"יונתן בשיא מיואש מכך שלא היה בכותרות מזה כחודש ולכן החליט לצאת בהפקה תקשורתית מתוזמרת היטב עם אותן משפחות שנפגשו עימו כבר לפני כחודשיים במסעדת 'יד מרדכי'", כך קובע דובר חבל קטיף ערן שטרנברג בשיחה עם כתבנו שמעון כהן.

שטרנברג מתייחס לפרסומים לפיהן 38 משפחות מאלי סיני וניסנית חתמו על זכרון דברים עם אנשי מנהלת ההתנתקות בראשותו של יונתן בשיא. על פי הפרסומים תעבורנה המשפחות לישוב 'בת הדר' או שיוקם בעבורם ישוב חלופי. המפגש במסעדת 'יד מרדכי' הוא מפגש שזכה לסיקור תקשורתי נרחב ובו נפגשו מספר בני משפחות עם בשיא על מנת לתאם את עקירתם לישובים אחרים. כאמור, לדברי שטרנברג הדיווח העיתונאי של היום הוא בדיווח חוזר על אותו עניין על מנת להגביר את התהודה הציבורית של ההסכמהה המדוברת.

עוד אומר שטרנברג לכתבנו כי "בחבל קטיף לא מתרגשים מהפרסומים. מדובר ביוצא מן הכלל המעיד על הכלל. כלל תושבי החבל עומדים כחומה בצורה בפני הנסיונות המושחתים לשחדם בכסף".

לשאלת כתבנו התייחס שטרנברג לטענות המועלות היום בעיתונות ולפיהן תושבת חבל קטיף התומכת בעקירה מתכוונת לתבוע אותו בבית המשפט על שלטענתה הכפיש אותה. "מדובר בתביעה קנטרנית ומופרכת ביסודה של פעילה פוליטית בארגון השמאל הקיצוני 'שובי', תנוע הששמה לה למטרה להתיש ולפגוע במאבקנו הצודק". עוד הוסיף שטרנברג כי את תגובתו המפורטת ימסור בבית המשפט.
(ש)