מימצאיו של מחקר חדש לפיו אמונה היא "תרופה" טובה לדכאון וכי מאמינים, החיים חיי דת, שמחים יותר ופחות לחוצים, אינם בגדר הפתעה עבור ד"ר הרלד קונינג פסיכולוג, ומראשי המרכז לרוחניות תיאולוגיה ובריאות באוניברסיטת דיוק.

כתבתנו רותי אברהם מוסרת כי בראיון לרשת ABC אומר קונינג, כי אנשים מאמינים אופטימיים יותר, לחייהם יש משמעות, מטרה וגם תקווה.

המחקרים לדבריו מראים כי אנשים מאמינים מתמודדים טוב יותר עם מצבי לחץ "הם חשים כי אלקים עימם וזה נותן להם כוח". אנשים החיים חיי דת ממוסדים זוכים לדבריו גם לתמיכה קהילתית חשובה.

ד"ר קונינג מציין כי מסקרים שנערכו עולה כי כ 80% מהאמריקנים רואים עצמם כדתיים. לדבריו אין זה משנה מהי דתו של האדם, ובלבד שהוא חי אותה בדבקות.

בכתבת רשת ABC מצויין עוד כי ע"פ ה- "Time" המקדיש את גליונו השבועי למה שמוגדר על ידו ה"גן האלקי", סבורים המדענים כי האמונה והחיפוש הרוחני של האדם, טבועים בו גנטית.

"האמונה מסייעת לאריכות ימיו של האדם, אומר ד"ר קונינג, "לכן, אם יש לה כזו השפעה על בריאותו, ייתכן שהיא אכן חלק מהתכנות הגנטי שלו".