר לתכנן את הדברים לפי מה שיכול לקרות.

(ספציפית אצלנו יש משהו שכמעט קרה, וכואב מאוד שהוא לא, אבל זה לא שיכולנו לדעת)

מה כן לעשות: לקבוע זמן קבוע להגיע, להקשיב לסיפורים שלו, ואם אתה רוצה שזה ישאר - אז לצלם.

לשאול אותו את כל מה שלא יהיה אפשר לשאול אחר כך

מה שכן מתחרטת על שלא עשיתי - אבל ספציפי יחסית לסיטואציה אצלנו - לנסות להגיע יותר מפעם בשבוע, לנסות להגיע אליו באמצע שבוע גם אם לא הייתי בבית בשבת, לנסות ללמוד ממנו דברים שהוא אוהב לעשות או שחשובים לו, בעיקר כי זה יהיה נורא משמעותי בשבילו

אני ברוך ה' קבוע מתקשרת לסבתא שלי בכל יוםאשר ברא

בשביל לא להרגיש את מה יכולתי לעשות..

אני יכולה לעשות עכשיו?

אז עושים.

כל כך נכון. אני והנכדים מצטערים שלא שאלנונחלת

את אבי/סבם יותר. הוא היה ניצול שואה ולא דיבר על כך כמעט. כל כך חבל.

להגיד לו: אני אוהב/ת אותך. אתה יקר לי. תודה וברוך השם שאתה הסבא שלי.

לעשות לו ואיתו דברים שחביבים עליו. ללכת איתו למקום שחביב עליו. אולי אפילו

בית קפה, או משהו שקשה/לא נעים לו ללכת לבד.

לצלם אותו. להגדיל. לתלות תמונה שלו על הקיר ולהראות לו אותה.

אנחנו עשינו זאת, לצערנו, אחרי.....

להתפלל שיהיה בריא. כל יום.

להקשיב לו...

במילים אחרות: לאהוב אותו. ולהראות לו את זה. פשוט.

האמת שקשה לי לענות על זהאביעד מילוא

מעולם לא היו לי סבים. אבל אם אשליך את השאהלה על מה שאני מכיר אני מדמויות אחרות שהן מודל בחיים שלי. אז הייתי קופץ על כל הזדמנות ליצור שיח או לבקר וגם ללמוד איתם ומהם

שמע..נתקה

ביקשת תשובה מנסיון?

אז האמת שמנסיון של תקופה אצל סבא שלי כשסבתא נפטרה

אנוכי ובנדוד שלי היינו אצלו הרבה

היה לנו חדר קבוע חח מסודר כזה והתחלפנו עליו

היינו עושים אשכרה משמרות

ושתינו עד היום זוכרים את זה כתקופה משמעותית

היה בזה ערך מוסף כי סבא שלנו היה סוכרתי..

אז זה ממש היה משמרת.. וכאן אנסה לשתף קצט ממה שעברתי

אז קודם כל - הכי חשוב - אם אתה חושב "ללכת על כל הקופה"

i.e. לישון אצלו לילות שלא יהיה לבד אז זה מבורך.. רק תשים לב לדברים הבאים

חוויה אחת זה בסוף הגבולות גזרה.. תמצא לך את שגרת היום שלך

סתם למשל חצי מהתקופה הייתי בגינון.. אתה לא בא להתנחל אצלו בדירה (לא שזה רע חח)

וחשוב יותר תחשוב על הדינמיקה מה משותף על מה אתם יכולים לדבר איתו או _מה אתה יכול ללמוד ממנו_

וגם מה אתה יכול לעשות כדי שהאוירה תהיה יותר נעימה נגיד תיקנתי אצלו דברים ושאלתי אותו על זה שאלות

סבא שלנו היה מאנץ' אמיתי הוא שמח מאוד על זה זהיינו אצלו ובאמת שימחנו אותו

למדנו ממנו הרבה יותר בנדודשלי

דבר שני תחשוב שזה השנה האחרונה של סבא שלך..

אני לא מכיר את המקרה אבל תחשוב.. כי בסוף זה השנה האחרונה שלו

למשל סבא שלי עד קצט לפני היינו הולכים לדף יומי ביחד וזה היה מטורף גם אם לא תמיד התחברתי ל"להריץ דפים בלי להבין"

היה פה רובד נוסף וחשוב מאוד..

ופה גם אציין שתחשוב לא לכולם מתאים לשרוץ כל הזמן אצל סבא שלהם.. מבין?

מה המרחק ביניכם? אתה יכול להתנייד בטוב? כמה זמן אתה יכול לשרוד אצל סבא שלך לפני שאתה

completly out of your mind קח את זה בחשבון

תראה בשבילי זאת הייתה חוויה משמעותית מכמה בחינות

א - ימי שישי אצלו בבית כשהוא לא עבד היו מעניינים..

ב - סבא שלי הרגיש שהוא בעצם לוקח עלי אחריות.. שזה היה חשוב לו (נראה לי לפחות)

ג - הוא ממש עזר לי להתארגן על עבודה

ד - לקראת הסוף - אז כן אכתוב על זה פה

לגבי "חבל שלא הייתי איתו כל רגע מהחיים"

אז מצד אחד זה החיים שלך אבל כן הייתי מייחס למשפט הזה חשיבות

בעניין של כן לעשות מאמץ - בסוף _אתה תמיד קודם_ אבל אתה יכול גם לעזור לסבא שלך וללמוד מזה..

בהצלחה

עוד דברנתקה

יישר כח שאתה חושב על זה..

גם אם תהיה אצלו נגיד 2 לילות בשבוע הפגת בדידות ועשית טוב כנראה

אבל מי אמרך שזה השנה האחרונה?

איזה יופי. איזה צדיק אתה. מקנאה. בלי עין הרע!!!!!נחלת

חברותא/משחק או שיחה טלפונית כל שבוע/כמה ימיםארץ השוקולד

לשתף בהתלבטויות רציניות שיש ולנסות לקבל עצות (אין חובה לפעול לפיהם, אבל כדאי להכיר, מן הסתם יש לו ניסיון חיים)

ניסיון להתראות כל שבוע/חודש, כתלות בזמן שיש.

לנסות לדאוג שיהיו שבתות יחד ולמצוא זמן להיות יחד בשבת.

מקליט איתו שירים ישנים מהילדות שלונקדימון

אנחנו רצינו לעשות את זה ותכננו אבל כל פעם דחינו - ולצערינו הוא חטף שבץ ואיבד את היכולת לדבר.

אז סבא איתנו עדיין, אבל את הקול שלו כבר איבדנו.

אוי. אוי. וזה רעיון נפלא.נחלת

ממש חשובזיויק

תסתכל מהזווית שלו מה יעשה לו טוב

לא צריך לעצור את החיים כדי להיות נוכח באמת. לפעמיםaibrainora

לא צריך לעצור את החיים כדי להיות נוכח באמת. לפעמים דווקא הדברים הקטנים נשארים הכי הרבה: ארוחה משותפת, שיחה בלי טלפון, תמונות, הקלטה של סיפורים מהעבר, ואפילו לשאול אותו שאלות שמעולם לא יצא לשאול. העיקר הוא ליצור זיכרונות שאתם באמת חולקים יחד, בלי להפוך כל מפגש ל"פרידה אחרונה".

לא צריך לעצור את החיים כדי להיות שם בשבילו. דווקאaibrainora

לא צריך לעצור את החיים כדי להיות שם בשבילו. דווקא מפגשים פשוטים ועקביים יכולים להפוך לזיכרונות הכי משמעותיים: לשבת יחד לקפה, לשמוע סיפורים מהעבר, לצלם תמונות, לבשל משהו ביחד, ואפילו להקליט את הקול והסיפורים שלו. הכי חשוב להיות איתו באמת, בלי שהמחשבה על הפרידה העתידית תיקח את המקום של הזמן שיש עכשיו.

הייתי מאוד קרובה לסבתא שליהמקורית

אבל היא נפטרה כשהייתי קטנה

ישנו אצלה פעמיים בשבוע, איתה בחדר, היא הייתה מלמדת אותנו לסרוג, מלמדת אותנו את שפת האם שלה, הייתי עוזרת לה קצת בבית. מבחינתי לא הייתי צריכה לעשות יותר כילדה הקשר היה מאוד קרוב, רק נגמר מהר מדי. לא יודעת לאן זה היה מתגלגל כבוגרת

פעם ראשונה שאמרתי לאמי שאני אוהבת אותהנחלתאחרונה

היתה כשהיא גססה. דקות ספורות לפני הסוף. בכיתי ואמרתי לה את זה וביקשתי ממנה סליחה.

אתם תופשים? עכשיו אני שוב...בוכה. כשאני נזכרת בזה.

לא הייתי עוצר את החיים שלך, אלא מנסה לשלב בתוכם יוaibrainora

לא הייתי עוצר את החיים שלך, אלא מנסה לשלב בתוכם יותר רגעים אמיתיים איתו. שיחות קבועות, ארוחה ביחד, לבשל משהו, לשמוע סיפורים מהעבר, לצלם תמונות ולהקליט את הקול שלו — ובעיקר להיות באמת נוכח כשאתם יחד. לפעמים דווקא הרגעים הפשוטים הופכים לזיכרונות הכי יקרים.

סקר דעת קהלשפוי

מה אתם מעדיפים, לצאת לטיול עם חברים או עם משפחה? ולמה?

גם וגם, תלוי בסוג ומקום וזמןGini

איך אני אוהב את המתחכמיםשפוי

צריך לבחור רק אחד, העדפה הכוונה אחד על פני האחר, כלומר כשיש לך רק אופציה אחת.

כשמדובר על משהו אתגרי, מסלול, מים, מעיינות - חבריםפ.א.

עם בתי.נחלתאחרונה

חבריםעשב לימון

עם משפחה יש הרבה הזדמנויות,

עם חברים יש פחות.

לפחות ככה זה אצלי

משפחה זה קשוחמשה

משפחה שלמה בדרך כלל זה חיבור בין אנשים שההעדפות שלהם קיצוניות בהבדלים. למשל תינוק בן שנתיים ומתבגר בן 14.

כשזה משפחה, עדיף לפצל, בדרך כלל.

כשזה חברים - עדיף לבחור חברים עם העדפה דומה לאותו סוג של טיול.

עוד רגע, גם אותך יכנו "מתחכמים"…Gini

דעתכם על הקושיות שמקשים על סיפור המטוסמבקש אמונה

כמו איך בכלל הצליחו להגיע לתא הטייס עם הכוח G שאמור להיות בצלילה של המטוס

או למה לא רואים דברים עפים, ומזוודות נופלות מהמדפים וכו'

(אני לא בקיא בדברים האלה, אז אין לי מושג)

אולי יעניין אותך