שוטרים וחיילים שנקטו בכוח בלתי סביר, כפי שעולה מעדויות שהגיעו אלינו, יטופלו במישור פלילי וגם באמצעות תביעות אזרחיות. כך אומר עו"ד אדי מאירי מ"הפורום המשפטי למען ארץ ישראל" לכתבתנו רותי אברהם.

הפורום פרסם היום (ד) הודעה כי "בעקבות האלימות הקשה של המשטרה היום בגוש קטיף, החל איסוף עדויות לצורך הגשת תלונות במחלקה לחקירות שוטרים וגם לצורך הגשת תביעות אזרחיות נגד שוטרים שהפרו את החוק".

לדברי עו"ד מאירי מתוך עדויות של אנשים שהיו במקום, בחרו הכוחות שהגיעו לפזר את ההפגנה, להגן על השוטרים הפלשתינים מפני תושבי נוה דקלים שהם אזרחי מדינת ישראל. "מהעדויות עולה כי הופעל נגדם כוח בלתי סביר, וזוהי תקיפה", הוא אומר.

לדבריו בידי הפורום צילומים הנבדקים כעת, ובעקבות הבדיקה יוגשו תלונות למשטרה הצבאית נגד חיילים שנהגו בכוח בלתי סביר. כמו כן יוגשו תלונות למחלקה לחקירות שוטרים נגד שוטרים שנקטו בכוח בלתי סביר. השוטרים לדבריו יטופלו גם במישור האזרחי באמצעות תביעות אזרחיות.