ח"כ פרופ' אריה אלדד מהאיחוד הלאומי מבקש כי הכנסת היא שתכריע אם הפקודה לעקור אזרחים ישראליים מבתיהם היא פקודה חוקית לצה"ל או שהיא בלתי חוקית. זאת באמצעות הכרעה בין שתי הצעות חוק שהוגשו שתיהן על ידו, והן נוגדות זו את זו.

כתבתנו רותי אברהם מוסרת כי אלדד הגיש שתי הצעות חוק, "הצעות חוק השיפוט הצבאי".

התיקון הראשון: "פקודה להשתתף בהעברת אוכלוסיה אזרחית ממקום מגוריה הנוכחי למקום אחר משיקולים מדיניים ע"פ הוראת הדרג המדיני הינה פקודה בלתי חוקית".

התיקון השני המוצע על ידו: "פקודה להשתתף בהעברת אוכלוסיה אזרחית ממקום מגוריה הנוכחי למקום אחר משיקולים מדיניים עפ"י הוראת הדרג המדיני הינה פקודה חוקית".

לדברי אלדד, שאלת הסירוב לקיום פקודה לפנות יישובים נמצאת במרכז הדיון הציבורי, המשפטי והפרלמנטרי בישראל. חוק השיפוט הצבאי קובע באופן נחרץ כי אין לקיים פקודה בלתי חוקית. אבל אין בו כמובן להכריע האם הפקודה לעקור אזרחים ישראליים מבתיהם היא פקודה חוקית לצה"ל, או שהיא בלתי חוקית.

כדי להכריח את המחוקק לומר את דברו במפורש, לכאן או לכאן, הגיש אלדד את שתי ההצעות לתיקון חוק השיפוט הצבאי. שתיהן באות לפרט אם סירוב למלא פקודת גירוש ליהודים הוא אסור, כלומר עבירה, או מעשה מותר, משום שזו פקודה בלתי חוקית.

אלדד אומר לכתבתנו: "אשמח כמובן אם הכנסת תאשר שזו פקודה בלתי חוקית, אבל גם אם ימצא רוב להחלטה ההפוכה, יש בכך חשיבות רבה. אם תסרב הכנסת להחליט ותדחה את שתי ההצעות, תהיה בכך משום אמירה חמורה ביותר. הכנסת תאמר בעצם, איני רוצה או איני יכולה להכריע בשאלה שאני תובעת מאחרון החיילים להכריע בה. אם הכנסת לא תאמר את דברה כל חייל יהיה רשאי להחליט בעצמו".